Verkopen gaat niet over geld verdienen - Succes met je Bedrijf

Verkopen gaat niet over geld verdienen

3 reacties

Gaat verkopen voor jou over geld verdienen? Wil je er je bankrekening mee vullen? Juist omdat veel ondernemers dit denken, lukt het vaak niet. Als je de verkoop gebruikt om de tekorten op je bankrekening te vullen werk je vanuit de energie van het tekort. En als je werkt en onderneemt vanuit deze energie, is dat precies wat je krijgt: tekort.

Het is anders dan je denkt

Begrijp me niet verkeerd: ondernemen gaat over geld verdienen. Zonder geld heb je geen bedrijf maar een dure hobby. Een bedrijf levert geld op. En een belangrijk onderdeel van een succesvol bedrijf is verkopen. Hoe beter jij dat kan, hoe meer geld je verdient en veel geld is natuurlijk heel fijn.

Maar verkopen gaat toch echt niet over ontvangen. Het is heel anders dan je denkt.

Emotionele bankrekening

Een wijs mens zei ooit tegen mij: “Wil jij je financiële bankrekening laten groeien, dan zal je eerst je emotionele bankrekening moeten vullen. Het vullen van je emotionele bankrekening betekent je blij voelen, je gelukkig voelen en liefde voelen voor jezelf. Je letterlijk vervuld voelen. Wanneer jij je vervuld voelt, zal je ook met anderen kunnen delen waar jij jezelf mee hebt gevuld. Dat is werken vanuit overvloed.”

En dat is wat verkopen in essentie is: delen waarmee jij gevuld bent. Een essentiële voorwaarde voor een goed gevulde financiële bankrekening. En niet andersom.

Jouw problemen en de problemen van je klanten

Ieder mens kent problemen, uitdagingen, frustraties, onbereikbare verlangens en slapeloze nachten. Het leven confronteert je nou eenmaal dagelijks met allerlei problemen. Het ene wat groter dan het andere. Jij zal dat in jouw leven ook ervaren. Deze problemen zijn ergens voor bedoeld, ze willen je namelijk een les leren. Het is dus jouw taak om met deze problemen aan de slag te gaan. Natuurlijk kan je er voor kiezen om je problemen te laten bestaan, maar dan kies je ook voor de consequenties ervan in je leven.

Voor je klanten geldt exact hetzelfde. Zij hebben ook problemen die om oplossingen vragen. Verkopen is niets anders dan je klanten ondersteunen in het oplossen van de problemen die zij ervaren.

Niet veel geld nodig?

Daarom ben ik ervan overtuigd dat jij niet alleen jezelf, maar ook je klant tekort doet als jij tevreden bent met een klein salaris. Ik hoor ondernemers regelmatig zeggen: “Ik heb niet veel geld nodig.”
Maar je hebt grote tekorten op je emotionele bankrekening als jij dit tegen jezelf zegt. Want je zegt eigenlijk tegen jezelf dat je niets waard bent. Want wat heb jij te bieden? En wat mag je daar dan voor vragen?
Jij bent het waard om jouw problemen op te lossen. Jij bent het waard om kwaliteit toe te laten in je leven. Jij bent goed genoeg. Goed genoeg om je klanten te helpen en daar mag je dus best veel geld voor vragen. Want je klanten zijn het ook waard om door jou geholpen te worden.

Zie de waarde

Verkopen is niets anders dan die waarde bij jezelf zien. Zie hoe groot de zin is van jouw bestaan en hoe groot de betekenis is die jij kan doorgeven aan je klanten. Als je dat ziet, zie je ook hoeveel je door te geven hebt aan je klanten. Je kan niet anders dan deze waarde met hen delen. Je ervaart het als je plicht, je roeping. Je wordt geroepen om je dienstbaar op te stellen naar je klant.

Daarom zeg ik vaak tegen mijn klanten dat ze de plicht hebben tegenover hun klanten om te verkopen. Het is voor je klanten de enige mogelijkheid om hun problemen werkelijk het hoofd te bieden.

Verkopen is geen probleem meer

Als jij de grote waarde ziet die jij aan je klanten kan bieden, heb je geen enkel probleem meer met verkopen. Dan weet je heel goed welke prijs je ervoor wil vragen. Dan presenteer je met alle liefde en blijdschap je waardevolle diensten op alle kanalen waar je klant aanwezig is.

Verkopen gaat over geven en delen. Geven van waardevolle kennis. Delen van waardevolle lessen. Delen van je passie en talent. Je ondersteunt je klanten in het bereiken van hun verlangens. Verkopen is dienstbaarheid en waardevolle betekenis geven aan de mensen om je heen, je klanten en de maatschappij. Dat is waar verkopen over gaat.

Je hoeft het alleen maar te doen

En weet je wat zo mooi is? Als jij op deze manier leert verkopen, vult je bankrekening zich moeiteloos. Dan presenteer je zonder enige schroom al je diensten, overal waar je klanten zitten. En dat is precies waar ik je de komende weken voor uitnodig: ga je waardevolle diensten zonder schroom overal presenteren waar je klanten zijn. Doe het zonder verwachtingen, gewoon omdat jij weet dat het waardevolle diensten zijn. En geniet ervan. Je hoeft het alleen maar te doen.

Kosteloze Business Succes Sessie

Wanneer jij je als ondernemer verder wil ontwikkelen, is het nodig dat je iemand hebt die je een spiegel voorhoudt. Die je bewust maakt van de dingen die je over het hoofd ziet en je op je blinde vlekken wijst. Dat heeft positieve impact op de kwaliteit en de resultaten van je werk. Daarom nodig ik je uit om je aan te melden voor de kosteloze Business Succes Sessie.

Klik hier: kosteloze Business Succes Sessie

Hartelijke groet,
Marielle

Uiteraard behandel ik jouw persoonlijke gegevens vertrouwelijk.
Ik verwijs je hiervoor naar de Privacy Verklaring.

3 Reacties

 1. Kit

  Delen waar ik mee gevuld ben. Ik ervaar hierin steeds meer mijn kracht en liefde en hoe moeiteloos het me afgaat. En hoe graag ik het doe. Waarde geven en dienstbaar zijn. Mooie blog Marielle

  Antwoord
 2. Savannah Engelenberg

  Zie de waarde van jezelf. Zie dat je de plicht hebt om dat wat jij aan waardevolle lessen hebt geleerd, te delen. Dat is denken vanuit overvloed. En daar kan ik me helemaal in vinden! Dank voor deze krachtige, inspirerende woorden! Dankbare krachtgroet, Savannah

  Antwoord
 3. Marieke

  Je zegt het mooi: “Verkopen is niets anders dan je klanten ondersteunen in het oplossen van de problemen die zij ervaren.”

  Dat is mijn eerstvolgende stap in het verkopen; om vanuit die energie mijn aanbod te doen. Thanks!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *