loslaten - succes met je bedrijfAfgelopen dagen had ik ineens meerdere keren het gevoel een klap in mijn gezicht te krijgen. Dat ik me gekwetst voelde, te kort gedaan, teleurgesteld was, me afgewezen voelde. Boos ook. Waarom? Door wat anderen zeiden en deden. Door wat ik zelf deed en dacht.

Ik ging piekeren en malen met een paar slapeloze nachten tot gevolg.
In mijn hoofd zitten. Hoofdpijn erbij.
Ik onderdrukte de boel, gewoon wegstoppen. Doen alsof het er niet is. Waardoor ik niet kon voelen en mijn energie blokkeerde.

Je herkent het vast. Pijnlijke momenten die er ineens zijn. Soms groot, soms klein, je hebt er lang niet altijd controle op. Maar wees er dankbaar voor. Want deze pijnlijke momenten zijn de momenten waar je het meest van leert en waardoor je groeit. Pijn is onderdeel van het leven, verdriet en teleurstelling ook. De vraag is alleen wat je er mee doet, want alleen als je er iets mee doet, groei je. Als je er niets mee doet ben je slachtoffer van je eigen pijn.

Dus ik wist dat ik iets moest doen, ik wilde terug komen in mijn flow. En ik wist ook dat ik dit ook moest doen om nieuwe stappen te zetten in mijn ondernemerschap. Level up.

Het antwoord zat in mezelf. Marielle 2.1.

Ik wil graag gelukkig zijn, net als jij. Vrolijk zijn, spontaan, onbevangen, plezier hebben, avontuur beleven. Me geliefd en gedragen voelen. Ik wil er toe doen. In mijn kracht staan als vrouw. En dat kan ik alleen bereiken als ik in verbinding sta met mezelf. Bewust ben van wat ik voel. De energie zit in mijzelf. Ik kan anderen niet verantwoordelijk maken voor mijn gebrek aan energie. Net zo min als dat anderen verantwoordelijk zijn voor mijn geluk.

De weerstand die ik voelde ten opzichte van de ander moest ik loslaten. Mijn hart openen en de weerstand er uit laten stromen. En dat deed ik. Door hulp in te schakelen van mijn coach. En ook door een mooie oefening die ik leerde:

Ademen vanuit je hart.

  1. Zoek een rustige plek. Ga ontspannen zitten in een stoel. Rechtop met je ogen dicht. Voel je voeten en voel ze zwaar worden. Er onstaan wortels onder je voeten.
  2. Richt nu je aandacht op je ademhaling. Rustig in en uit ademen. Voel je adem door je lijf stromen.
  3. Verplaats je aandacht naar je hart. Voel je hart, jouw centrum. Laat je ademhaling heel bewust via je hart lopen. Je ademt nu vanuit je hart.
  4. Jouw hart is het centrum van jouw leven. Voel de warmte ervan. Leg je handen op je hart en blijf aandacht houden op het gebied rondom je hart. Voel jezelf. Je wordt stil van binnen en allert van buiten.

Doe deze oefening dagelijks voor 5 tot 10 minuten. Door in verbinding te komen met je hart kan je loslaten van wat niet van jou is. Vertrouw hierop. Het geeft rust, energie en groei.

Zet je pijn om in kansen.

Nu ben ik nieuwsgierig of jij je herkent in mijn verhaal. Of ben ik de enige op deze wereld die wel eens vastloopt… Ik zou het geweldig vinden als je dit wilt laten weten door een reactie achter te laten op mijn blog. Dat kan heel simpel door hieronder in het reactieveld je reactie te typen. Ik ben je altijd dankbaar voor je reactie.

Als dank voor je reactie heb ik een prachtig cadeau voor je. Ik je graag een uitnodiging voor een hele bijzondere Expertsessie die ik samen met Sylvia de Goede organiseer. Zij is mijn energy- en lifecoach. Ze leerde mij hoe je pijn omzet in kansen. Waardoor je leeft in vrijheid, gelukkig wordt en de resultaten van je bedrijf groeien. De sessie vind plaats op 8 maart in de ochtend. Kan je daarna aanschuiven bij mijn Implementatiesessie. Zodat je meteen in actie kan komen.

Ik kijk er naar uit je reactie te lezen en je te ontmoeten!

Make it a HAPPY day!
Marielle

PS. Mijn website heeft een frisse nieuwe look gekregen. Een mooie stap in de ontwikkeling van mijn bedrijf. En.. eindelijk een logo:-). Kamiel heeft dit gemaakt en ik ben er zelf superblij mee.

PS2. Wil je mijn blog delen in je netwerk? Ik vind het namelijk fijn als zoveel mogelijk ondernemers profiteren van mijn kennis en expertise. Gebruik hiervoor de onderstaande knoppen.

Ontdek 6 Manieren Om Met Gemak Meer Klanten Te Krijgen

Praktisch handboek voor Startende Ondernemers. 

Ik geef toestemming voor:

Je hebt het ebook succesvol aangevraagd!