Hoe word je echt zichtbaar? - Succes met je Bedrijf

Hoe word je echt zichtbaar?

6 reacties

Hoe zorg je dat het effect heeft wat je allemaal doet om zichtbaar te zijn voor je klant?

Om als ondernemer te slagen, moet je zichtbaar zijn voor je ideale klant. Zo kom je bij hen in het vizier. Jij wil dat je boodschap echt overkomt bij je ideale klant. Want je wil werkelijk impact maken. Ondernemers doen allerlei dingen om zichtbaarheid te bereiken. Maar als de basis ontbreekt, hebben al die activiteiten geen effect.

Daarom geef ik je hierbij 4 eigenschappen die je kan ontwikkelen. Dan worden al je activiteiten om zichtbaar te worden pas echt effectief.

Eerlijkheid

Wees eerlijk. Tegenover jezelf en tegenover de ander. Vertel jezelf de waarheid. Je hebt vele gedachten die niet waar zijn, maar die je wel gelooft. Vertel jezelf dus niet dat het toch niet lukt, maar dat jij goed bent in wat je doet en nu alles op alles gaat zetten om te bereiken wat je wil.

Als jij eerlijk bent tegen jezelf en jezelf omarmt met steunende gedachten, kan je ook eerlijk zijn tegen je klant. Wees vooral eerlijk als het van waarde is voor de ander. Ik moet hierbij vaak denken aan het voorbeeld dat Dr. Eger in haar masterclass gaf over haar zus, wiens haar was afgeschoren. Ze vroeg of ze nog mooi was en Dr. Eger antwoordde dat haar ogen nu veel beter uit kwamen, nu haar haar uit haar gezicht verdwenen was. Dat was eerlijk en het voegde ook wat toe.

Authenticiteit

Authenticiteit betekent: weten wie je bent. Jezelf willen zijn. In jezelf geloven. Je zeker voelen over jezelf. Je eigen woorden spreken. Bewust zijn. Weten wat je normen en waarden zijn. Weten wat je talenten zijn. Wees daar trouw aan, los van wat er om je heen gebeurt. Ga voort op je pad en laat je niet beïnvloeden door wat anderen van je zeggen of vinden. Dan ben je authentiek en dat straal je uit, zodat jouw acties en woorden echt impact hebben op je omgeving. Dus ook op je klanten.

Integriteit

Doe wat je zegt en zeg wat je doet. Blijf daarbij, zodat anderen op je kunnen bouwen. Het gaat erom dat jij het goede voorbeeld geeft.

Ik vind het bijvoorbeeld belangrijk om aandacht te geven aan het resultaat van mijn klant. Zodat mijn klant een bedrijf ontwikkelt waarmee ze hoogwaardige kwaliteit levert. Dus het resultaat van mijn klant is mijn resultaat. Maar als ik daarentegen mijn eigen resultaat voorop ga stellen wat ten koste gaat van het resultaat van mijn klant, ben ik niet meer integer.

Wanneer je integer bent, bouw je vertrouwen bij je klanten en dat vertrouwen krijg je uiteindelijk terug.

Liefde

Het meest van alles is de liefde, schreef ik eerder in een artikel. Liefde is de basis van alles. Wens de ander het allerbeste. Hou van je klanten.

Hoe vaak voel je jaloezie en afgunst bij het succes van een ander? Als het succes van de ander je pijnlijk raakt, ligt hier een taak voor je. Want communiceren vanuit gebrek aan liefde is onaantrekkelijk. De opdracht aan jou is dan om de liefde in jezelf te ontwikkelen. Als jij liefde voelt in jezelf en je vervuld voelt, kan je ook blij zijn met de successen van anderen.

Zichtbaarheid

Zichtbaarheid gaat dus in eerste instantie om jezelf zien. Jezelf kennen en accepteren. Als een innerlijke stem zegt dat je niet goed genoeg bent, word je nooit zichtbaar. Want dan vinden anderen je ook niet goed genoeg. Leer dus het juiste tegen jezelf te zeggen. Als je dan van daaruit de juiste dingen tegen anderen zegt, komt het uit je hart. Dan is zichtbaar zijn geen enkel probleem. Zichtbaar zijn is niet hoeveel mensen je zien, maar hoeveel mensen jij raakt met je boodschap.

Ik heb me voor dit artikel laten inspireren door de TED Talk van Julian Treasure. Je vindt hem hier: How to Speak So That People Want To Listen

Gratis GroeiSessie

Wil jij als ondernemer afscheid nemen van hard werken, meer rust en ruimte in je agenda en een continue stroom van klanten creëren? Meld je dan aan voor deze gratis GroeiSessie.

Ik heb een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, meld je daarom direct aan. Klik hier: Gratis GroeiSessie

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten.

Hartelijke groet,
Marielle

Uiteraard behandel ik jouw persoonlijke gegevens vertrouwelijk.
Ik verwijs je hiervoor naar de Privacy Verklaring.

6 Reacties

 1. Kit

  Mooie blog Marielle!
  ik merk dat ik nu vooral ben bij eerlijk zijn naar mezelf. Het is niet eerlijk mezelf naar beneden te trekken en te vertellen dat ik niet goed genoeg ben. Dat is al helemaal niet liefdevol en authentiek. Dus als ik eerlijk ben naar mezelf zie ik een enorme waarde die zeer behulpzaam is voor mijn klant en waar ik jaren in geïnvesteerd heb en nu aan mag verdienen.

  Antwoord
 2. Marieke

  Hi Marielle, bedankt voor je blog. Het inzicht voor mij is dat ik er nu voor kies om tijd te besteden de liefde in mijzelf te ontwikkelen. Zodat ik dit meer voel en ook vervulling voel. Het is mooi hoe je LIEFDE zet onder de eigenschappen die je kunt ontwikkelen.

  Antwoord
 3. Savannah

  Waardevolle blog Marielle!

  Ik vind het moeilijk om toe te geven, maar ik merkte een paar weken geleden dat het succes van een hele goede vriendin van mij, jaloerse gevoelens teweeg bracht. In eerste instantie voelde ik me daardoor een slechte vriendin en trapte mezelf daarbij nog meer naar beneden.

  Toen ik mijn onaangename gevoel onder de loep nam kwam ik er al snel achter dat haar succes mijn minderwaardige gevoel triggerde.

  Uiteindelijk bleken deze pijnlijke gevoelens een cadeautje: door het te zien kon ik het omdraaien. Ik kan leren van haar succes! Zij is een voorbeeld voor mij waar ik me aan op kan trekken!

  En, belangrijker nog, ik kreeg hiermee een kijkje in welk ‘niet helpend’ verhaal nog onder de oppervlakte schuilt en ik daarmee in stand houd en zelfs meer van creëer.

  En dus was er werk aan de winkel om mijn oude verhaal te vervangen door mijn ‘nieuwe’ verhaal.

  Uiteindelijk voel ik me dankbaar voor deze wakeup call! Hierdoor krijg ik de kans mezelf verder te bevrijden van mijn oude onzekere ‘rol’ en kan ik keer op keer bewust kiezen voor de krachtige vrouw die ik ben!! Elk moment dat ik mij bewust ben van mijn oude ‘rol’ kan ik opnieuw kiezen.

  Net als Edith Eva Eger in haar indrukwekkende boek beschrijft…ik heb altijd een keuze!!

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Wauw Savannah, wat dapper dat je dit deelt en wat een prachtige les leerde je. Mooi en krachtig, net als jij.

   Antwoord
 4. Veron Goemans

  Mooi blog Marielle en fijn dat je de link naar de TED talk erbij hebt gezet. Heb hem meteen beluisterd, inspirerend.

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Fijn dat het waardevol en inspirerend voor je is Veron. Welk inzicht heb je opgedaan met het lezen van mijn artikel? Zie uit naar je antwoord!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *