Eerst zelf ploeteren of toch hulp zoeken? - Succes met je Bedrijf

Eerst zelf ploeteren of toch hulp zoeken?

2 reacties

Wil jij het ook eerst zelf proberen?
Net als ‘Ik kan het niet betalen’ is dat een prachtig excuus van veel ondernemers. Ik probeerde het ook eerst zelf toen ik mijn eerste bedrijf begon in 2012. Dit is wat het mij opleverde:

Een geweldig idee, maar onuitvoerbaar.
Een prachtige en peperdure website, die nooit werd bezocht.
De verkeerde mensen die me van de regen in de drup hielpen en heel onaangename kleine lettertjes.
Een hele schare familie en vrienden die mijn concept geweldig vonden, maar nooit kochten.
Sowieso prachtige producten, die ik niet verkocht.
Een groeiend gebrek aan zelfvertrouwen.
Een groeiende stapel onbetaalde rekeningen.
Veel stress en veel slapeloze nachten.
Vele uren achter de computer, die ten koste gingen van mijn persoonlijke relaties.
Een schuldgevoel.
Onophoudelijke twijfel: zal ik doorgaan, of toch maar weer die baan zoeken?

Wat wil jij?

Als jij het eerst zelf wil proberen, ga je gang. Maar realiseer je goed, dat jouw keus consequenties heeft. En de kosten van jouw keus om het zelf te doen zijn vele malen hoger dan die coach of training die je echt helpt.

Wat eigenlijk nog veel kwalijker is: je laat al je kwaliteiten onbenut, waarmee je anderen van dienst had kunnen zijn. Ze worden overschaduwd door je geploeter. Denk je ook eens in wat het voorbeeld is dat je aan je klanten geeft! Je bent coach en je zegt eigenlijk: je moet het allemaal zelf doen. Dat levert geen klanten op en omdat je alleen druk bent met je eigen shit, kan je niet de kwaliteit aan je klant leveren die je klant van je nodig heeft.

Zelf proberen of toch hulp vragen?

Echt, de keus is aan jou. Zelf proberen is een onbewust patroon dat is ontstaan vanuit een tekort. Je wil het altijd alleen doen, geen hulp vragen, je mannetje staan en de concurrentie aangaan.

Ik ben ervan overtuigd dat jij jezelf, je bedrijf en je klanten tekort doet als je het eerst zelf gaat proberen. Maar je hoeft het niet alleen te doen. Doorbreek je patroon en vraag om hulp. Voor mij ging er een wereld open. Ik zag dingen die ik voorheen nooit had gezien. Het is alsof je je omdraait en ineens totaal andere dingen ziet.

Mijn team

Na al mijn geploeter besloot ik dus wel om hulp te vragen. In alles en aan iedereen. Ik ging een ondernemersopleiding volgen, nam een coach in de arm en verzamelde experts om me heen om werk van mij over te nemen. Ik vroeg mijn lief, mijn vader, mijn broers en zus, mijn kinderen, mijn vriendinnen, mijn roeimaatjes en mijn buren. Ik had een heel hulpteam om mij heen gecreëerd waar ik op terug kon vallen. En ze hoefden helemaal niets terug voor al de hulp die ze mij gaven, ik hoefde het alleen maar te ontvangen. Dat voelde voor mij heel liefdevol, het gaf me warmte en vertrouwen en ik voelde me rijk en gesteund.

Hoe vraag jij om hulp?

Het is vrij simpel. Noteer deze zin: ‘Wil je me helpen?’ Herhaal dit iedere dag als een mantra. Bij wijze van oefening stel je deze vraag zo vaak mogelijk aan de mensen om je heen. Je zal merken dat het soms je mond niet uitkomt. Maar als je het doet, ontdek je ook hoe graag mensen je willen helpen. Lukt het niet, stel de vraag dan vaker.

That’s it. Zo simpel. Ik realiseer me heel goed dat het in de toepassing een stuk ingewikkelder is. Omdat je tegen allerlei gedachten aanloopt die maken dat je de vraag niet stelt. En dan is de cirkel rond, want dat is exact de reden dat je om hulp moet vragen. Zodat je afscheid kan nemen van deze gedachten.

Kan ik je helpen?

Ik help je met alle liefde. Plan direct aan afspraak in mijn agenda voor een Business Succes Sessie. Succes gaat over jou en in hoeverre jij in staat bent je bewust te worden van jouw potentie en alles wat je daarin beperkt. Je krijgt er inzicht in tijdens ons gesprek.

Meld je hier aan: Business Succes Sessie

Kom alleen, als je definitief afscheid wil nemen van de gedachte dat je het eerst zelf wil proberen.

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten.

Hartelijke groet,
Marielle

Uiteraard behandel ik jouw persoonlijke gegevens vertrouwelijk.
Ik verwijs je hiervoor naar de Privacy Verklaring.

2 Reacties

 1. Kit

  Dat is wel het beste wat ik gedaan heb: de beslissing jou om hulp te vragen. Wat is er sindsdien veel veranderd in mijn leven en bewust geworden. Hulp vragen is geen zwaktebod. Het is het krachtigste wat je kan doen. Voor jezelf en je klant.
  Plus dat ik ontdekte dat veel ondernemers tegen dezelfde problemen aanlopen. Je bent niet in je eentje. Hulp vragen creert verbinding. Ik vind hè

  Antwoord
 2. Veron Goemans

  Mooi blog!
  Wil je me helpen? Een eenvoudige vraag die ik gelukkig steeds vaker stel. En ja, mensen helpen maar al te graag.

  Je hebt helemaal gelijk Marielle. Een coach is zo waardevol. Alleen was het voor mij wel een dingetje om precies die coach te vinden die bij mij past.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *