Mijn belangrijkste groeipad ooit?

Toen ik voor mijzelf begon had ik nooit kunnen bedenken dat het ondernemerschap dat zou zijn. Wát een lessen heb ik geleerd de afgelopen jaren.

Het gaat niet over geld verdienen.

Ik dacht dat ondernemerschap ging over klanten krijgen en geld verdienen. Maar dat is niet zo. Dat is slechts het resultaat van ondernemen. Ondernemerschap gaat over jou, over wie je bent en wat je doet. Nooit heb ik mezelf zo goed leren kennen als de afgelopen jaren. Nooit eerder heb ik mezelf gezien voor wie ik ben en wat ik kan. Nooit eerder heb ik mijn successen als succes gezien. Alles beschouwde ik als vanzelfsprekend en ik heb mezelf daar verschrikkelijk mee tekort gedaan. Geen wonder dat ik geen klanten had, want hoe kan ik zichtbaar worden als ik mezelf al niet eens zie staan? Maar het ondernemerschap heeft mij wakker geschud. Het heeft me bewust gemaakt van mezelf, mijn enorme talent, mijn waardevolle kennis en mijn rijke ervaringen.

Ik deel 3 essentiële lessen met jou die ik leerde van het ondernemerschap.

1. Ondernemen is groeien.

Groei is een basisbehoefte van ieder mens, daarvan ben ik overtuigd. En ik geloof dat de groei van jouw bedrijf in jou zit. Net zoals de groei van mijn bedrijf is ontstaan door mijn groei.

Focus je dus op je eigen groei, dat geeft vervulling en blijdschap. Daarna groeit pas je bankrekening.

2. Klanten maken je niet gelukkig.

Klanten zijn er niet voor om je gelukkig te maken. Net zoals je partner en je kinderen er niet voor zijn om je gelukkig te maken. Deze mensen zijn in je leven om je te laten groeien. Het is aan jou om jezelf gelukkig te maken.

Focus je op je eigen geluk en je eigen plezier. Geef hier prioriteit aan. Je gaat hier van stralen en je bent een lichtend voorbeeld voor je (potentiële) klanten.

3. Pijn is een cadeau.

Pijn is onderdeel van je leven. Je hebt er niet altijd invloed op. Je hebt alleen invloed op hoe jij ernaar kijkt en hoe je ermee om gaat. Pijn is bedoeld om van te leren, het zijn lessen die je kennelijk nodig hebt. Zie het als een cadeau. Het gaat erom wat je ermee doet en hoe je in actie komt.

Focus je dus op de actie. Langzaam verdwijnt de pijn en je zult groeien.

Hoe groei jij?

Ik ben heel benieuwd of jij dit herkent en het ondernemerschap voor jou ook een groeipad is. Wat is jouw grootste les? Wil je het met mij delen in het reactieveld? Dank je wel dat je de tijd neemt  hiervoor, zo leer ik je weer een beetje beter kennen.

Training Succes met je Bedrijf.

Voorlopig de laatste training voor de zomer geef ik binnenkort. En om de zomer te vieren deze keer een supergave live training helemaal GRATIS.

Ik leer je:

  • Wie je klanten zijn.
  • Hoe je producten en diensten voor hen ontwikkelt die ze keer op keer van je kopen.
  • Hoe verkopen heel gemakkelijk en leuk wordt.
  • Hoe je bankrekening groeit. Ook als je nog niet veel verdient.

Mis het niet!

Lees hier meer informatie over de Gratis Training Succes met je Bedrijf en meld je direct aan.

Doe het snel, ik heb nog maar 20 plaatsen beschikbaar.

Make it a HAPPY day!
Marielle