Mijn belangrijkste groeipad ooit, dat is wat het ondernemerschap is.

Mijn belangrijkste groeipad ooit.

6 reacties

Mijn belangrijkste groeipad ooit? Toen ik voor mijzelf begon had ik nooit kunnen bedenken dat het ondernemerschap dat zou zijn. Wát een lessen heb ik geleerd de afgelopen jaren.

Het gaat niet over geld verdienen

Ik dacht dat ondernemerschap ging over klanten krijgen en geld verdienen. Maar dat is niet zo. Dat is slechts het resultaat van ondernemen. Ondernemerschap gaat over jou, over wie je bent en wat je doet. Nooit heb ik mezelf zo goed leren kennen als de afgelopen jaren. Nooit eerder heb ik mezelf gezien voor wie ik ben en wat ik kan. Nooit eerder heb ik mijn successen als succes gezien. Alles beschouwde ik als vanzelfsprekend en ik heb mezelf daar verschrikkelijk mee tekort gedaan. Geen wonder dat ik geen klanten had, want hoe kan ik zichtbaar worden als ik mezelf al niet eens zie staan? Maar het ondernemerschap heeft mij wakker geschud. Het heeft me bewust gemaakt van mezelf, mijn enorme talent, mijn waardevolle kennis en mijn rijke ervaringen.

Ik deel 3 essentiële lessen met jou die ik leerde van het ondernemerschap.

1. Ondernemen is groeien.

Groei is een basisbehoefte van ieder mens, daarvan ben ik overtuigd. En ik geloof dat de groei van jouw bedrijf in jou zit. Net zoals de groei van mijn bedrijf is ontstaan door mijn groei.

Focus je dus op je eigen groei, dat geeft vervulling en blijdschap. Daarna groeit pas je bankrekening.

2. Klanten maken je niet gelukkig.

Klanten zijn er niet voor om je gelukkig te maken. Net zoals je partner en je kinderen er niet voor zijn om je gelukkig te maken. Deze mensen zijn in je leven om je te laten groeien. Het is aan jou om jezelf gelukkig te maken.

Focus je op je eigen geluk en je eigen plezier. Geef hier prioriteit aan. Je gaat hier van stralen en je bent een lichtend voorbeeld voor je (potentiële) klanten.

3. Pijn is een cadeau.

Pijn is onderdeel van je leven. Je hebt er niet altijd invloed op. Je hebt alleen invloed op hoe jij ernaar kijkt en hoe je ermee om gaat. Pijn is bedoeld om van te leren, het zijn lessen die je kennelijk nodig hebt. Zie het als een cadeau. Het gaat erom wat je ermee doet en hoe je in actie komt.

Focus je dus op de actie. Langzaam verdwijnt de pijn en je zult groeien.

Training Succes met je Bedrijf

Voorlopig de laatste training voor de zomer geef ik binnenkort. En om de zomer te vieren deze keer een supergave live training helemaal GRATIS.

Ik leer je:
Wie je klanten zijn,
Hoe je producten en diensten voor hen ontwikkelt die ze keer op keer van je kopen,
Hoe verkopen heel gemakkelijk en leuk wordt.
Hoe je bankrekening groeit. Ook als je nog niet veel verdient.

Mis het niet!

Klik hier om je direct aan te melden: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-gratis-training-succes-met-je-bedrijf-35385841003

Doe het snel, ik heb nog maar 20 plaatsen beschikbaar.

Make it a HAPPY day!

Marielle

Uiteraard behandel ik jouw persoonlijke gegevens vertrouwelijk.
Ik verwijs je hiervoor naar de Privacy Verklaring.

6 Reacties

 1. Saskia van de Riet

  Lieve Marielle, je bent voor mij een inspiratie. Dit artikel komt op een bijzonder moment voor mij, middenin een week vol intense pijn, verdriet en groei. Het voelt heel fijn om vanuit dit besef te kunnen leven en ondernemen.
  Dikke kus!
  Saskia

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Dank je wel schat voor je reactie. Hoe moeilijk het ook is, het is altijd bedoeld om te groeien. Niet alleen als ondernemer, ook als vrouw en als moeder. Lijden is optioneel he? Ik bewonder je moed en je doorzettingsvermogen enorm. Je bent daarmee een grote inspiratiebron voor vele anderen.

   Dikke kus,
   Marielle

   Antwoord
 2. Kamiel van Ingen

  Lieve Marielle,

  Het ondernemerschap is zeker een groeipad voor mij. Nooit ben ik zo met mijn neus op de feiten gedrukt. Je bent je veel bewuster van je acties, je oogkleppen, valkuilen en mogelijkheden. Al is dat lang niet altijd direct zichtbaar voor jezelf. Soms heb je daar tijd voor nodig. Maar dat is oké.

  Het ondernemen leert me op eigen benen te staan, te vertrouwen op mezelf, te ontdekken wie ik ben, waar mijn zwakke plekken zitten, maar ook waar mijn kracht en passie zit en waar ik van geniet en ga stralen.

  Dat is lang niet altijd makkelijk, maar such is life.

  Dankjewel dat ook jij hierin een belangrijke rol speelt en mij leert me verder te ontwikkelen.

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Lieve Kamiel, dankjewel voor je prachtige woorden en echt heel gaaf om jouw groei te mogen meemaken.
   Liefs Marielle

   Antwoord
 3. Marion Geelen-Landeo

  Hoi Marielle, ik ben het helemaal met je eens! Ook ik ervaar een enorme groei in mezelf. En mijn bedrijf is mijn motor. Het zet me aan om te ‘ondernemen’, en dat in de breedste zin van het woord. Ik leer van de frustraties die ik ben tegengekomen. En zie daar mijn grootste groei.

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Zo fijn, Marion, dat jij dankzij frustraties tot groei komt.
   Liefs Marielle

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *