De 7 Spirituele Wetten van Succes - Succes met je Bedrijf

De 7 Spirituele Wetten van Succes

0 Reacties

In zijn boek De 7 Spirituele Wetten van Succes beschrijft Deepak Chopra dat succes niet altijd het resultaat is van hard werken en ambitieuze plannen. Een tijd geleden dacht ik juist dat ik wél hard en gedisciplineerd moest werken voor mijn succes, dat ik mijn doelen moest halen en dat succes ging over presteren. En met al dat harde werken bereikte ik inderdaad succes en leverde ik prachtige prestaties. Maar echt gelukkig maakte het me niet, sterker nog, het putte me uit. Zo moe werd ik ervan, zo ongelofelijk moe. 

Het kan ook zacht

Het kan ook veel zachter, ontdekte ik. Veel meer vanuit liefde, ontspanning en flow. Flow betekent niet dat je niets doet, het betekent wel dat je anders doet, want je handelt vanuit liefde. Veel ondernemers werken hard vanuit angst voor een tekort. Tekort aan geld, klanten en tijd. Maar liefde en angst kunnen niet op dezelfde plek bestaan: waar liefde is, is geen angst.

Hoe kom je in die flow?

De Bron

Werken vanuit flow betekent werken vanuit de Bron. Daar zit jouw Pure Potentie: je Bewustzijn, de meest liefdevolle en natuurlijke staat van Zijn. En dat is precies waar het boek van Deepak Chopra over gaat, en waarom ik je aanraad het te lezen en te leven. Het boek laat zien dat er een andere, spirituele manier is naar succes: als je in harmonie leeft met jezelf, wordt je leven vanzelf plezieriger en kan je succes bereiken op alle gebieden van je leven. Het boek geeft hiervoor 7 krachtige principes; 7 universele wetten je dagelijks kan beoefenen. Universeel, omdat ze altijd werken voor iedereen. 

Drie inzichten

Het boek staat zo boordevol inzichten, dat het onmogelijk is om het in één blogartikel samen te vatten. Daarom geef ik je drie waardevolle inzichten die voor veel van mijn klanten de afgelopen jaren heel belangrijk zijn geweest. Ik geef je er tips bij om ze te integreren in je werk als ondernemer:

  • Geven en Ontvangen
  • Moeiteloosheid
  • Afstand nemen

Geven en Ontvangen

Vroeger wilde ik alleen maar ontvangen, klanten en geld wilde ik hebben. Toen ik in al mijn ondernemerstrainingen leerde dat ik eerst moest geven om daarna te kunnen ontvangen, werd geven een soort truc om daarna dan alsnog die klanten en dat geld binnen te kunnen harken – later ontdekte ik hoe het wél werkt. Veel ondernemers zetten daarom bijvoorbeeld geen e-boek op hun website: omdat ze het een marketingtruc vinden. Je zet het gratis op je website en met het downloaden belanden je potentiële klanten in je fuik om ze vervolgens te bombarderen met mails en aanbiedingen. Dit zijn argumenten die je gebruikt als je geeft om je tekorten aan te vullen. Dan kost geven stress omdat je er altijd wat voor terug wil. 

De spirituele wet van geven en ontvangen zegt dat je van nature overvloedig bent. Je hebt nergens gebrek aan: geen gebrek aan liefde en geen gebrek aan potentie. “Onze fundamentele aard is er één van oneindige mogelijkheden. Overvloed maakt deel van je uit, hoe veel of weinig geld je ook hebt, want de bron van alle rijkdom is immers het Bewustzijn dat weet hoe elke behoefte vervuld kan worden,” schrijft Chopra. 

Geven vanuit overvloed

Vanuit dat perspectief kan je altijd geven en zal wat je verlangt altijd vervuld worden. Wanneer je geeft vanuit jouw essentie van overvloed en rijkdom, is ontvangen een logisch gevolg daarvan en breng je geven en ontvangen met elkaar in evenwicht.

Geven kan heel eenvoudig. Geef bijvoorbeeld een compliment, een positieve gedachte, een bloem, een glimlach, een steen, een lied of een gebed. Immateriële gaven uit je hart zijn superkostbaar en daarmee heel krachtig. Zo kan je dagelijks geven, aan jezelf, aan al je relaties en natuurlijk ook aan je klant. Wanneer je geeft ontvang je direct vervulling. En natuurlijk zet je dat e-boek op je website, je geeft daarmee waardevolle inzichten aan jouw bezoekers.

Geven en ontvangen is een circulaire stroom. Geld is daar een onderdeel van. Dat betekent bijvoorbeeld wanneer je geld wil vasthouden, deze circulatie stagneert en je dus juist geen geld kan ontvangen. Je moet dus uitgeven om te ontvangen en je inkomsten weer uitgeven om nieuwe inkomsten te genereren. Investeringen in jezelf of je bedrijf zijn dus noodzakelijk om inkomsten te genereren. 

Moeiteloosheid

Chopra schrijft: “De intelligentie van de natuur werkt moeiteloos. En als we de krachten van harmonie, vreugde en liefde gebruiken, creëren we moeiteloos succes en geluk.” 

Het koste mij heel wat moeite :-), voordat ik dit echt begreep en kon toepassen. Maar ook hier geldt: oefen het! 

Hard werken voelt alles behalve moeiteloos. Het voelt juist heel vermoeiend. Achteraf was hard werken heel stressvol en liefdeloos en ik werd er letterlijk moe van. 

Moeiteloosheid betekent niet dat je je agenda beter moet plannen of vermoeiende afspraken moet schrappen. Het betekent ook niet dat je niets moet doen, minder uren moet werken of een dutje moet doen omdat je moe bent. Je gaat ook niet heel andere dingen doen, je handelen komt alleen voort uit een andere plek. Moeiteloosheid gaat over leren leven en werken vanuit liefde. Want als je handelt vanuit liefde heb je minder handelingen nodig, omdat het een veel krachtiger energie is die zich sneller voortplant. Liefde is immers de intelligentie van de natuur, en de natuur is voortplanting. Handelen vanuit liefde levert dus energie op! En deze energie kan je heel goed gebruiken om je business te ontwikkelen en te laten groeien. 

Acceptatie, verantwoordelijkheid, weerloosheid

De wet van de moeiteloosheid is de wet van de Minste Weerstand: de vierde spirituele wet van succes. Je kan drie dingen doen om moeiteloosheid te oefenen:

  • Acceptatie: accepteer mensen, situaties en gebeurtenissen zoals ze zijn in plaats van zoals je ze zou wensen.
  • Verantwoordelijkheid: geef niets of niemand de schuld van je situatie, omstandigheden of gebeurtenissen, ook jezelf niet.
  • Weerloosheid: laat de behoefte volledig los om anderen te overtuigen van je standpunt.

Deze drie punten zijn wezenlijk. Je hoeft niet meer te strijden, je hoeft niet meer bang te zijn, je hoeft nergens weerstand aan te bieden. Het nu is helemaal goed en veilig. Het nu brengt je in contact met de liefde in jezelf. Dát is moeiteloosheid. 

Hiermee bereik je een stille en kalme geest. Dat betekent dat er stilte is in je innerlijke dialoog: de stemmetjes zwijgen. Hoe heerlijk is dat! Ook weer iets wat zoveel energie geeft dat het bijna onvoorstelbaar is. Deze moeiteloosheid behandel ik overigens uitgebreid in de Masterclass die ik binnenkort geef. Het is zeer de moeite waard om erbij te zijn en te ontdekken hoe jij moeiteloos succes bereikt. 

Afstand nemen

Afstand nemen betekent dat je mensen laat zijn zoals ze zijn, en anderen niet je mening oplegt. Dat je de ander waardeert om wie hij is. Kijk eens naar het contact met je klant, in hoeverre wil je het gedrag van je klant onder controle hebben? Afstand nemen is de ander volledig vrij laten. 

Resultaat was vroeger heel belangrijk voor mij. Ook mijn klanten stellen die vraag vaak: wat levert het me op, wat win ik ermee, bereik ik dan wel mijn doelen? Maar afstand nemen betekent juist dat je je gehechtheid aan resultaat opgeeft.

Je verlangens en intenties blijven

Je verlangens blijven, je intenties om ze te verwezenlijken blijven, maar je gehechtheid aan het resultaat van je handelingen laat je los. Ik merkte dat daardoor de kwaliteit van mijn werk toenam, omdat ik ging werken vanuit wat mijn klanten nodig hebben. Het gaf me meer ontspanning en opmerkelijk genoeg ook meer zekerheid. Ik ging vertrouwen op de universele wet in plaats van op mijn ego. 

Je weet niet of jouw webinar klanten oplevert. Je weet niet of je klant ingaat op je aanbod. Je weet niet of er reacties komen op de berichten op je website of je social media. Je weet niet hoeveel nieuwe klanten je krijgt en hoeveel geld je gaat verdienen. Je weet het allemaal niet, want je bent gewoon nergens zeker van. Afstand nemen betekent bereid zijn om die onzekerheid te accepteren en te vertrouwen dat oplossingen zich spontaan aandienen. 

Werk vanuit het niet-weten. Hoe heerlijk is dat! Het geeft zoveel meer ruimte voor creativiteit, als een mooie bloem die uit de chaos ontstaat. Je hoeft het allemaal niet op voorhand te weten. Het ontstaat, vertrouw daarop. Want je weet namelijk wél dat je vanuit je Bron, je pure essentie veel voor je klanten kan doen. En dat weten is genoeg. 

Moeiteloos Succes

Al deze dingen vragen om oefening en begeleiding. Je bent namelijk blind voor je eigen beperkende patronen. Wil je verandering en succes in je leven? Dan heb je iemand nodig die jou op je blinde vlekken wijst, waardoor helder wordt wat je anders kan doen. Dat krijg je op mijn masterclass Moeiteloos Manifesteren

In deze masterclass vertel ik je precies welke stappen je kan zetten om dat succes te bereiken. Niet met hard werken, maar vanuit flow.

Meld je snel aan, want het is een live masterclass en ik laat maximaal 10 ondernemers toe. 

Hier vind je alle informatie en kan je je aanmelden: masterclass Moeiteloos Manifesteren.

Uiteraard behandel ik jouw persoonlijke gegevens vertrouwelijk.
Ik verwijs je hiervoor naar de Privacy Verklaring.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *