Gelukkig Nieuwjaar!

19 reacties

Allereerst op deze eerste januari van 2015 wens ik je natuurlijk een geweldig, liefdevol, gezond, succesvol, gepassioneerd, overvloedig, rijk, positief en gelukkig nieuwjaar!

Ik wens je echt toe dat 2015 jouw beste jaar ooit wordt, dat je dromen je doelen zijn, dat je je doelen haalt en iedere dag met heel veel plezier en gemak de JUISTE acties neemt om je doelen te halen. Om dat te kunnen doen is het van belang dat je vooruit kijkt door je doelen te bepalen en ook achteruit kijkt en leert van hetgeen je het afgelopen jaar hebt gedaan.

Als ik terugkijk op 2014 gingen er een aantal dingen heel erg goed en een aantal dingen heel erg fout. Terugkijken is een belangrijk onderdeel van het maken van een strategie voor komend jaar. En omdat dit toch de juiste tijd is om jaaroverzichten te maken, doe ik dat ook heel graag. Met als doel om jou te leren wat je vooral wel en wat je niet moet doen om van 2015 jouw beste jaar ooit te maken.

Mijn jaaroverzicht 2014.

Ik doe mijn passie.

Ik doe wat ik het allerleukste vind, namelijk andere ondernemers helpen met implementeren.

Wat is nou implementeren? Implementeren betekent voor mij iedere dag de JUISTE actie te nemen. Actie die mij helpt succes te hebben met mijn bedrijf. Er zijn namelijk tijden dat je als ondernemer heel erg druk bent, maar met wat dan eigenlijk? Ik geloof er heilig in dat wanneer je eerst bepaalt wat je wilt bereiken en daarna bepaalt welke acties je moet nemen om dat te bereiken dat je dan veel effectiever werkt, veel meer focus hebt en veel meer kan doen in minder tijd. En het geeft mij zo ongelofelijk veel voldoening dat ik mijn passie doe. Dus laat je hart spreken in 2015 en ga doen wat je het allerliefst doet!

Ik ken mijn doelgroep.

Ik heb het afgelopen jaar heel veel tijd besteed aan het inventariseren van de behoefte van mijn doelgroep. Dat heb ik gedaan door vooral heel veel vragen te stellen EN vervolgens iets te doen met de antwoorden. Vragen stellen op mijn blog, op mijn trainingen, op mijn expertsessies en tijdens individuele coachingsgesprekken. Op basis van de antwoorden en de behoeften van mijn doelgroep heb ik een aantal geweldige trainingen, expertsessie en coachingssessies ontwikkeld en gegeven.

Ik heb ook een aantal producten ontwikkeld die helemaal niet aansloegen, nul reacties. Oeps, heel veel tijd en energie in de ontwikkeling ervan gestoken. Toen ik terugkeek wat er mis ging ontdekte ik dat ik het zelf vooral een heel leuk en interessant product vond. Maar ik was vergeten dit te toetsen bij mijn doelgroep en het sloot niet aan bij hun wensen. Een product verkoopt pas goed als het exact aansluit op de wensen en behoeften van je klant.

Ik heb een succesvol blog.

Ik heb 52 blogartikelen geplaatst en kreeg in totaal 729 reacties. Dat is 14 reacties per bericht. Daar ben ik hartstikke trots op. Uit mijn blog kreeg ik ook veel inschrijvingen op mijn mailinglijst, veel nieuwe likes op mijn Facebook EN nieuwe klanten!

Mijn belangrijkste succes achter mijn blog? Ik vertel mijn verhaal en ik geef heel veel gratis waarde weg. Gratis waarde in de vorm van kennis, van e-boeken, formats, toolkits, video’s, trainingen, expertsessies, coachgesprekken. Hoe meer gratis waarde, hoe beter. En belangrijk dat je gratis waarde van de allerbeste kwaliteit is, omdat het vertrouwen wekt bij je prospects.

Mijn best bekeken en converterende blogs?

Er ging ook veel mis met mijn blog. Mijn oude blog werd geblokkeerd, waardoor ik ineens al mijn content kwijt was. Belangrijke les is dat je altijd moet werken met betrouwbare types die je aanbevolen worden door anderen en dat je altijd een backup moet hebben van je site.

Ik heb een geweldige businesspartner gevonden.

Gedurende het jaar kwam ik er achter dat ik heel veel kan in mijn uppie. Ik verzet bergen werk, krijg klanten, maak winst. Maar alleen werken heeft veel nadelen heb ik ontdekt:

 • Je bent niet schaalbaar, je bedrijf is vooral afhankelijk van jouw aanwezigheid.
 • Je doet vooral wat jij denkt dat goed is, terwijl het zo goed is om dagelijks feedback te ontvangen.
 • Er zijn ook dingen die je niet goed kan en dan is het fijn iemand naast je te hebben die dat aanvult.
 • Met z’n tweeën kan je gewoon meer dan alleen. Je bijdrage is groter, je krijgt daardoor meer klanten en je maakt meer winst. 1+1=3.

gelukkig nieuwjaar - passie naar winstDus ik ben gaan samenwerken met SalesDIVA Muriël Versluis, een echte diva en een ongelofelijk leuk type om mee samen te werken. We hebben afgelopen jaar onze eerste training samen gegeven en 12 februari geven we onze volgende training. We hebben samen een aantal geweldige producten en diensten ontwikkeld en het is echt heerlijk om samen te werken en het niet meer alleen te hoeven doen. Samen gaan we een succesvol en gelukkig nieuwjaar tegemoet.

En natuurlijk ben jij op 12 februari ook van harte welkom op onze training! Meld je hier direct aan: www.metpassienaarwinst.nl

Ik heb winst gemaakt.

Een belangrijke voorwaarde voor succes met je bedrijf is dat je winst maakt. Toch? Anders is het vooral een hele dure hobby. Het is mij gelukt om winst te maken en komend jaar ga ik nog veel meer geld binnen harken. En weet je nog? Geld verdienen is het resultaat van heel veel waarde leveren aan anderen. Vanuit jouw passie en expertise problemen oplossen van anderen.

Wat moet jij doen voor een gelukkig nieuwjaar?

En nu ben ik heel benieuwd, wat waren jouw belangrijkste successen van afgelopen jaar? Het is belangrijk dat jij weet wat jouw successen waren en hoe groot deze waren. Omdat je deze moet inzetten om van 2015 jouw beste jaar ooit te maken, zodat je echt een gelukkig nieuwjaar hebt.

Dus mijn vraag aan jou is nu ook om je belangrijkste succes van het afgelopen jaar met ons te delen. Schrijf het op in het reactieveld hieronder. Als dank voor je reactie ontvang je van mij de formats die ik gebruik om mijn strategie voor het komend jaar uit te werken. Het format bevat ook een planning waarin je de strategieën die je bepaald meteen kan inplannen.

Ik kijk heel erg uit naar jou reactie en op JOUW gelukkig nieuwjaar!
Marielle

PS. Wil je ook anderen helpen aan een gelukkig nieuwjaar? Deel dan het blog in je netwerk door op onderstaande knoppen te klikken!

Uiteraard behandel ik jouw persoonlijke gegevens vertrouwelijk.
Ik verwijs je hiervoor naar de Privacy Verklaring.

19 Reacties

 1. Thomas

  Mijn grootste succes is dat ik mijn vaste baan achter me gelaten heb, losgeweekt heb van de corporate wereld en gaan starten met met ondernemen.

  Supergaaf, en enorm spannend.

  Antwoord
  • Marielle Meijer

   Wauw Thomas! Dat is een mooie stap! Heel stoer ook van je! Veel succes met je onderneming en mocht je hulp nodig hebben dan hoor ik het graag van je!

   Antwoord
 2. Guido Vrencken

  Hoi Marielle, inspirerende blog: mijn belangrijkste succes is dat mijn zichtbaarheid en plezier in ondernemen is toegenomen zowel bij mijn primaire doelgroep van ziekenhuisdirecteuren (oa publicatie in Zorgvisie) als bij zzp ers /small business entrepeneurs ogv het bereiken van een financieel gezond leven door het geven van finance expert sessies samen met Sandra Boekhoudt in de CoWorking bij Open Circles. Grtz Guido

  Antwoord
  • Marielle Meijer

   Dank je wel Guido voor je waardevolle reactie op mijn blog! En je hebt prachtige successen behaald Guido het afgelopen jaar, volgens mij veel meer dan je hier hebt omschreven. Ik wens je in ieder geval toe dat je successen van afgelopen jaar zich voortzetten het komend jaar en dat je 2015 jouw beste jaar ooit wordt op het gebied van je relaties, je gezondheid en je financiën!

   Antwoord
 3. Bianca van Rooij

  Mijn grootste succes is toch wel dat ik nu eindelijk mijn doelgroep heb bepaald en dus doe waar mijn passie ligt: baggeraannemers van familiebedrijven helpen bouwen en groeien! Mede dankzij jou en OCA heb ik dat weten te realiseren. Dank daarvoor. Daarnaast ben ik gaan bloggen waarbij ik een persoonlijk succes heb behaald. Het is helemaal niet zo moeilijk als ik dacht! En nu heb ik binnen 1 uur mijn blog af. Toch gaat daar nog iets niet goed, omdat ik geen respons op mijn blog krijg. Dus dat is een uitdaging voor dit jaar. Marielle bedankt voor al je hulp vorig jaar en ik kijk uit naar 2015, uiteraard samen met jou en je businesspartner Muriel.

  Antwoord
 4. Mo

  Hoi Marielle, mooi om te lezen hoe het met je gaat. 2014 was een lang jaar, waarin het meest belangrijke was dat ik een eigen toko heb gekregen in het Radboud ziekenhuis in Nijmegen. Dat is vooral te danken aan andere mensen en het lef/de goede zin hebben om te Doen ipv te Vragen. Laten zien wat je kunt ipv erover praten. Verder is er nog ongelooflijk veel werk aan de winkel. 2015 wordt hopelijk een jaar met meer (zelf-)vertrouwen, focus, flow, vrije tijd EN assistentie in het runnen van een eigen onderneming. En, dat er minder mensen-, en dierenleed is in de wereld..!!

  Antwoord
  • Marielle Meijer

   Dank je wel Mo voor je waardevolle reactie. Een WAUW wat een mooie successen heb je behaald! Ik herinner me nog het skypegesprek wat we hadden, waarin je nog aan het begin stond van dit alles. Mooi om te lezen hoe goed het je sinsdien gegaan is!

   Ik wens je veel succes in 2015. You CAN do it! MET focus!

   Hugs,
   Marielle

   Antwoord
 5. Melanie

  geweldig blog Mariëlle! Dank voor de nuttige info!

  Antwoord
  • Marielle Meijer

   Graag gedaan Melanie, ik ben heel benieuwd naar je belangrijkste inzicht EN actie. Wil je dat met ons delen?

   Hartelijke groet,
   Marielle

   Antwoord
 6. Patricia

  Hallo Mariëlle,

  Voor jou ook de beste wensen en ben ervan overtuigd dat dit jouw beste jaar ooit gaat worden.
  Mijn grootste succes van 2014 is dat mijn werkinkomen dusdanig is gestegen, dat ik nu een financieel onafhankelijke vrouw ben. Ik kan nu werken aan het opbouwen van mijn reserves.

  Verder wens ik een ieder succes en een heerlijk creatief jaar vol humor.
  Patricia

  Antwoord
  • Marielle Meijer

   Dank je wel Patricia en bedankt ook voor het delen van jouw grootste succes! En het is een heel mooi succes. Belangrijk dat je de acties die je hebt gedaan om dit te bereiken mee neemt in je strategie voor komend jaar. Zodat je van daar uit kan bouwen aan een stevige financiële basis. Ik wens je veel succes! You can DO it!

   Hartelijke groet,
   Marielle

   Antwoord
 7. Suzanne Trieling

  Mooi om te lezen wat je allemaal kan doen in een jaar tijd. Je hebt vele stappen gezet!

  Mijn grootste succes van 2014 is dat ik gekozen heb om iets anders te gaan doen. Ik merkte dat de bloemen niet helemaal mijn passie was en heb de stap durven zetten om iets totaal anders te gaan doen. Ook in een team zodat je je aan elkaar op kan trekken als het even tegen zit.
  Maar ook waar je je successen mee kan delen. Heel prettig inderdaad om niet alles alleen te doen.
  Ik wens je alle succes toe in 2015! En ik blijf je zeker volgen.

  Antwoord
  • Marielle Meijer

   Hi Suzanne,

   Volg je passie! JIHAAA, een belangrijke boodschap voor een gelukkig nieuwjaar! Dank je wel voor het delen Suzanne. Ik wens je heel veel succes met het volgen van je passie en met het winst maken van je passie. Had je al gezien dat ik hier een training in ga geven samen met SalesDiva Muriel versluis? Je vind alle info hier: http://www.metpassienaarwinst.nl/gratis-training/

   Hoop je daar te zien! En de andere dames zijn daar natuurlijk ook welkom!

   Hartelijke groet,
   Marielle

   Antwoord
 8. Jet Sebus

  Hoi, Mariëlle,

  Dank je wel voor je steun en toewijding! Ik heb goede herinneringen aan de implementatiesessies bij de Co-Working met jou en met Muriel, dank daarvoor!

  Mijn grootste succes is ‘focus’ geweest. Dat kostte me wel wat moeite, want ik vind heel veel dingen leuk en wil veel. Ik ben toch blij en trots dat ik erin geslaagd ben om tijd vrij te maken voor mijn boek. Ik heb mijn doelgroep helder en ik heb de schrijf- en mindmapworkshops die ik geef gesystematiseerd. Op de valreep heb ik zelfs nog vier nieuwe modules ontwikkeld. Verder heb ik vooral heel veel geleerd.

  Grootste uitdaging voor 2015 is keuzes maken en mezelf niet overvragen. Eerst de basis op orde en mijn boek afronden.

  Alle goeds in 2015 , hopelijk tot gauw bij de Co-Working en hartelijke groeten van
  Jet.

  Antwoord
  • Marielle Meijer

   Graag gedaan Jet, jij veel dank voor je waardevolle bijdragen aan mijn blog. Dat geeft mij vertrouwen en inzichten in de behoeften van mijn doelgroep. Dank ook voor het delen van je successen, mooie successen zijn het, successen waar je heel erg trots op mag zijn. En het gaat je lukken om met focus te werken, zodat je doet wat je moet doen en niet te veel doet!

   Ik wens je veel focus in 2015 en hoop je gauw weer te ontmoeten!

   Hartelijke groet,
   Marielle

   Antwoord
 9. Lambertine

  Hoi Mariëlle, voor jou ook een heel succesvol 2015, dat het je beste jaar ooit mag worden. Als ik kijk naar wat jij allemaal hebt gedaan afgelopen jaar, dan ben je een grote inspiratie voor mij.

  2015 wordt mijn beste jaar ooit en dat gun ik iedereen!

  Ik ben bezig om een strategie uit te zetten voor komend jaar en daar kan ik zeker hulp bij gebruiken. Ik wacht dus met spanning jouw formats af.

  Groetjes
  Lambertine

  Antwoord
  • Marielle Meijer

   Dag Lambertine,

   Dank je wel voor het mooie compliment! Dankbaar ben ik dat ik mensen zoals jij kan inspireren en helpen om succes te hebben met mijn bedrijf. 2015 wordt JOUW beste jaar ooit. Mijn formats gaan je vast en zeker helpen een stevig fundament hiervoor neer te zetten! Nu is het juiste moment. Ik wens je alle succes!

   Hugs,
   Marielle

   Antwoord
 10. Pieter van der Kaaij

  Dag Mariëlle, jij ook een heel succesvol 2015 gewenst. Mijn grootste succes in 2014 is dat ik mijn boek geschreven heb!

  De laatste dagen hebben Gertie en ik vision days gehouden. Onze strategie en planning voor het komende jaar hebben we in kaart gebracht.

  2015 wordt voor ons het beste jaar ooit. Dat wens ik jou ook toe.

  Groet,
  Pieter

  Antwoord
  • Marielle Meijer

   JAAAA Pieter, jouw boek. WAUW, wat een mooi succes heb jij behaald in 2014. Daar mag jij heel erg trots op zijn. En dank je wel lieve Pieter voor jou wensen. Het wordt ONS beste jaar ooit!

   Veel succes met het uitwerken van je doelen, je strategie en je planning, samen met Gertie. Mocht je mijn hulp nodig hebben dan weet je mij te vinden!

   Hugs,
   Marielle

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *