Wat moet je investeren voor een succesvol bedrijf? - Succes met je Bedrijf

Wat moet je investeren voor een succesvol bedrijf?

1 reactie

Denk jij zonder te investeren je bedrijf op te bouwen? Dat is een illusie. Je kunt echt niet gratis een goedlopende business bouwen waar mensen je voor betalen. Je hebt een goed fundament nodig. Je kan een huis ook niet bouwen zonder stenen! Je hebt geld nodig om je bedrijf op te bouwen. Het is nodig te investeren.

Coach

De eerste, belangrijkste en allergrootste investering is een coach. Als ondernemer heb je een coach nodig. Iedere succesvolle ondernemer heeft een goede coach. Iemand die je steunt, aanmoedigt en er voor je is. Iemand die je oprecht feedback kan geven vanuit verbinding. Iemand die het klappen van de zweep kent en weet welke stappen je moet zetten om je dromen waar te maken. Iemand die je bewust maakt van de gedachten en overtuigingen die jou beperken in je groei en je confronteert met het gedrag dat daaruit voortvloeit. Je hebt dus een coach nodig als je echt wil groeien. Jij maakt de keus: wil je het echt? Neem dan een coach.

Praktische kosten

Daarnaast heb je als ondernemer allerlei praktische kosten. Je website is het belangrijkste gereedschap om in contact te komen met je klanten en te laten zien wat je voor hen kan betekenen. Daarvoor heb je professionele foto’s nodig, een abonnement voor een e-mailmarketingprogramma en andere marketing, zoals Facebookadvertenties die je helpen je klanten aan te trekken. Je hebt misschien een inventaris nodig: een behandelkamer of een ruimte inclusief meubilair. Misschien verkoop je producten, die moet je eerst inkopen. Natuurlijk heb je een goede laptop nodig die jaren meekan en waar je snel en efficiënt op kan werken. Daar hoort een goede internetverbinding bij, zodat je ook online sessies kan geven. Als je webinars geeft, heb je ook daar een abonnement voor nodig. En je hebt kosten voor je administratie om bijvoorbeeld automatisch je facturen te versturen.

Dat kan allemaal heel goedkoop natuurlijk, maar goed en goedkoop zijn een slecht huwelijk. Heb het lef om af en toe een flinke investering te doen.

Reserves

Al met al gaat het in de papieren lopen en daar heb je reserves voor nodig. Heb je die niet, dan heb je altijd financiële stress. In het ondernemerschap bestaat toch al financiële onzekerheid – de stress van te weinig reserves daarbovenop zijn destructief voor de groei van je bedrijf. Daarnaast heb je nog allerlei privékosten. Zeker in het begin maak je nog weinig omzet en heb je geld nodig voor je boodschappen en je vaste lasten.

Ontwikkeling

Ook als je je verder ontwikkelt als ondernemer blijft het nodig te investeren: je ontwikkelt een online programma, je schrijft een boek en je wil een flinke set foto’s voor je social media. Je huurt mensen in die je administratie overnemen, je ondersteunen in je marketing en sales, en je teksten redigeren. Ook de coach blijft en misschien wil je wel een opleiding doen om je kennis verder te verdiepen.

Je hebt altijd voldoende geld nodig op je bankrekening om deze investeringen te kunnen dragen. Ook wanneer je als ondernemer langer bezig bent, is het belangrijk flink wat geld op je bankrekening te hebben om investeringen te kunnen doen. Alleen met een gevulde bankrekening trek je meer geld naar je toe. Dat is de universele wet van de aantrekking.

Goud mijdt degene die platzak is

Vaak hoor ik ondernemers zeggen dat ze geen geld hebben. Dat kan. Dan is het aan jou om te zorgen dat je wel geld hebt. Want het goud mijdt degene die platzak is. Wil je jouw bedrijf op de rit krijgen? Dan heb je geld nodig op je rekening.

Hoe kom je aan geld?

Geld maken is vrij simpel: zoek een baan of een interimklus. Werk een paar dagen in de week en spaar flink. Of werk gewoon fulltime, dan kan je nog meer sparen. Begin daarna met je business. Zorg dat je meer klanten krijgt, verhoog je prijzen, verkoop meer. Vraag je partner, je ouders, je broer of wie dan ook in je netwerk om financiële steun. Het geld staat misschien nu niet op jouw rekening, maar er staat altijd wel geld op de rekening van anderen. Vraag er gewoon om.

Alles wat aandacht krijgt, groeit

Wanneer jij je focust op je tekort aan geld en tegen jezelf zegt dat je het niet hebt, ontvang je het ook nooit. Dat is een universele wet: Alles wat aandacht krijgt, groeit. Dus zeg andere dingen tegen jezelf. Zeg dat je inkomen gaat groeien en dat je openstaat voor overvloed en welvaart. Zeg tegen jezelf dat je openstaat voor nieuwe inkomstenstromen en dat je gebruik maakt van de kansen die voorbij komen. Praat tegen jezelf vanuit vertrouwen en zekerheid. Creëer op die manier een groeiende rekening en neem afscheid van al het tekort dat je jezelf aanpraat.

De geldstroom komt op gang

Wanneer jij zekerheid voelt en vertrouwen hebt dat die geldstroom inderdaad op gang komt, ontdek je dat alle acties die je onderneemt veel meer manifestatiekracht hebben. Die zorgen dus voor echte resultaten. Dan zijn grote investeringen waardevol, want je weet zeker dat je ze altijd dubbel en dwars terugverdient.

Business Succes Sessie

Maak jij de keus om te investeren? Te investeren in jezelf, in je klant en in de groei van je bedrijf? Boek dan nu je Business Succes Sessie. Daar geef ik je graag inzicht in de belangrijkste stappen hierin om je investering werkelijk terug te verdienen.

Boek hier direct een afspraak in mijn agenda: Business Succes Sessie.

Ik kijk ernaar uit om je dan te zien.

Hartelijke groet,
Marielle

Uiteraard behandel ik jouw persoonlijke gegevens vertrouwelijk.
Ik verwijs je hiervoor naar de Privacy Verklaring.

1 Reactie

  1. Joycet Reinders

    Ja mooi Mariëlle. Dat je even op een rijtje zegt waar je als ondernemer allemaal geld voor nodig hebt. Je gaat ook niet in een leeg huis wonen. Dat moet ingericht worden als je er gaat wonen. Je onderneming moet ingericht worden. Daar is geld voor nodig. Niets ergers dan geen geld hebben. Zo weet ik uit ervaring. En nog erger. Als je zelf geen geld hebt, trek je mensen aan die dat ook niet hebben. Ik zeg nadrukkelijk mensen. Want dat worden nooit klanten. Omdat ze geen geld hebben. En dan is de cirkel rond. De enige manier om eruit te stappen is zelf een overvloed aan geld hebben. .

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *