Rust geeft energie en focus. Rust zit in jezelf, niet in je agenda..

Rust geeft energie en focus.

11 reacties

Een van mijn belangrijkste voornemens begin dat jaar was meer rust te vinden in mijn leven. Niet alleen maar te werken, maar ook tijd te nemen voor ontspanning, voor mijn partner, kinderen en familie. Vrije tijd te nemen die niet direct ingevuld hoeft te worden.

Ik voelde me altijd schuldig als ik niet werkte. Ingegeven door het jarenlange moeten van mezelf. Moeten werken, moeten presteren, moeten zorgen. En het vinden van rust is het loslaten van het moeten. Loslaten van het schuldgevoel. Ik moet niks, ik wil vooral. En ik hoef maar aan één persoon verantwoording af te leggen en dat ben ik zelf.

Het loslaten brengt rust.

Hoe ik dat deed?

 • Door kleine stapjes te zetten.
 • Door het mijn klanten te vertellen.
 • Mijn agenda te vullen met activiteiten voor mijzelf.
 • Door iedere dag te beginnen met de intentie te genieten het van het moment. Dit ook werkelijk te doen.
 • Ieder onzeker moment als les te zien. Wat leert dit moment mij?
 • En heel praktisch: mezelf weekend te gunnen en de computer uit te laten.
 • De telefoon weg te leggen. Misschien wel de meest uitdagende..

Rust zit in mijzelf.

Zo begon ik. Inmiddels ben ik bijna een jaar verder. Nog steeds werk ik hard. Nog steeds kan ik lange dagen maken. Ik doe dat omdat ik het WIL. Rust zit in mijzelf, niet in mijn agenda. Ik hou van mijn werk, vind het heerlijk aan de slag te zijn met mijn klanten. Het geeft mij ongelofelijk veel voldoening. En ik ervaar rust, want ik moet niks.

Het resultaat van het loslaten van het moeten en het vinden van rust was een liefdevol gebaar naar mezelf. Handelen vanuit liefde geeft rust en vertrouwen. Stress en onzekerheid verdwijnt. Het geeft focus en energie. Waardoor ik mij dagelijks kan focussen op de ontwikkeling van mijn bedrijf. Waardoor ik de liefde die ik mij heb ook kan delen met mijn klanten. Dat is wat de wereld een stukje mooier maakt.

Ik ben benieuwd, wat is de intentie waar jij deze dag mee bent begonnen? Wil je dat delen door je reactie hieronder achter te laten?

Wat is jouw volgende stap?

Ik nodig je ook uit voor mijn Training Succes met je Bedrijf. Een training waarin we de eerste stappen zetten in het bereiken van jouw doelen. Als ondernemer wil je immers mooie resultaten halen, leuke klanten hebben. En net als ik de rust bewaren, waardoor energie en focus ontstaat. In deze sessie leer ik jou welke stappen ik heb gezet om dat te bereiken.

De eerstvolgende training Succes met je Bedrijf is in januari. Meld je direct aan, want ik heb maar enkele plaatsen beschikbaar, omdat ik met kleine groepen werk.

Ik kijk er naar uit je reactie te lezen op mijn blog en je te zien op mijn trainingen.

Make it a HAPPY day!
Marielle

Uiteraard behandel ik jouw persoonlijke gegevens vertrouwelijk.
Ik verwijs je hiervoor naar de Privacy Verklaring.

11 Reacties

 1. Wendy Lorist

  Hoi Mariëlle,
  “Moeten” is iets wat ik dankzij Louise Hay al jaren geleden heb afsgeschud, achteraf de sleutel tot loslaten! Een paar jaar geleden zei een familieopsteller tegen mij “Als het te hard werken is, neem een andere positie in.” Dat doet wonderen voor mij! Sinds ik afgelopen week bij jou mijn doelgroep ineens duidelijk werd, ben ik in een stroomversnelling terechtgekomen waar er geen rem op zit. Vanuit mijn Canadese achtergrond voelt het alsof ik op de wilde Canadese rivieren vaar in een kajak en het gaat harder dan ik kan….en verlies ik controle en…
  “Handelen vanuit liefde geeft rust en vertrouwen”, die komt nog niet binnen, als ik erheen ga voel ik verdriet omhoog komen. Mijn intentie was om vandaag verder mijn doelgroep uit te werken en om 9 uur belde mijn broer over mijn dementerende moeder, en ik ben er de hele ochtend mee bezig geweest en de hele middag om er vanaf te komen. Vanavond een lange wandeling gemaakt en nu ga ik er lekker voor zitten. Wendy

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Lieve Wendy, je beschrijft hoe jij het doet: dat verdriet mag er ook zijn, en daarna ben je gaan wandelen, heerlijk om dat jezelf te gunnen. Na het wandelen kun je weer lekker aan het werk. Dat doe je goed, daar kun je vertrouwen uit halen!
   Liefs Marielle

   Antwoord
 2. Femke

  De intentie waarmee ik vanmorgen wakker geworden ben is om nog meer te genieten van elk klein stapje vooruit! Om van elk stapje vooruit een feestje te maken! Sinds 2,5 week ben ik trotse moeder van onze zoon Matz! Trots, vol liefde en emotie maar ook in strijd met mezelf want ik ben ook altijd aan het werk, omdat ik het leuk vind. Nu staat mijn leven in goede zin op zijn kop en gaat met kleine man even voor alles, ook voor alle to do’s die ik me voorgenomen had vandaag te doen en die er echt niet van gaan komen. Genieten van elk klein stapje is nu belangrijker dan ooit, zowel prive als zakelijk…!

  Antwoord
 3. Jantine

  Ha Marielle, ik lees jouw blog terwijl ik middenin een ontdekkingsreis zit naar dat ene magische ingrediënt dat de kloof tussen ‘moeten’ en ‘genieten’ overbrugt. Mooie timing 🙂 Een kloof waar ik al mijn prachtige, krachtige, sensitieve klanten over hoor praten en mee zie worstelen. En een kloof die ik zelf ook herken. Het loslaten van het moeten en het vinden van evenwicht is zo makkelijk nog niet… Ik kom er stukje bij beetje achter dat het gaat over bewustZIJN, bezieling, tijd (hoe ga je ermee om?) en energie (waaraan verlies je het, waarvan krijg je het?). Geweldig hoe jij omschrijft dat je nog steeds hard werkt, maar nu omdat je het WIL, vanuit je passie. Dat is precies die bewuste bezieling! En ik herken die bij mezelf ook. Ik hou van hard werken, zolang het maar aan/vanuit mijn passie is 🙂 Mijn intentie voor vandaag is om ontspannen te werken met veel ruimte om mijn gedachtenspinsels rondom dit thema de vrije loop te laten en een vorm te laten vinden om er mee naar buiten te treden. Ik doe dat vandaag sowieso ook via mijn blog, wekelijkse nieuwsbrief en op Facebook. Groet, Jantine.

  Antwoord
 4. Gerbrig

  Weer een mooie blog, Marielle!
  De intentie waarmee ik deze dag ben opgestaan, is dat ik in ieder geval een stapje zet met betrekking tot mijn praktijk, en dat wil ik elke dag doen, hoe klein ook. Zo staat er vandaag een webinar op het programma en zet ik vanmiddag mijn blog weer online.
  En ik leer steeds meer om ‘moeten’ om te zetten in ‘willen’:-).
  Groetjes,
  Gerbrig

  Antwoord
 5. Aafke Dijkstra

  Hoi Marielle,

  Mooi verwoord. Mijn intentie is ook balans te vinden tussen druk druk en genieten. Als doener en regelaar is dat niet altijd eenvoudig. Mijn doel is ook om vanuit Spanje of ander warm land te werken op de een of andere manier. Voor mij is dat echt genieten.

  Groet,

  Aafke

  Antwoord
 6. lse Fortuin

  Goede morgen Mariëlle,

  Mijn intentie is mijn vakantie gevoel vasthouden, en doen wat er gedaan moet worden.

  groetjes Ilse Fortuin

  Antwoord
 7. Saskia van de Riet

  Vandaag ben ik de dag gestart met de intentie om in het nu te leven, vol vertrouwen in dat wat ik doe goed is. De uitkomst loslaten en mijn hart te volgen.

  Antwoord
 8. Natascha

  Goedemorgen Marielle,

  Dankjewel voor je inspiratie en stof tot nadenken. Onzekere momenten zijn er genoeg, het gevoel hebben dat ik de controle kwijt ben. Voor mij is balans erg belangrijk en dingen zeker uit liefde te doen!

  Op mijn onzekere momenten mijzelf de vraag stellen; Wat leert dit moment mij? Ga ik de komende tijd eens toepassen. Dat is mijn intentie 😉

  En loslaten is zowieso het thema van mij dit jaar.

  Antwoord
 9. Anneke

  Hallo Marielle,

  Ik had 3 dagen buitenshuis achtereen in mijn programma staan. Nieuwegein + twee dagen Rotterdam. Ik hoef nu pas morgen in Rotterdam te zijn. Dus vandaag is onverwacht een rustige dag. Een cadeautje voor mijzelf.

  Mijn intentie is het om daarvan te genieten.

  Vanmorgen een interessant webinar gekeken. Vanmiddag het dorp in. En een leuk (studie)boek lezen.

  Antwoord
 10. Katrien

  Bedankt Marielle,

  Je geeft deze lessen zo mooi door. Ik leer veel van je. Het is mooi te zien dat veel werken mag maar dat je het uit liefde en passie zelf kiest. De kunst is inderdaad om je er niet in te verliezen. Die kunst moet ik nog beter leren te hanteren. Ik weet dat jij mij daarbij blijft helpen. Bedankt.

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *