Verkoop ik wel genoeg? Verdien ik wel genoeg? Ben ik wel goed genoeg? Soms lukt het gewoon niet om zacht te zijn voor mezelf. Dan gebeurt er ineens iets dat me onderuit  haalt. Plots voel ik allerlei onzekerheden in me opkomen.

Bang

Ik ga dan hard werken en neem geen rust en ontspanning. Op die manier probeer ik al mijn angstige gedachten te vergeten. Maar dat lukt niet, want ik word erdoor terug geslingerd in de tijd en beleef oude pijn opnieuw. Ik ben bang voor wat er in de toekomst mis zou kunnen gaan. Al deze gedachten maken dat het helemaal mis gaat.

Hard werken maakt je hard, streng en onbereikbaar. Het maakt je moe en machteloos. Dan heb je zachtheid nodig, maar die is juist dan zo moeilijk te vinden.

Zachtheid. Maar wat is dat dan?

Gun jezelf rust en stilte.
Zorg goed voor jezelf.
Bewaak je eigen grenzen.
Zet kleine stappen.
Geniet van het nu.
Houd vertrouwen.
Voel liefde.
Wees blij.

Altijd. Overal. In iedere situatie.

Stilstaan in plaats van hard werken.

Zachtheid vind je door stil te staan, de controle los te laten en je over te geven aan het moment. Zelf doe ik simpele dingen om de hardheid los te laten. Ik zet gewoon alles uit – computer, telefoon en gedachtes – en ga lekker een stuk roeien of fietsen. Niet hard, gewoon in alle rust genieten van de natuur. Door de week en midden op de dag gun ik mezelf dat glas wijn bij die leuke strandtent. Zonder schuldgevoel slaap ik uit op zondag en ga samen met de kinderen uitgebreid ontbijten met koffie en croissantjes. Of ik  trakteer mezelf op een mooie bos roze tulpen.

Genieten.

Zachtheid vind ik door mezelf gewoon simpele dingen te gunnen waar ik blij van word. En ervan te genieten. Ik weet dat angstige gedachten en pijnlijke gebeurtenissen bestaan, maar ze hebben geen vat op mij. Ze zijn juist bedoeld als les om van te leren, niet om mij onderuit te halen. Zachtheid geeft mij weer nieuwe energie.

Herken je dat?

Ik ben benieuwd of je dit herkent. Heb jij wel eens angstige gedachten die vat op je krijgen? Word jij dan ook hard voor jezelf? Deel die gedachten hieronder in het reactieveld met mij. Dankjewel hiervoor, want ik vind het fijn om je op deze manier verder te leren kennen.

Succes met je Bedrijf

Speciaal voor de ondernemers die het beste uit zichzelf willen halen en dat willen delen met anderen geef ik een Webinar Succes met je Bedrijf. In dit webinar leer ik je de 5 essentiële lessen voor maximaal resultaat met je bedrijf. Als jij je volledige potentie wil leven en maximale impact wil maken, is dit een training waar je geen nee tegen kan zeggen.

Kies voor jezelf en klik hier om je direct aan te melden: https://succesmetjebedrijf.webinargeek.com/succes-met-je-bedrijf

Ik kijk ernaar uit je reactie te lezen en je online te ontmoeten op mijn training.

Make it a HAPPY day!
Marielle