Ontdek je Ware Zelf

Enneagram Type Interview

Tijdens het Enneagram Type Interview ontdek je jouw Enneagramtype. Jouw Enneagram Type is je aangeboren karakterstructuur. En jouw karakter heeft zich in de loop van jouw leven gevormd door alle patronen die je hebt ontwikkeld.

Elk Enneagramtype kijkt door een eigen bril naar de werkelijkheid. Er zijn negen Ennegramtypen en elk type kijkt door een andere bril naar de werkelijkheid. Elk type heeft een andere bril en ziet andere dingen. Dat betekent dat elk Enneagramtype 1/9 deel van de werkelijkheid ziet. Tijdens het Enneagram Type Interview ontdek je hoe dat bij jou werkt.

Het Enneagram is niet bedoeld om je in een hokje te stoppen. Het interview is bedoeld om je uit je hokje te halen. Wanneer je in je hokje zit, dan blijf je 1/9 deel van de werkelijkheid zien. Je hebt een gesloten mind. Dat betekent lijden. Wanneer je uit je hokje komt, dan zie je ineens veel meer, dingen worden duidelijker. Je krijgt een open blik. Dan heb je meer keuzevrijheid en kan je leiderschap nemen.

Hoe loop jij vast? Dat verschilt per type

Het Enneagram is een model dat 9 aangeboren karakterstructuren typeert. Werken met het Enneagram betekent dat je jezelf leert kennen en begrijpen. Tijdens het Enneagram Type Interview ontdek je wat jou ten diepste drijft. Je ontdekt je typische valkuilen en beperkingen en leert daar bewuster mee omgaan.

Dit zijn de persoonlijke ervaringen van de negen verschillende Enneagramtypen:

1.

Je moet veel van jezelf, je werkt hard en de lat ligt hoog.

2.

Je hebt geen idee wat je wil, je weet niet wat je passies zijn.

3.

Echte voldoening ontbreekt, ook op andere vlakken van je leven.

4.

Het moet unieker en interessanter voor je gevoel; er ontbreekt iets wezenlijks.

5.

De tijd vliegt aan je voorbij. Je hebt het idee dat je meer tijd nodig hebt.

6.

Je twijfelt vaak – onzekerheid speelt sowieso een grote rol in je leven.

7.

Je hebt vele leuke en fascinerende plannen en ideeën. Maar uitvoeren lukt niet.

8.

Je hebt veel strijd in je leven. Je moet de zaken onder controle houden.

9.

Je werkt hard, maar al je harde werk levert erg weinig op.

Wanneer je inzicht hebt in jezelf, kan je je kwaliteiten bewust inzetten en daarmee eenvoudiger het beste uit jezelf en uit anderen halen. Als je je kwaliteiten bewust inzet, kunnen jij en je business transformeren.

Verandering begint bij jezelf

Wil je je ontwikkelen als mens, als dienstverlener en als ondernemer? Goed zijn in je vak? Je klanten uitermate goed ondersteunen in de issues waar zij mee worstelen? Plezier hebben in wat je doet?

Elke verandering begint bij jezelf. We hebben de neiging de problemen die we ervaren op te lossen op de plek waar ze zijn: in de buitenwereld. Maar de problemen zijn alleen op te lossen op een andere plek dan waar ze zich manifesteren: in je binnenwereld.

Elke verandering begint in jouw binnenwereld. Dus het is noodzakelijk dat je jezelf kent en weet hoe jouw binnenwereld er uit ziet. Het enneagram geeft je een plattegrond van jouw binnenwereld. Wanneer je jouw binnenwereld kent en begrijpt, zie je jouw blinde vlekken. Je maakt andere keuzes. Je ervaart meer liefde en rust in je leven en je werk. Je hebt energie, je hebt plezier in dingen.

Het Enneagram gaat door waar andere modellen stoppen. Het reikt je de noodzakelijke handvatten aan precies voor wat jij nodig hebt.

Meld je direct aan voor het Enneagram Type Interview.

Enneagram Type Interview

Ik ben gecertificeerd Enneagram Type Interviewer. Ik ben opgeleid in de Verhalende Traditie van het enneagram. Uit de verhalen die je vertelt, blijkt welk type je hebt. Dat maakt het heel praktisch, heel echt en heel erg kloppend. De indeling van de typen is gebaseerd op vele verhalen van vele mensen wereldwijd.

Tijdens het Type Interview stel ik je vragen en jij vertelt jouw verhaal. Uit jouw verhaal blijkt welk Enneagramtype dominant aanwezig is in jou.

Dit is hoe het werkt

Succes met je Bedrijf - beelmerk

Door middel van een interview onderzoeken we welk Enneagramtype dominant aanwezig is in jou.

Succes met je Bedrijf - beelmerk

Het is een diagnostisch vraaggesprek.

Succes met je Bedrijf - beelmerk

Ik geef je inzicht in jouw type, in de typische overtuigingen en patronen, dat zijn jouw blinde vlekken. 

Succes met je Bedrijf - beelmerk

Je ontdekt ook wat de gevolgen ervan zijn in jouw leven.

Succes met je Bedrijf - beelmerk

Ik geef je inzicht in de ontwikkeling en groei die je kan maken.

Succes met je Bedrijf - beelmerk

Het is een individueel gesprek van 1,5 uur.

over mij

Ik heb het zelf ondervonden. In 2014 kwam ik voor het eerst in aanraking met het Enneagram. Mijn leven en mijn bedrijf lagen in die tijd behoorlijk overhoop. Mijn gevoel dat al mijn harde werk niets opleverde werd realiteit. Want wat je aandacht geeft groeit.

Bij het Enneagram kwam ik Thuis. Ik begreep wat mijn rol was geweest in al die toestanden en ik ontdekte hoe ik kon transformeren van een strenge, hardwerkende vrouw die haar mannetje stond naar een liefdevolle, stralende vrouw die volledig in haar kracht staat.

Met de handvatten van het Enneagram creëerde ik innerlijke rust, liefdevolle energie en daadkracht. Iedere dag zet ik hierin een stap en het geeft me sindsdien dagelijks plezier in mijn leven. Ik heb geleerd mijn kwaliteiten maximaal te benutten en mijn succesvolle business is daar een logisch gevolg van.

Jij kan dat ook. Ik kan je alle strategieën geven voor een continue klantenstroom en financiële vrijheid. Dat doe ik heel graag en dat kan ik goed. Maar weet dat deze strategieën pas echt effect hebben, als je inzicht hebt in het typische gedrag waarmee je jezelf en je groei beperkt.

Ik ben Enneagram Professional en Enneagram Type Interviewer. Ik werk volgens de standaarden en de ethische code van de International Enneagram Association. 

Ervaringen van andere deelnemers

Vanwege allerlei lichamelijke klachten kwam ik bij Marielle terecht. Ik vermoedde zelf dat er een onderliggende reden was voor de klachten die ik al erg lang ervaar en was benieuwd of Marielle me daarbij zou kunnen helpen door me helderheid te bieden in het enneagramtype dat ik heb. We hadden een uitgebreid gesprek waarin Marielle me veel vragen stelde, doorvroeg, selecteerde, kennis deelde en heel goed luisterde om ook onder mijn woorden te kunnen horen. Ze nam daar alle tijd voor en ik voelde me erg gezien en gehoord, zonder ook maar enig oordeel. Het oordeel dat er was kwam vooral van mezelf, toen uiteindelijk mijn type duidelijk was; Ik heb de bepaler als overheersend type. En als ik ergens nog niet mee in vrede ben, dan is het dat dwingende, overheersende stuk van mezelf. Terugkijkend op mijn leven is mijn gevecht daarmee een rode draad.

Marielle kon zeer duidelijk de overige thematiek duiden, zoals de neiging mijn kwetsbaarheid te overschreeuwen, mijn neiging controle te willen houden, en dat dat nou eenmaal niet helpend is, bij een lichaam dat haar kwetsbaarheid op verschillende manieren toont. Ook kon ze al binnen dit ene gesprek duiden wat ik kan oefenen om de strijd in mijn leven minder groot te maken. Sindsdien spookt de informatie steeds door mij heen, herken ik het in mijn dagelijkse leven, en voel ik de acceptatie groeien, ontdek ik ook de schoonheid, de kracht. Natuurlijk zijn mijn lichamelijke klachten daarmee allemaal niet opgelost, maar ik voel wel dat gezonde energie zijn weg baant.

Het is verrassend hoe het Enneagram en Marielles aandacht, inzicht en rust me weer in beweging heeft gekregen. Juist doordat een ànder je type destilleert kun je zelf niet stiekempjes bijsturen naar het type dat je bijv. graag, of liever, zou willen zijn. Ook al is het type dat het best bij je past een type dat je hèbt, niet bènt, voelt het best naakt. Maar is dat ook niet wat we allemaal graag zouden willen zijn? Ik wel, in ieder geval.

Jolanda

Therapeut

Wat bijzonder om in zo’n korte tijd zo veel inzicht te krijgen in mezelf. Marielle weet in korte tijd met gerichte vragen tot mijn kern te komen. Het type waar we op uitkomen lijkt inderdaad goed overeen te komen en, belangrijker nog, het geeft handvatten in het omgaan met mijn valkuilen. O ja, en ook fijn om de sterke kanten van mijn type uit te lichten 🙂 Ik vond Marielle heel prettig en betrokken. Daarnaast heeft ze ook genoeg afstand waardoor het gemakkelijker wordt om goed naar mezelf te kijken. Het smaakt naar meer.

Linda Mebus

Massage, Yoga, Kunst en training, Edulin

Wauw, wat heb ik weer veel geleerd en veel inzichten gekregen van Marielle. Dank je wel!! Wat ik zo bijzonder vind is dat ik meteen heel bruikbare tips heb gekregen om toe te passen in mijn dagelijkse leven EN in mijn business. Echt een aanrader!

Marja Nijskens

Nijskens Afscheidsbloemen

Ik heb veel uit mijn Enneagram type analyse gehaald. Ik kom uit de wereld van welzijn en zorg en ben ook ZZP-er. Maar Ik ben nooit eerder aan de slag gegaan met karakter typen, zoals in mijn Enneagram analyse. Mooi vind ik dat ik gaandeweg blinde vlekken ontdek waar ik nu bewuster mee omga. Mooi dat ik dat samen met Marielle ontdek, door de manier waarop ze met het Enneagram werkt. Wat bijzonder vind ik dat je niet aan mijn lot wordt overgelaten, want sommige ontdekkingen kunnen in eerste instantie confronterend zijn. Maar ze weet op een professionele wijze je handvatten toe te reiken waardoor je echt verder kan. Ik raad Marielle ten zeerste aan.

Jennifer Martina

Ben in contact gekomen met Marielle en daarmee het Enneagram. Marielle haar manier van benadering, presentatie en uitleg stond mij aan. Hierop besloten een Enneagram Type Interview in te plannen en inmiddels gehad.

Ik wou dat ik dit eerder in mij leven had gedaan. Echt in 1,5 uur kom je voorbij je geeigende wijze van denken en reageren. Hoe interessant!
Ik ga er zeker een vervolg aan geven.

Inne IJntema

Sales - Business Development

Eigenlijk zou ik Marielle het liefste levenscoach willen noemen

Dankzij Marielle kwam ik in contact met het fenomeen enneagram. Ik had er nog nooit eerder van gehoord. De kernboodschap was dat jij mogelijk onbewust een rol speelt. En dat je niet opereert vanuit je essentie oftewel je authentieke ik. Mijn doel was gelijk om daar bij mezelf een vinger achter te krijgen. Het liefste deed ik dat bij Marielle, maar die bood destijds nog geen enneagramtraject aan. Dus ging ik extern te rade. Eerst met een serie avondcursussen en daarna zelfs met een individuele coach. Toen stopte ik ermee omdat het maar niet duidelijk werd welk ennaeagramtype ik nu was.

Zonder dat ik het wist ontwikkelde Marielle ze zich tot een gecertificeerde enneagramcoach. Daarop bood ze aan om mij verder op weg te helpen. Het was een weldaad dat ze me een uur lang allerlei vragen stelde. Om vervolgens mijn ennaeagramtype aan te geven. Dit is nu typisch Marielle. Geen oeverloze lange sessies maar gelijk to the point. Nu weet ik over welke onbewuste talenten ik beschik. Nu weet ik wat mijn onbewuste valkuilen zijn. Nu weet ik in essentie wie ik ben. Nu weet ik of mijn houding en gedrag richting de buitenwereld overeenkomt met mijn authentieke ik. Ik ben geholpen.

Waarom past een enneagramtraject bij Marielle als businesscoach? Vanuit haar optiek is het cruciaal dat je vanuit je essentie gaat ondernemen. Anders mis je de geloofwaardigheid richting je klanten. Je authenticiteit is niet alleen zakelijk gezien belangrijk. Privé natuurlijk ook! Beiden vullen elkaar ook aan. Dat Marielle bewust insteekt op zowel je zakelijke als privé ontwikkeling is kenmerkend voor haar aanpak. Eigenlijk zou ik haar het liefste levenscoach willen noemen. Marielle is echt top! Alles wat ze doet en zegt snijdt hout, alles is super concreet en alles komt ook nog eens voort uit een goed hart.

Tom Huizenga

Schrijfcoach

Ik heb mijzelf leren kennen. Zo kan ik nu als type 9 mijn onderhuidse boosheid, behoefte aan harmonie en focus op de ander beter plaatsen. Ook heb ik inzicht gekregen in mijn blinde vlekken. Verder krijg je van Marielle concrete ontwikkeltips, zoals in mijn geval opkomen voor mezelf, mezelf zichtbaar maken en uitspreken wat ik te zeggen heb. Kortom, een absolute aanrader!

Richard de Rooij

Wandelcoach

Wil je meer weten over je eigen aangeleerde gedrag en de wijze waarop jij altijd reageert (patronen), dan is dit een heel waardevolle sessie. Vervolgens laat zij zien hoe je daar vrij van kunt komen en je eigen keuzes kunt maken vanuit wie jij werkelijk bent. Ik ervaar als ondernemer dat dit me enorm helpt bij de ontwikkeling van mijn eigen bedrijf.

Jolanda Kluft

Wandelcoach

Investering

De investering voor de Enneagram Type Analyse is 555 euro. Na jouw betaling maak je direct een afspraak in mijn agenda voor een gesprek.