Succesvol Ondernemen – de Checklist

38 reacties

Je wil graag continuïteit in je bedrijf en niet meer hapsnap werken. Het gebeurt regelmatig dat je niets verdient, omdat je geen uren in rekening kan brengen. Die manier van ondernemen is niet meer dan een overlevingsstrategie. Het kost veel tijd en energie en het levert je te weinig op. Je kan dit heel lang vol houden, maar vroeg of laat ben je uitgewoond. Je hebt nu echt behoefte aan meer rust in je leven en je wil graag succesvol ondernemen.

Continuïteit

Deze overlevingsstrategie zorgt dat je regelmatig vermoeid bent en je onzeker voelt. Het lukt je niet om te doen wat je wil. Dat gaat weer ten koste van je continuïteit en van het vertrouwen dat je klanten hebben in jou.

Breng daarom nu continuïteit in je bedrijf, voordat je uitgewoond op de bank zit en tot weinig meer in staat bent. Continuïteit geeft je blijvend grip op je bedrijf.

Waar gaat het nou echt om?

Misschien denk jij dat succesvol ondernemen gaat om veel klanten krijgen, meer geld verdienen, mooie prestaties halen en beter zijn dan je concurrent. Ik geloof daar niet in. Want ondernemen gaat om iets veel groters. Ik geloof dat ondernemen gaat om de prestaties van je klanten.

Checklist voor continue groei

Ik heb een superwaardevolle checklist gemaakt. Deze checklist is een overzicht van de 25 stappen die jij kan toepassen om je klanten te helpen die prestaties ook werkelijk te leveren. Wanneer jij deze stappen toepast, ontdek je dat je zichtbaar bent, onderscheidend en geloofwaardig. Het stimuleert je om kwaliteit te brengen in je werk en jezelf steeds verder te ontwikkelen. Wanneer je deze stappen toepast, is je bedrijf klaar voor continue groei.

Stap voor stap

Gebruik de checklist om te ontdekken hoe je ervoor staat en welke stappen je kan toepassen en verbeteren om meer continuïteit te creëren. Neem de komende weken de tijd om alle stappen op deze checklist te implementeren. Ik garandeer je dat jij klaar bent voor continue groei als je deze stappen toepast in je business. Ga systematisch te werk en neem de tijd om per stap de noodzakelijke acties te ondernemen.

3 onderdelen

De checklist bestaat uit 3 onderdelen: Zakelijke Groei, Financiële Zekerheid en Persoonlijke Ontwikkeling. Deze 3 onderdelen zijn de basis van succesvol ondernemen. In dit blogartikel behandel ik de 10 punten uit het onderdeel Zakelijke Groei. Wil jij de complete checklist ontvangen? Laat dan een reactie achter onder dit blogartikel, dan stuur ik die je toe.

Checklist Zakelijke Groei

1. Ideale Klant

Je weet wie je ideale klant is en wat de wensen en behoeften van jouw ideale klant zijn. Je hebt een overzicht van alle onderwerpen die jij met je klant kan behandelen.

2. Business Model

Je hebt enkele diensten ontwikkeld waarmee je jouw klanten lange tijd kan begeleiden. Diensten waarmee jij je klanten ondersteunt in het realiseren van hun duurzame groei en waarmee je impact maakt op deze wereld. Je diensten zijn onderscheidend ten opzichte van die van je concurrenten.

3. Ultieme Website

Je hebt een website waar je klanten regelmatig op terugkomen, omdat er veel waardevolle informatie op staat. Je website is namelijk meer dan een visitekaartje, het is een instrument dat je klanten ondersteunt in het bereiken van hun wensen en behoeften.

4. E-mailmarketing

Je hebt een e-mailmarketingsysteem en je gebruikt dat regelmatig om waardevolle informatie en tips te delen met je klanten. De tips die je deelt sluiten uiteraard aan bij de wensen en behoeften van je klanten.

5. Social Media

Je gebruikt je socialmediaprofielen om zichtbaar te worden bij je ideale klant en die steeds weer attent te maken op de waardevolle informatie die op je website te vinden is.

6. Ambassadeurs

Je klanten zijn je ambassadeurs en bevelen je aan bij hun netwerk. Hun getuigenissen staan op je website en je social media. Je klanten vertellen hun succesverhalen regelmatig in hun eigen netwerk.

7. Netwerken

Je hebt een aantal online en offline netwerken waar je actief in bent, omdat je ideale klant daar te vinden is. Je hebt belangstelling voor de bezigheden van de andere deelnemers. En zonder schroom spreek je over je eigen kwaliteiten en diensten.

8. Verkoopvaardigheden en verkoopmomenten

Je creëert je eigen verkoopmomenten en grijpt dan je kans om te verkopen. Zonder schroom durf je jouw diensten te verkopen, omdat je weet hoe goed je hiermee je klanten helpt.

9. TEAM VAN SAMENWERKINGSPARTNERS

Je hebt mensen om je heen met wie je een samenwerking kan aangaan en die in de toekomst werk van jou over kunnen nemen. Denk bijvoorbeeld aan een boekhouder, een webbouwer, een grafische designer, een e-mailmarketeer en een redacteur.

10. SYSTEMATISEREN EN AUTOMATISEREN

Je ontwikkelt standaardwerkwijzen, tools en formats. Deze standaarden creëren duidelijkheid voor je klant en maken het werk voor jou heel efficiënt. Waar mogelijk kan je jouw werkwijzen automatiseren. Denk bijvoorbeeld aan het versturen van een digitale factuur.

Wil jij de complete checklist?

Hierboven heb ik je de stappen gegeven die tot zakelijke groei leiden. In de complete checklist geef ik je ook de strategieën die je Financiële Zekerheid en Persoonlijke Ontwikkeling bieden. Ik stuur je heel graag de complete checklist. Laat daarvoor hieronder in het reactieveld weten welke van de bovenstaande strategieën jij als eerste gaat implementeren. Als dank voor je reactie ontvang je dan de complete checklist in je mail.

De Ontmoetingsdag

Maar ondernemen is meer dan alleen wat checklists afwerken. Het is steeds weer dingen doen en toepassen. Al deze dingen vragen om oefening en begeleiding. Als je dingen anders wil in je leven, betekent het dat je dingen anders moet gaan doen. Je kan hard blijven werken aan hetzelfde, maar dat heeft niet zo heel veel zin als het je onvoldoende oplevert.

Succes is ook bereikbaar voor jou. Ik geloof namelijk dat iedere ondernemer succes kan boeken op alle vlakken van het leven. Ontdek welke stappen je kan zetten om dat succes te bereiken. Meld je aan voor De Ontmoetingsdag

Hier vind je alle informatie en kan je je aanmelden: De Ontmoetingsdag.

Hartelijke groet,
Marielle

Uiteraard behandel ik jouw persoonlijke gegevens vertrouwelijk.
Ik verwijs je hiervoor naar de Privacy Verklaring.

38 Reacties

 1. Ria Meijer

  Ik ben momenteel mijn website aan het herzien. Daarna is het zaak te beginnen met e-mailmarketing en wil ik processen gaan automatiseren.

  Antwoord
 2. Wim

  Ik wil aan de gang gaan met het BUSINESS MODEL.
  Door corona en de digitale revolutie is de markt enorm aan het veranderen in een razend tempo. Ik wil graag kijken of onze huidige business model moet worden aangepast of misschien helemaal veranderen.

  Vriendelijke groet,
  Wim

  Antwoord
 3. Wim

  Ik ga werk maken van stap 5.

  Antwoord
 4. Erica

  Ik ben nog heel erg bezig met her-orientatie. Mijn hele website moet op de schop. Ben daar nu kleine stappen in aan het zetten. Kan niet alles tegelijk. Momenteel is het wat rommelig dus.

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Nee, je kan zeker niet alles tegelijk 🙂
   Kleine stapjes zetten.

   Veel succes Erica!

   Antwoord
 5. Alexandra

  Ik ben bezig met stap 2, 3 en 10. Ik heb een goed lopende 1-op-1 praktijk voor integrale coaching en therapie.

  Daarnaast ben ik bezig met het opzetten van een online platform en ben ik al flink op weg met het maken van mijn eerste cursus die ik deze zomer hoop af te hebben en te kunnen lanceren. Dan moet ik nog het automatiseringssysteem “aanzetten” wat ervoor gaat zorgen dat de verkoop, aankoop en start van de training automatisch gaan verlopen. Daar hoort natuurlijk ook de e-mailmarketing en social media marketing bij.

  Al met al ben ik al aardig op weg, ik vind het ook superleuk om te doen, ik kan er heel veel van mijn kennis en creativiteit in kwijt, maar soms voelt het wel als nog een behoorlijke hobbel die ik te nemen heb.

  Maar stapje voor stapje zie ik het wel groeien en dat motiveert dan weer.

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Wat goed om te lezen Alexandra!
   Iedere keer een stapje inderdaad, dat is het beste wat je kan doen. Hobbels blijven altijd onderdeel van ons pad he? Hebben we niet altijd invloed op :-).

   Succes!

   Antwoord
 6. Sanne

  Dag Marielle,

  Bedankt voor de eerste 10 tips.
  Mijn aandacht gaat nu uit naar punt 7.
  Ik zie de andere tips graag tegemoet.
  Alvast bedankt!

  Antwoord
 7. Enid

  Ja, stap 8

  Antwoord
 8. sacco van munster

  Hallo Marielle.Wil jij mij een complete checklist naar mij toe sturen.

  Antwoord
 9. Kit

  Onder jouw deskundige begeleiding stap 1,2 en 3 geïmplementeerd. Nu al een tijdje bezig met stap 4 door trouw wekelijks blogs te publiceren. Voor nu mijn activiteiten gaan richten op belangrijkste doel mijn mailinglist te laten groeien. Mooi om zo de stappen zien. Ik ben benieuwd naar de hele lijst. 😀

  Antwoord
  • Astrid Gies

   1,2,3

   Antwoord
 10. miranda

  Stap 3 en 4 -> elke week een nieuwe blog en die dan elke week met nieuwsbrief naar mijn lijst.

  Antwoord
 11. Petra

  nr 4

  Antwoord
 12. Anke

  ik ben benieuwd naar de hele lijst. Zelf ben ik bezig met stap 3 en 5

  Antwoord
 13. Toine

  Stap 9. Ben ook benieuwd naar de hele lijst. Alvast bedankt

  Antwoord
  • Savannah

   Punt 1 ✅
   Punt 2-4 work in process
   Punt 5 en verder…stap voor stap 😉

   Antwoord
   • Marielle van der Vlies

    stap voor stap, precies Savannah 🙂

    Antwoord
 14. Albert

  Ik ben hard aan het werk om al deze punten te integreren, maar het is meer werk dan ik dacht. Maar goed, gewoon doorgaan, toch?

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Gewoon doorgaan Albert. Maar dan wel met de juiste stappen te zetten. Je hebt er niet zo heel veel aan als je hard werkt, maar de verkeerde dingen doet he?
   Laat je het weten of de lijst behulpzaam is voor je?

   Hartelijke groet,
   Marielle

   Antwoord
 15. Barbara

  Fijne houvast, dank je wel!

  Antwoord
 16. Louise Wellens

  Hoi Mariëlle,

  ik ben bij stap 3, dat weet je natuurlijk want je hebt me geweldig begeleid om zover te komen. Hoewel ik er al lang mee bezig ben heb ik erg veel geleerd over mijn aanwezigheid in mijn bedrijf en ben ik nu in staat stappen te zetten. Het klinkt als stap 3 maar voor mij is het stap 300 :). Je hebt me het inzicht gegeven en mijn moed aangewakkerd om door te gaan met wat goed voor mij en daarmee ook voor mijn klant is. Je bent echt een geweldige inspiratiebron voor mij. Liefs Louise

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Je hebt het vooral zelf gedaan, dus dat is een groot compliment aan jezelf. Ik heb dingen in je wakker gemaakt en jij bent in beweging gekomen, dat heb je gewoon heel erg goed gedaan.
   En binnenkort komt er een hele mooie website van jou life, waar we reikhalzend naar uitkijken 🙂

   Liefs,
   Marielle

   Antwoord
 17. Femke

  Vooral bezig met verkoopmomenten creëren en aanpakken! Alle 10 de punten onder de aandacht en ben benieuwd naar de hele lijst!

  Antwoord
 18. Petra

  Hi Marielle, ik ben bezig met samenwerkingen, met een website, social media, waarvan met name concreet LinkedIn (binnenkort training) en zit midden in stap 8 op dit moment. Benieuwd naar je complete lijst. Wat tof dat je dit deelt. Dank! Ps. de hieronder genoemde website is van mijn samenwerkingsverband, mijn eigen nieuwe website komt binnenkort online, happyparent.nl

  Antwoord
 19. ella

  ik ben bezig met stap 1 en 2 en ben benieuwd naar de hele lijst. super bedankt voor het delen van deze info.

  Antwoord
 20. Elly

  Beste Marielle, ik ben op dit moment bezig met het optimaliseren van mijn ultieme website, dus stap nummer 3.

  Antwoord
 21. Lisa

  Hi Marielle, stap 1+2 is duidelijk en is uitgewerkt. Momenteel met stap 3 bezig. Gr Lisa

  Antwoord
 22. Peter Klerkx

  Benieuwd of in de 25 tips – en om te ontdekken of ik ze volledig toepas, nooit te laat om verder te optimaliseren.

  Antwoord
 23. Marieke

  Punt 8. De verkoopmomenten benutten om zonder schroom mijn aanbod te doen omdat ik weet dat de klant zo geholpen is met mijn begeleiding.

  Antwoord
 24. Paula

  Ik heb nog geen website. Toch maar eens haast mee maken…..

  Antwoord
 25. Esther

  Dag Mariëlle, ik ben momenteel met stap 10 bezig, systematiseren en automatiseren. En dan vooral eerst mijn eigen werkwijze an een overzichtelijke kapstok te hangen zodat ik sneller kan werken en dingen goed kan terugvinden. Datzelfde ook op administratief vlak. Orde op zaken!;-)

  Antwoord
 26. Yvon van leeuwen

  Goedendag, interessant om te lezen! Absoluut nummer 1, dus wie/wat is je klant en natuurlijk je ideale klant. Hierna verder naar het business model.
  Ik ben reuze benieuwd naar de hele lijst.
  Groet Yvon

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *