High Performance Coaching

Coaching met het Enneagram

herken je dit?

Je wil je leven en je werk graag op een andere manier vormgeven. In plaats van de ratrace van moeten presteren zou je graag meer zin en betekenis willen geven aan je leven en je werk. Je zou zo graag meer voldoening hebben, gewoon een blij mens zijn.

Op dit moment stagneert het. Zowel zakelijk als privé. Je hebt geen idee welke ontwikkeling je nu kan maken. Laat staan groei.. 

Als jij je herkent in één of meerdere van onderstaande punten dan is het tijd voor High Performance Coaching.

;
De boel is uit balans geraakt. Je voelt je dagelijks gestressed en onder druk staan. Je hebt het idee dat het werk nooit af is. Je hebt nooit tijd voor jezelf. Je bent moe, zo ongelofelijk moe soms. 
;
Je werkt te hard en het levert je te weinig op. Je loopt achter de feiten aan. Je wil meer geld verdienen, leukere klanten hebben. Dat er continuiteit in de inkomsten komt. Financiele vrijheid hebben. 
;
Je mist de zingeving. Je doet de dingen, omdat anderen dat van je verwachten. Ze geven je geen voldoening. Je wil af van dit mechanische bestaan. Je wil doen wat jij wil doen. Maar wat wil je eigenlijk?
;
Je twijfelt vaak. Ben ik wel goed. Doe ik het wel goed. Je zou zo graag meer waardering krijgen. Gezien worden door anderen. Ook fijn als je begrepen wordt door je dierbaren. Soms heb je het gevoel dat je op een andere planeet zit. 
;
Het gedrag van anderen irriteert je mateloos. Daar zeg je dan wat van en dat levert een hoop conflict op. Je bent sowieso vaak erg boos. Dat kost veel energie plus je wil minder strijd in je leven hebben. 
;
De relatie met je partner loopt vast. Jullie leven langs elkaar heen. Of maken ruzie. Er is geen intimiteit meer, laat staan goede sex. De liefde die ooit zo bloeide is weg.

Coachen met het Enneagram

Een gebruiksaanwijzing voor jezelf en anderen

Soms is je leven een behoorlijke puinhoop en heb je allerlei issues. Je weet niet altijd hoe je daar terecht bent gekomen. Dan heb je al gauw de neiging om met de vinger naar de ander te wijzen. Mensen die jou wat hebben aangedaan. Situaties of gebeurtenissen die je onderuit hebben gehaald. En wellicht is dat ook het geval. Maar jij hebt altijd een keuze hoe je met deze mensen, deze situaties en deze gebeurtenissen omgaat.

Het heft in eigen hand nemen

Daarom werk ik met het Enneagram. Want het Enneagram biedt je inzicht in jouw eigen aandeel in deze puinhoop. Wat heb je over het hoofd gezien? Welke reactie heeft de boel alleen maar ingewikkelder gemaakt in plaats van duidelijker?

Dat is wat het Enneagram je leert: hoe jij het heft in eigen hand neemt. Hoe je grip en controle krijgt over jezelf en de gebeurtenissen. Welke keuzes je hebt in je reactie op anderen en op de situatie.

Natuurlijk doet de ander jou dingen aan, overkomen dingen jou. En daar heb jij geen invloed op. De pijn is er toch wel, maar lijden is optioneel. Als je de schuld bij de ander legt, ben je slachtoffer en lijd je. Als je verantwoordelijkheid neemt voor jezelf, toon je leiderschap. Je neemt stappen om de boel weer op te lossen, hoe ingewikkeld de situatie ook is.

Ga je de pijn aan?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen bij mij in coaching komen, maar de overeenkomst tussen hen is, dat ze de issues die ze tegenkomen aangrijpen als moment om hun leven anders en beter vorm te geven.

Issues doen pijn en zijn moeilijk om aan te gaan, maar uiteindelijk ervaren mijn klanten dat die pijn nodig is om de verandering waar ze naar verlangen ook werkelijk maken.

Je wil graag liefde ontvangen en pijn vermijden, maar de realiteit is dat je hierdoor uit de weg gaat wat moet gebeuren. Je ontvangt liefde door de pijn die je tegenkomt aan te gaan. En dat is waar mijn coaching voor is: om jou daarin te begeleiden. Het Enneagram is mijn gereedschap.

Het Enneagram is een krachtig instrument voor bewustzijnsontwikkeling en -groei. Je blinde vlekken worden helder. Bewustzijn betekent dat je je bewust wordt van de dingen waar je je nu nog onbewust van bent. Je leert dingen van jezelf zien die je nu nog niet ziet.

Je bent je meestal onbewust van de patronen die je met je meesleept, die je leven bepalen en allerlei issues veroorzaken. Het Enneagram maakt het allemaal zichtbaar. Vaak is dat moeilijk en confronterend, maar altijd is het zeer behulpzaam bij alle stappen die je zet naar een gelukkiger leven en een succesvolle business.

Wil jij iets veranderen in je leven? Dan moet jij veranderen. Het betekent dat je het anders moet doen dan je tot nu toe hebt gedaan.

Ik help je graag. Maak een afspraak in mijn agenda. We bespreken hoe ik je kan ondersteunen.

 

Over Marielle van der Vlies

In 2014 maakte ik met mijn business een vliegende start. In een jaar tijd kreeg ik meer dan 100 klanten, ik was er zelf verbaasd over. Ik had geen ervaring als ondernemer en geen ervaring als coach, maar ik had wel een sterke drijfveer om een wezenlijke bijdrage aan ondernemers te leveren. Destijds was mijn coaching vooral gericht op de vaardigheden en strategieën om de business goed op de rit te krijgen en die goed onder de knie te krijgen.

In mijn eigen proces ontdekte ik dat bewustzijnsontwikkeling de echte sleutel is tot succes op alle vlakken van je leven. Het is de reden dat ik ervoor koos om met het Enneagram te werken. Het is mijn instrument in mijn coaching en training. Het Enneagram onderscheidt zich van zovele andere modellen: het geeft handvatten voor echte ontwikkeling en groei. Voor echte verandering.

Daarnaast werk ik met de helende technieken van de Healing Tao. Die bevat een aantal zeer waardevolle oefeningen, meditaties en visualisaties die een voedend effect hebben op je bewustzijn. Daardoor ontwikkelt je bewustzijn zich sneller, wat weer een positieve bijdrage levert aan de ontwikkeling van je high-perfomance kwaliteiten.

Je kan jaren doen over je ontwikkeling. Dat hoeft niet. Het kan snel. Zowel het Enneagram als de Healing Tao ondersteunen je daarin.

Wat klanten zeggen over mijn coaching

Op social media was ik Marielle gaan volgen. Ik wilde mijn werk als paardencoach uitbreiden, maar dat durfde ik niet. Bovendien legde ik er geld op toe: ik betaalde met mijn loondienst mee aan de coaching van mijn klanten.

Een paardencoach heeft hoge kosten, naast het onderhoud van mijn paard, haar accommodatie en een coachplek, moet ik mijzelf blijven bijscholen. Ik dacht alleen dat een particulier zoveel niet zou willen betalen. Nu heb ik mijn prijzen verdubbeld – dat was echt nodig.

Eindelijk zette ik toen de stap naar de sessie van Marielle. Ik wilde mijn coachpraktijk een echte kans geven en besloot het jaartraject te volgen. Aan de telefoon met Marielle om mij op te geven moest ik huilen van de ontlading: ik had de knoop doorgehakt. Mijn vriend vond het veel geld, maar hij gaf wel zijn steun en inmiddels weet hij dat ze haar geld dubbel en dwars waard is. 

Mijn beste vriendin is violiste met een lespraktijk. Door corona kan ze niet optreden en probeert ze haar lespraktijk uit te breiden. Ze vraagt me advies en ik vertel haar alles wat ik nu geleerd heb. Ik zeg haar wel: ‘Als je het echt goed wil doen, moet je mee naar Marielle.’

Eva Groslot

Paardencoach, Navenja

Enkele jaren geleden ontmoete ik Marielle en kocht het boek ‘Succes met je Bedrijf’ van haar. Er ging voor mij, als startend ondernemer, een nieuwe wereld voor open. Alle stappen die Marielle in haar boek beschrijft hebben tot succes in mijn bedrijf geleid.

Dit jaar zette ik de volgende stap en ben een coachingstraject met Marielle aangegaan. De stappen en de inzichten die ik tot nu toe heb opgedaan zijn zo enorm waardevol. Dat had in niet voor mogelijk gehouden. Met als resultaat dat ik nog meer van
waarde kan zijn voor mijn klant.

Marielle je hebt een hele fijne, open en liefdevolle manier van communiceren. Dank voor de spiegel die je af en toe voor houd en voor je steun in uitdagende momenten. Jouw boodschap heeft me geraakt en een transformatie in gang gezet. Ik ben je dankbaar.

Sharon Messemaker

Body & Mind

Marielle heeft mij geholpen om mijn passie te vertalen naar een groeiend bedrijf. Ik leer graag van mensen die zijn waar ik wil komen. Dat was een belangrijke reden om voor haar als  coach te kiezen. En ik vind haar manier van werken prettig en inspirerend.

Ik heb van Marielle geleerd dat het goed is om tijd te maken voor mezelf en mijn persoonlijke ontwikkeling. Om af en toe achterover te leunen en dingen te laten gebeuren. Ik verbaas me er nog steeds over wat dat voor effect dit heeft op mijn ontwikkeling.

Manita Lemmens

Gelukscoach, Ontdek je Stralende Zelf

Het waren niet echt de kwaliteiten die ik als ondernemer heb die ik graag wilde ontwikkelen maar meer mijn persoonlijke balans vinden. Grenzen stellen vind ik moeilijk en dat zorgt ervoor dat ik heel vaak uitgeput en oververmoeid raak. Marielle heeft mij geleerd om niet re-actief te reageren maar vooraf duidelijk te zijn naar mijn omgeving. Dit zorgt ervoor dat ik mijn energie beter kan verdelen en ook ’s avonds nog productief kan zijn. Het is niet de hoeveelheid aan uren die je werkt maar de manier waarop. Elke dag even tijd voor jezelf nemen en op zoek gaan naar ontspanning. En vooral niet een ander laten bepalen hoe je jezelf voelt was voor mij een perfect advies.

Het blijft een proces dat veel oefening vraagt maar de handvatten die ik van Marielle heb ontvangen helpen mij daar zeer zeker bij.

Marielle kijkt echt naar hoe jij bent als persoon en sluit haar adviezen daarop aan, het was maatwerk en dat heb ik als zeer prettig ervaren.

Annette Kramer

Weerd Binnenhuisadvies & Styling

Ik heb ruim anderhalf jaar begeleiding gehad van Marielle. Wat haar zo bijzonder maakt, is dat ze niet alleen op zakelijk vlak mij enorm veel geleerd heeft. Ze ziet ook de persoon, en hierdoor ben ik ook op persoonlijk gebied gegroeid. Nogmaals enorm bedankt.

Stralende groet,

Els van der Kleij

Huidtherapeut, Praktijk Bloos

Ik had me geen betere coach kunnen wensen. Ik wist totaal niet wat ik moest doen en ik voelde me ‘lost’. Marielle gaf me de helderheid en duidelijkheid die ik nodig had. Ik ben zo onwijs dankbaar en trots dat ik straal als nooit tevoren. Dat komt o.a. door een geweldig mooie les die ik van haar mocht leren: werk aan jezelf als persoon, ontwikkel zelfliefde en zelfvertrouwen en het vertaalt zich direct terug in mooie resultaten in je werk. Bedankt voor alles Marielle!

Marieke Driebergen

Coach, Lichter Leven

Van Marielle heb ik geleerd dat rijkdom in jezelf zit, en niet op je bankrekening. Dat inzicht is voor mij echt life changing geweest. Echt iets betekenen voor anderen is mijn drive, niet het geld.

Vrijheid is mijn belangrijkste reden om een bedrijf te beginnen. Ik heb die vrijheid gevonden door te doen wat ik wil. Want vrijheid zit in jezelf. Dat wil ik ook doorgeven aan mijn klanten.

Simona van Leeuwen

Blij met je Boekhouding

Ik zit helemaal in de flow! Door de jaaropleiding van Marielle, heb ik focus. Vooral het afgelopen jaar viel alles ineens op zijn plek.

Ik weet nu wat ik wil, waar ik heenga en wie ik kan helpen. Mijn e-boek wordt veel gedownload, de eerste aanmeldingen voor de trainingen lopen binnen met onder andere directeuren van stichtingen.

Femke de Caluwé

Succes met je Stichting

Ik had geen focus en geen vertrouwen in m’n eigen kunnen en was 60 uur per week ‘all over the place’ bezig. Ik verdiende, samen met bijbaantjes, net genoeg om van rond te komen. Ik was onzichtbaar, raakte uitgeput en voelde en wist dat ik het anders moest gaan doen.

Kiezen voor de jaaropleiding van Marielle is een van de beste keuzes die ik heb gemaakt in mijn leven. Iedere dag zet ik een stapje. Ik krijg focus en ik ervaar dankbaarheid om te mogen doen waar ik goed in ben.

Mieke Wijnen

Fotograaf