Omarm je vrouw-zijn

12 reacties

Heb jij dat ook? Vele vrouwelijke ondernemers willen hun mannetje staan. Ze willen gedisciplineerd en doelgericht werken, meer structuur en focus aanbrengen. Ze werken daarom hard aan meer succes, meer klanten en meer geld op de bankrekening. Wie wil dat nou niet? Ook thuis staan ze hun mannetje: ze regelen het huishouden en staan in dienst van het gezin. Ze zorgen ervoor dat alles op rolletjes loopt en in control is. Ze hebben alles op de rit. Ogenschijnlijk moeiteloos.

Of ben je toch moe?

Maar toch ervaar je een gevoel van onbehagen. Een pijn die je niet goed kan omschrijven. Die zich uit in onzekerheid en stress. Je hebt behoefte aan meer rust, aan tijd voor jezelf. Je hebt behoefte aan steun, want je voelt je soms zo alleen staan. Je bent ook zo moe, zo verschrikkelijk moe van alles.

Ook ik stond jarenlang mijn mannetje. Was altijd streng voor mezelf en moest van alles van mijzelf. Ik stelde hoge eisen aan anderen. Het heeft me ook veel opgeleverd, want ik heb een ijzersterke discipline ontwikkeld die me goed van pas komt in het ondernemerschap. Maar onder de streep voelde ik me ongelukkig.

Leer de vrouw in je kennen

Je weet vaak ook niet dat je een andere keus hebt. Zelf leerde ik pas later de vrouw in mijzelf kennen. Ontdekte ik de liefde in mijzelf. Kon ik mijn zorgzaamheid zien. Kon ik toegeven aan mijn eigen behoeftes. Dat is wat vrouw-zijn is, daar geloof ik in.

Vrouw-zijn is liefde zijn

Liefde is de brandstof van je bestaan als vrouw. Het zorgt ervoor dat je jezelf kan zijn. Dat je zorgzaam kan zijn. Dat je de boel de boel kan laten. Dat je plezier hebt in wat je doet. Dat je met zachtheid en mildheid naar jezelf en anderen kan kijken. Dat je de oordelen die je over jezelf en anderen hebt los kan laten. Liefde zorgt dat je kan accepteren. Lichtheid aan kan brengen in je leven. Jezelf erkennen en waarderen als vrouw. De concurrentie met de man los kan laten, kan zien dat je wel gelijkwaardig bent aan hem, maar niet gelijk. De liefde zorgt ervoor dat je de controle los kan laten, verantwoordelijkheid kan nemen voor jezelf en daardoor in overgave kan zijn.

In overgave zijn

Ik vind het zo’n prachtige term en ik ontdek steeds meer wat het is. In overgave zijn betekent dat je zeker weet dat welke stap je ook zet, het altijd het resultaat geeft wat je nodig hebt. Je verzoenen met je imperfecties. Los kunt laten. Dat geeft zo ongelofelijk veel rust in je leven, je relaties en je gezin. Je bedrijf profiteert ervan, je partner en je kinderen.

Als het je ontbreekt aan liefde, krijgen frustratie en teleurstelling een steeds grotere plek in je leven. Dat komt niet doordat er geen liefde is of dat je geen liefde ontvangt. De frustratie ontstaat vanuit een gebrek aan liefde voor jezelf. Onvoorwaardelijke liefde: liefde zonder voorwaarden voor jezelf. En als jij steeds je mannetje staat, doe jij jezelf simpelweg liefde tekort.

Sta je vrouw!

Ik nodig je uit je vrouw te gaan staan. Met internationale vrouwendag voor de deur is het een goed moment om stil te staan wat dat betekent: je vrouw staan.

Maak het dagelijks vrouwendag en verwen jezelf met je vrouw-zijn. Vul jezelf met liefde, het is een brandstof die je dagelijks nodig hebt. Het is geen actie die je moet doen, maar een energie die ontstaat als je liefde ontwikkelt voor jezelf. Het is een gevoel van vreugde en voldoening.

Liefde ontwikkelen voor jezelf vraagt dagelijks aandacht

Ontwikkel bijvoorbeeld liefde door dagelijkse meditatie. Hierdoor leer je afscheid te nemen van de gedachte dat je niet goed genoeg bent. Download bijvoorbeeld een app zoals Insight Timer of Calm om je hierin te laten begeleiden.

Ondersteunende gedachtes

Schrijf scripts met ondersteunende gedachtes. Lees deze scripts dagelijks een paar keer aan jezelf voor. Kijk jezelf daarbij aan in de spiegel. Laat je hierin begeleiden door Louise Hay. Zoek haar op Youtube. Ze heeft ook een prachtig boek geschreven wat hier heel behulpzaam bij is: ‘Je kunt je leven HELEN’.

Je eigen tijd

Neem de tijd voor jezelf. Pak die uurtjes op de bank, lees dat boek uit, ga dat wijntje drinken op het terras. Spreek af met vriendinnen. Laat de kinderen hun eigen boontjes doppen en laat de boel de boel.

Het ligt niet aan hem

Stop met het beschuldigen van je partner. Het ligt niet aan hem. Neem zelf de verantwoordelijkheid voor jouw frustratie. Geef aan wat je nodig hebt. En geef je partner de tijd je hierin tegemoet te komen. Of niet. Maar dat is ook goed. Je zal ontdekken dat wanneer jij zelf verantwoordelijkheid neemt, hij altijd bereid is je tegemoet te komen.

Voor de mannen

En voor de mannen die dit lezen: ga niet tegen haar in als ze je beschuldigt. Laat je partner begaan en geef haar vooral je liefde door haar beet te pakken en een flinke knuffel te geven. Zeg haar dat je haar begrijpt. Jouw begrip is enorm behulpzaam voor je partner. Zo steun je elkaar.

Wanneer jij als vrouw echt vrouw bent, ben je ongelofelijk krachtig. Vertrouw erop dat de resultaten van je bedrijf vanzelf komen wanneer jij vrouw bent en jezelf vult met liefde. Daarvoor hoef je niets te doen. Maar het werken levert je energie op, de vermoeidheid is weg, de onzekerheid is weg, je kan dingen veel makkelijker aan. Je hoeft al die ballen immers niet meer in de lucht te houden. Focus is niet meer nodig, want dingen onstaan vanzelf. Je kan veel meer bereiken als ondernemer, dan wanneer jij je mannetje staat. Je impact als vrouw is groots. Op vrouwen en op mannen.

Masterclass Succesvol Ondernemerschap

Succesvol Ondernemerschap gaat over plezier hebben, energie krijgen van wat je doet. En daar voldoening uit halen. Van betekenis zijn voor je klant. Hen het allerbeste gunnen. Je kennis delen met hen. Kwaliteit leveren. Dat kan alleen als je helemaal je krachtige zelf bent. En natuurlijk gaat het ook over genoeg omzet maken en winstgevend zijn. De tools en technieken leren kennen om dat te bereiken.

Daarom geef ik deze masterclass. Want ik vertel je hoe je succesvol kan ondernemen en wat de impact hiervan is op de klanten van je klanten.

Meld je direct aan, er is beperkt plaats: Masterclass Succesvol Ondernemerschap.

Tot dan en hartelijke groet,
Marielle

Uiteraard behandel ik jouw persoonlijke gegevens vertrouwelijk.
Ik verwijs je hiervoor naar de Privacy Verklaring.

12 Reacties

 1. Femke

  Dank voor de tips! Ik blijf het lastig vinden om te ontdekken wat dat vrouwelijk zijn nou daadwerkelijk voor mij betekent. Ik heb het e-book van Louise besteld en ga deze meditatie apps proberen!

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Het zijn steeds weer kleine stapjes Femke die je kan zetten.
   De meditaties en affirmaties van Louise Hay zullen zeker behulpzaam voor je zijn.

   Antwoord
 2. Kit

  Sinds kort werk ik bewust met ondersteunende gedachten uit te spreken naar mezelf in de spiegel. Het voelde raar aan in het begin, maar langzaam begin ik daadwerkelijk de liefde naar mezelf te voelen. Plus, precies wat je omschrijft, weg met de vermoeidheid en ik kan voelen dat het mijn leven lichter maakt. Bijzondere ervaring. Super bedankt voor de tip en ik blijf er dagelijks mee werken en mijn vrouw zijn verder ont-wikkelen.

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Wat fijn Kit om te lezen dat het zo goed voor jou werkt. Dankjewel voor het delen.
   Liefs Marielle

   Antwoord
 3. Antoinette

  Prachtige blog Marielle! … Ik kan daar nog een hoop in leren om niet ‘mijn mannetje’ te staan en ver-antwoordelijkheid te nemen voor mijn liefdevolle vrouwelijke zorgende energie …. voor mijzelf (voor anderen zit wel snor) 😉
  Dank voor de inspiratie.

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Het is vaak veel makkelijker om voor anderen te zorgen. Een onbewust patroon wat er in de loop der jaren is ingesleten om onszelf op het tweede plan te zetten. Dat gaat ten koste van jezelf én van de ander. Je kan zoveel meer voor de ander doen als je goed voor jezelf zorgt.
   Succes Antoinette en liefs Marielle

   Antwoord
 4. Joycet

  Prachtig Mariëlle. Deze blog aan de vooravond van Internationale Vrouwendag. Vooral dat liefde de kracht is van waaruit het ZELF ontstaat. Dat is wat ik nog wel eens vergeet als ik hard aan het werk sla. Terwijl ik inmiddels genoeg heb ervaren dat die uurtjes op de bank mijn successtrategie zijn. Hiermee maak ik de impact in het leven van mijzelf, mijn dierbaren en mijn klanten. Dankjewel!

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Jezelf vullen met liefde, dat is je successtrategie.
   Liefs Marielle

   Antwoord
 5. Marieke

  Zo mooi dit!

  “Vul jezelf met liefde, het is een brandstof die je dagelijks nodig hebt. Het is geen actie die je moet doen, maar een energie die ontstaat als je liefde ontwikkelt voor jezelf. Het is een gevoel van vreugde en voldoening.”

  Ik ben op weg om te vertragen en neem tijd voor deze liefde-ontwikkeling. Om te leren leven in overgave en vertrouwen. Wat heeft dit inzicht mij nu al zoveel opgeleverd! Bedankt voor je begeleiding hierin.
  Het is voor mij een onmisbaar onderdeel geworden in de ontwikkeling als ondernemer, als vrouw en als ‘heel mens’.

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Mooi om te lezen Marieke, dankjewel voor het delen. Als ondernemer ben je zoveel krachtiger als je in je vrouwelijke energie staat. Je kan van grote betekenis zijn voor je klanten op deze manier.
   Liefs Marielle

   Antwoord
 6. Marie-José

  Eerst voor jezelf zorgen voordat je er echt voor de ander kunt zijn. Zo is het ons niet geleerd. Het kan echter niet anders, want als je niet voor jezelf zorgt geef je jezelf volledig leeg. Mooi omschreven Marielle. ❤️

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Het is de bewustwording die met de jaren ontstaat, waardoor we dit leren he Marie-José?
   Liefs Marielle

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *