Hoe je masker jou belemmert - Succes met je Bedrijf

Hoe je masker jou belemmert

1 reactie

De meeste mensen dragen tegenwoordig maskers. Ze staan onder grote spanning en hun gezicht staat strak. Ze voelen zich onveilig, onzeker en onrustig. Zij zoeken houvast buiten zichzelf. Ze zoeken regels, structuren en willen steun van de overheid. Met een bepaalde verbetenheid: ik moet en ik zal.

Spanning

Dat lukt niet altijd en dat geeft spanning. Herken je dat? Je ziet die spanning in je gezicht en je voelt het in een gespannen nek. Je gezicht krijgt een strenge en gesloten uitdrukking. Het is dan moeilijk met andere mensen in contact te komen. Het contact dat je met andere mensen hebt is vaak oppervlakkig. Je blik is veroordelend, omdat je wil dat de ander zich confirmeert aan jouw regels. Maar dat is alleen het masker dat je draagt, want dat is niet echt wie je echt bent.

What comes out is what’s inside

Op dit moment is wel heel duidelijk dat niets in het leven zeker is. Maar niets of niemand kan ooit zekerheid geven. Ik moet de laatste tijd vaak denken aan Wayne Dyer. Hij zegt: What comes out is what’s inside. De onveiligheid en onzekerheid die er nu uitkomen is wat je in je draagt. De huidige crisis is slechts een trigger waardoor dat zichtbaar wordt. De crisis is niet de oorzaak van je gevoel van onveiligheid en onzekerheid – die oorzaak ben je zelf. Jij draagt het gevoel van onveiligheid en onzekerheid met je mee.

Gooi je masker weg

Daarom is deze crisis een prachtige kans om jezelf te bevrijden van je masker en juist zachtheid en zekerheid te ontwikkelen. Wanneer je jouw Ware Zelf leeft, voel je zekerheid en een krachtige energie. Je handelen wordt niet bepaald door de crisis, je bepaalt zelf wat je doet. De manifestatiekracht van je handelen is heel groot.

Leef je Ware Zelf

Leef je Ware Zelf en je voelt ontspanning. Die ontspanning is terug te zien in je gezicht. Het wordt zacht, vriendelijk en er ligt een lach op. Je krijgt een open uitstraling en je bent authentiek. Zonder masker is het ook veel gemakkelijker om met andere mensen verbinding aan te gaan, echt in contact te komen.

Mag je dan niets meer vinden?

Dat wil niet zeggen dat je de crisis met liefde toedekt of dat je niets meer mag vinden. Het wil ook niet zeggen dat je altijd je mond moet houden, of dat je je geen zorgen hoeft te maken.

Maar het betekent dat geen enkele crisis nog vat heeft op jouw gevoel van zekerheid. Dat jouw handelen niet bepaald wordt door de omstandigheden, maar dat je zelf bepaalt wat je doet. Pas dan heb je volledige controle. Het resultaat daarvan is dat je alert bent, energie hebt en dat je doelstellingen duidelijk zijn. Je krijgt structuur en focus. Je voelt plezier voor de dingen die je wil doen en je doet ze ook daadwerkelijk.

Zoek de liefde

De stap die je nu kan zetten is op zoek te gaan naar de liefde in jezelf en die verder te ontwikkelen. Het is een zekerheid dat je deze liefde in je hebt, dat is het cadeau dat je met je geboorte hebt meegekregen. Ga ernaar op zoek. Je vindt de liefde in jezelf door liefde te geven.

Hoe dan?

Ik geef je een aantal suggesties hoe je dat kan doen:

Neem dagelijks tijd voor jezelf en doe de dingen die jij graag doet.
Toon je gevoel aan je partner en sta open voor intimiteit.
Knuffel je kinderen.
Zoek persoonlijk contact met familie en vrienden.
Zoek een community of een netwerk met gelijkgestemden.
Creëer een community en deel je waardevolle lessen.
Ga de natuur in en bewonder al het moois dat je daar vindt.
Neem dagelijks ruimte voor stilte en stimuleer anderen dat ook te doen.

Wanneer je dagelijks focus geeft aan het ontwikkelen van liefde, verdwijnt het gevoel van onveiligheid. Hierdoor voel jij je zeker. Ook jouw klanten zullen geraakt worden door de crisis en zich onzeker voelen. Je kan er alleen zijn voor je klant, wanneer jij als ondernemer zekerheid voelt. En zekerheid is wat je klanten op dit moment heel hard nodig hebben.

Gratis GroeiSessie

Ik kan me voorstellen dat je het fijn vindt om daar hulp bij te krijgen. Dat kan. Daarom nodig ik je uit voor de gratis GroeiSessie. Het is een online sessie waarbij we stil staan bij wat jij nu nodig hebt.

Ik heb per sessie plek voor maximaal 10 ondernemers. Dus meld je hier direct aan: gratis GroeiSessie

Ik zie ernaar uit je te ontmoeten.

Hartelijke groet,
Marielle

Uiteraard behandel ik jouw persoonlijke gegevens vertrouwelijk.
Ik verwijs je hiervoor naar de Privacy Verklaring.

1 Reactie

  1. Fiorella

    Mooi om dit zo geformuleerd te zien! Deze gedachte verdient een wijde verspreiding.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *