Simpel Sales Script: hoe jij makkelijk kunt verkopen - Succes met je Bedrijf

Simpel Sales Script: hoe jij makkelijk kunt verkopen

48 reacties

Hoe kan je makkelijk verkopen als ondernemer? Het is simpel: je zet iedere keer weer een kleine stap. Hoe vaker je dat doet, hoe eenvoudiger het wordt. Het Simpel Sales Script helpt je hierbij.

Hou het simpel!

Het is misschien lastig om die ‘nee’ te incasseren die je 9 van de 10 keer krijgt. Je hebt last van de gedachte dat je niet goed genoeg bent en anderen beter zijn. Dat je er eigenlijk geen zin in hebt. Dat ze het ook wel gratis mogen hebben. Je twijfelt over wat je klant er wel van zal vinden. Je hebt het idee dat je geld uit de zak van de ander klopt. Je twijfelt dat wat je uiteindelijk verkoopt toch niet voldoende waarde heeft voor je klant. Je bent bang dat het mislukt, niet goed overkomt of dat je het nog nooit eerder verkocht hebt. Je denkt dat het te duur is, te goedkoop, of dat anderen het ook verkopen.

En zo kan je nog vele redenen bedenken waarom je niet verkoopt. Met als gevolg dat het ook ingewikkeld wórdt. Want je verkoopt te weinig en maakt daardoor te weinig omzet. Twijfel neemt de overhand en de minimale resultaten bevestigen alleen maar je idee dat verkopen lastig is. Je raakt in een neerwaartse spiraal.

Zet je twijfel aan de kant: de opwaartse spiraal

Twijfel is destructief voor je business. Je doet jezelf én je klant tekort. Twijfel betekent dat jij nooit jouw potentiële waarde levert aan je klant. Je klant kan daardoor niet de nodige stappen zetten. Vervolgens verdien jij nooit goed als ondernemer.

Wil je dus leren verkopen? Zet dan als eerste je twijfel aan de kant. Dus zet iedere keer je beste zelf in. Focus iedere keer op je waardevolle dienstverlening en de impact die je ermee kan maken op het leven van je klanten. Er ontstaat dan een opwaartse spiraal, want je verkoopresultaten bevestigen jou in je mogelijkheden en succes.

Volg simpelweg het script

Je beste zelf inzetten is de randvoorwaarde voor het succesvol implementeren van het Simpel Sales Script dat ik je in dit blogartikel geef. Het script bestaat uit 14 stappen. Volg deze stappen keer op keer en nog voordat jij je prijs hebt genoemd, zullen ze ingaan op je aanbod!

Gebruik het Simpel Sales Script in de voorbereiding van je verkoop en wanneer je je aanbod doet. Schrijf het helemaal uit en oefen een aantal keer. Toen ik dit script in de training van mijn Jaarprogramma deelde, waren binnen enkele dagen de eerste klanten binnen. Het is een kwestie van iedere keer weer doen, want door te doen word je steeds beter.

Stap 1: Wat is het probleem?

Verkopen gaat nooit over de prijs; het gaat altijd over het probleem van je klanten, die naar een oplossing verlangen. Dus daar begin je ook je aanbod mee. Of dit nu online is, offline, in een gesprek of via de mail. Benoem het probleem van je klanten en de impact die het heeft op hun leven, zodat je klanten het herkennen. Hoe groter het probleem, hoe sneller mensen kopen. Als je klanten bewust de pijn zien en de gevolgen ervan op hun leven, ondernemen ze ook stappen om die pijn op te lossen. Met jouw hulp.

Bijvoorbeeld:

De pijn van mijn klanten is dat ze te weinig klanten hebben, te weinig omzet maken en te hard werken. Ze weten dat ze goed zijn in hun vak, dat ze de potentie hebben om veel voor anderen te betekenen en toch lukt het niet. En hun bankrekening blijft leeg. “Hoe kom ik aan klanten?” vragen ze mij. Het gevolg is dat ze onzeker worden: “Ben ik wel goed genoeg?” Ze kijken naar anderen en zien alleen maar geweldige resultaten die zij zelf niet halen. Mijn doelgroep gaat vervolgens heel hard werken om maar klanten te krijgen. Ze hebben geen tijd meer voor leuke dingen, hun partner of hun kinderen. Ze raken hun vrijheid kwijt en dat is nou net een van de redenen waarom ze voor ondernemen hadden gekozen. Ze raken in een ratrace en komen er niet meer uit.

Stap 2: Wat is jouw oplossing?

Wat is de oplossing die jij biedt aan je doelgroep om dit probleem op te lossen? Welke dienst heb jij voor hen? Uiteraard sluit dit product exact aan op de pijn van je doelgroep. Je gaat geen breicursus aanbieden aan iemand die wil leren tuinieren, maar dat is helaas wel wat veel ondernemers doen. Laatst nog kreeg ik een flyer onder mijn autoruit van een autobedrijf dat mijn auto wilde kopen. Ik heb die auto net, natuurlijk ga ik die niet inruilen voor een ander tweedehands exemplaar. In het wilde weg flyeren en hopen dat iemand erop ingaat is de Hope and Pray-methode en die werkt niet. Bied dus iets waar je doelgroep verliefd op wordt, omdat het exact aansluit bij hun behoefte.

Geef je dienst bovendien een aantrekkelijke naam. Een naam die je doelgroep iets belooft, die triggert en uitnodigt.

Bijvoorbeeld:

In mijn jaarprogramma Meesterschap met je Bedrijf leer ik ondernemers alle stappen die nodig zijn om een business te bouwen die een continue stroom klanten genereert en altijd omzet oplevert, zekerheid en stabiliteit. Dat is waar alle ondernemers naar streven en als het hen niet lukt, zijn ze ernaar op zoek: meesterschap met je bedrijf. Ik garandeer dat het lukt met de stappen die ik aanreik.

Stap 3: Wat levert het je klant op?

Wat zijn de voordelen van jouw hulp aan je klanten? Hoe blij zijn je klanten als jij hen helpt bij het oplossen van hun pijn? Benoem de verlangens van je klanten – wat zij ambiëren.

Het gaat om hun gevoel van zekerheid, tijd, geld, gezondheid en relaties. Het vertrouwen dat ze weer terugkrijgen. Liefde en voldoening, de groei die ze doormaken, de bijdrage die ze leveren. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Six Human Needs van Tony Robbins, daar geeft hij prachtige handvatten voor het beschrijven van de verlangens van je klanten.

Stap 4: Voor wie is het?

Een aanbod voor ‘iedereen’ kan echt niet – benoem een specifieke doelgroep.

Kies en word gekozen. Als je iedereen als klant wil, is je aanbod veel minder aantrekkelijk dan wanneer je een specifieke doelgroep aanspreekt.

Bijvoorbeeld:

Mijn aanbod is voor ondernemers die echt een volgende stap willen zetten in hun business. Ondernemers, vaak vrouwen, die goed zijn in hun vak. Ze zijn al een tijd ondernemer en hebben wel klanten, maar niet genoeg. Ze werken hard, hebben een partner, kinderen en houden vele ballen hoog. Dat gaat ten koste van hun relatie met hun partner, vrienden en kinderen. Ze hebben weinig tijd voor zichzelf, zijn streng voor zichzelf en stellen hoge eisen. Ze doen alles alleen, willen over alles controle houden en ze ploeteren maar voort. Ten slotte raken ze teleurgesteld als het niet lukt. Mijn jaarprogramma is precies bedoeld voor deze ondernemers.

Verkocht voordat je de prijs hebt genoemd

Nu heb je de belangrijkste stappen gezet voor je verkoop. Je klanten weten of ze gebruik willen maken van je aanbod. Maar je hebt nog geen prijs genoemd, want het gaat ook niet om de prijs. Het gaat erom wat jij voor je klanten kan betekenen. De vraag is niet óf ze het kunnen betalen, de vraag is hóé ze het gaan betalen. Dus focus je in je verkoop altijd op de problemen van je doelgroep en de voordelen van jouw hulp.

Wil je ook nog stap 5 tot en met 14?

Je hebt nog 9 stappen van het Simpel Sales Script te gaan. Die behandel ik verder in een video. Laat het hieronder in het reactieveld weten als je deze video wil ontvangen. Ook krijg je dan het format dat ik erbij heb gemaakt. Dat is heel behulpzaam voor de klanten die jij de komende tijd voor je wil winnen.

Jouw volgende stap om meer te verkopen

Meld je aan voor de gratis GroeiSessie. Speciaal voor ondernemers die iedere week lekker willen verkopen. Ik geef je de juiste handvatten, waardoor jij wel verkoopt. Iedere week weer.

Meld je direct aan: Gratis GroeiSessie

Ik heb per keer plek voor 10 ondernemers.

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten in mijn sessie!

Hartelijke groet,
Marielle

Uiteraard behandel ik jouw persoonlijke gegevens vertrouwelijk.
Ik verwijs je hiervoor naar de Privacy Verklaring.

48 Reacties

 1. Baukje

  Hallo Marielle,
  Leuk om je alle stappen van je Simpel Sales Script en de video te ontvangen.

  Wens je een fijne afroning van 2020. En een sprankelend en gezond 2021.

  Met hartelijke groet,
  Baukje

  Antwoord
 2. Marije

  Hoi Mariëlle,

  Ik wil graag de stappen 9-14 ontvangen! Heb ook net je boek besteld. Zin om ermee aan de slag te gaan!

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Wat leuk Marije! Veel succes met het zetten van de stappen en veel plezier met het lezen van mijn boek.

   Antwoord
 3. Loes

  Ik ben heel benieuwd naar de laatste stappen. Ik zou het fijn vinden om de video te ontvangen.

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Het script zin in je mail Loes. Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaringen met het script.

   Groetjes Marielle

   Antwoord
 4. Mirjam

  Hi Marielle, ik ben ook heel benieuwd naar de volgende stappen. Ik vind je zinnetje ‘het gaat er niet om óf je klanten het kunnen betalen maar hóe ze het gaan betalen’ wel een mooie binnenkomer die blijft hangen! Wil nog wel meer van je horen….

  Antwoord
 5. Savannah Engelenberg

  Hoewel ik het sales script al in het jaarprogramma heb gekregen, ontvang ik graag je video. Zien en horen versterkt de informatie van het lezen. Lieve groet, Savannah

  Antwoord
 6. Petra

  Ik zou graag de andere stappen ook ontvangen. Dank je wel!

  Antwoord
 7. Pauline

  Hallo Marielle,

  Ik zie graag de rest van jouw tips in de video.

  Antwoord
 8. Corinne Kassels

  Hi Marielle,
  Long time no see (and speak:-))! Ik wil je andere 9 stappen ook graag ontvangen!
  Hgr, Corinne Kassels

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Dag Corinne, inderdaad 🙂
   Ik hoop dat het goed met je gaat.
   Veel plezier in ieder geval met jouw salesstappen.

   Groetjes Marielle

   Antwoord
 9. Tim

  ‘k wil de stappen graag ontvangen.

  Antwoord
 10. Cas

  Ik wil de stappen graag ontvangen.
  Bedankt.

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Veel succes Cas met het zetten van deze stappen.

   Antwoord
  • Ank Mourits

   Graag zou ik de laatste 9 stappen van het Simpel Sales Script willen ontvangen! Alvast bedankt, Marielle

   Hartelijke groet,

   Ank Mourits

   Antwoord
 11. Mirna

  Ja, ook ik wil de stappen graag ontvangen, Mariëlle.
  Dank alvast!

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Heel graag gedaan Mirna, ik hoor graag van je hoe het heeft gewerkt voor je.

   Antwoord
 12. Monique

  Ja, ik ontvang de volgende stappen ook graag. Ben benieuwd op welke manier deze mij kunnen helpen een nieuwe doelgroep aan te spreken. Alvast bedankt!

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Dan ben ik wel heel benieuwd wie je nieuwe doelgroep is Monique.. 🙂
   Succes in ieder geval met verkopen!

   Antwoord
 13. Tess

  Graag ontvang ik de video en het format voor het salesscript

  Bedankt.

  Antwoord
 14. Hillary

  Ik luister nu naar je webinar. wil graag de 14 stappen ontvangen.

  Antwoord
 15. Mariëlle

  De overige tips zijn ook welkom. Want verkopen vind ik verschrikkelijk.

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Ze zitten in je mail. Ben je ook bij mijn online training Goed Verkopen met een Simpel Sales Script? Want dat gaat je helpen. Verkopen is hét fundament van je business, belangrijk dat je hier veel vlieguren in gaat maken.

   Antwoord
 16. Larissa

  Graag ontvang ik de video

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Zit in je mail Larissa, succes met implementeren!

   Antwoord
 17. Marianne

  Ik wil de stappen graag ontvangen Marielle !

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Veel succes met het zetten van de stappen Marianne!

   Antwoord
 18. Ria Meijer

  Fijne tips. Ik ontvang graag de andere tips ook.

  Antwoord
 19. Joycet

  Weer een mooie blog Mariëlle.
  Ja, ik wil de volgende stappen ook graag ontvangen.

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Succes met verkopen Joycet 🙂

   Antwoord
 20. Marieke

  Hi Mariëlle, heerlijk altijd hoe jij dingen zo helder kunt beschrijven. Zou je mij ook de video willen sturen? Alvast bedankt!

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Graag gedaan Marieke1

   Antwoord
 21. Wim

  Wil graag je video ontvangen

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Het zit in je mail.. Succes met implementeren!

   Antwoord
 22. Willy

  Ja, stappen 5 t/m 14 ontvang ik ook graag.

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Succes Willy met het zetten van alle stappen!

   Antwoord
 23. pieter

  Ik wil graag je video ontvangen

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Succes Pieter met het verkopen 🙂

   Antwoord
 24. Ria

  Ik wil graag je video ontvangen. Alvast bedankt!

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Ik ben benieuwd Ria of het je lukt de benodigde stappen te zetten en heel graag gedaan natuurlijk.

   Antwoord
 25. Jacoline

  Ja, stappen 5 t/m 14 ontvang ik ook graag.

  Antwoord
 26. Niki

  Ja! Ik ontvang graag stap 5 t/m 14. Ben het zat om te buffelen en maar niks te ontvangen. Ik wil klanten! 😊

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Hoeraa! Lekker knallen! Ben je ook aanwezig op mijn online training?

   Antwoord
 27. Veron Goemans

  Zo fijn dat jij het weer zo mooi op een rijtje hebt gezet. Ja ik wil de volgende stappen ook graag Mariëlle.

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Fijne h Veron? Die rijtjes 🙂

   Antwoord
 28. jacqueline

  Kom maar op met die video. Lijkt me erg interessant. Alvast bedankt.

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Heel graag gedaan, succes met implementeren Jacqueline!

   Antwoord
 29. Marie Louise

  Ja ik wil de stappen ontvangen

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *