sb_et_cpt_li_post_layout De Kracht Van Loslaten - Succes met je Bedrijf

De kracht van loslaten

Implementatie | 44 reacties

loslaten - succes met je bedrijfAfgelopen dagen had ik ineens meerdere keren het gevoel een klap in mijn gezicht te krijgen. Dat ik me gekwetst voelde, te kort gedaan, teleurgesteld was, me afgewezen voelde. Boos ook. Waarom? Door wat anderen zeiden en deden. Door wat ik zelf deed en dacht.

Ik ging piekeren en malen met een paar slapeloze nachten tot gevolg.
In mijn hoofd zitten. Hoofdpijn erbij.
Ik onderdrukte de boel, gewoon wegstoppen. Doen alsof het er niet is. Waardoor ik niet kon voelen en mijn energie blokkeerde.

Je herkent het vast. Pijnlijke momenten die er ineens zijn. Soms groot, soms klein, je hebt er lang niet altijd controle op. Maar wees er dankbaar voor. Want deze pijnlijke momenten zijn de momenten waar je het meest van leert en waardoor je groeit. Pijn is onderdeel van het leven, verdriet en teleurstelling ook. De vraag is alleen wat je er mee doet, want alleen als je er iets mee doet, groei je. Als je er niets mee doet ben je slachtoffer van je eigen pijn.

Dus ik wist dat ik iets moest doen, ik wilde terug komen in mijn flow. En ik wist ook dat ik dit ook moest doen om nieuwe stappen te zetten in mijn ondernemerschap. Level up.

Het antwoord zat in mezelf. Marielle 2.1.

Ik wil graag gelukkig zijn, net als jij. Vrolijk zijn, spontaan, onbevangen, plezier hebben, avontuur beleven. Me geliefd en gedragen voelen. Ik wil er toe doen. In mijn kracht staan als vrouw. En dat kan ik alleen bereiken als ik in verbinding sta met mezelf. Bewust ben van wat ik voel. De energie zit in mijzelf. Ik kan anderen niet verantwoordelijk maken voor mijn gebrek aan energie. Net zo min als dat anderen verantwoordelijk zijn voor mijn geluk.

De weerstand die ik voelde ten opzichte van de ander moest ik loslaten. Mijn hart openen en de weerstand er uit laten stromen. En dat deed ik. Door hulp in te schakelen van mijn coach. En ook door een mooie oefening die ik leerde:

Ademen vanuit je hart.

 1. Zoek een rustige plek. Ga ontspannen zitten in een stoel. Rechtop met je ogen dicht. Voel je voeten en voel ze zwaar worden. Er onstaan wortels onder je voeten.
 2. Richt nu je aandacht op je ademhaling. Rustig in en uit ademen. Voel je adem door je lijf stromen.
 3. Verplaats je aandacht naar je hart. Voel je hart, jouw centrum. Laat je ademhaling heel bewust via je hart lopen. Je ademt nu vanuit je hart.
 4. Jouw hart is het centrum van jouw leven. Voel de warmte ervan. Leg je handen op je hart en blijf aandacht houden op het gebied rondom je hart. Voel jezelf. Je wordt stil van binnen en allert van buiten.

Doe deze oefening dagelijks voor 5 tot 10 minuten. Door in verbinding te komen met je hart kan je loslaten van wat niet van jou is. Vertrouw hierop. Het geeft rust, energie en groei.

Zet je pijn om in kansen.

Nu ben ik nieuwsgierig of jij je herkent in mijn verhaal. Of ben ik de enige op deze wereld die wel eens vastloopt... Ik zou het geweldig vinden als je dit wilt laten weten door een reactie achter te laten op mijn blog. Dat kan heel simpel door hieronder in het reactieveld je reactie te typen. Ik ben je altijd dankbaar voor je reactie.

Als dank voor je reactie heb ik een prachtig cadeau voor je. Ik je graag een uitnodiging voor een hele bijzondere Expertsessie die ik samen met Sylvia de Goede organiseer. Zij is mijn energy- en lifecoach. Ze leerde mij hoe je pijn omzet in kansen. Waardoor je leeft in vrijheid, gelukkig wordt en de resultaten van je bedrijf groeien. De sessie vind plaats op 8 maart in de ochtend. Kan je daarna aanschuiven bij mijn Implementatiesessie. Zodat je meteen in actie kan komen.

Ik kijk er naar uit je reactie te lezen en je te ontmoeten!

Make it a HAPPY day!
Marielle

PS. Mijn website heeft een frisse nieuwe look gekregen. Een mooie stap in de ontwikkeling van mijn bedrijf. En.. eindelijk een logo:-). Kamiel heeft dit gemaakt en ik ben er zelf superblij mee.

PS2. Wil je mijn blog delen in je netwerk? Ik vind het namelijk fijn als zoveel mogelijk ondernemers profiteren van mijn kennis en expertise. Gebruik hiervoor de onderstaande knoppen.

Uiteraard behandel ik jouw persoonlijke gegevens vertrouwelijk.
Ik verwijs je hiervoor naar de Privacy Verklaring.

44 Reacties

 1. Erwin

  Tja, wat zal ik zeggen. We maken het allebei van dichtbij mee. Op sommige fronten gezamenlijk, maar je moet er zelf doorheen. Ik vind het dan altijd fijn om met anderen erover te kunnen praten. Zoals met jou :-). Dat werkt voor mij. Heb ik ook moeten leren, want dat deed ik nooit.
  Nu weet ik dat als het pijn doet, er wat aan het veranderen is en ik daarvan gaat leren. En dat vind ik weer een mooi vooruitzicht. Daar krijg ik energie van.

  Overigens een mooie website. Chapeau Kamiel!

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Dankjewel Erwin. Voor je reactie en voor je openheid. Ja he? Het is fijn als je met anderen kan delen wat je voelt en soms ook de pijn die je voelt. Want ook door het uit te spreken kan je het loslaten.

   Antwoord
 2. Kim Oostveen

  Hai Marielle, jawoor totally herkenbaar. Regelmatig in mijn leven en zeker de afgelopen maanden. Een zelfbouw-huis in aanbouw met failliete aannemer, daarna allerlei fouten die ontdekt worden en voortdurend verkeerde spullen die worden geleverd, mijn moeder met dubbele hersenbloeding die heel veel zorg en aandacht nodig heeft, een klant die niet met mij in zee wil omdat ik opeens veel minder beschikbaar ben, en zo nog wat dingen. En ook kleinere dingen. Dat mijn zoon iets totaal anders wil. Dat mijn fiets kapot gaat. Omgaan met teleurstellingen? Loslaten? Ja. En lukt het altijd goed? Niet op dat moment. Dan werkt voor mij heel goed om even flink boos te zijn, of hard te huilen. Of stil te huilen. Of voor me uit te staren. Alles te voelen wat ik voel. En dat er helemaal te laten zijn. Geen wegstoppen. Sjee dat doet regelmatig flink pijn. En ademen, diep ademen. Mijn lijf bewegen waardoor de energie en levenskracht blijft stromen. Dat er beweging is in mij, in mijn lijf, en ik me niet hoef vast te zetten op frustratie over dat wat niet gebeurt zoals ik het verwacht of gehoopt had. En ik weet, alles wat op mn schouders komt, kan er blijkbaar nog bij, heeft de kosmos bedacht. 😉 Ik kan dat dragen. Zolang ik honoreer dat wat ik had als intentie, en de pijn dat het niet is gelukt. Dan kan het smelten. En is er ruimte om te accepteren dat het anders gaat. Op welk vlak in mn leven dan ook. En dat ik hulp en een knuffel vraag waar nodig. Zo fijn. Waar voel ik dat in mijn lijf? In mijn hart inderdaad, zoals jij ook beschrijft met je mooie adem oefening. En ook in mijn zonnevlecht bij mijn maag, en soms in mijn buik. En dan is het goed. Gek maar waar.
  Mooi, dank voor je blog!
  Lieve groet Kim

  Antwoord
 3. George Begemann

  Mooi stuk. Goede titel. Ik maak niet vaak mails open, deze wel. Adem is het laatste wat mensen uitblazen. Ik werd er vandaag tijdens een begrafenis nog aan herinnerd. Een mooie oefening of stukje aandacht in jouw oefening is net zolang blijven uitademen tot je niet meer kunt. En dan nog iets langer doorgaan. Je kunt dan niet anders dan loslaten en de lucht naar binnen laten stromen. Het heeft ook een functie: bij het lang uitblazen nemen we ook afscheid van vervuilde rest-lucht in onze longen. Als we dat jou koppelen aan die nare gedachtes….

  Ik wens je heel veel mooie momenten toe langs de zijlijn van mensen die je ongetwijfeld naar de top weet te brengen.

  Hartelijke groet, George Begemann
  Maak werk van je dromen

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Dankjewel George voor je mooie reactie. En voor je toevoeging op mijn oefening. Ik ben heel blij dat je mijn mail geopend hebt.

   Antwoord
 4. Anneke Panella-Drijver

  Maar natuurlijk herken ik je verhaal. Wie niet? Het komt alleen minder vaak voor dan vroeger. Sinds ik mediteer heb ik hier minder last van, maar ik ben ook op zoek gegaan naar mijn core desired feelings. (Uit The Desire Map van Danielle LaPorte.) Een aanrader!
  De nieuwe look van je site is prachtig. Proficiat! Groet, Anneke

  Antwoord
 5. Marion Geelen-Landeo

  Hoi Marielle, ik heb je net een hele lange mail gestuurd omdat ik het allemaal niet meer zag zitten. En daarna dacht ik: even kijken welke mails jij allemaal hebt gestuurd en hoeveel ik achter loop (want ik lopen al wéken achter op je programma). en toen zag ik deze mail van jou. ik heb hem helemaal gelezen alle reacties en het is heerlijk te ervaren dat ik niet de enige ben! Ik had het gevoel dat iedereen alleen maar zo positief is alle tijd en dat ik ook alleen maar positief moet blijven of in ieder geval niet mijn vastlopen en teleurstellingen moet delen want dat is te negatief…. en toen heb ik dus wel die lange mail naar jou gestuurd waarin ik mijn hart heb gelucht en nu schrijf jij dit blog…. nee dat kan geen toeval zijn…
  Ik voel meer lucht nu omdat ik straks na het sturen van die mail aan jou flink kon uithuilen. Heerlijk.
  Dank voor je blog. En ik vind het ook mooi die nieuwe look van je website ;’)

  Antwoord
 6. Aafke Dijkstra

  Ook heel herkenbaar. Veel teveel veel hooi op je vork. Vastlopen in relaties en het gewoon even niet meer zien zitten. Je lichaam waarschuwt je eigenlijk altijd al ruim van te voren. We luisteren er alleen niet naar. Het is belangrijk om los te laten. Tijd voor jezelf en je geliefde te nemen. En put je jezelf echt teveel uit, dan gaat de rek uit het elastiek en komt deze rek ook niet meer helemaal terug.
  Tijd vrij maken voor ontspanning, ademhalingsoefeningen en/of meditatie. En een goede planning maken.

  Antwoord
 7. Annemieke

  Vastlopen, dat ken ik heel goed. Jouw oefening vind ik krachtig, maar wat ook erg goed helpt om weer helderheid te krijgen in de situatie is schrijven. Gewoon even gaan zitten en alles uit je hoofd leegschrijven. Al die gedachten die maar blijven herhalen eens even goed onder de loep nemen en organiseren. Want je kunt gedachten niet loslaten. Zij laten jou los, als je er mee gedeald hebt.

  Antwoord
 8. Jeannette

  Dankjewel voor het weer even bewust worden van wat het hart wil, dat is immers de enige weg die je kan volgen tot geluk en dus ook succes. Soms sneeuwt het ‘weten’ toch even onder en nemen oude gewoonten het over, komt de conditionering weer tevoorschijn en zit je in oude patronen. Dan is bewust ademen inderdaad een soort snelweg terug naar jezelf!

  Antwoord
 9. Wendy

  Lieve Marielle,

  Bedankt er voor je mooie blog. …?
  Zo herkenbaar wat je schrijft. Het denken voor een ander, jezelf wegcijferen, het jezelf niet waard vinden.

  Je oefening ga ik zeker ook doen, sterker nog ik ga je oefening elke ochtend doen, een mooie start van de dag.

  Bedankt voor het delen en je openheid…

  Kus & hug
  Wen
  Xxx

  Antwoord
 10. Tineke

  Heel herkenbaar Marielle! Loslaten van alles wat niet meer bij me past en wat ik niet meer nodig heb blijft lastig. Ik heb meditatie ingebouwd in mijn ochtendritueel en dat helpt me om te aarden en te voelen. Dat is voor mij een goede start van de dag! Het traint me ook om dicht bij mezelf te blijven in moeilijke situaties. Wat ook helpt als de emoties te heftig worden is het delen met vriendinnen dat je het even niet meer weet. Ze hoeven het probleem niet op te lossen, maar door vragen te stellen en mee te leven, zie ik weer mogelijkheden naar een oplossing toe.

  Antwoord
 11. Adrienne Lijs

  Ja natuurlijk lieve Marielle herken ik jouw struggle. Het duurt alleen vaak een tijdje voordat ik het echt door heb. Meestal ben ik dan op de automatische piloot aan het leven, doe ik vooral heel veel dingen op één dag (agenda is dan net een puzzel die precies past) en als het dan even tegen zit, ga ik vooral heel hard duwen omdat ik geen tijd heb voor die onzin. Vorig jaar heb ik in zo’n periode lelijk mijn vinger opengehaald aan de deurpost. Los van dat ik mijzelf toen letterlijk had te verzorgen, ben ik ook eens even rustig gaan zitten en heb me afgevraagd wat ik op dat moment het hardste nodig had. Rust en liefde voor mijzelf… En nog steeds blijft het een kwestie van oefenen…
  Liefs, Adrienne

  Antwoord
 12. christel

  Wat goed om te lezen allemaal, als ZZP er loop ik regelmatig vast,voel me verloren en heb dan behoefte om (even) te delen.
  Ondanks dat je weet dat je t zelf moet/kunt oplossen… doet dit feest van herkenning mij goed.
  ik stel mezelf sinds kort dan de vraag ” word ik er blij van en/of heb ik het nodig? werkt goed zowel
  psychisch als bij een paar nieuwe schoenen.
  Ga beginnen met de oefening.

  Antwoord
 13. Oscar

  Inderdaad: herkenbaar en het grappige is (want toeval bestaat niet) dat ik net afgelopen woensdag weer eens even de ademhalingsmeditatie van Ger Schurink heb gedaan ;-). Duurt 8 minuten en daarna voelde ik me weer helemaal geaard. 🙂 .

  Antwoord
 14. Kamiel van Ingen

  Beste Marielle,

  Weer een ontzettend waardevolle blog, recht uit het hart.

  Meestal kan ik dingen vrij goed loslaten. Een van mijn veelgebruikte uitspraken is: ‘Komt goed!’ Omdat ik er vertrouwen in heb dat dingen linksom of rechtsom altijd goed komen. En misschien is de manier wáárop het goedkomt, niet de manier die ik in eerste instantie in mijn hoofd had, maar het is altijd de goede manier.

  Maar goed, ook ik heb wel eens momenten dat ik ontzettend vastloop. Dat ik last heb van negatieve energie die me helemaal in beslag neemt, waardoor ik niet meer de dingen kan doen die ik moet en wil doen.

  Vaak realiseer je je achteraf pas waarom je je zo gekwetst of aangevallen of verloren voelt. Het is ook goed om dat te realiseren, want achter de negatieve kant zit altijd een positieve kant. Iets waar je ontzettend veel waarde aan hecht dat je wordt ontnomen of ontzegd bijvoorbeeld. Het is goed om de focus te houden op wat je waardevol vindt. Juist doordat je gekwetst wordt, kom je tot de ontdekking wat wél waardevol is voor jou.

  Bedankt trouwens voor het compliment en de doorverwijzing n.a.v. het maken van je huisstijl en opfrissen van je site. Je hebt het verdiend om ook visueel uit te kunnen stralen wat je in je hebt!

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Ja dat klopt Kamiel, zo is het ook. Dankjewel voor je waardevolle aanvulling. Het is altijd een kans om te leren he? Daarom zijn deze momenten behalve pijnlijk ook heel waardevol.

   En dat compliment heb je verdiend! Je hebt het supermooi gemaakt, zo goed als het bij mij past. Dankjewel hiervoor!

   Antwoord
 15. Femke

  Hoi Marielle,

  Heel herkenbaar, ik denk dat iedereen dat wel eens heeft of heeft gehad. De uitdaging is het leren aanvaarden en er je voordeel uit halen! Doe je goed! En mooie website!

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Dank je Femke! Ook voor je reactie.

   Antwoord
 16. Thamar

  Beste Marielle,

  Heel herkenbaar. Ik bel iemand om te kunnen ventileren of ik word gebeld. Alles komt op de juiste tijd.
  Balans is een mooi woord, als ik in onbalans ben en ik mentale tikken te verwerken krijg is altijd wel iets of iemand die me weer in balans krijgt. Heerlijk om te ervaren dat je geholpen wordt.

  Liefs Thamar

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Loslaten is in balans komen he? Rust vinden in jezelf. Dat hebben we nodig om gelukkig en succesvol te zijn. Heel toepasselijk vind je niet Thamar?

   xx
   Marielle

   Antwoord
 17. Anneke Stuij

  hallo Marielle,

  zo herkenbaar. Wat we willen, gebeurt niet vanzelf. Het vraagt een blijvende inzet en af en toe evaluatie, of het nu gaat om werk of privé. De pijn brengt je gemakkelijk in een slachtofferrol en als je je daarvan bewust bent, kun je daar weer uitstappen. En je hebt gelijk, die pijn loslaten geeft weer nieuwe kansen, nieuwe wijsheid en ervaring.

  Jij hebt zelf een enorme drive, dus dat komt vast weer goed. Blijf ook vooral genieten van wat goed gaat en zie wat je allemaal al gedaan hebt. Het voorjaar komt er aan, dat helpt ook (bij mij in ieder geval wel!

  Je oefening is heel mooi. Ik gebruik dat soort oefeningen ook voor mijzelf. Het helpt mij vooral om alles in stappen te doen en bewust te genieten van mijn pad. Ik haal veel inspiratie uit jouw ondernemersgroep.

  liefs, Anneke

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Fijn Anneke, wat fijn ook om te horen dat mijn groep je zo inspireert. Het is tenslotte ook een geweldige groep van prachtige ondernemers? Waar je zelf deel van uitmaakt..! Dankjewel voor je vertrouwen in mij.

   Ja, ik geniet ook van wat goed gaat. Zeker. Heel erg zelfs. Van die fijne groep bijvoorbeeld, van de successen die ‘mijn ondernemers’ halen. Ja daar geniet ik erg van.

   liefs Marielle

   Antwoord
 18. Karin

  Toevallig had ik het er vanochtend nog met iemand over dat het zo bijzonder is dat je soms geraakt kunt worden door wat iemand zegt. En dat je niet altijd snapt waarom je zo geraakt bent. En dat de persoon die je raakt niet snapt waarom je van slag bent. Want het was een goedbedoelde opmerking. Maar als je dan even de tijd voor jezelf neemt, dan komen de antwoorden ineens naar boven. Heeft het niets met de persoon te maken, maar met jezelf. Eerst de onrust en dan de rust. De kracht van loslaten,… Mooi!

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Ja Karin, dat herken ik. Zo werkt het bij mij ook. Dat je dan pas later realiseert wat de impact is.

   Antwoord
 19. Evelien Bos

  Heel herkenbaar! Dank je wel voor de oefening, want tussen weten en (kunnen) toepassen ligt helaas vaak nog een wereld van verschil!

  Heel veel liefs!
  xxx

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Dat is het transformatieproces waar je nu in zit Evelien. Je weet heel veel, maar je voelt het nog niet altijd. Daarom kan je het nog niet allemaal toepassen. Hoeft ook nog niet, stap voor stap he?

   xx

   Antwoord
 20. Hilde Van Hove

  Hi Marielle, waow ik kan voelen dat er iets verandert is bij jou alleen al aan de uitstraling van je vernieuwde site, het is een heel andere energie, veel zachter … ik heb deze maand zelf ook een heel transformatieproces ondergaan toen ik een relatie beeindigt heb en me plots vanalles realiseerde, oa dat ik een of ander ideaalbeeld had van hoe een relatie er uit moest zien waardoor ik me niet openstel voor wat er is, dat ik op een of andere manier verslaafd was aan pijn (te maken met bestaansrecht) waardoor ik steeds opnieuw pijnlijke situaties bleef creëren en last but not least dat ik steeds opnieuw verval in een veel te mannelijke rol (heb al heel vroeg mijn eigen boontjes moeten doppen) en dat dat nu echt wel niet meer past bij wie ik ben vandaag….ik mag helemaal vrouw zijn, mezelf zijn in mijn “zachte” kracht gaan staan.
  Door inderdaad de pijn en de ontreddering te omarmen en helemaal te durven voelen en er niet van weg te lopen door afleiding te zoeken (ik heb er een week voor vrij genomen:-), voel ik een enorme shift en voel ik me vrijer dan ooit en enorm dankbaar voor het leven zelf en dat het mijn job is om anderen te helpen om ook vrijer in het leven te gaan staan.

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Dankjewel lieve Hilde voor je mooie reactie en voor je openheid. Die mannelijk kracht, die herken ik. Je mannetje staan als vrouw, heb ik ook jarenlang gedaan. Ben er ook erg ongelukkig van geworden. Fijn dat het jou nu ook lukt om vrouw te zijn. Als vrouw ben je gewoon veel meer in je kracht als je gebruikt maakt van je vrouwelijke energie. Fijn dat jouw leerzame momenten, je pijn en verdriet je nu zoveel vrijheid hebben gegeven. Iets om dankbaar voor te zijn!

   xx
   Marielle

   Antwoord
 21. Emke van Biemen

  Mooi oefening Marielle! loslaten en voelen zijn de wegen om je zelf te ontwikkelen. We spreken elkaar snel

  Antwoord
 22. Marjolein Kamstra

  Ja, zeker herkenbaar. Ik was de afgelopen week ziek en na 2 dagen in bed kwamen steeds negatievere gedachten. Over alles wat mis gaat, dingen die anderen doen (of niet doen). Teleurstellingen. Met ademhaling telkens weer naar mezelf terug gekeerd: Focus op het hier en nu. Accepteer even dat dit het is. Dat je hier ligt. En toen hoorde ik steeds vaker de vogels fluiten in de tuin. 🙂

  De website is mooi! Ziet er top uit!

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Ziek in bed is een teken van onbalans. Dus er zijn dingen om los te laten. Doe jezelf een cadeau en gun jezelf rust. Geniet vervolgens van die rust en laat alles los wat niet van jou is.

   Beterschap!

   Antwoord
 23. Saskia van de Riet

  Zo herkenbaar en zelfs de timing is akelig geniaal … ik heb net meteen je oefening gedaan om vanuit mijn hart te ademen. Heerlijk om te kunnen vertrouwen op mezelf. Vergeet ik nog wel eens… Ik word er rustiger van, van deze oefening. En dat had ik nu precies en precies nu nodig… <3

  Ja, logo banner mooi! Echt Marielle 2.1 en verder – see you at the TOP, kanjer!

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Het is het hart wat spreekt he Saskia? Dat is wat vertrouwen en energie geeft. Als je dit volgt, dan loop je altijd de juiste route (naar de TOP:-))

   Dankjewel lieverd, ben blij dat je het mooi vind!

   xx Marielle

   Antwoord
 24. lidy

  loslaten! met mijn hart. Ik heb direct jouw oefening gedaan Marielle. Ben momenteel mijn relatie aan het ontvlechten na 17 jaar samen. Het rouwproces in volle gang. En ja dan is loslaten echt nodig. Dit proces geeft me opnieuw inzicht in wat ik nog anders kan doen. Maar vooral dat ik met mijzelf het goed mag hebben. En dat gaat steeds beter. Bedankt voor de oefening en het delen van jouw verhaal

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Graag gedaan Lidy, jij bedankt voor je reactie en voor je openheid.

   Ja ik herken het, ook het gevoel van verlatenheid en pijn wat ik bij jou tussen de regels door lees. Loslaten van de ander om zo bij jezelf weer uit te komen. Loslaten is ook nodig om te accepteren en om vanuit je eigen energie je bedrijf op te bouwen.

   Onthou goed dat dit jouw kans is om te groeien. Als mens, als vrouw en als ondernemer. Misschien is het nu nog te vroeg, maar er komt een moment dat je er dankbaar voor bent. Omdat het je zoveel gebracht heeft.

   Ik hoop je ook te zien op 8 maart Lidy!

   xx Marielle

   Antwoord
 25. Veron

  Ha Mariëlle, ja je verhaal is heel herkenbaar. Mooi geschreven. Loslaten is inderdaad een kunst! Een kunst waar ik mezelf al jaren in tracht te bekwamen. De vordering daarin zit ‘m voor mij vooral in tijdwinst. Het lukt me steeds beter om sneller los te laten als ik door een externe prikkel in zo’n gemoedstoestand kom. Veel hardnekkiger zijn voor mij mijn eigen gedachten die uit het niets opdoemen en me in een gevoel brengen waar ik vaak door overspoeld wordt. Dan voel ik me ‘waarden loos’. Ik ga de oefening die je hebt gegeven maar eens dagelijks toepassen als ochtendritueel.
  Dank je wel voor je openheid!

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Jouw gedachten staan los van jou, ze zeggen ook niets over jou. Vaak zijn je gedachten ook niet waar en waarden loos. Inderdaad wat je zegt. Maar tegelijkertijd ook het allermoeilijkst om van deze gedachten af te komen. Maar dit zijn wel de gedachten (en de onderliggende overtuigingen) die je los moet laten. Als je los laat, kom je zelf te voorschijn.

   Ben je erbij op 8 maart?

   xx

   Antwoord
 26. Rooz

  Herkenbaar verhaal. Door weer terug te gaan naar mezelf ziet de wereld er anders uit.

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Zo is het. Het is een veel fijnere plek om te leven Rooz. Wordt je veel gelukkiger van.

   Antwoord
 27. Marianne

  Jaaa ik herken het hoor: afgelopen week worstelde ik met m’n relatie, maar ik vond dat ik gewoon volle werkdagen moest maken want ik wil immers de wereld redden en dat gaat niet lukken zonder dat ik de hele dag achter mijn laptop zit..haha, ik kan er nu wel om lachen.

  Toen ik me continu moe voelde ging er ineens een lampje branden: ‘wacht eens even. Ik heb het gewoon nodig om even te voelen. Ik ben een mens, geen werkmachine..’. Nu ik het opschrijf bedenk ik me dat ik NOG wel wat meer rust mag nemen. Die oefening van jou raakte me wel, dat idee van vertrouwen op je hart..ik ga hem vandaag doen!

  Logo en banner vind ik mooi! De kleuren en die bergen spreken me aan. Bij het hartje heb ik wel snel een associatie met de liefde, maar zolang de naam ‘Succes met je bedrijf’ erbij staat snap ik dat het gaat om je hart volgen in je bedrijf.

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Succes is alleen vanuit liefde en vertrouwen te bereiken en inderdaad je hart volgen. Vandaar het hartje Marianne. Rood is ook de kleur passie, van warmte, liefde en ambitie. Ik ben blij dat je het mooi vind!

   Dank ook voor je mooie en waardevolle reactie! Heel herkenbaar! En succes met de oefening.

   xx Marielle

   Antwoord
 28. Marian

  Herkenbaar, Marielle! Soms lijkt t dat niets in een flow zit. Als je energie hoog is dan kan je deze momenten beter aan. Ik beoefen daarvoor het Nichiren Daishonin’s Boeddhisme wat mij helpt om uit zo’n dal te komen en actie te nemen om het leermoment te gebruiken om er sterker uit te komen.

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Ja he? Hoe meer energie, hoe meer je in de flow bent. Het leven is dan sowieso veel leuker. Wat fijn dat het boeddhisme jou daar bij helpt!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *