Succes met een grote S - Van Prestatie naar Betekenis

Succes met een grote S

10 reacties

Ben je ontevreden met 3 aanmeldingen voor je training? Waarop baseer je eigenlijk je idee van succes? Volle zalen?

Je kan succes op verschillende manieren definiëren. Volle zalen, grote omzetten, veel klanten, een groot huis, mooie reizen of veel medailles. Mensen die dit allemaal hebben bereikt, hebben er hard voor gewerkt. Je hebt de neiging om hen op een voetstuk te zetten, te bewonderen en als voorbeeld en inspiratiebron te zien. Het is een vorm van succes die veel ondernemers nastreven.

Succes dat voortkomt uit het ego

Maar bij deze vorm van succes speelt het ego een grote rol. Het is zelden genoeg. Je blijft streven naar grotere, betere en succesvollere prestaties en meer materiële welvaart. Het succes dat je al hebt bereikt zal je zelden voldoening geven, want het is nooit groot genoeg. Natuurlijk is het een hele prestatie. Ik heb groot respect voor mensen die volle zalen trekken een veel fans hebben. Ook ik wil veel ondernemers bereiken en raken. Maar ik zie mijn volle zaal als een resultaat, en niet als doel op zich.

Welvaart en prestaties?

Zijn materiële welvaart en succesvolle prestaties het doel van jouw leven? Ik zie het anders. Ik denk dat het in je leven gaat om de innerlijke reis. Ontdek de zin van je bestaan en geef daar betekenis aan.

Wayne Dyer is een groot leraar voor het volgen van je innerlijke pad. Kijk zijn film The Shift als je daarvoor open staat. Deze film is te zien op YouTube en in het Nederlands te verkrijgen via Bol.com.

Succes met een grote S

Wanneer je succes bereikt door je innerlijke pad te bewandelen, leidt dat tot persoonlijke groei. Dat is succes met een grote S. Het levert je zelfvertrouwen op, zekerheid, geluk en dankbaarheid. Het is een vorm van succes die gaat over creëren, geven, delen, groeien en ontwikkelen. Vertrouw dat de dingen die moeten gebeuren zich altijd ontvouwen. Zet jezelf in het licht en deel dat licht met anderen. Voel je vredig, wees in harmonie en in verbinding met jezelf en je omgeving.

Werkelijk succes

Succes met een grote S is je roeping leven. Ontdek waar het leven jou toe roept en ga dat werkelijk leven. Sta jezelf de fouten toe die je maakt en zie ze als leermomenten.

Succes met een grote S gaat over hoeveel je te geven hebt, in plaats van hoeveel je wil ontvangen. Het gaat over persoonlijke groei, in plaats van een grote klantenstroom. Het gaat over kwaliteit in plaats van kwantiteit en innerlijke rijkdom in plaats van groei van je bankrekening. Werkelijk succes is je parels delen, in plaats van het presenteren van je shit.

Succes komt voort uit de ziel

Soms is het echt moeilijk om deze vorm van succes na te streven. Tony Robbins zegt het zo vaak: ‘Keep your standards high. Verlaag je nooit. Al hunker je naar geld en de erkenning van heel veel klanten.’

Want het is zo makkelijk je te laten verleiden om mee te gaan in dit gevoel van tekort. Je focust je al snel op de verkoop, in plaats van de op de waarde. Je geeft makkelijk prioriteit aan kwantiteit in plaats van kwaliteit.

Ego versus ziel

Het ego zal de ziel altijd vertellen dat het niet goed genoeg is. Maar pas als het ego zwijgt, voel je verlichting. Het is moeilijk, omdat dit je steeds weer confronteert met je twijfel en onzekerheid. Dat komt door je hang naar goedkeuring van anderen en je angst voor afwijzing en afkeuring. Het ego zal je altijd bekritiseren en een schuldgevoel geven. Het is aan jou om je ego tot zwijgen te brengen.

Begin met de stilte

Zoek daarom iedere dag de stilte. Ga iedere dag bij jezelf naar binnen en geef prioriteit aan je ziel. Het is waardevolle zorg voor de ziel. Maak er een gewoonte van om dit iedere dag te doen.

Jouw ondernemerschap

Terug naar je ondernemerschap. Daar spelen omzet, klanten en geld natuurlijk wel degelijk een rol. Want zonder geld heb je immers een dure hobby en geen bedrijf. Maar wanneer je werkt vanuit je ziel, zal zich vanzelf ontvouwen wat je moet doen om omzet en klanten te krijgen. Deze acties hebben een veel grotere manifestatiekracht, omdat ze uit je ziel komen en niet uit je ego. Dan ontstaat het resultaat in de vorm van klanten en geld vanzelf.

Het gaat dus niet om de actie zelf, maar van waaruit die actie ontstaat. Komt de actie uit je ego en heb je behoefte aan geld, klanten en mooie prestaties? Of komt de actie voort uit je ziel en wil je betekenis geven en een zinvolle bijdrage leven? Onderzoek dat bij jezelf.

Zinvolle bijdragen

Acties die een zinvolle bijdrage geven zijn bijvoorbeeld:

 • Delen van waardevolle content op je blog of social media.
 • Aandacht geven aan de behoeften van je klanten.
 • Liefde en genegenheid voelen voor je klanten en beschikbaar zijn voor hen.
 • Afscheid nemen van je twijfel, waardoor je zeker bent en altijd aanwezig voor je klant.
 • Je waarde blijven geven. Nodig je klanten uit voor workshops, gesprekken, kennismaking, behandelingen. Wees niet terughoudend in je uitnodigingen, twijfel niet. Jij kan met deze sessies immers een waardevolle betekenis geven.
 • Blijven werken aan de kwaliteit van je werk. Vraag steeds weer feedback van experts.
 • Mensen om je heen verzamelen die hetzelfde liefdevolle pad bewandelen. Het is fijn om hier samen in op te trekken.
 • Geen genoegen nemen met minder.

Hiermee krijgt je werk enorm veel kwaliteit.

Geld is geen drijfveer

Ik krijg regelmatig de vraag: ‘Ik betaal je dik geld, je wil er toch ook gewoon aan verdienen?’

Ja, dat klopt. Maar geld is niet mijn drijfveer. De inhoud is mijn drijfveer – de waardevolle bijdrage die ik hiermee lever. De waarde die ik geef is hoog en daar mag een goede prijs tegenover staan. Ik heb liever 10 klanten die bereid zijn te betalen voor de waarde, dan 100 klanten die zo snel mogelijk willen presteren.

Wat wil jij?

Wil jij een zinvol bestaan als ondernemer opbouwen? Wil jij succes met een grote S? Dan nodig ik je uit om je aan te melden voor een Gratis GroeiSessie. Plan direct een afspraak in mijn agenda. Je krijgt tijdens ons gesprek inzicht welke waardevolle stappen jij hierin kan zetten als ondernemer en hoe je dit praktisch toepast in je ondernemerschap.

Meld je hier aan: Gratis GroeiSessie

Kom alleen als je openstaat voor deze manier van werken en bereid bent om je hunkering naar klanten los te laten.

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten.

Hartelijke groet,
Marielle

Uiteraard behandel ik jouw persoonlijke gegevens vertrouwelijk.
Ik verwijs je hiervoor naar de Privacy Verklaring.

10 Reacties

 1. Kit

  Mooi blog Marielle!
  Bewegen van denken in tekort naar leven in vervulling. Ik zit hier midden in. Zien waar ik mezelf tekort denk uit angst of wantrouwen, het loslaten en open staan voor wat er komt. Vertrouwen hebben. Ik voel een veel grotere S als succes sinds ik dit probeer handen en voeten te geven in mijn bedrijf, voor mijn klant en mezelf. Niet direct in geld of volle zalen maar wel vele malen beter dan twee jaar geleden toen ik bij je begon.
  Dank voor dit mooie blog.
  Liefs Kit

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Met alle liefde geschreven Kit. Mijn klanten en de moed die zij tonen zijn een grote bron van inspiratie. Dus ik bedank jou ook.

   Antwoord
 2. Marie-José

  “Succes is
  liking yourself
  liking what you do
  and liking how you do it”

  Mooie quote van Mary Angelou

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Mooi inderdaad Marie-José, dankjewel voor het delen!

   Antwoord
 3. Marieke

  Het leven als ontdekkingsreis van mijn ziel 🙏🏻
  Focus houden op het delen van de parels die ik zelf heb mogen ont-dekken. Het is een hele andere manier van opzetten van mijn bedrijf dan ik had verwacht. Succes is (zelf)liefde en (zelf)vertrouwen. Ik leer elke dag. Bedankt voor je blog!

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Dat is het vaak, dat ondernemers denk dat succes over het verkrijgen van klanten gaat en welke acties daarvoor nodig zijn. Dat is een misvatting. De innerlijke route is het fundament en dat stevig neerzetten is de basis voor succes in de vorm van klanten en omzet.

   Antwoord
 4. Marjan

  Beste Marielle, deze blog spreekt me erg aan. Vanuit ziekte ben ik nu een bedrijf (praktijk voor voedingsadvies en kooklessen) aan het opzetten. Ik richt me op mensen die ook deze ziekte hebben of daar net voor zijn behandeld. Alhoewel ik hunkerde naar extra inkomsten, heb ik toch datgene voorop gezet wat ik het liefste wil doen: mensen leren over gezonde en natuurlijke voeding. En dit loont! Want vanuit niets begin dit jaar, ben ik tot in het voorjaar volgeboekt met kooklessen. En ook heb ik de eerste klanten voor voedingsadvies gehad.

  Benieuwd naar mijn website. Die is net een paar weken geleden online. http://Www.heelmetvoeding.nl

  Ik hoor graag wat je ervan vindt!

  Warme groeten
  Marjan

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Wat ontzettend mooi en fijn om te lezen Marjan en wat een prachtige site heb je gemaakt! Zeer waardevol voor jouw klanten!
   Ik wens je veel succes met alle stappen die je nog gaat zetten.

   Liefs, Marielle

   Antwoord
 5. Veron Goemans

  Mooi onderwerp Marielle. Ik omarm het concept ‘Succes met een grote S‘ van harte. Werken vanuit je ziel in plaats vanuit je ego is een prachtige innerlijke reis.

  Daarnaast is het lastig om vertrouwen te hebben als je elke maand in angst leeft omdat je je rekeningen niet kunt betalen.

  Ik denk dat er eerst een basis nodig is voordat je voluit je focus kunt leggen op je persoonlijke ontwikkeling. De pyramide van Maslov gaat daar ook vanuit.

  ik ken ze ook, de mensen met volle zalen en veel winst. Maar ik zou niet durven beweren dat zij vanuit ego werken en niet vanuit hun ziel.

  Blijft bestaan dat jouw blog zeker stof tot nadenken geeft. Dank je wel daarvoor.

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Of deze mensen vanuit het ego werken, dat is iets wat ik niet kan beoordelen en dat wil ik ook niet. Het is aan ieder zelf daar keuzes in te maken. De boodschap die ik geef is dat het succes niet zit in het aantal mensen wat je bereikt, maar in de betekenis die je geeft.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *