Boekentips: 8 boeken voor de zomer

0 Reacties

De zomer komt eraan, een mooi moment om je 8 boektitels te geven die je kan lezen in je vakantie:

1. De cirkel is rond van Wayne Dyer

Dit is het laatste boek dat Wayne Dyer heeft geschreven, en ik vond het prachtig. Van al de boeken die ik van hem heb gelezen, vind ik dit een van de mooiste. De dag nadat hij zich voorgenomen had geen boeken meer te schrijven ontstond dit boek. Het is voor hem een afronding van alle levenslessen die hij gedurende zijn leven heeft geleerd en wilde delen met zijn publiek. 

Ik vind het ook interessant om te lezen hoe zijn boeken bestsellers werden en hoe hij als ondernemer zoveel succes had. Dus ook erg leerzaam voor jouw ondernemerschap.

2. Een ongewoon gesprek met God van Neale Donald Walsch

‘Het boek dat je leven verandert’, staat op de cover. Ik denk inderdaad dat dit zo is. Neale doet in zijn ongewone gesprek met God allerlei nieuwe, ongewone inzichten op. Over succes, geld, relaties, gezondheid en allerlei maatschappelijke thema’s. Waarom dingen zijn zoals ze zijn en hoe je daar op een totaal andere manier naar kan kijken dan je gewend bent of wat gebruikelijk is. 

3. De ongehoorzaamheid van de liefde van Christina von Dreien

Christina von Dreien geeft vergelijkbare inzichten als de gesprekken met God. Dit boek van Christina geeft vooral de reden achter alle maatschappelijke ontwikkelingen van dit moment, waarom de pandemie is ontstaan en hoe je daar mee omgaat. Je kan veel doen en je kan een waardevolle bijdrage leveren. Christina roept je op bewustzijn te ontwikkelen op je denken en je handelen en te ontdekken wat de consequenties zijn van je gedrag op grote schaal.

4. Met Zen de Planeet redden van Thich Nath Hanh

Ook Thich Nath Hanh bemoedigt jou je eigen verantwoordelijkheid te pakken voor de maatschappelijke vraagstukken van dit moment. Daar kan jij een waardevolle bijdrage aan leveren. Dit boek gaat over mindfulness. Wanneer je mindful (met aandacht) leeft, verandert de manier waarop je naar de wereld kijkt en hoe je handelt. Hij geeft in zijn boek daar een aantal mooie handreikingen voor.  

5. Enneagram voor Dummies van Jeanette van Stijn

Een zeer waardevol boek als je meer wil weten over de bewustzijnsontwikkeling in het algemeen en het Enneagram specifiek. Het Enneagram is een model dat je ondersteunt in bewustzijnsontwikkeling en -groei. Jeanette geeft een volledige beschrijving van de verschillende Enneagram-typen, wat hun drijfveren zijn, wat hun vaardigheden zijn en hoe de verschillende typen ontwikkelen en groeien. 

Daarnaast is het een mooi boek voor als je meer wil leren en ontdekken over bewustzijnsontwikkeling. Je kan het boek gewoon openslaan en wat je ook leest, het is waardevol en direct toe te passen. 

6. Het Geluk in Jezelf van Deepak Chopra

Mensen jagen geluk na en denken het te vinden in al hun prestaties: een succesvolle business, leuke klanten en voldoende geld op de bank. Dit boek laat zien dat dit alles nooit tot echte vreugde leidt. Geluk is de weg, het is aanwezig in Je Zelf. Dit boek wijst je de weg en geeft mooie suggesties hoe jij je geluk in jezelf bekrachtigt.

7. De 45 seconden presentatie die uw leven zal veranderen van Don Failla

Dit boek gaat over netwerkmarketing. Helaas heeft deze vorm van marketing een wat beschadigd imago, maar ik vind juist dat het een heel mooie vorm van marketing is. Het boek legt goed uit hoe belangrijk het is je klant centraal te stellen in je marketing. Dat is voor alle vormen van marketing een waardevolle les. Als je je klant centraal stelt in plaats van je eigen bankrekening, vult je bankrekening zich veel moeitelozer dan wanneer je bankrekening centraal staat. 

8. De Rijkste Man van Babylon van George S. Clason

Dit boek geeft je het geheim voor een rijk leven. Als jij een ondersteunende mindset over geld wil ontwikkelen, dan is dit je boek. Begin met het advies om 10% van je inkomsten apart te zetten en er niet meer aan te komen. Dat zorgt voor een goed gevulde bankrekening. Geld trekt geld aan, dus geld op je bankrekening zorgt voor meer. Het goud mijdt degene die platzak is, dus een lege bankrekening zorgt voor nog meer leegte. 

Ik ben heel benieuwd welk boek jij meeneemt in jouw vakantiekoffer. Deel het hieronder. Als dank daarvoor stuur ik je een cadeau: de link met de actiekorting voor de vijfdaagse challenge Groei met je Bedrijf (twv € 2485) van binnenkort. 

Uiteraard behandel ik jouw persoonlijke gegevens vertrouwelijk.
Ik verwijs je hiervoor naar de Privacy Verklaring.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *