Gouden kerst met een rouwrandje.

41 reacties

gouden kerst met een rouwrandjeDe pijn.

Mijn kerst heeft een rouwrandje. Of een rauw randje. Kan ook.

Vanwege alle pijn en verdriet van de afgelopen jaren. De verliezen. Die dan even extra hard naar binnen komen in de tijd van kerst.

Niet dat ik boosheid voel.
Ook geen bitterheid.
Geen eenzaamheid.

Nee gewoon pijn. Dat hoort erbij. Ik accepteer het en geef het ruimte. Ook met kerst.

De dankbaarheid.

Kerst is het feest van liefde, van vrede, van vernieuwing. Belangrijke thema’s ook voor mij persoonlijk. Ondanks de pijn wil ik hier bewust bij stil staan. Want ik had wel een gouden jaar. Kerst is een mooi moment om daar dankbaar voor te zijn.

De liefde.

Want ik heb namelijk mezelf terug gevonden. Liefde gevonden in mezelf, vrede gevonden in mijzelf. De liefde is onvoorwaardelijk. Dat is mijn bron. Ik richt mij op mijzelf en vul eerst mijn eigen beker.

De vrede.

Mijn bron, de stem van mijn hart wijst mij altijd de juiste weg. Ik luister hiernaar, waardoor ik altijd weet wat ik moet doen. Ik zeg ja tegen me mezelf. Hierdoor voel ik mij altijd in harmonie met mezelf.

De vernieuwing.

De bewustwording. Dat er niemand anders is zoals ik. Innerlijke zekerheid. Dat als ik mijn eigen beker vul met liefde, ik dit heel goed kan geven aan anderen. En dat mijn liefde voor mezelf en voor anderen heel uniek is. Onvervangbaar.

Mijn wens voor jou.

Dit is wat ik ook jou ook toewens. Vul je beker met liefde, vrede en vernieuwing. Niet alleen nu met kerst, maar ook voor het komende jaar.

Grote dank aan jou dat je altijd mijn blog leest. Dat ik mijn liefde op die manier aan jou door kan geven. Dat je vaak reageert, waarmee je jezelf, de andere lezers en mij de kans geeft om te groeien in ons ondernemerschap. Ook nu vraag ik je om reactie: Want wat wens jij anderen toe met kerst? Deel het in het reactieveld hieronder.

Ik kijk er naar uit je in het nieuwe jaar persoonlijk te ontmoeten. Je te helpen groeien. Ik geef mijn liefde graag aan jou door. Vanaf februari ga ik weer van start met mijn Implementatie Expertsessies. En geef je nu vast op, voordat het vol zit: https://www.succesmetjebedrijf.nl/aanmelden-implementatie-expertsessie/

Make it a HAPPY day!
Marielle

PS Inspirerend dit blog? Deel het in je netwerk door op onderstaande knoppen te klikken. Zodat jij anderen hier ook mee inspireert.

41 Reacties

  1. Mary

    Wat een mooie tekst Marielle.

    Je blog heeft mij geinspireerd. Onvoorwaardelijke liefde voor jezelf, daar het om. Dat is weer in verbinding zijn met jezelf, met je essentie.

    Dit zijn dagen om stil te staan bij jezelf, ons hart weer te voelen.

    Ik wens je een liefdevol en succesvol 2016!

    Mary

    Antwoord
  2. Aiyanna

    Prachtige woorden Marielle. En zo herkenbaar. Liefde begint bij de liefde voor onszelf. Vertrouwen begint bij vertrouwen in onszelf. Openheid begint bij open zijn voor wie wij zelf zijn. Groeien door een moeilijk proces en daar dankbaar voor zijn. De groei herkennen.

    Dankjewel en een heel goed jaar toegewenst aan jullie allen!

    Antwoord
  3. Karel

    Dit soort reflectiemomenten heb ik ook met Kerst. Of bijvoorbeeld bij een begrafenis. Een moment om even bij jezelf, in alle rust en stilte, te rade te gaan.
    Ik noem het geen rouw, want dat is voor mij een proces. Voor mij past de naam : “licht-opbrengst”.
    Door het loslaten van pijn, verdriet ontstaat ruimte. Net als jij beschrijft. Die kun je dan vullen met liefde voor jezelf en de mensen om je heen.

    Dank je wel voor deze mooie boodschap. Een waardige Kerstgedachte 🙂

    Antwoord
    • Marielle van der Vlies

      Graag gedaan Karel en jij bedankt voor het delen van jouw boodschap.
      Ik wens je een liefdevolle kerst!

      Marielle

      Antwoord
  4. Mariska

    Mooie blog Mariëlle, ik wens jou ook ontspannen feestdagen en een relaxed 2016 toe.
    Mariska

    Antwoord
    • Marielle van der Vlies

      Dank je wel Mariska, ik wens jou een liefdevol 2016!
      Marielle

      Antwoord
  5. Adrienne Lijs

    Wat een mooie kwetsbare blog Marielle! Dank je wel dat je dit met ons deelt. Ik wens jullie relaxte Kerstdagen met veel Liefde! Big hug, Adrienne

    Antwoord
    • Marielle van der Vlies

      Dank je wel Adrienne, big hug terug!
      Marielle

      Antwoord
  6. Pauline

    Krachtig en moedig Mariëllel!! Ook herkenbaar! Deel dezelfde waarden in het leven. Ik ben je dankbaar voor het delen. Ik wens jou en je gezin heel fijne dagen en een nog inspirerender jaar toe. Pauline

    Antwoord
    • Marielle van der Vlies

      En ik wens jou een glansrijk 2016 Pauline!

      Antwoord
  7. Andre

    Hi Marielle…wat ik anderen toewens? Wat jij nu doet: delen! De ervaring dat onze ‘bekers’ overvol zijn van passie en verlangens en dat het zo ontzettend genieten is anderen die te laten proeven. Delen geeft genot, maakt rijk! Ik wens iedereen een rijk jaar!

    Antwoord
    • Marielle van der Vlies

      Dank je wel Andre voor je mooie reactie op mijn blog. Cool is dat he? Als je anderen hiervan kan laten meegenieten. Zo voel ik dat ook.

      Ik wens jou ook een rijk jaar!
      xx Marielle

      Antwoord
  8. Hilda

    Mooi verwoord Marielle, uit het hart gegrepen! Het leven leven in zijn volheid. Een liefdevol en avontuurlijk 2016! Hilda

    Antwoord
    • Marielle van der Vlies

      Dank je wel Hilda. Ik wens jou ook en liefdevol 2016!
      xx Marielle

      Antwoord
  9. Gerard

    Wie zijn eigen beker niet met liefde kan vullen, zal nooit een liefdevolle relatie kunnen bestendigen. Kijk niet naar een halfleeg glas alsof het halfvol is. Nee, loop naar de kraan en vul het bij. Ik wens iedereen in 2016 een met liefde gevuld glas. Nip voorzichtig!

    Antwoord
    • Marielle van der Vlies

      Dank je wel Gerard. Ik wens jou ook een gevuld 2016!
      Marielle

      Antwoord
  10. Thobien

    Lieve Marielle

    Wat ben je toch een fijn en bijzonder mens. Ik heb het al eerder gezegd, maar je blogs raken mij iedere keer weer opnieuw. Je eerlijkheid, kwetsbaarheid maar ook je liefde voor je medemens maken je Tot de vrouw die je bent (geworden).

    Het is altijd goed om in deze periode het jaar te ‘evalueren ‘ en de zaadjes te planten die straks weer mogen groeien. De stilte in jezelf op te zoeken. Hoe moeilijk kan dit soms zijn. Maar ik merk dat ik juist in periodes van onrust in mijzelf door mijn werk, ik de stilte nodig heb om in mijn kracht te blijven. Wat wil ik, wat voor bijdrage kan ik leveren aan de wereld etc.

    Ik ben dankbaar voor alle mensen die ik ontmoet heb afgelopen jaar. Voor alle inzichten die ik van hen gekregen heb. Ook op manieren die ik liever niet had gewild. Maar dat hoort ook op mijn weg …..

    Voor mij staat komend jaar in het teken van Liefde en Trouw zijn en blijven aan mijzelf.

    De wereld kan veel Liefde en Licht gebruiken om o.a toleranter te zijn naar elkaar.

    Ik wens iedereen een ❤vol,?, ?, gezond en prachtig jaar toe.

    Namasté. Thobien

    Antwoord
    • Marielle van der Vlies

      Mooi Thobien, dankjewel voor het delen!
      Ik wens jou ook een liefdevol nieuw jaar!
      xx Marielle

      Antwoord
  11. Ton Heerding

    Je hebt het prachtig verwoord Marielle. Ik voel de kwetsbaarheid in dit stuk en dat maakt het juist sterk, dat maakt jou sterk.

    We worden allemaal afgeleid door de media met hun schreeuwerige berichten, we ontvangen bergen e-mails met commerciële inhoud en televisie brengt ons roddel en nog meer lawaai.

    Dit zijn de dagen om eens even stil te zijn en stil te staan, ons hart weer te voelen.
    Ik lig al dagen op bed met een Ischias. Mijn lichaam wil me daarmee ook iets duidelijk maken. Mijn familie komt morgen bij elkaar om Kerst te vieren ook vanwege de verjaardag van mijn zuster.
    Ik moet op bed blijven liggen, of mag op bed blijven liggen?
    Even rust, even stilte even besef voor waar ik mee bezig was, mee bezig ben en mee bezig ga.
    Ik wens je een fijne Kerst en een liefdevol gezond en succesvol 2016.

    XXX

    Antwoord
    • Marielle van der Vlies

      Je lichaam geeft altijd belangrijke signalen. Kennelijk is er in jouw lijf een bepaalde energie die ergens naar toe moet, maar er niet uit kan. Goed dat je hier aandacht aan geeft. Veel beterschap.

      Ik wens jou ook een fijne kerst en een liefdevol 2016!
      Marielle

      Antwoord
  12. Saskia Steur

    Mooie blog, Marielle. Eentje met gevoel, herkenbaarheid en inspiratie. Het leven is geen netto resultaat van plussen en minnen. Kerst kan heerlijk zijn en tegelijkertijd pijn voelen. Zo is het voor mij ook. Je staat hier zeker niet alleen in, en wat ik heel mooi vindt hier is dat je benoemt wat er is.

    Wat ik iedereen wens met kerst is onvoorwaardelijke liefde.

    <3
    Saskia

    Antwoord
    • Marielle van der Vlies

      Dankjewel lieve Saskia. Onvoorwaardelijke liefde. Dat is waar het om gaat he? En dat is wat ik jou ook toewens!

      xx Marielle

      Antwoord
  13. Corinne Kassels

    Dank je wel voor je openheid en mooie wijze woorden, Mariëlle. Heel herkenbaar en passend in mijn eigen levensvisie en ervaringen. Ik sluit me ook graag aan bij Ine. Wij als mensen kunnen zóveel leren van de dieren. Hun wijsheid, hun in contact staan met alles wat er is, ook en vooral op energetisch niveau, hun puurheid en liefde, hun openheid en vooral ook hun acceptatievermogen en vergevingsgezindheid. Ook ik leer (en geniet) iedere dag van de lessen die het leven me biedt, soms pijnlijk maar altijd waardevol; de spiegel die de dieren me voorhouden (in mijn geval vooral honden) helpt daarbij, maakt me open, aardt me, verbindt me. Ik hoop en wens iedereen toe dat 2016 het jaar wordt waarin de mensheid als geheel niet alleen inziet dat het anders moét, maar ook de stappen gaat zetten die nodig zijn om in volledig respect voor elkaar en de aarde als geheel te leven. Allemaal hele mooie dagen gewenst en een liefdevol en succesvol 2016! Corinne

    Antwoord
    • Marielle van der Vlies

      Dankjewel Corinne voor je mooie wensen, ik wens jou hetzelfde toe!

      Antwoord
  14. Johanne

    ZO herkenbaar…je hebt het goed weten te verwoorden..
    En toch is er altijd weer reden tot vreugde..soms in de kleine dingen.
    Nu , na heel veel jaren alleen te zijn geweest en de pijn, verdriet m.n. in deze periode zo goed te hebben gevoeld..is er een prachtig mens op mijn pad gekomen en vieren we deze dagen samen.
    Jij mooie sterke vrouw..ook jij zult dit op je pad gaan vinden als je er klaar voor bent.
    Ik wens het je toe!

    Ook Alexander wens ik het goed toe…hoop dat jullie samen verbonden zullen zijn en blijven in goede harmonie..zeker ivbm jullie kinderen.

    Antwoord
    • Marielle van der Vlies

      Dank je wel Johanne voor je mooie en liefdevolle wensen.

      Antwoord
  15. Emilie

    Beste wensen Marielle voor jou en je gezin en dank je wel
    voor alles wat ik van jou heb mogen leren dit jaar.
    Let love rule!
    Liefs,
    Emilie

    Antwoord
    • Marielle van der Vlies

      Het was me een waar genoegen Emilie om mijn kennis en expertise aan jou door te geven! Ik wens dat 2016 jouw beste jaar ooit wordt!

      Liefs Marielle

      Antwoord
  16. Ine Ruijfrok

    Dank je wel Marielle, voor je blog en zoals je zo mooi woorden geeft aan gevoelens. Mijn wens is dat iedereen de liefdesles van paarden mag ervaren. Hun kuddewijsheid, verbinding, het bij elkaar horen en daar de veiligheid vinden levert prachtige inzichten op voor ons. Ik vind het heel mooi als we de ‘paardenkwaliteiten” in onszelf de ruimte mogen geven zodat het de wereld in kan. Dan kunnen we met elkaar in verbinding leven, iedereen een eigen plek, een eigen rol, een eigen taak. Dan is het niet meer nodig om elkaar het leven zuur te maken en ten koste van onze hulpbronnen te leven.
    Iedereen heel fijne feestdagen en een geweldig liefdevol, gezond en succesvol 2016.
    Ine

    Antwoord
    • Marielle van der Vlies

      Wat een mooie wens Ine, dankjewel voor het delen!

      Antwoord
  17. John

    Hoi Marielle,

    Ik wens je fijne feestdagen en een gezond en succesvol 2016.
    Liefs John en Thobien

    Antwoord
    • Marielle van der Vlies

      Lieve John en Thobien,

      Voor jullie ook! Ik hoop jullie in het nieuwe jaar weer gauw te ontmoeten!

      Liefs Marielle

      Antwoord
  18. rie-anne v Laarhoven

    Wees gericht op geven. Nagy onderzocht het en vond; mensen die kunnen en mogen geven aan anderen en aan zichzelf zijn het gelukkigst. Mensen die afgesneden zijn van mogen geven het ongelukkigst. Dus wees gul en dan bedoel ik niet Materieel gul. Maar gul met de onmetelijke liefde die we in ons hebben. Kijk maar naar kinderen die hebben dat (nog) in zich. En vergeet in je gulheid jezelf niet. Ik wens jullie alleen een gul jaar in verbinding met jezelf en anderen. Geluk en Gezondheid. Hartelijke groet. Rie-anne v Laarhoven. Natuurlijk Mindfulness

    Antwoord
    • Marielle van der Vlies

      Dank je wel voor je mooie wens Rie-anne.

      Antwoord
  19. Jan

    Lieve Marielle,

    Wat is het bijzonder om te kunnen lezen wat je zelf in je hoofd hebt zitten. In ieder woord schuilt herkenning en kan ik volmondig bevestigen. Werkelijk geweldig.

    We hebben elkaar nooit ontmoet en toch voel ik alles wat je schrijft alsof je het tegen mij aan het vertellen ben en dat ik naast je sta, bijna `in je hoofd zit`. Hoe is dat mogelijk, z´n verwantschap zonder elkaar ook maar ooit ontmoet te hebben.

    Ik wil je dan ook vreselijk bedanken voor deze geweldige boodschap. Ik hoop dat je er in slaagt jouw beker snel met veel liefde te kunnen vullen zodat je door kunt gaan met het delen van deze liefdevolle inhoud.

    Geweldige kerstdagen en jaarwisseling en ik wens voor je dat 2016 je beste jaar ooit zal worden.

    Liefs, Jan

    Antwoord
    • Marielle van der Vlies

      Bijzonder he Jan? Dat je zo’n verwantschap kan voelen met mensen die je nog nooit hebt ontmoet. Ik hoop dat we elkaar in het nieuwe jaar wel een keer gaan ontmoeten. Tot die tijd wens ik ook jou toe dat 2016 jouw beste jaar ooit wordt.

      Liefs Marielle

      Antwoord
  20. Sylvia

    Prachtig geschreven Marielle, ik wens ons allen dat we de kracht hebben zoals jij dat hebt gedaan het afgelopen jaar. Problemen zijn inderdaad een onderdeel van het leven, maar lijden is optioneel. Je bent niet voor de problemen weg gelopen maar heeft ze opgelost en kijkt ook naar je leer momenten. Die er voor zorgen dat je de dankbaar bent voor alles wat mooi en niet mooi is , dankbaar voor de groei die het je geeft. Ik wens jou en je familie en klanten een goed 2016 toe met weer vele momenten van dankbaarheid en groei. Liefs Sylvia

    Antwoord
    • Marielle van der Vlies

      Dankjewel Sylvia. In het bijzonder voor alle kracht en wijsheid die je me het afgelopen jaar hebt meegegeven.
      Liefs Marielle

      Antwoord
  21. Bram

    Lieve Marielle, lieve mensen,

    Wat wens ik mensen toe, mijn medeburgers van deze prachtige Aarde?
    Veel meer dan ik in een paar woorden kan vatten, maar waarschijnlijk als eerste;
    Liefde en Vrede!

    Het is een uitdaging die al langer belangrijk is, maar het belang lijkt me nu groter dan ooit. Daarom mijn wens, Liefde en Vrede voor iedereen, met hoofdletters.
    Bij het uitspreken van een wens is het mooi en goed om met dankbaarheid te kijken wat je al hebt, wat je bereikt hebt. Dank Marielle voor mooie waarden waarin je vanuit je hart wilt delen wat voor jou van belang is, waar je dankbaar voor bent.
    Ik kan me daar helemaal in vinden en ik wil er op aanvullen dat ik ook heel dankbaar ben voor zoveel mensen die leven en delen vanuit hun hart, vanuit Liefde en Vrede. (daar zijn ze weer 🙂
    Dankbaar ben ik ook voor dit prachtige leven op deze prachtige Aarde, ze zijn beide zo puur en oprecht dat we vaak de zuiverheid en schoonheid van beide niet zien.
    Maar juist in deze tijd, met vele uitdagingen, lijken meer en meer mensen de schoonheid te (h)erkennen.
    Stap voor stap komen wij mensen dichter bij de kracht die we allemaal in ons hebben en zijn we in staat om van deze pracht Aarde een paradijs te maken op basis van Liefde en Vrede.

    Fijne dagen voor nu en een Liefdevol 2016 toegewenst,
    Bram.

    Antwoord
    • Marielle van der Vlies

      Dankjewel Bram voor je mooie en waardevolle reactie op mijn blog.

      Er kan alleen maar vrede op aarde zijn als mensen liefde voelen voor zichzelf in hun eigen hart. En zoals jij het inderdaad zegt, dat is de uitdaging van deze tijd. Die dus bij jezelf begint.

      Jij ook fijne dagen en veel liefde in 2016!
      Marielle

      Antwoord
  22. frank maessen

    mooi omschreven Marielle, en erg herkenbaar. (het is altijd goed om te weten dat je niet de enige bent :);)
    Ik wens je fijne feestdagen en een nog beter 2016.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *