Wat Je Nooit Krijgt Voor Geld - Succes met je Bedrijf

Dit is wat je nooit krijgt voor geld

1 reactie

Heb je geld nodig? Ben je afhankelijk van de geldstromen in je bedrijf? Wat denk je dan dat je daaraan hebt? Want de belangrijkste dingen krijg je helemaal niet voor geld. Zelfs de dingen die je bewust en onbewust koppelt aan geld, hebben er niets mee te maken.

Zekerheid

Hoeveel geld je ook op je bankrekening hebt, je toekomst is altijd onzeker. Het geld kan je gemoedsrust geven, maar zekerheid zit in jezelf. Zekerheid zit in de mate waarin je vertrouwen hebt in jezelf en hoe stevig jij staat.

Wanneer je zekerheid voelt in jezelf, voel je je altijd veilig. Dan heb je altijd controle over jezelf en over je geld.

Macht

Veel mensen hebben de overtuiging dat ze meer macht hebben wanneer ze meer geld hebben. Ze voelen zich krachtiger bij een goed gevulde bankrekening. Maar geld is helemaal geen bron van kracht.

Veel krachtiger is het om stil te staan bij de macht die je over jezelf hebt. Sta eens stil bij jouw potentie, jouw vermogen om te creëren en om van betekenis te zijn. Hoe machtig is het als jij jouw bijdrage kan leveren aan deze wereld, als jij je kennis kan verspreiden en dat anderen daar ook profijt van hebben!

Betekenis

Jij besluit waar jouw betekenis in zit. Ik ben ervan overtuigd dat die in jou als mens zit. Jij bent en daarin zit je betekenis: in jouw zijn. Je hoeft het niet te bewijzen. Je hebt daarvoor geen bevestiging van anderen nodig. Je mag erop vertrouwen dat jij van betekenis bent, nog los van wat je doet.

Vrijheid

Hoewel geld op je bankrekening je meer keuzes geeft, is het geen bron van vrijheid. Vrijheid zit in jou – het komt van binnenuit. Vrijheid zit in je innerlijke rust. Vrijheid is zeker weten dat je het altijd aankan, wat er ook op je pad komt. Vrijheid betekent ook dat je onafhankelijk bent van de meningen en overtuigingen van anderen.

Liefde

Echte liefde is niet te koop. En uitgerekend liefde is je belangrijkste bron. Het is je basis, de plek van waaruit je bent, leeft en werkt. In liefde heerst stilte en rust, energie, blijdschap en acceptatie. Liefde is een geschenk dat je bezit en onvoorwaardelijk aan anderen kan geven.

Maar wat geeft geld je dan wel?

Geld is wél prachtige trigger. Een trigger maakt je bewust van de gedachten die jou leiden. Een trigger kan een proces van bewustwording bij jou op gang brengen. Geld kan daarom een trigger zijn voor jou.

Dus als jij je altijd zorgen maakt over geld, dan komt het niet door je gebrek aan geld, maar door je eigen zorgelijkheid. Het geld triggert je om deze zorgelijkheid bij jezelf te onderzoeken. Welke gedachten liggen daaraan ten grondslag? Zijn die gedachten waar? En kan je er ook voor kiezen om die gedachten niet te geloven?

Op deze manier kan geld je wel degelijk helpen in het ontwikkelen van zekerheid, macht, betekenis, vrijheid en liefde. Ik vind het ook zo ontzettend mooi om te zien dat je de macht pakt over jezelf wanneer je werkt aan je gevoel van zekerheid. Dan geef je betekenis, voel je je vrij en deel je je liefde. En daardoor stroomt het geld dan vanzelf op je bankrekening.

Vul je emotionele bankrekening eerst

Zorg dat je eerst je emotionele bankrekening vult. Als die gevuld is, vult je financiële bankrekening zich vanzelf. Je emotionele bankrekening vullen vergt wel dat je emotioneel fit bent.

In mijn blogartikel van vorige week vertelde ik dat ik sinds een jaar Aikido beoefen. Aikido is een gevechtskunst waarbij je steeds weer wordt uitgenodigd in harmonie te zijn met jezelf.

Wat doe je als er een tegenstander op je afkomt? Wil je controle krijgen? Ben je onverschillig? Ben je bang? Dan ben je emotioneel wankel. Pas wanneer je stevig blijft staan en zeker weet wat je te doen staat ben je emotioneel fit. De oefening bestaat eruit dat je onbewuste bekwaamheid ontwikkelt. Stevig staan is dan een automatisme geworden. Je hoeft niet meer na te denken over hoe je stevig blijft staan. Dat betekent dat je emotioneel fit bent.

Hoe vul je je emotionele bankrekening?

Wanneer je jezelf bekritiseert, schuldig voelt, veroordeelt, opjaagt en wantrouwt, komt je emotionele bankrekening in het rood. Het veroorzaakt stress, onzekerheid, vermoeidheid en allerlei andere lichamelijke klachten.

Je emotionele bankrekening groeit wanneer je jezelf ontspant, verzacht, beloont, waardeert en vertrouwt. Het geeft zekerheid, kracht, betekenis, vrijheid en liefde. En zo is de cirkel rond. Dan zal je emotionele bankrekening zich vertalen naar een gevulde financiële bankrekening.

Maak de balans op

Ik nodig je uit om de balans van je emotionele bankrekening eens op te maken.
Hoe gevuld is die? En hoe vul je die dagelijks aan?

Deel je inzichten hieronder in het reactieveld. Ik lees ze graag.

Wees dankbaar

De Arigato-oefening die ik vorige week deelde is ook hier heel behulpzaam: wees dankbaar voor iedere stap die je zet in de groei van je emotionele bankrekening. Wees dankbaar als je hierin de ondersteuning van een ander ontvangt of als een ander je hierin triggert. En wees ook dankbaar als je het aan een ander kan geven. Toon je dankbaarheid door dit uit te spreken met het woord Arigato. Want dat betekent bedankt.

Ik kan me voorstellen dat je hier nog vragen over hebt. Daarom nodig ik je uit voor de gratis GroeiSessie. Dan behandel ik het graag verder met je.

Meld je hier aan voor de gratis GroeiSessie.

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten op deze sessie.

Hartelijk groet,
Marielle

Uiteraard behandel ik jouw persoonlijke gegevens vertrouwelijk.
Ik verwijs je hiervoor naar de Privacy Verklaring.

1 Reactie

 1. Sharon Messemaker

  Mooi inzicht weer Mariëlle.

  Ik geloof ook dat een lege bankrekening ontstaat door de zorgen en energie die ik eraan besteed. Als ik dankbaar ben voor wat ik heb, komt het eea altijd op m’n pas. Wat ook maakt dat mijn zelfvertrouwen groeit.

  Arigato!

  Sharon

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *