Sta jij stevig? - Succes met je Bedrijf

Sta jij stevig?

14 reacties

“Je straalt helemaal!”

“Je lijkt wel verliefd.”

“Wat zie je er goed uit!”

“Ik word altijd blij als ik je zie.”

Dit zijn een paar opmerkingen die ik vorige week kreeg bij de start van mijn online training. Een online training geven is sowieso erg leuk, en dan ook nog beginnen met deze complimenten maakt het helemaal heerlijk. Ik ben ook blij en ik voel me ook stralend. Het is fijn om dat te laten zien en te weten dat het anderen verwarmt.

Verliefd

Verliefd ben ik ook. Op mezelf. Toen ik daar voor het eerst van hoorde, vond ik dat een raar idee: verliefd zijn op jezelf. Maar ik heb inmiddels ontdekt wat het betekent. Bijvoorbeeld dat je dagelijks aandacht hebt voor jezelf en de tijd neemt voor jezelf. Behalve dat ik verliefd ben op mezelf, ben ik ook verliefd op mijn lief, mijn kinderen en mijn klanten .

“Wanneer word je weer blij?

Er zijn ook tijden geweest dat ik me minder stralend voelde. Tijden dat mijn dochter aan mij vroeg: “Mama, wanneer word je weer blij?”

Als ik haar toen eerlijk had geantwoord, had ik moeten bekennen dat ik dat helemaal niet wist. Als ik filmpjes van mezelf terugzie uit die tijd, zie ik het verdriet en de pijn in mijn gezicht.

Opgebrand

Ik was opgebrand vanbinnen door jarenlang meer dan fulltime werken. Ondertussen probeerde ik mijn gezin draaiende te houden, opleidingen te volgen, te sporten en aan allerlei andere verplichtingen te voldoen. Alles kreeg voorrang, soms had ik op zondagochtend één uurtje voor mezelf. En ik ging maar door. Natuurlijk ging ik door. Ik had ook geen idee dat het anders kon, of hoe het anders moest.

Pijn

Mijn toenmalige echtgenoot wilde scheiden. Hij had een andere vrouw gevonden die veel beter paste in zijn ideale plaatje van vrouw en moeder. Dat deed veel pijn, ik had echt lang nodig om een beetje bij mijn positieven te komen. Maar het bleek ook een zegening. In de jaren die volgden leerde ik dat ik juist deze pijn nodig had om te ontdekken hoe ik weer blij en stralend kon zijn.

Staat van zijn

Blijdschap en harmonie zijn namelijk een natuurlijke staat van Zijn.  En dat is meer dan een gevoel of een emotie, het is een heel stevige en stabiele staat. Wanneer je in deze natuurlijke staat van harmonie bent, weet je ook dat pijn en verdriet onderdeel van het leven zijn. Het is gewoon wat het is, het is enkel een kant van het leven die bestaat en die je kan toelaten. Maar in deze stabiele staat brengen pijn en verdriet je niet meer aan het wankelen.

Jouw invloed

Je hebt geen invloed op alles wat er om je heen gebeurt. Je hebt geen invloed op partners, klanten, overheid of welk gedrag van anderen dan ook. Ik had ook geen invloed op de keus die mijn ex maakte. Ik heb wel de keus hoe ik om ga met pijn en hoe ik ernaar kijk. Deze stabiele en harmonieuze staat van Zijn is voor iedereen bereikbaar, ook voor jou.

Schuld

Het was heel verleidelijk om mijn ex de schuld te geven van mijn ellende. Met zijn keuzes had hij dit tenslotte allemaal veroorzaakt – zo redeneerde ik. Ik heb hem dan ook de schuld gegeven. Totdat ik ontdekte dat het mij helemaal niets hielp. De schuldvraag is helemaal niet relevant. Iedere keer dat je iemand de schuld geeft van jouw ellende, gedraag je je als slachtoffer. Je geeft de controle over je leven weg. Dan kan je nooit de harmonieuze staat van Zijn bereiken. In plaats van met de vinger naar hem te wijzen, moest ik mijn hand in eigen boezem steken. Mezelf afvragen wat ik had laten liggen in ons huwelijk. Hij had verantwoording aan zichzelf af te leggen over zijn keus. Ik werd geconfronteerd met zijn keus en ik moest leren om mijn eigen keus te maken en verantwoording over mijzelf te nemen. Ik moest leren echt stevig te staan.

Stevig staan

Ik dacht dat ik al stevig stond, met mijn discipline, mijn harde werken en mijn vermogen om altijd te kunnen doorgaan, ondanks dat ik opgebrand was. Maar het bleek een wankel evenwicht.

Ik koos ervoor om echt stevig te leren staan, waardoor ik weer blij en in harmonie zou zijn. Het was een zeer bewuste keus. Misschien was die vraag van mijn dochter wel mijn grootste drijfveer. Mijn kinderen hebben ook baat bij een moeder die stevig staat. Een stabiele stevigheid die kalmte geeft, waar blijdschap een continu onderdeel van is.

Innerlijk proces

In dat proces leerde ik allerlei nieuwe dingen. Ik ontdekte dat stevig staan een innerlijk proces is. Ik leerde mezelf kennen. Ik herkende de patronen die mij zo hadden opgebrand: mijn angst voor conflict en mijn onvermogen om grenzen stellen: iedereen liep over me heen en ik liet het gewoon zelf toe.

Ik leerde naar binnen te gaan, iedere dag weer. Ik realiseerde me dat het nodig is om dagelijks prioriteit te geven aan mijn eigen verlangens en om mezelf oprecht te erkennen en te waarderen. Daardoor begreep ik steeds meer wat het inhield om verliefd te zijn op jezelf. Soms lukte het niet, dan liet ik mezelf weer in de steek. Dan vond ik mij ineens weer zwoegend achter de computer om dingen af te maken in mijn patroon van doen-doen-doen.

Blij

Gaandeweg voelde ik me zekerder worden en lukte het me steeds makkelijker om stevig te staan. Het belangrijkste resultaat van alle stappen die ik gedurende de jaren heb gezet, is dat ik geen innerlijke gesprekken meer heb die twijfel en onzekerheid veroorzaken. Er is innerlijke rust. En dat geeft een hoop energie, kan ik je vertellen.

Nu ben ik dus een blij mens en ik straal licht en geluk uit. Hoe cool is het om dat aan anderen te kunnen doorgeven! Want dat ontstaat als je deze staat van Zijn ontwikkelt. Je kan niet anders dan je waardevolle lessen en inzichten delen, waardoor je ook bij anderen een constructieve verandering teweeg kan brengen.

Handreiking

Ik realiseer me heel goed dat er over dit onderwerp veel meer te zeggen valt dan alleen dit ene blogartikel. Zie dit artikel als een handreiking aan jou, als een uitnodiging om je bewust te worden van jezelf. Want ook jij kan de keus maken om stabiliteit en zekerheid in je leven te ontwikkelen. Die keus is ook voor jou een belangrijke eerste stap.

Gratis Online Training – Groei met je Bedrijf

Ik ondersteun je graag. Meld je daarom aan voor de Gratis Online Training – Groei met je Bedrijf. Groei zit in jou. En als jij groeit, groeit je bedrijf met je mee. Hoe dat werkt, ontdek je tijdens de sessie.

Meld je hier aan: Gratis Online Training – Groei met je Bedrijf

Dus doe het direct en start direct met jouw groei.

 

Uiteraard behandel ik jouw persoonlijke gegevens vertrouwelijk.
Ik verwijs je hiervoor naar de Privacy Verklaring.

14 Reacties

 1. mieke wijnen

  Prachtig en herkenbaar verhaal. Die staat van ‘zijn’ zoek ik altijd als iemand voor mijn camera staat 😉 en het is prachtig als ik hem zie en mag vastleggen. Ik zeg dan dat ik in de poppetjes van je ogen kan kijken, want dat is wat er gebeurt als je ‘bent’. Heerlijk! Ik weet ook als geen ander wat het is om jaren alleen maar te doen, doen, doen doen en ik was ook niet zomaar verliefd op mezelf. Hoe doe je dat?! Dacht. Maar dat is een gedachte voor mannen…hahaha. Die willen altijd weten hoe je iets doet. Moeten wij niet aan beginnen. Wij mogen gewoon ‘zijn’, uit je hoofd, want daar schuilt het ego en in het hart. Die ervaring, dat in de verzachting gaan en voelen dat je werkelijk van waarde bent, dat wens ik alle vrouwen toe die met jou Marielle het pad naar succes willen bewandelen.

  Antwoord
 2. Mirjam

  Heel erg FIJN om je persoonlijke verhaal te lezen Marielle!
  En om door jou gesteund en geïnspireerd te worden!!

  Je zei ooit dat je wel een jaar nodig hebt om echt iets bij je klanten te bereiken en dat leek me toen wel heel erg lang….
  Inmiddels zijn we zo’n 10 maanden verder in ons coach contact en ervaar ik dat dit inderdaad klopt.
  Je onvoorwaardelijke aanwezigheid in het contact vind ik HEEL bijzonder en heb ik niet eerder meegemaakt bij iemand!
  Ook de onvoorwaardelijke (en liefdevolle) steun – zonder oordeel – die ik ervaar en de spiegels die je me daarin voorhoudt,
  soms confronterend maar altijd eye-openend, maakt dat ik ben waar ik NU ben.
  En dat ik me eveneens een heel stuk steviger in mezelf voel dan aan het begin van ons traject.

  Ik geloof in mezelf en de waarde die ik klanten te bieden heb, wat ik ook bij hen terug zie en hoor en kan steeds beter bij mezelf blijven, ook bij triggers.
  Sinds ik niet meer zo hard werk en mijn best doe, ontstaan door de 1e coronagolf in t voorjaar, gaan de zaken steeds meer vanzelf en komen er deelnemers op mijn pad zonder dat ik daar moeite voor doe. Heel speciaal om te merken: als IK (mijn Ego) me er maar niet mee bemoei…

  Wat mij heel erg helpt is het advies dat ik een jaar geleden in een opstelling kreeg om ‘to do’ te vervangen door ‘to feel’. Dat blijkt een geweldige leidraad te zijn en als ik daar vanaf ga, word ik ogenblikkelijk terug gefloten door mijn energiesysteem.
  Ik geef dit advies nu ook door aan klanten die hier ook bijzonder effect van ervaren!
  Het past ook helemaal bij jouw uitgangspunt in je begeleiding, dus ik ben reuze BLIJ dat ik met je “in zee” ben gegaan vorig jaar.
  Ons 1e (digitale) contact was op 3 november met een gratis webinar over een succesvolle website. En de rest volgde daarna.

  Wat ik al eerder tegen je heb gezegd: ik ervaar MEER effect van ons coach traject, ook ten aanzien van persoonlijke issues, dan ik ooit eerder heb ervaren in therapieën die ik in t verleden heb gevolgd.
  Nu is er ECHT Verandering merkbaar en voor mij zit m dat met name in je beschikbaarheid en dat ik ALLES kan zeggen en delen, ofwel 100% mezelf kan zijn met alles wat er is!

  Zo probeer ik er zelf ook voor mijn klanten te zijn en oordelen los te laten. Wat niet altijd meevalt als ze me triggeren door hun manier van doen.

  Maar jij bent hierin een mooi voorbeeld en ook fijn dat je me steeds de spiegel voorhoudt dat mijn irritaties met mijzelf (!) te maken hebben en niet aan de ander ligt!!
  Ook dit neem ik weer mee in de begeleiding van mijn eigen klanten.
  Het “mes” van je begeleiding snijdt dus aan meerdere kanten, waarbij herhalen herhalen herhalen idd heel zinvol is!

  Ben heel blij en dankbaar dat ik mezelf dit gun en me nu zoveel steviger voel, zowel in mezelf als in mijn werk. DANKJEWEL daarvoor !!!

  Xxxxx Mirjam

  Antwoord
 3. Sharon Messemaker

  Wat een inspirerend blog Marielle.

  Ik bemerk dat, door aandacht te geven aan mezelf en mijn innerlijk welzijn, ik veel beter weet om te gaan met alle perikelen van buitenaf. Voorbeeld: Ik ervaar emoties maar wordt niet dé emotie. Ik ervaar een kalmte en overgave.

  Op dagen dat ik te weinig prioriteit geef aan mezelf, ik veel sneller van m’n stuk raak en in onzekerheid en twijfel beland.

  Ik heb nog een lange weg te gaan maar de eerste stap is gezet.

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Wat mooi om te lezen Sharon. En wat fijn dat je dat ervaart. Iedere stap is er één en iedere stap is een liefdevolle stap. Dat is genoeg.

   Liefs,
   Marielle

   Antwoord
 4. Louise

  Lieve Marielle wat een mooie blog. Door de inzichten die ik bij jou heb opgedaan durf ik steeds meer te vertrouwen op een innerlijk weten. Vanuit de liefde en aandacht voor jezelf ontvouwt zich je bedrijf. Heel mooi dit proces dankjewel!

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Ja, dat is fijn he Louise, dat het zich ontvouwt. Geeft ook veel rust.

   Antwoord
 5. Kit

  Mooi hoe je beschrijft dat stevig staan een staat van Zijn is. Dat je voor stevig staan niet hard hoeft te werken. En dat je geen innerlijk geklets meer hoort vanuit twijfel en onzekerheid. Bijzonder hoe dat werkt he?
  Ik ervaar sinds ik bij jou begonnen ben hoe dit proces zich in mij ontvouwt en steeds meer handen en voeten krijgt op een manier die onomkeerbaar is. Zo fijn. Je bent hierin een voortdurend inspirerend voorbeeld voor mij.
  Dankjewel daarvoor en hopelijk voor heel veel anderen.

  Liefs Kit

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Met alle liefde doe ik dat Kit. Het is ook fijn om anderen hierin voor te gaan. Ik had nooit kunnen vermoeden dat er zoveel rust en kalmte in je leven kan zijn en dat je tegelijkertijd zoveel energie kan hebben. Het is een prachtig en leerzaam proces.

   Antwoord
 6. Simona

  Bedankt voor je mooie verhaal. In het traject wat ik bij je volg vind ik dit het mooiste deel. De zoektocht naar de zelfliefde. Ik had gedacht dat alles zakelijk zou zijn, maar juist niet. Door de balans in je leven te vinden komt het succes. De inspiratie die je geeft, daar ben ik je zo dankbaar voor. Verliefd op jezelf en daar voor uit durven komen vind ik lef hebben. Die stap moet ik nog maken. 🥰💝

  Liefs Simona
  Blij met je Boekhouding

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Dat herken ik ook bij mezelf Simona. Dat ik dacht, ik moet zakelijke stappen zetten. Maar dat juist die persoonlijke reis me veel meer resultaat gaf.

   Antwoord
 7. Savannah Engelenberg

  Wat een heerlijke, stralende blog Marielle!

  Ik ben al één van de gelukkige die jou als coach in mijn leven heeft, maar een blog als deze geeft mij weer extra power om vanuit die vrouwelijke energie te werken aan mijn bedrijf.

  Daarmee kan ik van nog meer waarde zijn voor de vrouwen waar ik mee werk.

  Dank je wel!

  Liefs, Savannah

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   En ik ben een gelukkig coach dat ik jij mijn klanten bent :-). En dat jij het allemaal weer door kan geven aan jouw klanten. Hoe mooi is dat!

   Antwoord
 8. Vanessa

  Ik ben ook hard op weg om verliefd op mezelf te worden. Had deze weg zonder jouw coaching niet ingeslagen. Dankjewel daarvoor.

  Vanessa
  FinanSecur Financiële Zorgverlening

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Met alle liefde heb ik je deze weg laten zien Vanessa. Ik ben ook heel blij voor jou dat je verliefd wordt op jezelf.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *