Ondernemen in tijden van crisis: 5 strategieën

0 Reacties

De economische ernst van deze crisis is verontrustend. Ondernemers zien hun praktijk leeglopen en hun tegoeden verdwijnen. Je klanten nemen af en je zorgen nemen toe. Hoe kan je hiermee omgaan?

Eerst de liefde, dan het geld

Zorg dus goed om te beginnen voor jezelf en blijf in contact met je familie en je vrienden, in elk geval online. Blijf in gesprek met je partner en je kinderen. Praten en schrijven helpt.

Stabiele relatie

De basis van financieel succes ligt in jouw vermogen om een stabiele relatie met geld te ontwikkelen. Creëer zekerheid en vertrouwen in je geld en de groei van je bankrekening. Geen enkele strategie kan op tegen die zekerheid en jouw vermogen om je angst en twijfel los te laten. Laat deze crisis een uitnodiging zijn om daaraan te werken. En de eerste stap daarvan dus is de liefde opzoeken. Focus je daarnaast op het werk dat je graag doet en ga dat ook doen.

5 Strategieën om te ondernemen in tijden van crisis

Welke strategieën kan je toepassen als je je zorgen maakt om geld?

1. Cashflow

Focus je op cashflow: zorg voor voldoende geld op de bank. Dat betekent dus dat je een deel van het geld dat je ontvangt, op je bankrekening laat staan. Geef niet al je geld uit.

2. Extra steun

Ga onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om extra financiële steun te ontvangen als je cashflow nu opdroogt. Check de site van je gemeente om financiële bijstand aan te vragen die ze nu voor zzp’ers beschikbaar stellen.

3. Bespaar

Onderzoek waar je op kan besparen. Geef alleen geld uit aan het strikt noodzakelijke dingen of aan wat later geld gaat opleveren. Het leven in deze tijd waarin alles gesloten is, is sowieso al stukken goedkoper, dat scheelt. Geef jezelf een wekelijks budget waar je de boodschappen van doet. Kijk welke kosten je nog meer kan schrappen om nog meer te besparen, zodat je meer cashflow hebt.

4. Verschillende inkomstenstromen

Begin verschillende inkomstenstromen op te bouwen. Een belangrijke reden waarom veel zzp’ers niet bestand zijn tegen deze crisis, is omdat ze één inkomstenstroom hebben die nu opdroogt. Ontwikkel daarom nieuwe inkomstenstromen, zodat je in de toekomst beschermt bent tegen deze risico’s.

5. Hypotheek

Neem je hypotheek onder de loep, de tarieven zijn nu historisch laag. Ga in overleg met je hypotheekadviseur en onderzoek of je jouw hypotheek kan aanpassen. De rente is historisch laag en aanpassen kan financieel aantrekkelijk zijn.

Extra trainingen

Dat je je zorgen maakt over je financiën is begrijpelijk. Maar laat deze financiële zorgen geen leidraad zijn voor je handelen. Vanwege de verontrustende situatie en de zorgen die jou dat geeft heb ik drie extra online trainingen die ik komende weken ga geven:

Happy Online Training

Met de Happy Online Training leer je jouw business om te zetten naar online contact. En je leert een online programma te ontwikkelen voor een extra inkomstenstroom.

Happy Money

Met Happy Money leer je hoe je een stabiele relatie met geld ontwikkelt:

  • Welke inkomstenstromen zijn mogelijk?
  • Hoe zorg je ondanks de crisis toch voor inkomsten?

Happy Webinar

Met Happy Webinar, leer je natuurlijk hoe je webinars geeft:

  • Waarom zijn webinars juist nu zo belangrijk?
  • Welke systemen gebruik je hiervoor?

Meld je aan via de diverse links. Ik geef deze trainingen live en online. Ze zijn bedoeld om jou te ondersteunen in deze tijden. Zorg dat je erbij bent!

Ik wens je alle goeds en zie je graag op de online trainingen.

Hartelijke groet,
Marielle

Uiteraard behandel ik jouw persoonlijke gegevens vertrouwelijk.
Ik verwijs je hiervoor naar de Privacy Verklaring.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *