De Reis van je Leven - Succes met je Bedrijf

De Reis van je Leven

0 Reacties

We zitten vast in onze huizen en toch wil ik je graag meenemen op reis. Niet naar de Zwitserse sneeuw of naar de tropische zon, hoe graag je dat misschien ook zou willen. Je hoeft niet in de rij te staan voor druk bezochte tempels, musea of safari’s. Je hoeft er ook niet uren voor in het vliegtuig en het kost je geen benzine. En misschien nog wel het allergrootste voordeel: je kan je reis meteen beginnen.  

Op avontuur

De reis waar ik je graag in mee wil nemen is misschien wel de meest avontuurlijke, de meest lange en de meest ingewikkelde route. Soms voelt het alsof je alleen op reis bent, maar naarmate de reis vordert, ontdek je dat je gezelschap hebt van velen. Ik garandeer je dat je deze reis nooit meer zal vergeten: het is de reis van je leven.  Een reis die nooit stopt: je innerlijke reis. 

Begin direct

Je kan er nu direct mee beginnen. Ga bijvoorbeeld eens bij jezelf naar binnen en ontdek wat al de maatregelen van de overheid met je doen. Ben je boos dat je vrijheid zo wordt ingeperkt? Ben je bang? Heb je een obsessieve behoefte aan zo snel mogelijk vaccineren van de hele bevolking, zodat we weer terug naar normaal kunnen? Of maak je je zorgen over de verdeeldheid, het onderlinge onbegrip en de agressie?

Misschien is er in je gezin of je familie verdeeldheid ontstaan en weet je niet hoe je daarmee om moet gaan. Of je baalt ervan, maar je gaat toch mee in de maatregelen van de overheid, je wil tenslotte ook dat virus zo snel mogelijk de wereld uit hebben. Misschien kijk je vooral met verbazing naar al die mensen die zo boos en bang zijn en op de barricades springen. 

Bewust worden

Innerlijk op reis gaan betekent dat je je bewust bent van wat dit alles met je doet. Bewust worden betekent waarnemen bij jezelf. Stilstaan bij jezelf. Ontdekken van je eigen gedachten en je eigen gevoelens. Die geven je belangrijke boodschappen over waar je je verder op mag ontwikkelen. Neem bewust waar en gebruik dat als uitgangspunt om je een mening te vormen over zaken en om besluiten te nemen. 

Universele Wet van de Vrije Wil

In mijn vorige artikel had ik het al over de Universele Wet van de Vrije Wil. Deze universele wet heb je nodig in je bagage op jouw innerlijke reis. Op basis van die wet kan je jouw leven op jouw manier vormgeven en keuzes maken die je wil maken. Het betekent dat je altijd een vrije keus hebt in je handelen, gegeven de omstandigheden. Een heel belangrijk aspect van deze universele wet, is dat je altijd de vrije wil van de ander respecteert. Je hoeft dus geen oordeel te hebben over de vrije wil van een ander. 

Wanneer je de Universele Wet van de Vrije Wil respecteert, kan het nooit zo zijn dat een ander zijn wil aan jou oplegt. Wanneer dat wel gebeurt, mag je zeer kritisch zijn en dat raad ik je ook aan. Denk na, wees kritisch, neem de tijd om je mening te vormen over zaken, verdiep je in de materie. En neem je eigen vrije besluiten, onafhankelijk van de mening van anderen. Wanneer je zonder na te denken je de wil van de ander laat opleggen, stagneert je innerlijke reis onmiddellijk. 

Duurzaam

Deze innerlijke reis is een hele duurzame manier van reizen. Het brengt geen enkele schade toe aan de natuur. Je verspilt geen geld, geen nodeloze energie van jezelf of van anderen. Het tegendeel is juist het geval: het levert energie en rust op. Het levert je zoveel op, wat je allemaal weer kan doorgeven. 

Het maakt niet zo heel veel uit wie er met je mee gaat op die innerlijke reis. Er zijn geen voorwaarden aan verbonden en je bent van niemand afhankelijk. Je moet de reis alleen maken. Maar je zal een innerlijk samenzijn ontdekken, krachtige hulpbronnen en toevalligheden. Dat is wat deze reis zo speciaal maakt en waardoor sneeuw, zon, safari en tempels naar de achtergrond verdwijnen. 

Eindbestemming

Wat zou de eindbestemming zijn van je innerlijke reis? Zou het onvoorwaardelijke liefde zijn? Stilte? Verlichting? Je weet het niet. Het enige wat je kan doen is het ervaren, het te doen en het werkelijk te leven. Want het gaat niet om de eindbestemming, het gaat om de reis zelf. Als je die met aandacht maakt, geeft het je alle geluk en liefde waar je naar verlangt. Dan is het de reis van je leven. 

Maak je eerste stap in deze reis en meld je aan voor de gratis online training Het Jaar van je Leven

Uiteraard behandel ik jouw persoonlijke gegevens vertrouwelijk.
Ik verwijs je hiervoor naar de Privacy Verklaring.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *