Wordt 2015 jouw beste jaar ooit?

17 reacties

jouw beste jaar ooitDecember vind ik altijd de beste tijd om enerzijds achteruit te kijken en het afgelopen jaar te evalueren. Heb je inderdaad die resultaten gehaald die je voor ogen had, heb je de successen behaald die je hebt willen halen. En vooral heb je ook genoten van de acties die je hebt genomen om afgelopen jaar je doelen te bereiken.

Jouw evaluatie van 2014 is een belangrijke basis voor het vooruit kijken naar het nieuwe jaar. Ben je op de goede weg? Heb je stappen gezet waardoor je doelen werkelijk dichterbij zijn gekomen. Of heb je juist het gevoel dat je doelen nog veel verder weg zijn. Wat ga je in dat geval dan anders DOEN in 2015 om wel je doelen te halen.

Ik heb mij voorgenomen dat 2015 mijn beste jaar ooit wordt en ik gun jou dat ook. Daarom ga ik voor de komende weken een aantal blogs schrijven over hoe je dit doet. Over hoe jij er voor kan zorgen dat 2015 jouw beste jaar ooit wordt. Wat is daarvoor nodig, welke doelen zijn daarvoor nodig, hoe stel je deze doelen en ook, wat is de stap die je daarna niet mag vergeten.

Doelen stellen vanuit je HART

Een belangrijke vraag die je jezelf moet stellen is in hoeverre je ECHT hebt gedaan wat je wilde doen. Wat wil je diep in je hart? Volg je de stem van je hart? Want als ondernemer heb je vaak de neiging om allerlei acties te ondernemen die er kennelijk bij horen of waarvan men vindt dat je dat moet doen. Maar wilde je het echt? Doe je echt wat jij vindt dat je moet doen? Of doe je het, omdat je het al jaren zo doet. Vind je het ook echt leuk wat je doet, diep in je hart. Geniet je er iedere dag van?

Wat het afgelopen jaar tijdens mijn sessies ook vaak ter sprake is gekomen, dat we keuzes maken omdat we het geld nodig hebben. Ja, dat snap ik, de schoorsteen moet ook roken. Maar toch, het is een korte termijn keuze en gevaarlijk. Het gevaar is namelijk dat je vast blijft zitten in iets wat je niet echt wilt. Dat je iets doet wat je diep in je hart niet wilt doen.

Weet je, ik had begin 2014 mijzelf ook een aantal doelen gesteld. Ik was eind 2013 gestopt met mijn toenmalige bedrijf en begon 2014 met niks. Ik had geen klanten en ik had geen geld. Ik had alleen een idee en GEWELDIGE en duidelijke passie. Het is mijn passie om ondernemers te laten groeien, vanuit mijn structureren en systemen. Door ze te helpen met iedere dag de JUISTE actie te nemen. Ze te leren WAT ze moeten doen en ze te leren HOE ze dat moeten doen. Ik weet dat ik dat heel goed kan en ik geloof dat je daardoor in korte tijd meer succes hebt met je bedrijf. En ik moest wat met deze passie doen, dat wist ik zeker. Wat precies wist ik nog niet, maar ik had vertrouwen dat dit zou komen. Omdat ik echt mijn hart zou gaan volgen, mijn hart was mijn leidraad geworden. En dat is het nog steeds.

Vanuit deze passie, vanuit mijn hart ben ik mijn doelen gaan stellen voor 2014. En het resultaat? Ik verzeker je, ik ben HART op weg naar de TOP!

HART op weg naar de TOP!

Boekentip!

Boekentip!

Wil jij ook dat 2015 jouw beste jaar ooit wordt? Neem dan even de tijd en geef antwoord op de volgende vragen.

Vraag 1: Wat is je intentie?

Wil jij ECHT dat 2015 jouw beste jaar ooit wordt? Heb jij ECHT dat vuur in je branden?

Vraag 2: Wat zegt je hart?

Wat wil je diep in je hart, volg je je dromen? Wat wil je ECHT vanuit jouw hart? Zorg ervoor dat je hart je leidraad is. Wat wil je met je leven, wat wil je met je bedrijf?

Vraag 3: Wat is je grote droom?

Zie jezelf over 5 jaar? Hoe ziet je leven er dan uit? Waar ben je dan, wat doe je dan? Hoe voel je je dan, hoe leef je dan, met wie leef je dan?

Vraag 4: Wat staat er op het spel?

Wat gebeurt er als je niet aan de slag gaat met je dromen? Als je doorgaat met datgene wat je nu doet of als je geen stappen zet? Hoe voel je je dan?

En ik schreef net al dat het mijn passie is om jouw te helpen met het nemen van de JUISTE acties, zodat je succes hebt met je bedrijf en 2015 inderdaad jouw beste jaar ooit wordt. Ik ga daarom in januari met een ZEER SELECTE groep ondernemers een Executive MasterMind groep starten. Met deze groep gaan we ‘HART op weg naar de TOP’. De uitdaging is per deelnemende ondernemer 100.000 euro winst te realiseren.

De selectie van deze groep ondernemers is onlangs gestart. Wil jij ook in aanmerking komen voor deze MasterMind groep? Laat dan je reactie achter in het reactieveld hieronder en vertel me of 2015 ook jouw beste jaar ooit wordt!

Ik kijk er naar uit!

Make it a HAPPY day!
Marielle

17 Reacties

 1. berdi christiaanse

  Hallo Marielle,

  wij gaan ons achtste jaar in met ons kleine huiskamercafeetje in Dordrecht. En het gaat goed! 2013 slechts 500 verlies t.o.v. van het jaar ervoor 5500! We hebben net besloten het roer wel een beetje om te gooien, want het gezinsleven leed er een toch onder (we doen dit naast onze reguliere baan). Maar het is zo leuk om te doen, we ontvangen zoveel lieve gasten en muzikanten! Ons probleem is dat we ze misschien een beetje teveel verwennen. 100.000 euro winst hoeft echt niet, maar wellicht dat we er eens wat minder privegeld in hoeven te stoppen en onze huiskamer een beetje rendabel kunnen maken!

  Antwoord
  • Marielle Meijer

   Dank je Berdi voor je waardevolle bijdrage op mijn blog! Het roer om in 2015 en het jaar afsluiten met winst, toch? Volgens mij is het heel goed om je gasten te verwennen, dat zou ik vooral blijven doen. De vraag is alleen hoe je het rendabel gaat maken, wat is de eerste stap die je hierin gaat zetten? Mocht je hier hulp bij nodig hebben, dan hoor ik het graag van je.

   Hartelijke groet,
   Marielle

   Antwoord
 2. Ciska

  Hi Mariëlle,

  Graag wil ik deelnemen aan het Executive MasterMind in januari 2015. Ik heb me voorgenomen dat 2015 de beste jaar zal worden en ik er alles uit zal halen wat er in zit. Ik heb een sociaal duurzaam onderneming opgezet dat oa duurzame evenementen organiseert en tevens een eigen productielijn gestart om daarmee mijn sociale onderneming boven water te kunnen houden.

  Vanaf 2009 ben ik bezig om hier een weg in te vinden en heb ik ontzettend veel tegenstand gehad. Maar ik bleef mijn hart volgen omdat ik gewoonweg geen andere keuze had. De reden dat ik vanuit mijn hart werk en leef is omdat ik een dieptepunt in mijn leven had bereikt middels een burn-out. Gek genoeg voelt het nu als een kadootje omdat ik niet anders meer kan dan alleen maar mijn hart volgen.

  2015 zal een jaar van overwinning voor mij zijn! Alle tegenstand die ik de afgelopen jaren heb gehad zal ik in adem weg kunnen blazen en 2015 zuiver in ademen. 2015 resulteert in de beste samen werkingen ever en zal mijn unieke team compleet zijn! 2015 zal ik met zoveel gemak de beste deals maken, grootste klanten aantrekken en een hoge verkoop realiseren van mijn diensten en producten. 2015 wordt het jaar voor mij!

  Warme groet,
  Ciske Manuputty

  Antwoord
  • Marielle Meijer

   Wauw wat mooi Ciska! Dank je wel voor het delen van je verhaal. En wat een prachtig voornemen: JA, 2015 wordt JOUW beste jaar ooit! Jouw pad van de afgelopen jaren helpt jou om ervoor te zorgen dat 2015 jouw beste jaar ooit wordt, daar ben ik van overtuigd! Natuurlijk ben je van harte welkom op de eerste trainingsdag. Als het goed is heb je inmiddels de uitnodiging ontvangen.

   Antwoord
 3. Yildiz van der Zijden

  Hoi Marielle, een prachtig boek ‘the power of the heart’ dat ik net aan mezelf (of eigenlijk van Sinterklaas :-)) cadeau heb gegeven.
  2015 gaat mijn beste jaar ooit worden, daar ben ik van overtuigd.
  Ik heb een fantastische online training gemaakt om vrouwen met bekkenbodemklachten te kunnen helpen. Het is bijna af en in Januari ga ik live! De plannen in mijn hoofd zijn groot en ik zou het heel fijn vinden om regelmatig met een aantal mensen te sparren.
  Hopelijk tot horens, ziens!
  groet, Yildiz van der Zijden

  Antwoord
  • Marielle Meijer

   Dank je wel Yildiz voor je waardevolle reactie! Je hebt een mooi cadeau gekregen van de Sint! Spannend de livegang van je online training!

   Als het goed is heb je inmiddels de uitnodiging ontvangen voor de trainingsdag in januari en ik zou het geweldig vinden je daar te zien!

   Hartelijke groet,
   Marielle

   Antwoord
 4. Hans

  hi Marielle,
  Zie er naar uit je een keer te ontmoeten.
  Je hebt zo gelijk dat t doel geld verdienen niet t belangrijkst is maar….

  Graag zou ik meer te weten komen.

  Groet,
  Hans

  Antwoord
  • Marielle Meijer

   Hi Hans, Als het goed is heb je inmiddels een uitnodiging ontvangen, zodat je er meer over te weten kan komen. Mochten er nog andere dingen zijn die je wilt weten, geef je dan een bericht?

   Hartelijke groet,
   Marielle

   Antwoord
 5. Robin

  Wordt 2015 mijn beste jaar ooit? Op z’n minst mijn beste jaar tot nu toe!
  Dit jaar, in 2014, de drie eerste trainingen gedaan bij Open Circles (na de Business Bootcamp). Ik ben overladen en er is nog heel veel te implementeren. Voor mij ook nog even niet het tweede jaar. Eerst gaan doen wat ik allemaal geleerd heb én gaan oogsten na alle investeringen in tijd, geld en energie. Met volle kracht vooruit dus!

  Volg ik mijn hart? Ik merk dat het soms moeilijk is om daar contact mee te maken: te voelen wat ik nou écht wil. Volgens mij is het ook mijn levensvraag: wat wil ik nou? De beeldspraak van Nisandeh komt bij me op: voorop een schip zie je niet waar je heen vaart, maar als je naar achteren kijkt zie je duidelijk je pad. En op dat pad staan markeringen: belangrijke gebeurtenissen die me gebracht hebben waar ik nu ben.
  En dat is niet “zomaar”. Daar ben ik van overtuigd.

  Ik masseer en ik geef les. Dat zijn de twee peilers van wat ik doe. En het ene vind ik nog leuker dan het andere. Daaronder ligt mijn verlangen naar contact, écht contact en fysiek contact. Vanuit zorgvuldigheid, met aandacht en afgestemd. In feite vanuit liefde. En zo kom ik dus weer bij mijn hart.

  Zojuist heb ik een eye-opener en realiseer ik me dat dit ook heel veel zegt over mijn doelgroep. Met het soort mensen waarmee ik wil samenwerken. Wow, brengt mij dit al schrijvende dus weer een stap verder!

  Op naar de volgende stappen… 2015: here I come!

  Antwoord
  • Marielle Meijer

   Mooi Robin dat je refereert aan het schip en de golven die je achter je ziet. Ik herinner me dat moment van de training ook nog heel goed, omdat het mij precies hetzelfde inzicht gaf als wat jij nu noemt. Je hebt een bestemming en je wordt hier naar toe geleid door de gebeurtenissen tot nu toe. En wat mooi dat dit je nu toch al weer een stap verder heeft gebracht, zo zie je maar weer wat de waarde is van opschrijven (ook vanuit je hart). Ik weet zeker Robin dat als je vanuit hier verder gaat, dat je dan weet wat je doelen zijn, waar je je op moet focussen en wat je acties worden komend jaar. Ook voor jou: 2015 wordt JOUW beste jaar ooit!

   Antwoord
 6. Theo van Ede

  Dag Marielle, hoewel ik al 16 jaar freelance als acteur in trainingen , heb ik pas een aantal maanden geleden de eerst stappen gezet als ondernemer, in 2008 doofde het vuur voor m’n vak, maar wat dan, dat was een zoektocht met bijbaantjes en stagnatie en ik begin met veel energie uit het dal te klimmen met het nodige vallen en opstaan, in 2015 wil ik de workshops die ik geef rondom omgaan met Faalangst verder ontwikkelen en verbeteren m.n. door on-line meer tips, tools en begeleiding aan te bieden en ik wil me daarmee gaan onderscheiden omdat ik de vaste overtuiging heb dat je gedrag-repertoire veranderen en daarmee je denken en overtuigingen een proces is van elke dag stappen zetten, mijn droom op de langere termijn is 2-ledig t.w. 1. de oefeningen en spelletjes die voortkomen uit het improvisatie-theater o.m. bekend van de LAMA’s te populariseren als een MINDSET tool voor iedereen in de vorm van bijvoorbeeld een app, en als voetbal-fanaat en ex- jeugdvoetbal trainer wil ik sport/voetbal trainingen inzetten voor leiderschaps trainingen voor jeugdigen en jongeren door een structuur opgezeten waarin zij zelf veel verantwoordelijkheden leren dragen, enfin daar zal ik dus ook knopen over moeten doorhakken

  Antwoord
  • Marielle Meijer

   Dag Theo, dank je wel voor het delen! Belangrijk om eerst te bepalen wat je ECHT wilt, vanuit je hart. Daarna ga ik je kiezen, wat ga ik hier mee doen, hoe ga je ervoor zorgen dat je hart werkelijk je leidraad wordt en dat het je overzicht en focus geeft. In mijn komende blogs ga ik hier nog verder op in. Natuurlijk help ik je graag, als het goed is heb je inmiddels ook een uitnodiging voor de training ontvangen?

   Hartelijke groet,
   Marielle

   Antwoord
 7. Heidie van den Heuvel

  Hallo Marielle,

  Ja 2015 gaat het eerste beste jaar worden van nog een heel mooi lang leven! Door alles wat er in mijn leven op mijn pad is gekomen heb ik een rugzak vol ervaring en nu ik eindelijk mijn leven onder de loep heb genomen, keuzes voor mijzelf heb gemaakt en heb verwerkt wat onbewust nog niet verwerkt was ben ik dankbaarder dan ooit!

  Met vertrouwen ben ik mijn bedrijf in de uitvaartverzorging begonnen en dit begint langzaam aan beter te lopen. Bij iedere uitvaart ervaar en voel ik de kracht die ik mag ontvangen om er voor de nabestaanden en de overledenen te kunnen/mogen zijn.
  Het verwarmd en ontroerd mij dat ik kan begeleiden vanuit mijn eigen rugzak met ervaringen en bemerk dat mensen dit als heel fijn en persoonlijk ervaren.

  Vanaf het moment dat ik de keuze heb gemaakt om vanuit mijn hart te werken en niet meer voor alles en iedereen heb ik een bepaalde rust over me heen gekregen en kan ik weer mijn sentiviteit ervaren.

  Het was een zware lange weg maar wat ben ik dankbaar voor dit alles want nu kan ik aan mijn doel in het leven werken en dat is er om voor mensen er te zijn!

  Sta dus in het begin van mijn nieuwe leven en weet waar ik heen wil en met wie wel en wie niet…. open voor de toekomst in vertrouwen….

  Warme groeten
  Heidie v.d Heuvel

  Antwoord
 8. Bianca van Rooij

  Ik ben nu 4 jaar ondernemer en 2014 is mijn slechtste jaar ooit! Misschien dat het financieel nog mee gaat vallen, maar qua emoties en gevoel voelt dat voor mij zo. En dat allemaal door de master entrepreneur! Daar kreeg ik de oh zo nodig schop onder mijn kont om nu toch eindelijk die doelgroep te kiezen wat ik het allerleukste vind. Ik wilde het al jaren, maar durfde me niet te focussen. Dat heb ik nu gedaan en ik ben inmiddels volop in de flow bezig. Dus 2015 kan niet anders dan mijn BESTE jaar ooit worden! Ik heb er zin in.

  Antwoord
  • Marielle Meijer

   Hoe herkenbaar Bianca! Precies wat mij overkwam na de Master Entrepreneur in 2013. Waarbij ik er toen ook achterkwam dat ik helemaal mijn hart niet volgde..:-(.

   Hoe dan ook, jij bent zo goed bezig. Je bent echt een voorbeeld voor anderen door de stappen die je iedere dag weer zet. Ook al is het soms heel moeilijk! Ik weet het zeker 2015 wordt JOUW beste jaar ooit!

   Antwoord
 9. Monique van der Schans

  Hai Marielle,

  het is zo ontzettend belangrijk dat je onderneemt vanuit je HART, leeft vanuit je HART en het is soms ook ontzettend moeilijk om er achter te komen WAT het dan precies is wat jij in je hart hebt.

  Voor mij was 2014 echt een jaar om te ontdekken WAT nu precies MIJN hartsdroom is. Het is nu december en ik weet dat mijn hart ligt bij onderwijs…. aan kinderen en aan volwassenen. Nu hoor ik al een aantal implementatie-experts roepen: richt je op 1 doelgroep en dat doe ik ook.

  Privé heb ik mijzelf aangeboden op de school van mijn kinderen waar ik het komende half jaar ondersteuning aan groep 6 zal bieden. En tevens zit ik inmiddels in een klankbordgroep voor onderwijs aan (hoog)begaafde kinderen. Dus die doelgroep is ‘getackeld’.

  Voor het tweede deel van mijn hartsdroom – en jawel, in 2015 gaat die ECHT uitkomen! – heb ik inmiddels ook al stappen genomen door te brainstormen met experts en een business mentor in de arm te nemen.

  Mijn bedrijf Secret Talent wordt HET platform waar zelfstandige virtuele assistenten (gevestigd of in wording) en ondernemers die vaste of tijdelijke ondersteuning nodig hebben, elkaar kunnen vinden. Via trainingen met andere experts, coaching en mastermind groepen wil ik deze ondernemers verder helpen op hun weg naar succes. De HOE & WAT zijn nog niet helemaal duidelijk, maar ik ben aardig op weg.

  Dus wordt 2015 mijn TOPjaar? Echt wel!!!

  Antwoord
  • Marielle Meijer

   Dank je wel Monique voor het delen van je verhaal en voor het delen van je hartsdromen! Het klopt inderdaad dat het heel moeilijk is om uit te vinden wat je hart je zegt en om dit vervolgens ook te volgen. Dat heb ik zelf ook ervaren.

   Uiteindelijk komen we er uit door vooral te doen en stappen te zetten. Mooi dat het voor jou ook steeds duidelijker wordt en ik wens JOUW je beste jaar ooit!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *