31 maart t/m 4 april 2023

Schrijfretraite

Jouw eigen boek: droom of realiteit?

Droom je ervan om je eigen boek te schrijven? Misschien gaan de teksten al regelmatig door je hoofd. Misschien denk je vaak: dat zou ik op moeten schrijven. Of misschien neem je je al jaren voor om eindelijk dat boek eens te schrijven. Maar het is er nog niet van gekomen. Komt het er ooit van?

Misschien twijfel je. Je wil het wel, maar je hebt geen flauw benul hoe je het vorm kan geven. Dat wist ik ook niet. Misschien ben je bang voor wat er allemaal mis kan gaan. Maar zoals het is met alles, geldt ook hiervoor: wanneer je je acties laat bepalen door je zorgen voor de toekomst, gebeurt er niets.

Denk liever net als Pipi Langkous: ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.

Speciaal voor jou geven wij deze 5-Daagse Schrijfretraite

Want één ding is zeker: Het verhaal is er. Het boek zit al in jou. Je hoeft het alleen maar op te schrijven en je hoeft hier geen maanden of jaren over te doen. Het kan snel. Het kan in 5 dagen.

Is de tijd gekomen om je boek te schrijven? Schrijf je direct in voor de 5-Daagse Schrijfretraite.

De 5-Daagse Schrijfretraite geven we van vrijdag 31 maart t/m dinsdag 4 april op een mooie locatie. Een fijne plek om je 5 dagen terug te trekken en te focussen op het schrijven van je boek.

Succesverhalen

Dit zijn de succesverhalen en ervaringen van ‘onze schrijvers’.

Mijn boek is AF!

De 5-daagse Schrijfretraite was een transformatie voor mij. Ik was niet zeker of het zou gaan lukken. Ik vond het reuze spannend. Ik had een blauwdruk klaar. In mijn boek deel ik mijn levensverhaal in combinatie met mijn levenslessen die ik leerde. Dat doe ik in de vorm van een methode.

Tijdens de vijf dagen kwam een nieuwe methode in mij naar boven en deze heeft mij geholpen mijn boek inderdaad in vijf dagen AF te schrijven! Ik voel me nog wat onwennig bij het idee het echt te publiceren, maar het gaat wel ECHT gebeuren met de fantastische ondersteuning van Marielle en Mirja. Ik heb veel over mezelf geleerd deze dagen en ik kan het iedereen aanbevelen.

Een hele leuke groep, veel herkenning, fijn de deelrondes tussendoor. Een hele mooie plek in Drenthe heeft zeker ook bijgedragen aan het geheel.

Maria Geelen

Rebalancer, Coach

Ik heb net vijf dagen schrijfretraite achter de rug bij Marielle en Mirja. In deze dagen heb in alle rust kunnen doorwerken aan de thema’s voor mijn boek. De meerwaarde van de retraite zit hem er voor mij vooral in de goede ondersteuning en de rust. Er werd gezond voor ons gekookt, er was ruimte voor meditatie en we hoefden verder nergens naar om te kijken. Bezig zijn met je boek en dat is alles. En ook: niets moet en alles mag. Thuis is dit lastiger en had ik dit schrijfproces over een langere periode uitgesmeerd. Ik beveel deze schrijfretraite aan iedereen aan. Lieve Mirja en Marielle, bedankt voor alles!

Sandra Nascimento

Jurist, Happy Legal

Ik heb meegedaan aan de Schrijfretraite in Drenthe met Marielle en Mirja. Ik vond het een bijzonder leerzame ervaring en ik had niet verwacht dat ik zo’n basis zou kunnen leggen voor een werkelijk prachtig boek. Ik had mijn blauwdruk klaar en ik wist wat ik wilde. Ik vond het heel fijn telkens de stukken tekst te mogen voorleggen aan Marielle en Mirja. Hun tips op zowel schrijftechnisch als verdiepend vond ik zeer verhelderend en prettig. Het opende het potentieel en de schrijver in mij. De begeleiding, de stilte, de meditaties en de natuur helpen om te schrijven vanuit je essentie. Het was een ontzettend fijne liefdevolle groep en ik heb genoten van het heerlijke eten. Ik voel me supertrots op het resultaat en Marielle en Mirja ontzettend bedankt voor jullie bezielende begeleiding.

K.

Therapeut

Schrijf je boek ik 5 dagen, kan dat? Uit eigen ervaring zeg ik dat het kan, het schrijven van de inhoud. Mits je goed voorbereid bent, want voorbereiding is het halve werk. Ik heb mijzelf 5 dagen laten onderdompelen in een prachtige omgeving onder begeleiding van Mariëlle en Mirja. De balans tussen het schrijven, ontspanning en meditaties was fijn.

Het schrijven van een boek is een proces en het is prettig dat ik hier volledig mijn eigen invulling aan kon geven met hun liefdevolle steun en ervaringen.

B.

Leefstijl- en Gewichtscoach

Dit is wat je krijgt:

Je krijgt 5 dagen lang ondersteuning van twee experts, beide autoriteit op hun vakgebied. We hebben beide jarenlange ervaring in het schrijven en in het coachen en daarnaast meerdere boeken geschreven. Tijdens deze vijf dagen kan je volop gebruik maken van onze expertise en ons consulteren.

De 5-daagse schrijfretraite bestaat uit 3 onderdelen

  • Het maken van de blauwdruk
  • Het schrijven van het boek
  • Het uitgeven van het boek

Er is deze dagen voldoende ruimte voor stilte en reflectie. Zodat het boek vanuit Flow en Vertrouwen ontstaat.

R

Het Maken van de Blauwdruk (twv €500,-)

Een blauwdruk is een overzicht van de inhoud van je boek; een inhoudsopgave. Daarmee is het voor jou veel eenvoudiger om geïnspireerd te schrijven en het maakt het ook eenvoudiger om het werkelijk te doen. Het boek zit wellicht al in je hoofd. De blauwdruk helpt om het boek vanuit je hoofd werkelijk op papier te zetten. 

Op basis van het format wat je van ons krijgt maak je de blauwdruk van jouw boek. Het format en de blauwdruk behandelen we tijdens de voorbereidende online sessie van 21 oktober. Deze staat gepland van 13 – 16 uur. Noteer deze datum in je agenda. Je ontvangt de opname van deze sessie in je mail.

Reserveer tijd in je agenda om je blauwdruk te maken, zodat je met je blauwdruk op de retraite verschijnt. Je kan voorafgaand aan de schrijfretraite je blauwdruk aan ons voorleggen. Je ontvangt onze feedback.

R

Het Schrijven van het Boek (twv €2.000,-)

Tijdens de 5-daagse schrijf je jouw boek. We begeleiden je gedurende deze 5 dagen in jouw schrijven. Om het ook werkelijk in deze 5 dagen te schrijven werken we met de Schrijfmethode. Dit is een methode waarmee je geautomatiseerd en geïnspireerd schrijft. Tijdens het schrijven word je geconfronteerd met jouw beperkende patronen en gedachten. Het is bijvoorbeeld niet goed genoeg of wie zit er op jouw boek te wachten. Het werken met de schrijfmethode is behulpzaam in het enkel waarnemen van deze patronen en toch door te gaan met schrijven.

Ook ontwikkel je je eigen technologie. Denk hierbij aan mijn SUCCES methode, deze behandelt Marielle in haar boek Succes met je Bedrijf. Met deze technologie onderscheid je jezelf. 

R

Het Uitgeven van het Boek (twv €500,-)

Nadat het boek is geschreven moet het uiteraard ook uitgegeven worden. We behandelen alle opties die er zijn en alle stappen die je daarin zet. 

De 5-Daagse Schrijfretraite geven we van vrijdag 11 t/m dinsdag 15 november op een mooie locatie. Een fijne plek om je 5 dagen terug te trekken en te focussen op het schrijven van je boek.

Marielle van der Vlies 

Schrijver, Businesscoach en Uitgever
Voor mij was een eigen boek een droom die uitkwam. Vanaf het moment dat ik mijn eigen business begon wist ik: ik ga een boek schrijven. Ik had toen nog geen idee hoe ik dat ging doen en waar het over moest gaan, maar de intentie was er. Twee jaar later was het boek er ook. De pallet met boeken die werd bezorgd, mijn eerste boek in handen, mijn boekpresentatie en het signeren: het was magisch. En vorig jaar bracht ik mijn tweede boek uit.

Ik schreef mijn boek in 15 uur. Iedere ochtend een hoofdstuk in een uur. Zo ontstonden 15 hoofdstukken. Allemaal goed. Geen enkel hoofdstuk heb ik aangepast of herschreven. Na 15 dagen kon ik de boel overdragen aan mijn redacteur en ging ik van start met de volgende stap: het uitgeven van mijn boek.

Want één ding is zeker: Je hoeft niet maanden of jaren te doen over het schrijven van je boek. Het kan snel. De eerste stap die je neemt is het besluiten dát je het gaat doen en je aanmelden voor de masterclass: Schrijf je boek in 5 dagen.

Samen met Mirja geef ik de 5-Daagse Schrijfretraite en ondersteunen we je in het schrijven, redigeren en uitgeven van je boek. Waarbij Mirja het redactiewerk voor haar rekening neemt en ik alle zaken rondom het uitgeven van je boek.

Mirja Hennink

Schrijver, Schrijfcoach en Redacteur
Wanneer ik met jou aan tafel zit, zie ik in ons gesprek de inzet en toewijding, de passie. Ik hoor het verhaal over jou en waarom je je bedrijf ooit startte. Je spreekt zo bevlogen. Je wilt graag andere mensen helpen. Er hebt zoveel kennis. Je weet precies wat de ander nodig heeft. En zie daar: het verhaal. Geknipt om op papier te zetten. Je weet alleen niet hoe je dat doet en waar je de tijd vandaan haalt.

Iedereen kan schrijven

Ik geloof dat iedereen kan schrijven. Als je passie hebt voor je vak, levenslessen en kennis wilt delen, dient je verhaal zich vanzelf aan. Wanneer je vanuit je hart schrijft, voelt het voor de lezer alsof je persoonlijk met ze praat. Je klanten willen namelijk niet je product zien. Ze willen jou zien. Wie is de persoon achter jouw onderneming? Je woorden hebben warmte, ze komen direct binnen. Daar zijn je klanten naar op zoek. Daarom willen je klanten met jou aan de slag.

Ga het doen. Schrijf je boek. Laat je eigen ‘ik’ zien.

Samen met Marielle geef ik de 5-Daagse Schrijfretraite en ondersteunen we je in het schrijven, redigeren en uitgeven van je boek. Waarbij ik je boek redigeer en Marielle je begeleidt bij alle zaken rondom het uitgeven.

Waarom deze Schrijfretraite onmisbaar is

Hoe cool is het om in 5 dagen je boek te schrijven! Het kan tijdens de 5-Daagse Schrijfretraite. Er zijn 9 redenen waarom het zo waardevol is naar de Schrijfretraite te komen:

R

Door te schrijven bekrachtig je dat je een goed en juist mens bent, het bevordert je positieve zelfbeeld en het vergroot je zelfvertrouwen.

R

Je geeft jezelf wat jij graag wil ontvangen. In plaats van dat je je eigen behoeften onderdrukt, vervul je ze. Het is dus een groot cadeau aan jezelf.

R

Je ontdekt dat je het echt kan. Jij bent in staat om in korte tijd een inhoudelijk goed en waardevol boek te schrijven.

R

Je ontdekt dat je net zo leuk, uniek en interessant bent als ieder ander. Je hoeft anderen niet op een voetstuk te plaatsen, want je kan het zelf ook.

R

Je ontdekt dat je een goed en waardevol boek schrijft, zonder dat je nog meer hoeft te weten dan dat je nu al weet. Je weet genoeg en je bent zelf de belangrijkste bron waar je uit put.

R

Je ontdekt dat je kan vertrouwen op jezelf. Want je kan meer en weet meer dan je denkt.

R

Je maakt de keus om er echt voor te gaan, zodat je creatieve ideeën werkelijk vorm en inhoud krijgen. Anders blijft het bij creatieve ideeën.

R

Met een boek stel je je kwetsbaar op en dat maakt je heel sterk. Je ontdekt dat dat lezers inspireert en stimuleert.

R

Je zet jezelf op de eerste plaats en creëert tijd en ruimte voor jezelf, zonder dat je wordt afgeleid door allerlei andere zaken.

De 5-Daagse Schrijfretraite geven we van 11 t/m 15 november op een mooie locatie. Een fijne plek om je 5 dagen terug te trekken en te focussen op het schrijven van je boek.

Investering

De investering voor deze 5-daagse Schrijfretraite is €3.600,- exclusief btw. Deze prijs is exclusief verblijfskosten van ±€600,-.

We realiseren ons heel goed dat het een flinke investering is. Maar het is een investering in een droom die je waar gaat maken. We hebben deze investeringen zelf ook gedaan.

Waarom is een investering in deze opleiding zo belangrijk?

Je leest dit niet voor niets. Kennelijk heb je de behoefte en het verlangen om een boek te schrijven. Waarmee je jouw verhaal met de wereld deelt en impact maakt. Het is fijn als je experts hebt die je begeleiden in dit proces. Iemand die je directe feedback geeft, die je een spiegel voorhoudt, die je voorziet van praktische en direct toepasbare tips.

Misschien denk je dat je het ook alleen kan. En misschien kan je dat ook. Als je geen last hebt van allerlei zaken die het schrijven moeilijk maken en zorgen voor stagnatie in plaats van vooruitgang:

  • twijfels
  • onzekerheden
  • perfectionisme
  • oordelen
  • angst
  • besluiteloosheid

Dat kan er zomaar voor zorgen dat je het boek waar je van droomt nooit schrijft. Ook de ratrace van hard werken, te veel moeten van jezelf en je altijd volle agenda is bepaald niet behulpzaam bij het schrijven van een boek. 

Maak de keus om het te doen

Als je echt wil dat het boek er komt, moet je de keus maken om het werkelijk te doen. Laat het niet bepalen door twijfels of onzekerheden. Twijfels en onzekerheden zijn er nou eenmaal. Je kan er ondanks dat voor kiezen om toch te gaan schrijven. Je zal ontdekken dat die twijfels juist verdwijnen door te schrijven. 

Kan je daarbij wel een duw in de rug gebruiken?

We raden je aan om vandaag nog te investeren in de 5-daagse Schrijfretraite. Die investering geeft je 3000 redenen om wél dat boek te schrijven. Een flinke duw in de rug om wél je dromen waar te maken.

Het is een manier om tegen jezelf te zeggen: “Ik zet me in voor mijn boek. Ik ga het schrijven. Ik weet dat ik deze potentie heb.”

Maak van 31 maart t/m 4 april tijd vrij in je agenda. We verblijven op een fijne en stille plek waar je je vijf dagen terug trekt om je boek te schrijven. Ideale omstandigheden om jouw droom waar te maken. 

De keus is aan jou

Jij hebt wellicht al jaren het plan om dat boek te schrijven. Hebt het al grotendeels in je hoofd. Het boek komt er nooit als je niet vandaag besluit om deze investering te doen. Dat weten we op basis van onze jarenlange ervaring. Dan blijft het gewoon bij een plan. Wat ook prima is, je maakt uiteraard zelf een keus.

betaalplan

De investering voor de Schrijfretraite is 3600 euro. Dit is exclusief btw en exclusief de kosten voor verblijf.

Kies hieronder je betaalplan om direct je plek te reserveren. Doe het wel direct, want vol is vol.

Betaling Ineens

Betaal 3600,- euro ineens.

Exclusief btw en verblijf.

Voordeligste Keus

Betaling in 3 Termijnen

Betaal in 3 termijnen van 1.250,- euro.

Exclusief btw en verblijf.

Praktische Zaken

Datum: 31 maart t/m 4 april 2023
Locatie: Details volgen na je boeking
Investering: 3.600,- euro exclusief btw en verblijf
Verblijfskosten: €600,- voor overnachting, ontbijt, lunch en diner

Programma 31 maart t/m 4 april 2023

Vrijdag 10 – 21 uur: Ontvangst, introductie, blauwdruk, schrijven en dagafronding
Zaterdag 09 – 21 uur: dagstart, schrijven, uitgeven, dagafronding
Zondag 09 – 21 uur: dagstart, schrijven, uitgeven, dagafronding
Maandag 09 – 21 uur: dagstart, schrijven, uitgeven, na de schrijfretraite, dagafronding
Dinsdag 09 – 17 uur: dagstart, schrijven, evaluatie, afronding en gedag zeggen

Veelgestelde Vragen

Vraag: Je hebt tijdens de masterclass het Enneagram behandeld. In hoeverre behandelen we dit tijdens de Schrijfretraite?
Antwoord: Tijdens de schrijfretraite ga jij je boek schrijven, dat is de focus. We geven geen sessies over het Enneagram. Het is wel belangrijk voor jou om te beseffen dat wanneer je stagneert tijdens het schrijven, je een gebruiksaanwijzing beschikbaar hebt in de vorm van het Enneagram. Waardoor het schrijven weer stroomt.

Vraag: Wat als ik wel weet dat ik een boek ga schrijven, maar nog niet helder heb waarover?
Antwoord: Dat is de reden waarom een blauwdruk zo ontzettend fijn is. Dan krijg je helder waarover je boek gaat en hoe je dat in alle hoofdstukken gaat vatten. Op 21 oktober hebben we de voorbereidende sessie gepland waarin we uitgebreid de blauwdruk behandelen. Deelnemers ontvangen na afloop de opname hiervan. Hiermee ga je de inhoud helder krijgen. Besef je goed, je kan het niet van tevoren bedenken, het ontstaat zoals een geplant zaadje groeit.

Vraag: Houdt de locatie rekening met dieetwensen?
Antwoord: Ja. Als je ons van tevoren aangeeft wat je dieetwensen zijn, dan geven we dat door.

Vraag: Wat zijn de kosten van het uitgeven van het boek?
Antwoord: Wat de kosten zijn van het uitgeven van het boek is afhankelijk van de manier waarop je het aanpakt en het aantal boeken wat je laat drukken. Je kan het zo goedkoop of zo duur maken als je zelf wil. De stappen die je in het hele proces van uitgeven zet, behandelen we uitgebreid tijdens de Schrijfretraite.

Vraag: Kunnen jullie me ook helpen bij het uitgeven van mijn boek?
Antwoord: Ja, dat kunnen we heel goed. Je krijgt tijdens de Schrijfretraite een heel mooi aanbod.

Vraag: Kan ik je bellen om te overleggen?
Antwoord: Ja, dat kan. Bel Marielle op 06-23658758 of Mirja op 06-23964277