Zakelijk Succes
met het Enneagram

Waarom het Enneagram?

Je bent coach en je weet dat je veel voor je klant kan betekenen en je weet dat jij met jouw kennis en vaardigheden een goedlopende praktijk kan neerzetten. Je werkt er hard genoeg voor.

Je weet dat jij de kracht en de potentie hebt om het succes te krijgen waar je naar verlangt. Echte goede resultaten, dat de business voor jou zorgt in plaats van dat jij voor de business moet zorgen. 

En toch lukt het niet. Het stagneert. Al dat harde werken levert te weinig op en je voelt geen voldoening meer.

Hoe fijn zou het zijn als je dat harde werken gewoon eens los kan laten! Dat het lukt om te ontspannen en wat meer tijd te nemen voor jezelf. Dat je echt de innerlijke rust voelt waar je zo diep naar verlangt. Gewoon eens een tijdje niks, dat zou heerlijk zijn. Je hebt alleen geen idee hoe je dat moet doen met alles wat je op je bord hebt liggen.

Je zit vast in de ratrace van het harde werken. Je houdt al die ballen in de lucht en je hebt het gevoel dat je er alleen voor staat. Zo moe word je er soms van, zo ontzettend moe.

Herken je dat? Ik werkte ook hard.

Natuurlijk werd ik er moe van om altijd maar te rennen voor anderen. Dat wilde ik graag anders. Ik leerde mezelf pas echt kennen toen ik de wijsheid van het Enneagram ontdekte. Toen begreep ik waarom ik zo hard werkte en waarom ik het zo moeilijk vond om tijd voor mezelf te nemen. Ik kreeg de handvatten om dat te veranderen en vervolgens kwam het succes bijna als vanzelf.

Dit zijn ervaringen van mijn klanten:

1.

“Ik moet veel van mezelf. Ik moet dingen goed doen. Ik moet goed voor mezelf zorgen. Ik moet netjes en tijdig met mijn klanten communiceren. Ik moet sterk zijn. Ik moet me voorbereiden. Ik moet opschieten. Ik moet…”

2.

“Er zijn zoveel mensen die mijn hulp vragen. Ik probeer anderen altijd te helpen en er zijn ook veel mensen die mijn hulp nodig hebben. Ik heb het gevoel dat ik steeds achter de feiten aan ren en het nooit helemaal goed doe.”

3.

“Ik heb het druk, ik houd van mijn werk en ik vind het gaaf dat ik mijn doelen bereik. Dat laat ik ook graag zien aan anderen. Maar mijn gezin klaagt dat ik te veel werk en ik zou het fijn vinden meer waardering te krijgen voor mijn prestaties en mijn harde werken.”

4.

“Ik heb vaak het gevoel dat ik tekort schiet en dat ik iets mis. Anderen lijken dat ‘iets’ wel te hebben. Anderen lijken altijd succesvoller, interessanter en gelukkiger te zijn. Dat raakt me diep.”

5.

“Ik weet nog niet genoeg, het is nog te vroeg voor mij. Ik heb meer tijd nodig om dingen te begrijpen en over dingen na te denken. Pas als ik het echt goed begrijp kan ik aan dingen beginnen. Afmaken duurt vaak erg lang.”

6.

“Ik ben zeer toegewijd en plichtsgetrouw. Maar ik twijfel eigenlijk altijd en vind het erg moeilijk om besluiten te nemen. Doe ik het wel goed? Dat maakt me onzeker.”

7.

“Ik vind het ondernemerschap een leuk en afwisselend avontuur. Ja, natuurlijk is het wel eens moeilijk, maar het is zonde van de tijd daar lang bij stil te staan. Ik barst van de leuke plannen, maar dingen komen nooit af.”

8.

“Mensen vinden mij dominant. Ik ben ook iemand die zegt waar het op staat en ik verwacht ook van anderen dat ze dat doen. Ik heb een hekel aan slachtoffergedrag en om de hete brij heen draaien. Maar ik heb wel veel strijd in mijn leven.”

9.

“Het werk dat ik moet doen lijkt nooit af te komen en levert me te weinig op. Ik vind het ook moeilijk om nee te zeggen en keuzes te maken. De dingen die ik moet doen blijven toch vaak lang liggen.”

Leer jezelf kennen met het Enneagram

Dit zijn persoonlijke ervaringen van de 9 verschillende typen van het Enneagram, een model dat 9 persoonlijkheidsstructuren onderscheidt. Werken met het Enneagram betekent dat je jezelf leert kennen en begrijpen, en ontdekt wat jou ten diepste drijft. Je ontdekt je typische valkuilen en beperkingen en leert daar bewuster mee omgaan.

Wanneer je inzicht hebt in jezelf, kan je je kwaliteiten bewust inzetten en daarmee eenvoudiger het beste uit jezelf en uit anderen halen. Je ontwikkelt high performance kwaliteiten. Als je die kwaliteiten bewust inzet, kunnen jij en je business transformeren.

Vaak staat het ego aan het stuur van je business. Dan werk je hard, heb je drive om te scoren en wil je controle over je resultaat. Je wil meer, meer en nog meer. Of het lukt je juist niet, want je vindt jezelf nooit goed genoeg. Ook dat is het ego.

Je betaalt hiervoor een prijs. Het maakt je moe en put je uit. Je verliest het contact met jezelf en met je geliefden. Je voelt te weinig voldoening. Je vraagt je af of dit echt is hoe jij je leven en je bedrijf wil vormgeven. Uiteindelijk zit je gevangen in een ratrace van hard werken, twijfel en onzekerheid.

Je hebt geen idee hoe je dit verandert. Ik weet het wel.

Leer te leven en te werken vanuit je Ware Essentie; wie jij werkelijk bent. Dan ontwikkel je je werkelijke potentieel en groei je. Dan bevrijd je jezelf van stress en onzekerheid. Dan ervaar je liefde en voldoening en heb je altijd energie om de dingen te doen die gedaan moeten worden. Het betekent een enorme transformatie voor jou en je business!

Leven vanuit je Ware Essentie is de sleutel tot zakelijk succes.

Het Enneagram geeft heel waardevolle handvatten voor het ont-dekken en ont-wikkelen van je Ware Essentie. Het is namelijk al aanwezig in jou, je hoeft het enkel te ontdoen van je typische valkuilen en beperkingen.

Inhoud Zakelijk Succes met het Enneagram

Wat ondek je in deze opleiding?
  • Wat houdt het Enneagram echt in en wat niet? Het Enneagram is een van de weinige modellen die werken op het diepste niveau van het Ego, waardoor je echt inzicht krijgt in de oorzaak van je gedachten en je gedrag.
  • De 9 persoonlijkheidstypen van het Enneagram. Je gaat naar het diepste niveau van waaruit je gedachten en je gedrag ontstaan en je ontdekt wat je niet ziet bij jezelf. Dat alleen al is ongelofelijk veel waard.
  • Je ontdekt jouw eigen Enneagramtype. Je herkent je eigen onbewuste patronen en strategieën. Je ontdekt je eigen type en daarmee wordt helder wat je nu nog niet ziet: het is als een spiegel die je schoon poetst. Ineens zie je wie je werkelijk bent en waarin je jezelf beperkt.
  • Je ontdekt bijvoorbeeld waarom je zo hard werkt, waarom je zoveel moet, waarom je het gevoel hebt dat het werk nooit af is en waarom je resultaten tegenvallen. Je begrijpt waarom je onzeker bent, je je niet durft uit te spreken of waarom je zo moeilijk verkoopt. Je snapt waarom je zo met je hakken in het zand gaat, geen steun voelt of niet weet wat je wil. Je krijgt veel meer inzicht in jezelf en waarom de dingen gaan zoals ze gaan. Het wordt allemaal veel zichtbaarder en begrijpelijker.
  • Je gaat niet alleen jezelf begrijpen, je begrijpt ineens ook anderen veel beter. Waarom het bijvoorbeeld zo moeilijk is voor je partner om jou te volgen in al je stappen. Waarom je klanten niet doen wat je verwacht. Er ontstaat meer wederzijds begrip.
  • Je ontdekt hoe het Enneagram je ondersteunt in je ontwikkeling als mens en als ondernemer; in je persoonlijke en je zakelijke groei. Want die twee gaan hand in hand. Je ontdekt wat je beperkt in je zakelijk succes en welke stappen je daarin kan zetten.
  • Je leert hoe je vanuit de kracht van welk Enneagramtype wél je succesvolle praktijk kan opbouwen. Elk Enneagramtype leert ons veel. Ik reik je negen krachtige stappen aan die je daarin ondersteunen. Inclusief alle noodzakelijke templates.

over mij

In 2014 kwam ik voor het eerst in aanraking met het Enneagram. Mijn leven en mijn bedrijf lagen in die tijd behoorlijk overhoop. Mijn gevoel dat al mijn harde werk niets opleverde werd realiteit. Want wat je aandacht geeft groeit.

Bij het Enneagram kwam ik Thuis. Ik begreep wat mijn rol was geweest in al de toestanden waar ik in verzeild was geraakt. Ik ontdekte hoe ik kon transformeren van een strenge, hardwerkende vrouw die haar mannetje stond naar een liefdevolle, stralende vrouw die volledig in haar kracht staat.

Met de handvatten van het Enneagram creëerde ik innerlijke rust, liefdevolle energie en daadkracht. Iedere dag zet ik hierin een stap en het geeft me sindsdien dagelijks plezier in mijn leven. Ik heb geleerd mijn kwaliteiten maximaal te benutten en mijn succesvolle business is daar een logisch gevolg van.

Vanaf het eerste moment dat ik in aanraking kwam met het Enneagram wist ik: dit is het. Het was een diep weten. Het Enneagram is een krachtig model dat echte transformatie geeft. Dat is mijn eigen ervaring en die van mijn klanten. Ik besloot mij hierin te bekwamen en dit als model te gebruiken in mijn business-coaching en -training.

In de eerste jaren van mijn training en coaching lag de focus op de zakelijke ontwikkeling. Het businessmodel, de website, het high-end aanbod, het salesscript. En nog steeds begeleid ik mijn klanten daarbij. Je bent tenslotte ondernemer en het is fijn als je je geld zo efficiënt mogelijk verdient met maximale impact voor je klant. Ook door mijn eigen ontwikkeling kwam het accent van mijn begeleiding meer en meer te liggen op bewustzijnsontwikkeling. Dát is de sleutel tot duurzame persoonlijke ontwikkeling en zakelijk succes.

Deze tijd vraagt dat ook jij werkt aan bewustzijnsontwikkeling. Dat is de sleutel tot een liefdevol en gelukkig leven, ondanks alles wat er op de wereld gebeurt. Ik ben ervan overtuigd dat bewustzijnsontwikkeling de enige manier is om werkelijk iets te betekenen voor je klant, omdat het zorgt voor echte en blijvende verandering.

Ik heb inmiddels bijna 10 jaar mijn eigen coach- en trainingspraktijk. In die tijd heb ik talloze ondernemers, coaches, trainers en professionals opgeleid in hun ondernemerschap en hun coaching.

Als aanvulling op het Enneagram werk ik met de helende methodes en technieken van Healing Tao Nei Dan Kung. Die hebben een kalmerend effect en geven emotionele stabiliteit en levenskracht. Ik ben hiervoor opgeleid door Reinoud Eleveld en Rosana van der Wagt van Taotraining.

Tot slot laat ik mij inspireren door mensen zoals Wayne Dyer, Louise Hay, Abraham Hicks, Joe Dispenza, Deepak Chopra, Thich Nhat Hanh en Neale Donald Walsch. Al deze mensen leren mij dat mijn innerlijke reis de enige en universele weg is. Die reis geeft mij dagelijks kracht, wijsheid en onmisbare lessen die ik graag aan je doorgeef.

Enneagram in de Verhalende Traditie

Het Enneagram heeft zijn oorsprong in de mystieke wijsheden van 2500 jaar geleden en het heeft zich in de loop der eeuwen ontwikkeld tot het huidige model.

Ik ben gecertificeerd Enneagram Professional en Enneagram Type Analist. Ik heb hiervoor de opleiding gevolgd bij Jeanette van Stijn van Enneagram Nederland.

Enneagram Nederland is geaccrediteerd volgens de hoogste normen van de enige wereldwijd erkende koepel en de algemeen aanvaarde standaard op Enneagram-gebied: de International Enneagram Association. Jeanette van Stijn werkt al 30 jaar intensief samen met onder andere Helen Palmer en is als enige in Nederland geaccrediteerd voor het Enneagram Teachers Programma.

In mijn eigen coaching en training werk ik vanuit de Narrative Tradition, ofwel de Verhalende Traditie zoals die is ontwikkeld door psychiater David Daniels en schrijver en filantropist Helen Palmer. Beiden zijn founders van het Enneagram Professional Teachers Program van Enneagram Worldwide.

Uit de verhalen die mensen vertellen blijkt welk type ze hebben en wat hun typische gedrag is. Dat maakt het heel praktisch, echt en kloppend. De indeling van de typen is gebaseerd op vele verhalen van mensen wereldwijd.

Ervaringen van andere deelnemers

Deze training kan ik iedereen van harte aanbevelen, omdat ze enorm verhelderen is. Ik krijg steeds meer inzichten met welke bril ik als type 9 reageer op wat er in mijn buitenwereld gebeurt. En gelukkig krijg ik ook handvatten hoe ik kan handelen vanuit mijn ware essentie. Hele concrete en praktische waardevolle tips en tools die ik meteen kan toepassen in mijn dgelijks leven en in mijn business. Ook heel fijn om mijn kracht te voelen in het lichaamswerk. Het was super om lichaamsgerichte oefeningen toe te passen en te ervaren tijdens de training.

Marja Nijskens

Nijskens Afscheidsbloemen

Marielle hielp mij om helderheid te krijgen in welk type van het Enneagram ik zit en hoe ik met mijn aandachtspunten om kan gaan en ze kan ontwikkelen. Ben je er van bewust, dan kun je er naar handelen. Sindsdien zit ik veel beter in mijn vel, zit ik meer in mijn gevoel dan in mijn hoofd, kijk ik op een intensere en opener manier om mij heen, heb ik meer zekerheid, loopt mijn bedrijf veel beter en heb ik meer klanten die bij mij passen. Wil je stappen zetten in jouw eigen ontwikkeling en in je bedrijf en ervaar je belemmeringen dan raad ik Marielle van harte aan.

Mirja Hennink

Tekstschrijver en Schrijfcoach, Ik ben Tekstschrijver

Een heel zinvolle training, omdat je inzicht krijgt op welke manier je van de anderen typen in het Enneagram kunt leren om je routinematige patronen te veranderen. Je kunt als het ware gedrag “lenen|” van andere typen en inzetten in je business waar het verdere vooruitgang geeft. Echt een aanrader!

Marianne Oudhof

Coach, Gezond van Zelf

Ik heb de Enneagram training gevolgd. Wauw, wat heb ik weer veel geleerd en veel inzichten gekregen van Marielle. Dank je wel!! Wat ik zo bijzonder vind is dat ik meteen heel bruikbare tips heb gekregen om toe te passen in mijn dagelijkse leven EN in mijn business. Echt een aanrader, deze training!

Anoniem

Ik heb vandaag geleerd en ontdekt dat mijn daadkracht blokkeert, doordat ik de energie van woede niet toesta. Heel erg krachtig en mooi. Ook de groep vond ik een mooie energie hebben. Marielle legt alles helder en duidelijk uit, zodat het goed te volgen is. Ook als je nog niet bekend bent met het Enneagram. Echt heel prachtig en een aanrader. 

Anita van der Kruk

Holistische Geneeskunde, FijnKlein

Ik kan je deze Enneagram training van harte aanbevelen. Je krijgt in korte tijd inzicht in je eigen type en leert zo jezelf beter kennen. Zo kan ik nu als type 9 mijn onderhuidse boosheid, behoefte aan harmonie en focus op de ander beter plaatsen. Ook krijg je inzicht in je blinde vlekken en kwaliteiten. Verder krijg je van Marielle concrete ontwikkeltips, zoals in mijn geval opkomen voor mezelf, mezelf zichtbaar maken en uitspreken wat ik te zeggen heb. Kortom, deze training is een absolute aanrader!

Richard de Rooij

Wandelcoach

Vanuit het Enneagram wordt duidelijk welke vaardigheden nodig zijn om jezelf en je bedrijf goed neer te zetten. Zodat je succesvol bent vanuit wie jij in essentie bent en daadkracht bent. 

Dave van Leeuwen

Gezins- en kindercoach

Wil je meer weten over je eigen aangeleerde gedrag en de wijze waarop jij altijd reageert (patronen), dan geeft Marielle op een heel heldere manier uitleg over het Enneagram en de types die daarin voorkomen. Vervolgens laat zij zien hoe je daar vrij van kunt komen en je eigen keuzes kunt maken vanuit wie jij werkelijk bent. Ik ervaar als ondernemer dat dit me enorm helpt bij de ontwikkeling van mijn eigen bedrijf.

Jolanda Kluft

Wandelcoach

Dit is wat je krijgt

 

Succes met je Bedrijf - beelmerk

Live Training Zakelijk Succes met het Enneagram

Je krijgt toegang tot de live trainingsdag op mijn trainingslocatie in Amsterdam. Deze dag staat gepland op dinsdag 6 juni van 10 – 17 uur in Amsterdam. Deze dag is inclusief koffie, thee en gezonde lunch. In aanloop naar de training ontvang je de details. 

Succes met je Bedrijf - beelmerk

Enneagram Type Interview

Tijdens dit Enneagram Type Interview ontdek je jouw dominante Enneagramtype. Inclusief je typische overtuigingen en patronen. Dit interview is de enige echte manier om te ontdekken welk type je hebt. 

Succes met je Bedrijf - beelmerk

Online Opleiding Zakelijk Succes met het Enneagram

Deze Online Opleiding bevat 9 modules. Elke module bevat waardevolle lessen over het Enneagram, het Enneagram Proces Model, wat elk type ons leert en over de zakelijke stappen die je zet voor een goedgevulde praktijk. Inclusief al mijn beproefde templates.

Succes met je Bedrijf - beelmerk

SUCCES Methode

Je krijgt toegang tot mijn eigen ontwikkelde SUCCES methode. Inclusief mijn boek SUCCES met je Bedrijf. Mijn methode wordt door talrijke coaches toegepast. Het is zeer praktisch en staat garant voor plezier en continuiteit.

Meld je hier aan: 

Samenvattend: Dit is wat het Enneagram jou brengt

Het Enneagram biedt diepgaand inzicht in jezelf. Werken met het Enneagram betekent dat je jezelf leert kennen en begrijpen, en ontdekt wat jou ten diepste drijft. Je ontdekt wat je valkuilen en beperkingen zijn en leert daar bewuster en beter mee omgaan.

Het helpt je in verbinding te zijn met anderen door echt te begrijpen hoe anders anderen zijn en hoe jij daar beter mee om kan gaan. Het zorgt voor meer geluk en bevrediging in je relaties, je werk en je leven.

Je bent voor je geluk en innerlijke balans minder afhankelijk van de mensen in je leven en van de situaties waarin je je bevindt. Je hebt keuzevrijheid en regie over jezelf en je leven.

Wanneer je inzicht hebt in jezelf, is het ook eenvoudiger het beste uit jezelf én uit anderen te halen door je kwaliteiten bewust in te zetten. Je ontwikkelt high performance eigenschappen, zoals effectief communiceren en samenwerken.

Het resultaat hiervan is meer innerlijke rust, meer energie, een gevoel van veiligheid en veerkracht en daardoor meer plezier in je leven.