Ontdek je Ware Zelf

Enneagram Type Interview

Tijdens het Enneagram Type Interview ontdek je jouw Enneagramtype. Jouw Enneagram Type is je aangeboren karakterstructuur. En jouw karakter heeft zich in de loop van jouw leven gevormd door alle patronen die je hebt ontwikkelt.

Elk Enneagramtype kijkt door een eigen bril naar de werkelijkheid. Er zijn negen Ennegramtypen en elk type kijkt door een andere bril naar de werkelijkheid. Elk type heeft een andere bril en ziet andere dingen. Dat betekent dat elk Enneagramtype 1/9 deel van de werkelijkheid ziet. Tijdens het Enneagram Type Intervieuw ontdek je hoe dat bij jou werkt.

Het Enneagram is niet bedoeld om je in een hokje te stoppen. Het interview is bedoeld om je uit je hokje te halen. Wanneer je in je hokje zit, dan blijf je 1/9 deel van de werkelijkheid zien. Je hebt een gesloten mind. Dat betekent lijden. Wanneer je uit je hokje komt, dan zie je ineens veel meer, dingen worden duidelijker. Je krijgt een open blik. Dan heb je meer keuzevrijheid en kan je leiderschap nemen.

Hoe loop jij vast? Dat verschilt per type

Het Enneagram is een model dat 9 aangeboren karakterstructuren typeert. Werken met het Enneagram betekent dat je jezelf leert kennen en begrijpen. Tijdens het Enneagram Type Interview ontdek je wat jou ten diepste drijft. Je ontdekt je typische valkuilen en beperkingen en leert daar bewuster mee omgaan.

Dit zijn de persoonlijke ervaringen van de negen verschillende Enneagramtypen: 

1.

Je moet veel van jezelf, je werkt hard en de lat ligt hoog.

2.

Je hebt geen idee wat je wil, je weet niet wat je passies zijn.

3.

Echte voldoening ontbreekt, ook op andere vlakken van je leven.

4.

Het moet unieker en interessanter voor je gevoel; er ontbreekt iets wezenlijks.

5.

De tijd vliegt aan je voorbij. Je hebt het idee dat je achter de feiten aanholt.

6.

Je twijfelt vaak – onzekerheid speelt sowieso een grote rol in je leven.

7.

Je hebt vele leuke en fascinerende plannen en ideeën. Maar uitvoeren lukt niet.

8.

Je hebt veel strijd in je leven. Je moet de zaken onder controle houden.

9.

Je werkt hard, maar al je harde werk levert erg weinig op.

Wanneer je inzicht hebt in jezelf, kan je je kwaliteiten bewust inzetten en daarmee eenvoudiger het beste uit jezelf en uit anderen halen. Als je je kwaliteiten bewust inzet, kunnen jij en je business transformeren.

 

Je gaat vooruit door stil te staan bij jezelf

Wil je je ontwikkelen als coach en als ondernemer? Goed zijn in je vak? Je klanten uitermate goed ondersteunen in de issues waar zij mee worstelen? Jezelf onderscheiden van alle anderen?

Dan is het noodzakelijk dat je jezelf kent, werkt aan je eigen ontwikkeling en groei. Stilstand is achteruitgang. Je gaat vooruit door stil te staan bij jezelf. Je eigen ontwikkeling levert je goede resultaten op, in je leven en in je werk. Je hebt energie, je hebt plezier in dingen. 

Het is tijd om uit je hokje te komen en definitief afscheid te nemen van dat wat je beperkt. Leer jezelf kennen. Focus je op het ontwikkelen van je echte talenten en kwaliteiten. Dat maakt dat je in Topconditie komt, lichamelijk, persoonlijk en zakelijk.  

Het is eenvoudiger dan je denkt. Het kan sneller dan je denkt. Het Enneagram gaat door waar andere modellen stoppen. Het reikt je de noodzakelijke handvatten aan precies voor wat jij nodig hebt.

Meld je direct aan voor het Enneagram Type Interview.

Enneagram Type Interview

Ik ben gecertificeerd Enneagram Type Interviewer. De methode waarmee we jouw Enneagramtype onderzoeken is ontwikkeld door psychiater David Daniels en psychotherapeut Helen Palmer. Beiden zijn founders van het Enneagram Professional Teachers Program van Enneagram Worldwide. Ik heb zelf mijn opleiding gevolgd bij Jeanette van Stijn van Enneagram Nederland en Enneagram Europe. Jeanette is opgeleid door David en Helen.

Enneagram Nederland is geaccrediteerd volgens de hoogste normen van de enige wereldwijd erkende koepel en de algemeen aanvaarde standaard op Enneagram-gebied, namelijk de International Enneagram Association.

Binnen Enneagram Worldwide/Nederland werken we met de Narrative Tradition, ofwel de Verhalende Traditie. Uit de verhalen die je vertelt, blijkt welk type je bent en wat je typische gedrag is. Dat maakt het heel praktisch, heel echt en heel erg kloppend. De indeling van de typen is gebaseerd op vele verhalen van vele mensen wereldwijd.

Tijdens het Type Interview stel ik je vragen en jij vertelt jouw verhaal. Uit jouw verhaal blijkt welk Enneagramtype dominant aanwezig is in jou.

Dit is hoe het werkt

Succes met je Bedrijf - beelmerk

Door middel van een interview onderzoeken we welk Enneagramtype dominant aanwezig is in jou.

Succes met je Bedrijf - beelmerk

Het is een diagnostisch vraaggesprek.

Succes met je Bedrijf - beelmerk

Ik geef je inzicht in jouw type, in de typische overtuigingen en patronen, dat zijn jouw blinde vlekken. 

Succes met je Bedrijf - beelmerk

Je ontdekt ook wat de gevolgen ervan zijn in jouw leven.

Succes met je Bedrijf - beelmerk

Ik geef je inzicht in de ontwikkeling en groei die je kan maken.

Succes met je Bedrijf - beelmerk

Het is een individueel gesprek van 1,5 uur.

over mij

Ik heb het zelf ondervonden. In 2014 kwam ik voor het eerst in aanraking met het Enneagram. Mijn leven en mijn bedrijf lagen in die tijd behoorlijk overhoop. Mijn gevoel dat al mijn harde werk niets opleverde werd realiteit. Want wat je aandacht geeft groeit.

Bij het Enneagram kwam ik Thuis. Ik begreep wat mijn rol was geweest in al die toestanden en ik ontdekte hoe ik kon transformeren van een strenge, hardwerkende vrouw die haar mannetje stond naar een liefdevolle, stralende vrouw die volledig in haar kracht staat.

Met de handvatten van het Enneagram creëerde ik innerlijke rust, liefdevolle energie en daadkracht. Iedere dag zet ik hierin een stap en het geeft me sindsdien dagelijks plezier in mijn leven. Ik heb geleerd mijn kwaliteiten maximaal te benutten en mijn succesvolle business is daar een logisch gevolg van.

Jij kan dat ook. Ik kan je alle strategieën geven voor een continue klantenstroom en financiële vrijheid. Dat doe ik heel graag en dat kan ik goed. Maar weet dat deze strategieën pas echt effect hebben, als je inzicht hebt in het typische gedrag waarmee je jezelf en je groei beperkt.

Ik ben Enneagram Professional, Enneagram Type Interviewer en Enneagram Coach en Counselor. Ik werk volgens de standaarden en de ethische code van de International Enneagram Association. 

Ervaringen van andere deelnemers

Marielle hielp mij om helderheid te krijgen in welk type van het Enneagram ik zit en hoe ik met mijn aandachtspunten om kan gaan en ze kan ontwikkelen. Ben je er van bewust, dan kun je er naar handelen. Sindsdien zit ik veel beter in mijn vel, zit ik meer in mijn gevoel dan in mijn hoofd, kijk ik op een intensere en opener manier om mij heen, heb ik meer zekerheid, loopt mijn bedrijf veel beter en heb ik meer klanten die bij mij passen. 

Mirja Hennink

Schrijfcoach, Ik ben tekstschrijver

Wauw, wat heb ik weer veel geleerd en veel inzichten gekregen van Marielle. Dank je wel!! Wat ik zo bijzonder vind is dat ik meteen heel bruikbare tips heb gekregen om toe te passen in mijn dagelijkse leven EN in mijn business. Echt een aanrader!

Marja Nijskens

Nijskens Afscheidsbloemen

Ik heb veel uit mijn Enneagram type analyse gehaald. Ik kom uit de wereld van welzijn en zorg en ben ook ZZP-er. Maar Ik ben nooit eerder aan de slag gegaan met karakter typen, zoals in mijn Enneagram analyse. Mooi vind ik dat ik gaandeweg blinde vlekken ontdek waar ik nu bewuster mee omga. Mooi dat ik dat samen met Marielle ontdek, door de manier waarop ze met het Enneagram werkt. Wat bijzonder vind ik dat je niet aan mijn lot wordt overgelaten, want sommige ontdekkingen kunnen in eerste instantie confronterend zijn. Maar ze weet op een professionele wijze je handvatten toe te reiken waardoor je echt verder kan. Ik raad Marielle ten zeerste aan.

Jennifer Martina

Ik heb mijzelf leren kennen. Zo kan ik nu als type 9 mijn onderhuidse boosheid, behoefte aan harmonie en focus op de ander beter plaatsen. Ook heb ik inzicht gekregen in mijn blinde vlekken. Verder krijg je van Marielle concrete ontwikkeltips, zoals in mijn geval opkomen voor mezelf, mezelf zichtbaar maken en uitspreken wat ik te zeggen heb. Kortom, een absolute aanrader!

Richard de Rooij

Wandelcoach

Ben in contact gekomen met Marielle en daarmee het Enneagram. Marielle haar manier van benadering, presentatie en uitleg stond mij aan. Hierop besloten een Enneagram Type Interview in te plannen en inmiddels gehad.

Ik wou dat ik dit eerder in mij leven had gedaan. Echt in 1,5 uur kom je voorbij je geeigende wijze van denken en reageren. Hoe interessant!
Ik ga er zeker een vervolg aan geven.

Inne IJntema

Sales - Business Development

Wil je meer weten over je eigen aangeleerde gedrag en de wijze waarop jij altijd reageert (patronen), dan is dit een heel waardevolle sessie. Vervolgens laat zij zien hoe je daar vrij van kunt komen en je eigen keuzes kunt maken vanuit wie jij werkelijk bent. Ik ervaar als ondernemer dat dit me enorm helpt bij de ontwikkeling van mijn eigen bedrijf.

Jolanda Kluft

Wandelcoach

Eigenlijk zou ik Marielle het liefste levenscoach willen noemen

Dankzij Marielle kwam ik in contact met het fenomeen enneagram. Ik had er nog nooit eerder van gehoord. De kernboodschap was dat jij mogelijk onbewust een rol speelt. En dat je niet opereert vanuit je essentie oftewel je authentieke ik. Mijn doel was gelijk om daar bij mezelf een vinger achter te krijgen. Het liefste deed ik dat bij Marielle, maar die bood destijds nog geen enneagramtraject aan. Dus ging ik extern te rade. Eerst met een serie avondcursussen en daarna zelfs met een individuele coach. Toen stopte ik ermee omdat het maar niet duidelijk werd welk ennaeagramtype ik nu was.

Zonder dat ik het wist ontwikkelde Marielle ze zich tot een gecertificeerde enneagramcoach. Daarop bood ze aan om mij verder op weg te helpen. Het was een weldaad dat ze me een uur lang allerlei vragen stelde. Om vervolgens mijn ennaeagramtype aan te geven. Dit is nu typisch Marielle. Geen oeverloze lange sessies maar gelijk to the point. Nu weet ik over welke onbewuste talenten ik beschik. Nu weet ik wat mijn onbewuste valkuilen zijn. Nu weet ik in essentie wie ik ben. Nu weet ik of mijn houding en gedrag richting de buitenwereld overeenkomt met mijn authentieke ik. Ik ben geholpen.

Waarom past een enneagramtraject bij Marielle als businesscoach? Vanuit haar optiek is het cruciaal dat je vanuit je essentie gaat ondernemen. Anders mis je de geloofwaardigheid richting je klanten. Je authenticiteit is niet alleen zakelijk gezien belangrijk. Privé natuurlijk ook! Beiden vullen elkaar ook aan. Dat Marielle bewust insteekt op zowel je zakelijke als privé ontwikkeling is kenmerkend voor haar aanpak. Eigenlijk zou ik haar het liefste levenscoach willen noemen. Marielle is echt top! Alles wat ze doet en zegt snijdt hout, alles is super concreet en alles komt ook nog eens voort uit een goed hart.

Tom Huizenga

Schrijfcoach

Wat bijzonder om in zo’n korte tijd zo veel inzicht te krijgen in mezelf. Marielle weet in korte tijd met gerichte vragen tot mijn kern te komen. Het type waar we op uitkomen lijkt inderdaad goed overeen te komen en, belangrijker nog, het geeft handvatten in het omgaan met mijn valkuilen. O ja, en ook fijn om de sterke kanten van mijn type uit te lichten 🙂 Ik vond Marielle heel prettig en betrokken. Daarnaast heeft ze ook genoeg afstand waardoor het gemakkelijker wordt om goed naar mezelf te kijken. Het smaakt naar meer.

Linda Mebus

Massage, Yoga, Kunst en training, Edulin

Investering

De investering voor de Enneagram Type Analyse is 555 euro. Na jouw betaling maak je direct een afspraak in mijn agenda voor een gesprek.

Samenvattend: Dit is wat het Enneagram jou brengt

Het Enneagram biedt diepgaand inzicht in jezelf. Werken met het Enneagram betekent dat je jezelf leert kennen en begrijpen, en ontdekt wat jou ten diepste drijft. Je ontdekt wat je valkuilen en beperkingen zijn en leert daar bewuster en beter mee omgaan.

Het helpt je in verbinding te zijn met anderen door echt te begrijpen hoe anders anderen zijn en hoe jij daar beter mee om kan gaan. Het zorgt voor meer geluk en bevrediging in je relaties, je werk en je leven.

Je bent voor je geluk en innerlijke balans minder afhankelijk van de mensen in je leven en van de situaties waarin je je bevindt. Je hebt keuzevrijheid en regie over jezelf en je leven.

Wanneer je inzicht hebt in jezelf, is het ook eenvoudiger het beste uit jezelf én uit anderen te halen door je kwaliteiten bewust in te zetten. Je ontwikkelt high performance eigenschappen, zoals effectief communiceren en samenwerken.

Het resultaat hiervan is meer innerlijke rust, meer energie, een gevoel van veiligheid en veerkracht en daardoor meer plezier in je leven.