Jouw Tweede Stap Op Weg Naar De Top – Blijven Leren

6 reacties

blijven lerenIn mijn vorige blogs vertelde ik je hoe belangrijk het is om duidelijkheid te creëren, om te weten waar je wilt zijn en wanneer je dat wilt bereiken. Bij het bepalen van wat je wilt bereiken is het belangrijk je te laten leiden door je ambitie, door wat je graag wilt.

Om nu ook te weten welke weg je moet bewandelen om daar te komen moet je een volgende stap zetten, zeker zo belangrijk. Als ik het visualiseer dan zie ik mezelf onder aan de berg staan en ik weet niet hoe ik bovenop de top moet komen. Er zijn verschillende wegen die me daar brengen, maar wat is de snelste en de beste? Dan kan ik gaan proberen, gaan zoeken en verdwalen. Maar het is veel beter om iemand te vragen die de weg al weet. Dan ben je sneller boven.

Dat is dus de volgende stap die je moet gaan nemen. Wil je succes hebben met je bedrijf, dan moet je blijven leren. Leren van de mensen die al bereikt hebben wat jij wilt bereiken, die jou kunnen vertellen hoe ze dat hebben gedaan.

Er is heel veel wat jij niet weet.

Als je weet wat je wilt bereiken of wat je missie is, dan is het belangrijk dat je een volgende stap zet. Om te bereiken wat je voor ogen hebt heb je kennis, vaardigheden en ervaring nodig om te leren HOE. Het is niet zo dat je plots wakker wordt en ineens weet welke weg je moet nemen, hoe je moet ondernemen, dat moet je echt leren en bestuderen en oefenen en oefenen en oefenen.

Ik besloot 3 jaar geleden dat ik mijn eigen onderneming wilde beginnen. En ik dacht; dat kan ik op basis van mijn jarenlange werkervaring. Ik ontdekte echter dat ondernemen iets totaal anders is als werknemen en ging daardoor vreselijk de mist in. Ik ontdekte dat ik echt niet wist wat ondernemen was en dat ik dit echt moest leren.

Er was heel veel wat ik niet wist en waarvan ik niet eens wist dat ik het niet wist.

 • Ik wist niets van de juiste mindset van een succesvolle ondernemer.
 • Ik wist niets over het bepalen van strategieen voor een succesvol bedrijf.
 • Ik had geen flauw idee hoe ik mijn bedrijf succesvol kon krijgen zonder 80 uur per week te werken.
 • Ik wist niets van marketing.
 • Ik kende niet de juiste tools, formats en systemen die ik nodig heb voor mijn bedrijf

Oftewel ik kende niet de juiste weg die ik moest bewandelen om een succes te hebben met mijn bedrijf. Ik zit boordevol passie en ambitie, maar het lukte niet. Ik had gewoon geen flauw idee hoe ik klanten moest krijgen als ondernemer en hoe ik ook als ondernemer succesvol moest worden.

Dus ik ging leren wat ik niet wist.

Ik kwam in aanraking met Open Circles Academy en gelijk met de eerste training realiseerde ik mij dat ik heel veel niet wist. En dat ik heel veel dingen verkeerd deed, de verkeerde weg was ingeslagen. Dus ik besloot een opleidingsprogramma bij hen te volgen. Een opleidingsprogramma wat mij leerde hoe ik moest ondernemen en welke weg ik moest volgen om mijn doel te bereiken. Daarnaast heb ik ook online trainingen gevolgd van Tom Beal, Brendon Burchard en Chalene Johnson. Leren van de meest succesvolle mensen, wat doen zij waardoor zij succesvol zijn. Wat doen zij waardoor zij de top bereiken.

Voor mij was dit een belangrijke volgende stap op weg naar de top. Leren, nieuwsgierig zijn, hoe doen anderen het. En dan niet een beetje, nee consequent hier het liefst iedere dag stappen in zetten. Zodat het echt een gewoonte wordt.

Leren en ontwikkelen geeft rust, het geeft duidelijkheid, het geeft focus, het geeft nieuwe energie, fun, nieuwe contacten en uiteindelijk ook nieuwe klanten.

Welke stappen ga je nu zetten?

Je volgende stap is dan om te bepalen wat je nodig hebt om daar een expert in te worden.

Stap 1 –  Welke vaardigheden heb je nodig?

Welke vaardigheid helpt je nu om je doel te bereiken. Welke kennis en informatie heb je nodig om je doel te bereiken. Wat heb nodig om sneller je doel te bereiken?

Stap 2 – Beslissingen nemen.

Vervolgens ga je beslissen hoe je deze kennis en vaardigheden gaat opdoen.

 • Wat kan je bijvoorbeeld doen?
 • Ga in je netwerk op zoek naar mensen die je kunnen helpen, mensen die meer hierover weten.
 • Ga op zoek naar boeken die je leren over dit onderwerp.
 • Luister cd’s of podcasts (dit doe ik altijd in de auto, de ideale plek om te leren).
 • Ga naar google, het internet staat bol van gratis informatie. Allerlei experts die je gratis helpen jouw kennis en vaardigheden te vergroten.
 • Ga trainingen volgen die je helpen je kennis en vaardigheden te vergroten.

Besluit je net als ik naar Open Circles Academy te gaan? Reserveer HIER direct je stoel voor de eerstvolgende Business Bootcamp!

Stap 3 – Plannen

Knip de vaardigheid die je wilt leren in kleine stukjes en maak een plan voor jezelf  hoe je dit wilt bereiken. Plan vervolgens de tijd die je wilt besteden aan het leren en het je eigen maken, in je agenda of zet het op je to-do list. Met iedere dag een half uur ben je al een heel eind.

Nu is mijn vraag aan jou wat jij graag wilt leren. Welke vaardigheid wil jij ontwikkelen of welke kennis wil je vergroten? Geef dit aan in het reactieveld, zodat anderen je hierbij meteen kunnen helpen.

Als dank voor het reageren op mijn blog heb ik een cadeau voor je. Je ontvangt mijn format wat ik gebruik voor het in kaart brengen van je eigen ontwikkeling. Dus je eigen persoonlijke ontwikkelings plan, waarin je beschrijft welke stappen je gaat zetten om de top te bereiken!

Ik kijk uit naar je reactie!

Make it a HAPPY day!
Marielle

PS1. Wil je dit blog delen in je netwerk, zodat ook andere ondernemers hiervan kunnen leren? Je kan dit heel gemakkelijk doen door op onderstaande knoppen te klikken. Bedankt alvast!

PS2. Vergeet je niet aan te melden voor de Business Bootcamp van Open Circles Academy! Doe het nu DIRECT via deze link: www.opencircles.nl

Uiteraard behandel ik jouw persoonlijke gegevens vertrouwelijk.
Ik verwijs je hiervoor naar de Privacy Verklaring.

6 Reacties

 1. Theo van Ede

  Ik ben al sinds 2011 bezig om m’n eigen bedrijf te starten en dat zit nog steeds op start-fase.
  Sinds 1998 freelance ik als trainings-acteur en ook ik besef al een tijd dat ondernemen iets totaal anders is dan free-lancen.Waar ik tegen aanliep en loop is
  1. Lef hebben om dingen in gang te zetten die ik niet kan overzien en met onzekere uitkomst,
  die wel investeringen vragen. /Mindset !!
  2. Te besluiten en me te committen hieraan waarin ik expert wil zijn ; ik heb ervaring en kennis van vee dingen ( acteren, zingen improviseren, martial arts, voetbal-trainingen) en op welke doelgroep ik me ga richten.Dat heb ik min of meer duidelijk en vraagt nog meer aanscherping
  3. Waarin ik vooral nog veel te leren heb is
  -het bepalen van een strategie van ondernemen en het doen van marketing/ promotie
  en dat laatste vraagt weer lef : je kop boven het maaiveld uitsteken !
  – en tijdig hulp inroepen ( professioneel = investeren ! en van m’n netwerk ) en dat is ook een mind-set ding en het vinden van samenwerking of een business-partner.Weet dat ik dan veel sneller duidelijkheid krijg op zaken waar ik nu mee worstel
  ding

  Antwoord
  • Marielle Meijer

   Dag Theo,

   dank je wel voor je waardevolle reactie en voor je openheid. Heb jij m’n ebook al gedownload? Want daarin staan precies de stappen beschreven die je moet nemen.

   Op basis van wat ik nu van je lees is je eerste stap: wat wil je het allerliefste doen? Vanuit jouw kennis, expertise, vaardigheden en PASSIE? Creëer hier duidelijkheid voor jezelf, een ambitie een doel. Volgende stap is je doelgroep bepalen. Niet ongeveer, maar heel specifiek.

   Mocht je hulp nodig hebben, laat het vooral weten! Vraag om hulp en je bent natuurlijk ook van harte welkom op mijn training waarin we dit ook behandelen. Hoe dan ook veel succes!

   Hartelijke groet,
   Marielle

   Antwoord
 2. Marielle Meijer

  Ja het verschil tussen werknemen en ondernemen is groot, dat heb ik zelf ook ervaren. Misschien was dat wel een van de belangrijkste lessen die ik heb geleerd de afgelopen jaren.

  Hoe dan ook veel succes met jouw persoonlijke ontwikkeling!

  Marielle

  Antwoord
 3. Elfriede Krauth

  Hoi Marielle,

  leuke blog! Ik was ook ooit werknemer (ik gaf les in bedrijfskunde), en de stap naar ondernemer zijn was nogal groot.

  Ik vond nieuwe dingen altijd wel leuk, maar dat groeien zo’n belangrijk onderdeel van ondernemer zijn is en zal blijven … heb ik pas dit jaar echt begrepen. Bijvoorbeeld, denk ik dat time management voor ondernemers eigenlijk groei-management moet heten …

  Dus ik vind het heel leerzam dat je hier even iets over je tocht hebt verteld!

  Dank je wel, en ben benieuwd op jouw “groeiplan” om het even zo te noemen.

  groeten, Elfriede

  Antwoord
 4. Bianca van Rooij

  Door mijn klanten te vragen wat zij willen, ben ik er nu achter dat ik mijn eigen kennis verwaarloosd heb. Dus ik ga weer aan de studie! Dit jaar moet dat rond zijn zodat ik volgend jaar kan knallen.
  Daarnaast merk ik steeds meer dat ik geen goede sales heb/ben. Dus tips en trucs daarin zijn van harte welkom.

  Antwoord
  • Marielle Meijer

   Gaaan met die banaaaan Bianca:-). Dat is zo goed wat je doet, je klanten hebben een bepaalde behoefte en als jij daar op inspeelt door hier over te leren en de behoefte van je klant in te vullen, dan worden ze je klant en dan blijven ze eeuwig je klant.

   PROUD of YOU!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.