Geen succes? Kies voor een onderbouwende mindset

1 reactie

Wat is de goede mindset voor een succesvolle ondernemer?

Wat is een succesvolle ondernemer?

Ben je succesvol als je veel klanten hebt? Of als je veel geld verdient? Dat denk je misschien, maar als je daarbij heel hard werkt en geen tijd hebt voor je partner en je kinderen, ben je dan wel zo succesvol?

Wat is succes voor jou?

Voor mij betekent succes dat ik iedere dag doe waar ik echt blij van word. Ik wil mijn passie delen met anderen en impact maken met wat ik doe, want daar wordt de wereld mooier van. Het resultaat daarvan is dat ik geld verdien. Daarvan ben ik overtuigd.

Daarom geloof ik ook dat jouw mindset de belangrijkste factor is van jouw succes als ondernemer.

Een onderbouwende mindset

Is je mindset ondersteunend aan je succes, dan heb je zelfvertrouwen, voel je vreugde en vervulling en ben je geduldig. Het ondernemerschap zie je als een groeipad en het geeft je dagelijks energie. Je vertrouwt erop dat iedere stap die je zet een stap in de goede richting is en dat die je altijd verder brengt op jouw pad.

Een ondermijnende mindset

De realiteit is helaas dat de meeste ondernemers hun succes ondermijnen door hun eigen mindset. Terwijl ze zich daar vaak niet bewust van zijn.

Is jouw mindset ondermijnend aan je succes, dan voel je je onzeker, twijfel je, voel je je onmachtig en onbegrepen. Het ondernemerschap voelt zwaar en het kost je veel energie. Het frustreert je, je voelt je niet gesteund en je doet alles alleen.

Succes is werken aan jezelf

Ik herken het, want dat is een plek waar ik ook heb gezeten. Door heel veel innerlijk werk te doen heb ik mijn mindset kunnen ombuigen naar een ondersteunende mindset. Ik ben ervan overtuigd dat dit de belangrijkste reden voor mijn succes is. En ook van andere succesvolle ondernemers. Wil je succesvol zijn, dat moet je naar jezelf kijken en alle beperkingen die je daar tegenkomt aanpakken.

Aan de hand van stappen die ik hier zelf in heb gezet, vertel ik je welke stappen jij kan zetten in het ontwikkelen van jouw ondersteunende mindset.

Maak een keuze: wil je ploeteren of stralen?

Als je echt wil stralen, moet je aan de bak. Dat betekent dat je heel veel confronterende lessen krijgt. Je moet je eigen gedachten onder de loep nemen, je overtuigingen leren kennen en je beperkingen ont-dekken. Kijk naar jezelf en leer weer te stralen. Ga maar na. Wat is de consequentie van je geploeter? En wat als je straalt?

Vraag om hulp

Je kan het niet alleen. Je hebt hulp nodig van een coach die je bewust maakt van je eigen beperkingen. Je kan jezelf niet uit het moeras trekken. Hulp inroepen kost geld en dat moet je bereid zijn te betalen. Zie het als een investering in jezelf en in de relatie met je partner en je kinderen. Gratis training en coaching is onvoldoende. Reken op investeringen van duizenden euro’s. Vaak zeggen ondernemers dat ze geen geld hebben. Dat kan, maar er is geld genoeg. En als je het écht wil, regel je gewoon dat het op jouw rekening komt.

Wie ben jij?

Wie ben jij, wie is je vader, wie is je moeder? Wat leerde je van hen? Heb je bijvoorbeeld van je ouders geleerd dat je hard moet werken voor je geld, waardoor je nu te hard werkt? Vertelden je ouders dat wie voor een dubbeltje is geboren, nooit een kwartje wordt, waardoor je prijzen altijd te laag zijn? Of leerde je juist dat je moet genieten en dat geld moet rollen, waardoor je altijd geld tekort komt?

Implementeer

Kom in actie. En dan bedoel ik niet dat je moet bloggen, vloggen en e-mailen. Je moet eerst je beperkingen in de ogen kijken en alle shit die je daar tegenkomt aanpakken. Neem afscheid van je beperkende gedachten en oude patronen. Vind je jezelf niet goed genoeg? Doorbreek het door te ontdekken waar deze overtuiging vandaan komt en neem hier actie op. Dat is vaak moeilijk en confronterend. Wat altijd onbesproken is gebleven, moet je nu uitspreken.

Geef niet op

Blijf volhouden, ook als het lastig is. Júíst als het lastig is. Want je hebt de route gekozen die meest vervullend is en de meeste vreugde geeft. Op deze route kom je wel de meeste confrontaties tegen, het wordt pijnlijk en hobbelig, met vallen en opstaan. Maar ik beloof je: als de pijn eenmaal weg is, ontstaat er meer liefde en vertrouwen. Twijfel verdwijnt. Natuurlijk kan je alle hobbels omzeilen en de pijn vermijden. Maar dan kom je weer bij je beperkingen uit en dat is een doodlopende weg.

Pijn is een cadeau

Als je eenmaal ervoor hebt gekozen te werken aan een ondersteunende mindset, is er geen weg meer terug. Je gaat je pijn en verwarring als een cadeau zien, omdat je weet dat het een volgende stap in jouw groei is. Dat is de magie van het ondernemerschap.

Wat is het belangrijkste inzicht dat jij in dit blogartikel hebt opgedaan? Deel het daarom hieronder in het reactieveld. Ik zie uit naar je reactie en uiteraard beloon ik je met een reactie terug.

De route naar een gevuld en vervuld leven.

Wil je hier meer over leren? Dan nodig ik je uit voor de online training De Mindset voor Succesvol Ondernemerschap. Gloednieuw, eenmalig en exclusief. In deze live online training ontdek jij of je mindset ondersteunend is aan je succes of juist ondermijnend. Het is live en er is voldoende gelegenheid om je vragen te stellen.

Meld je direct aan: De Mindset voor Succesvol Ondernemerschap

Tot dan en hartelijke groet,
Marielle

Uiteraard behandel ik jouw persoonlijke gegevens vertrouwelijk.
Ik verwijs je hiervoor naar de Privacy Verklaring.

1 Reactie

  1. Marie-José

    Helemaal mee eens.
    Wat het je brengt is niet in woorden uit te drukken 💛

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *