Passief Inkomen – 7 tips

0 Reacties

Passief Inkomen is financieel interessant en voor ondernemers noodzakelijk. Want een Passief Inkomen genereert continue groei en mogelijk zelfs exponentiële groei. Veel harder dan je met actief inkomen kan bereiken.

Als zzp’er moet je bovendien financiële risico’s afdekken. Wanneer je een tijd wat minder klanten hebt, krijg je ook minder inkomsten. Of de overheid neemt maatregelen die effect hebben op jouw omzet. Dan biedt Passief Inkomen financiële zekerheid. Het is een extra geldstroom. 

Wat is Passief Inkomen?

Passief Inkomen is inkomen waar je eenmalig voor werkt en waar je vervolgens (passief) inkomen mee verdient. Het verschil met actief inkomen is dat je daar actief dingen voor doet. 

In de praktijk blijkt overigens vaak dat Passief Inkomen niet altijd helemaal passief is, want je moet het alsnog onderhouden. Daarom spreek ik zelf ook van extra inkomen en meerdere inkomstenstromen. 

Financiële Vrijheid betekent dat je met je passieve inkomsten je levensstijl bekostigt. 

Voorbeelden

Vormen van Passief Inkomen zijn:

  • Een boek – je schrijft het één keer en je verkoopt het keer op keer;
  • Een online programma – je maakt het eenmalig en je verkoopt het keer op keer. 
  • Apps – je ontwikkelt een app en verkoopt die keer op keer.
  • Beleggingen – je verdient geld met geld. Denk aan crypto, forex, opties en aandelen. 
  • Netwerkmarketing – je verdient geld door producten te verkopen aan je netwerk en je netwerk doet datzelfde. 
  • Affiliate Marketing – je verkoopt producten en diensten van anderen en ontvangt een percentage van de verkoop.
  • Lidmaatschap – mensen worden lid van je producten en diensten en betalen daar maandelijks voor.
  • Uitbesteden – anderen doen het werk voor jou. Jij betaalt hen daar een bedrag voor en je houdt zelf een marge. 

Ik geef je 7 eenvoudige tips die je direct kan toepassen om Passief Inkomen op te bouwen:

1. Wat zijn je wensen?

Maak een lijst van al je wensen. Als een soort verlanglijst voor je verjaardag. Draag deze lijst bij je en kijk ernaar als je opstaat en als je naar bed gaat. Neem de lijst mee in je momenten voor jezelf en ga ze regelmatig langs. Natuurlijk staat op deze lijst ook hoeveel Passief Inkomen jij wil verdienen. 

Voel het plezier van deze verlanglijst. Denk aan vroeger, het verlanglijstje voor je verjaardag of voor kerst. Wat zou je krijgen? Wees nieuwsgierig en voel de blijdschap om zelf je wensen te vervullen. Hoe blij ben je als die ene wens uitkomt met jouw passieve inkomsten! 

2. Maak een overzicht van je kosten

Hoeveel geld heb je maandelijks nodig om je levensstijl te bekostigen? Maak er een overzicht van. Dat is heel behulpzaam bij het bepalen van het bedrag dat je extra wil verdienen met je Passief Inkomen.

Uiteraard maak je ook een overzicht van de kosten van wat er op je wensenlijst staat. Dat huis aan het strand, die dure opleiding die je al zo lang wil volgen, die ene trip met je lief, het horloge waar je jezelf mee wil verwennen. Of misschien heb je meer geld nodig om nog meer impact te maken en je business verder te professionaliseren. Wat het ook is, maak het duidelijk voor jezelf. Dan weet je ook waar je naartoe werkt. 

3. Implementeer een geldsysteem

Een geldsysteem is onlosmakelijk verbonden met winstgedreven ondernemen: je onderneemt om winst te maken en niet om je kosten te betalen. Passief Inkomen is een onderdeel van winstgedreven ondernemen. Room altijd minimaal 10% van je winst af en zet dat apart. Een deel van dit geld gebruik je vervolgens om te investeren in de opbouw van je Passief Inkomen. Het afromen van die 10% is onderdeel van het geldsysteem, daar kan je vandaag mee beginnen. Open hiervoor een aparte rekening. 

4. Geef wat je wil ontvangen

Geven en ontvangen zijn twee verschillende aspecten van dezelfde energiestroom. Deze stroom zorgt voor rijkdom, vreugde en overvloed. Wanneer je geeft wat je zelf wil ontvangen, zorg je dat deze energie blijft stromen. Wanneer je wil ontvangen zonder te willen geven, stagneert de stroom en is er enkel armoede, stress en leegte. 

Geef je waardevolle kennis, geef oprechte aandacht, geef door te luisteren naar anderen en geef zonder oordeel. Neem tijd voor jezelf, investeer in jezelf en geef met plezier geld uit. 

Neem ook dankbaar in ontvangst. Sta open voor alles wat een ander jou wil geven; oprechte aandacht, tijd en geld. Vraag dus ook met plezier een goede prijs voor je dienstverlening. Je mag jezelf dus ook een passief en extra inkomen geven. Wees blij met het extra geld dat je rekening instroomt. 

5. Maak bewuste keuzes

Kies de vorm van Passief Inkomen die bij je past en zet daar stappen in. Wil je een community ontwikkelen? Ga het doen, geef het vorm, zet je stappen. Kies je voor netwerkmarketing? Zoek een netwerk, ga met ze in gesprek, onderzoek de mogelijkheden. Doe wat goed is voor jou en voor de ander. Ook al is het Passief Inkomen, je moet er eerst actief voor handelen. 

Iedere keuze die je maakt en elke actie die je onderneemt heeft bepaalde gevolgen. Als je acties anderen geluk en succes brengen, heeft dat ook gevolgen voor jou. Het is de wet van het Karma. Ik vind het heel mooi om die toe te passen op het thema Passief Inkomen. Want het is veel fijner en als je Passief Inkomen verdient door anderen geluk en succes te brengen, dan wanneer het ten koste gaat van anderen. 

Dus vraag jezelf af: is deze vorm van Passief Inkomen goed voor mij? Is het goed voor anderen? Als het antwoord ja is, kan je het doen. 

Dat is precies de reden van mijn masterclass Gezond Ondernemen van binnenkort. In deze masterclass ontdek je hoe je Passief Inkomen opbouwt door anderen te helpen met hun gezondheid. 

6. Vertrouw

Vertrouw erop dat al je wensen uitkomen. Net zoals je er op mag vertrouwen dat een zaadje uitgroeit tot een mooie boom. Laat je behoefte aan controle en resultaat los. Leer te vertrouwen op de kracht van je wensen en intenties. Wanneer je vertrouwen hebt, manifesteert het Passief Inkomen zich. 

“Als twee gouden vogels die in dezelfde boom zitten, twee intieme vrienden, wonen het ego en het Ik in hetzelfde lichaam. De eerste eet de zoete en de zure vruchten van de boom van het leven, terwijl de tweede van een afstand toekijkt.” – Mundaka Upanishad

Wanneer je Passief Inkomen wil realiseren, moet je je gehechtheid eraan loslaten. Je intenties om je wensen te realiseren blijven bestaan, maar je gehechtheid aan het resultaat laat je los. Kijk van een afstand toe.

7. Leer van mensen die financieel vrij zijn

Leer van de juiste mensen, mensen die bereikt hebben waar jij naar verlangt. Mensen die jou alle rijkdom, geluk en liefde van de wereld gunnen. Mensen die zich bewust zijn van bovenstaande universele wetten van succes op alle vlakken van het leven. Mensen die je strategieën kunnen leren waarmee je op lange termijn zakelijk en financieel succes krijgt. 

En bouw een Passief Inkomen op om extra bronnen te creëren waarmee je goed voor jezelf en anderen zorgt. 

Masterclass

Binnenkort geef ik de masterclass Gezond Ondernemen en dan is dat precies wat we gaan behandelen. Meld je hier aan.

Uiteraard behandel ik jouw persoonlijke gegevens vertrouwelijk.
Ik verwijs je hiervoor naar de Privacy Verklaring.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.