Inspiratie voor de zomer? 6 nieuwe leestips - Succes met je Bedrijf

Inspiratie voor de zomer? 6 nieuwe leestips

14 reacties

Zoek je nog inspiratie voor de komende zomermaanden? Ik geef je deze zomer weer 6 nieuwe leestips, zodat je na de zomer opgeladen verder kunt in je persoonlijke en zakelijke groei.

1. Leven & Werken in het ritme van de seizoenen van Jaap Voigt

Wat vertelt het seizoen je en hoe kan je daarin meegaan? Het is een kunst om een levensritme te vinden en je niet te laten leiden door alles wat er in de buitenwereld gebeurt. Het boek van Jaap Voigt geeft je daarin prachtige en verrassende handvatten die je dagelijks kan toepassen.

2. Je kunt je leven helen van Louise Hay

Het belangrijkste uitgangspunt van Louise Hay is: wanneer je van jezelf houdt, gaat het goed in je leven. Ze laat je zien waarom het zo belangrijk is om jezelf te erkennen en te waarderen. Je ontdekt wat de impact is van je gedachten. Je kan jezelf ziek denken en dus ook jezelf beter denken. Je kan op die manier je leven helen.

3. Hondenbrokken. Ofwel, waar worden je klanten écht gelukkig van? van Jos Burgers

Dit boek laat je zien dat zakelijke groei zit in het gelukkig maken van je klant. Hoe beter jij in staat bent om je klant te geven wat hij nodig heeft, hoe sneller je zakelijk zal groeien. Maar wat betekent dat dan, je klant gelukkig maken? En hoe doe je dat? Jos neemt je mee met de eigenaar van een dierenspeciaalzaak. Het is een zeer aanstekelijk verhaal.

4. Mijn ziel mijn zaligheid van Wayne Dyer

Hoe kan je de behoefte om steeds meer te bezitten omzetten naar een gevoel dat je een rijk mens bent? Hoe kan je jouw onzekerheid en negatieve gedachten van je afzetten en het goddelijke in jezelf ontdekken? Hoe kan je jezelf bevrijden van de continue behoefte te presteren? Dit boek helpt je een rijker, gelukkiger en zinvoller leven te leiden.

5. De Keuze – Leven in Vrijheid van Edith Eva Eger

In welke omstandigheden je ook zit, wat mensen je ook aandoen, je hebt altijd een keuze. Dr. Eger is overlevende van Auschwitz en beschrijft in dit boek haar herinneringen. Ze vertelt daarnaast de verhalen van de cliënten die ze de afgelopen jaren als psycholoog heeft geholpen. Het is een zeer indrukwekkend boek van een indrukwekkende vrouw.

6. Mijn verhaal: Becoming van Michelle Obama

Nog zo’n indrukwekkende vrouw. Dit boek geeft je een kijkje in het leven van Michelle Obama. Hoe ze steeds weer naar zichzelf op zoek gaat en steeds weer haar eigen stem weet te vinden. Ze beschrijft haar passie om zich te laten horen en anderen te inspireren. Ze stelt zichzelf steeds in dienst van hogere doelen en idealen. Ik vind haar een zeer inspirerend voorbeeld.

Welk boek inspireert jou?

Welk boek inspireert jou deze zomer? Kies je een van deze 6 of heb je zelf nog een tip? Laat het vooral weten hieronder in het reactieveld en inspireer zo de andere lezers.

Alle inspiratie en waardevolle inzichten in deze boeken werken natuurlijk alleen voor je als je ze werkelijke toepast. Maak werkelijk de keuze om een gelukkiger leven te leven.

Masterclass Succesvol Ondernemerschap

Daarom nodig ik je uit voor de masterclass Succesvol Ondernemerschap. In deze masterclass krijg je inzicht in de stappen die nodig zijn om persoonlijke en zakelijke groei te realiseren. Het één staat gewoon niet los van het ander. Wil jij meer klanten en meer omzet? Wil je hier minder hard voor werken? Dan is het niet alleen nodig dat je een aantal ondernemersvaardigheden leert, maar ook dat je ontdekt welke gedachten en overtuigingen jou beperken in het realiseren van je zakelijke succes.

Ik behandel het in de masterclass Succesvol Ondernemerschap. Ik raad je aan je direct aan te melden als jij hier stappen in wil zetten. Want het zou zonde zijn als je deze masterclass mist.

Meld je hier aan: masterclass Succesvol Ondernemerschap

Ik kijk ernaar uit je reactie te lezen en je te zien op de masterclass.

Hartelijke groet,
Marielle

Uiteraard behandel ik jouw persoonlijke gegevens vertrouwelijk.
Ik verwijs je hiervoor naar de Privacy Verklaring.

14 Reacties

 1. Kit

  Ik ga uit deze lijst voor Louise Hay en Wayne Dyer. Sinds kort luister ik naar podcast van Wayne Dyer. Indrukwekkend mooi. Dus ik ben erg nieuwsgierig naar zijn boeken.
  Ik wil ook het boek van Jaap Voigt over de seizoenen lezen. Om bewustzijn en inzicht te ontwikkelen op welke acties of juist rust geboden zijn op welke momenten in het jaar. Erg interessant.
  Ik wens je een goede zomer Mariëlle!

  Liefs Kit

  Antwoord
 2. Mari

  Hoi Mariëlle,
  Ik vind Master your mindset van Michael Pilarczyk een heerlijk boek om te lezen.
  Ik heb Think and grow rich van Napoleon Hill al diverse malen gelezen en elke keer ontdek ik er weer wat anders in.
  De wetten van winnaars van Bodo Schäfer ligt klaar.
  Voorlopig leesvoer genoeg.
  Bedankt voor het delen en een fijn weekend.

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Wat een mooie suggesties Mari, dankjewel voor het delen!

   Antwoord
   • Veron Goemans

    Wat zijn er toch een hoop prachtige boeken. Ik heb nog een hele boekenkast vol met boeken die ik nog niet gelezen heb. Laat ik de verleiding weerstaan om er een van jouwe mooie titels aan toe te voegen. Eerst maar eens lezen wat ik al heb.

    Antwoord
 3. Deanneke

  De vierde dimensie van Hans Peter Roel. Het is een roman maar het gaat over zijn eigen leven.
  Na een zeer ‘succesvol’ leven raakt hij alles kwijt en gaat op zoek naar de waarheid over het leven.
  Hoe hij vervolgens ontdekt dat een ander bewustzijn, een andere manier van waarnemen, je gevoeligheid voor wat je toevalt, voor verbinding tussen alles, vergroot en je tot een waarachtig mens maakt.

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Mooi Deanneke! Dankjewel voor de tip!

   Antwoord
 4. Simone

  Bedankt voor de tips. Ik ga het strandhuis van Suzanne Vermeer lezen en neem de Winstadviseur en het Clockwork Effect, deze 2 boeken ben ik echt aan het uitpluizen voor mijn bedrijf. Verder gaat mijn E reader mee met spannende romantische thrillers. Heerlijk, geniet van je zomer. Groetjes Simona

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Ja romantische thrillers hou ik ook van. Sowieso hou ik van van romantiek 🙂
   Jij ook fijne zomer Simone, dankjewel.

   Antwoord
 5. Anneke

  Een aantal van Marielle’s boekentips zit al in mijn koffer! Ik doe er nog een bij: ‘Steeds leuker’, van Jelle Hermus. Zijn boek was ‘winnaar beste spirituele boek 2018’ en mijn vader heeft het vorig jaar aan zijn zijn kids en 10 kleinkids gegeven. Nu nog lezen … òp naar blij leven vol betekenis!

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Wat een prachtig gebaar van je vader. Dankjewel voor je tip. Ja, zeker gaan lezen én gaan leven.

   Antwoord
 6. Marie-José

  Mooie boeken Marielle 🍀

  Mijn tip: Stephen R. Covey, de 7 wetten van effectief leiderschap.

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Dat is zeker een aanrader Marie-José, dankjewel voor het delen.

   Antwoord
 7. Marieke

  Hallo Mariëlle, bedankt voor deze tips. Ik ben benieuwd naar het boek van Jos Burgers. Ik zag gisteren een filmpje van hem op YouTube en hij kan erg leuk spreken! Lijkt me daarmee een ontspannen boek voor de zomer. En wat ik verder nog niet gelezen heb, zet ik op mijn boekenlijstje.
  Fijne zomer en veel leesplezier!

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Ja Jos Burgers is ontzettend leuk én hij geeft heel veel waardevolle inzichten over ondernemerschap.
   Jij ook fijne zomer Marieke!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *