Groei met je Bedrijf

Succes met je Bedrijf Jaaropleiding

High Performance Opleiding voor
Bewuste Ondernemers

herken je dit?

Wil jij vanuit je Ware Potentie je leven en je bedrijf vormgeven?
Wil jij een wezenlijke bijdrage leveren?
Wil je meer controle hebben over je leven en je werk?
Wil je er meer voldoening uit halen?
Wil je financieel vrij zijn?

Klanten zeggen me regelmatig dat ze geleefd worden en geen tijd hebben om de dingen te doen die ze werkelijk willen doen. Herken je dat?

Natuurlijk is het fijn om geld te verdienen met de dingen die je graag doet en die je goed kan. Wanneer je jouw Ware Potentie leeft lukt dat ook. Het is dan niet nodig om je zorgen te maken over geld. Van mij leer je hoe je definitief afscheid neemt van stress daarover.

In een tijd van ratraces, hard werken en moeten presteren heb je behoefte aan balans in je prestaties enerzijds (yang – het mannelijke) en de zin van het leven anderzijds (yin – het vrouwelijke). Je hebt niet op school geleerd hoe je je leven zin kan geven en hoe je echt van betekenis kan zijn, terwijl al die prestatiedwang de wereld vernietigt.

Yin en yang met elkaar in balans brengen is een belangrijk deel van mijn opleiding. Het mannelijk en het vrouwelijke in evenwicht geeft veel meer plezier in je leven en je werk. Het zorgt voor creatie en voor rust. Voor inspanning en voor ontspanning. Voor avontuur en voor kalmte.

High

Performance

Ontwikkel High Performance Kwaliteiten

Het kan allemaal en dat kan je van mij leren. Ondernemen is een vak. Ik begon ooit gewoon vanuit een goede baan in de veronderstelling dat ik het wel kon. Ik dacht in no-time een goed salaris uit mijn inkomsten te halen. Maar no way! Dat lukte niet. Pas toen ik het vak ondernemerschap leerde, begreep ik het.

Daarnaast ontdekte ik dat ondernemerschap veel meer is dan klanten krijgen en geld verdienen. Ondernemerschap is een prachtige kans om je high-performance kwaliteiten te ontwikkelen. Daar heb je de rest van je leven profijt van.

Wat zijn high-performance kwaliteiten?

 Succesvolle ondernemers hebben een aantal high-performance kwaliteiten en vaardigheden met elkaar gemeen. In mijn opleiding besteed ik daar veel aandacht aan. Dit zijn ze:

Hoog Zelfbewustzijn

Als je een hoog zelfbewustzijn hebt, weet je wie je in essentie bent en wat je ware potentie is. Je bent bewust van je kwaliteiten en je valkuilen. Je weet dat je zelf de verantwoordelijkheid draagt voor de ontwikkeling en groei waar je naar verlangt en daar zelf je keuzes in maakt.

Bewustzijn is inzicht in jezelf en je automatische reactiepatronen. Waarom je je gedraagt zoals je doet en daar kan je dan bewuste keuzes in maken.

Open houding

Met een open houding begrijp je dat er nog veel is wat je niet weet en sta je open om nieuwe dingen te leren en te ontdekken. Open staan betekent ook leren zonder oordeel, waardoor je ontvankelijk bent en het nieuwe kan ontvangen.

Innerlijke stabiliteit

Met innerlijke stabiliteit ervaar je zekerheid en vertrouwen. Je weet dat je in het leven de nodige hobbels moet nemen en je hebt het vertrouwen dat je dit aan kan. Je bent veerkrachtig, je voelt je stevig geworteld en bent daarmee stabiel.

Intrinsieke motivatie

Met intrinsieke motivatie doe je de dingen omdat je ze wil doen. Je maakt keuzes die je wil maken. Je begrijpt dat anderen daar anders over denken, maar dat beperkt je niet. Je neemt verantwoordelijkheid en bent gecommitteerd aan de keuzes die je maakt. Je gaat ergens voor en je staat ergens voor.

Persoonlijke effectiviteit

Als je persoonlijke effectiviteit hebt, hebben de dingen die je doet effect. Je handelen is effectief, omdat je emotionele intelligentie ontwikkelt. Je hebt een warm hart en bent empathisch. Succes bereik je nooit alleen, je werkt graag samen en zoekt anderen daarin op.

Veiligheid

Als je veiligheid hebt, ervaar je een stevige grond onder je voeten. Daardoor ben je altijd in staat om helder na te denken. Je weet jezelf te begrenzen, je gaat niet over je eigen grenzen en ook niet over die van een ander. Net zomin als dat je jezelf of een ander onderdrukt. Daarmee ben je veilig voor jezelf en anderen.

Persoonlijk leiderschap

Met persoonlijk leiderschap neem je de leiding over jezelf en je eigen leven. Je hebt niemand anders nodig om je in beweging te brengen en je laat niet door anderen zeggen wat je moet doen.

Manifestatiekracht

Je manifesteert niet wat je wil, je manifesteert wie je bent. Wanneer je liefde bent is het eenvoudig om dat te manifesteren. Dan ben je altijd in een flow. Het verleden heeft geen vat meer op het heden.

Nieuwsgierigheid

Succesvolle ondernemers zijn nieuwsgierig en onderzoekend. Je wil graag nieuwe dingen leren om jezelf te ontwikkelen en te groeien.

Waarom is deze opleiding onmisbaar voor jou?

Je kan allerlei gratis cursussen volgen, maar het echte vak leer je toch alleen met een fatsoenlijke opleiding. Van een expert die het snapt, die zelf zo’n opleiding met succes heeft gevolgd, afgerond én geïmplementeerd.

In mijn opleiding zit 30 jaar kennis en ervaring; werkelijk al mijn deskundigheid. En ook mijn liefde voor het vak ondernemerschap, mijn coachings- en trainingskwaliteiten, mijn kennis van en ervaring met het Enneagram, mijn Cosmic Healing, mijn bedrijfskundige en ICT-achtergrond, mijn commerciële werkervaring en mijn 10 jaar ondernemerschap. De lessen die ik leerde van mijn fouten, mijn grootste levenslessen: het zit er allemaal in. Ja, ik heb ook veel fouten gemaakt, maar ik heb nog veel meer dingen succesvol neergezet. Jij kan dat ook en ik leer je hoe.

Want je kan het wel weten, maar je moet het vooral dóén. In actie komen. Wees daadkrachtig en stop met twijfelen en uitstellen.

Breng je Doen in balans met je Zijn; het mannelijke met het vrouwelijke.

Investeer in jezelf en je ondernemerschap. In deze opleiding leer je alle High-Performance Kwaliteiten om je persoonlijke en zakelijke leven op de rit te krijgen. Van deze Kwaliteiten heb je de rest van je leven profijt, zowel persoonlijk als zakelijk. Met deze opleiding breng je hoofd, hart en handelen op één lijn.

Over Marielle van der Vlies

In 2014 maakte ik met mijn business een vliegende start. In een jaar tijd kreeg ik meer dan 100 klanten, ik was er zelf verbaasd over. Ik had geen ervaring als ondernemer en geen ervaring als coach, maar ik had wel een sterke drijfveer om een wezenlijke bijdrage aan ondernemers te leveren. Destijds was mijn coaching vooral gericht op de vaardigheden en strategieën om de business goed op de rit te krijgen en die goed onder de knie te krijgen.

In mijn eigen proces ontdekte ik dat bewustzijnsontwikkeling de echte sleutel is tot succes op alle vlakken van je leven. Het is de reden dat ik ervoor koos om met het Enneagram te werken. Het is mijn instrument in mijn coaching en training. Deze High Performance Succes met je Bedrijf Opleiding is gebaseerd op het Enneagram Proces Model. Dit is een transformatief model dat zorgt voor echte transformatie. Daarin onderscheidt het Enneagram zich van zovele andere modellen: het geeft handvatten voor echte ontwikkeling en groei. Voor echte verandering.

Daarnaast werk ik met de helende technieken van de Healing Tao. Die bevat een aantal zeer waardevolle oefeningen, meditaties en visualisaties die een voedend effect hebben op je bewustzijn. Daardoor ontwikkelt je bewustzijn zich sneller, wat weer een positieve bijdrage levert aan de ontwikkeling van je high-perfomance kwaliteiten.

Je kan jaren doen over je ontwikkeling. Dat hoeft niet. Je kan ook meteen meters maken. Zowel het Enneagram als de Healing Tao ondersteunen je daarin. Met mij heb je een businesscoach die enerzijds 25 jaar commerciële ervaring heeft, daarnaast Enneagram professional is en ook nog Cosmic Healer. Een unieke combinatie :-).

Gebaseerd op het Enneagram en
het Enneagram Proces Model

De opleiding is gebaseerd op de wijsheid van het Enneagram. Het Enneagram leert je wie je in essentie bent en wijst je de weg in het leven van je ware essentie. De opleiding bestaat uit negen modules, gebaseerd op typische kwaliteiten en talenten van de negen enneagramtypen. Van ieder type leren we veel. Over ons Zelf en over het ondernemerschap.

Het Enneagram Proces Model is het model wat zorgt voor transformatie. Het proces model laat zien hoe alles zich in natuurlijke processen ontvouwt. In flow is. Hierdoor is er minder verlies van energie en bereik je betere resulaten met minder inspanningen.

Type 1

Van Enneagram Type 1, De Perfectionist, leer je doelgericht te zijn. Je gaat grondig te werk, bent gedegen en doet gedisciplineerd wat nodig is. Type 1 leert je ook compassie te hebben met jezelf en jezelf met meer zachtheid en mildheid te zien.

Type 2

Van Enneagram Type 2, De Helper, leer je te netwerken. Je ontwikkelt je sociale vaardigheden. Je ziet wat je klanten nodig hebben en hoe je hen daarin onvoorwaardelijk ondersteunt. Type 2 leert je je eigen wil te ontdekken: wat wil je voor je klanten betekenen? Welke bijdrage wil ik leveren?

Type 3

Van Enneagram Type 3, De Succesvolle Werker, leer je verkopen. Bied zonder schroom je diensten aan voor een goede prijs. Type 3 leert je eerlijk te zijn naar jezelf en jezelf te waarderen voor wie je bent in plaats voor wat je doet.

Type 4

Van Enneagram Type 4, De Individualist, leer je het unieke en interessante in jezelf te zien. Jezelf te onderscheiden van de ander. Voel je bijzonder en laat dat ook zien. Type 4 leert je evenwichtig te zijn en je niet (af) te laten leiden door je emoties.

Type 5

Van Enneagram Type 5, De Waarnemer, leer je de boel te analyseren en te structureren. Denk goed over de dingen na en neem weloverwogen besluiten. Type 5 leert je ‘alwetend’ te zijn. Je weet het al want de kennis is al in jou aanwezig.

Type 6

Van Enneagram Type 6, De Loyalist, leer je risico’s in kaart te brengen en je voor te bereiden op wat mogelijk mis kan gaan. Type 6 leert je de moed te hebben ervoor te gaan en het vertrouwen te ontwikkelen dat je het kan.

Type 7

Van Enneagram Type 7, De Levensgenieter, leer je te genieten van het leven en het ondernemerschap. Laat je creativiteit stromen. Type 7 leert je ook jezelf te committeren aan dingen en zaken af te maken voordat je aan iets nieuws begint.

Type 8

Van Enneagram Type 8, De Leider, leer je daadkrachtig te gaan voor je eigen doelen. Neem leiding over jezelf en ga voor jezelf staan. Type 8 leert je de controle los te laten en je kwetsbaarheid te tonen.

Type 9

Een Enneagram Type 9, De Vredestichter, leert je de ratrace los te laten en meer vanuit een ontspanning houding het ondernemerschap vorm te geven. Type 9 leert je liefde voor jezelf te ontwikkelen onafhankelijk van de mening dingen te doen die voor jou goed zijn, in plaats van voor anderen.

Ervaringen van andere deelnemers

Enkele jaren geleden ontmoette ik Marielle en kocht het boek ‘succes met je bedrijf’ van haar. Er ging voor mij, als startend ondernemer, een nieuwe wereld voor open. Alle stappen die Marielle in haar boek beschrijft hebben tot succes in mijn bedrijf geleid.

Dit jaar zette ik de volgende stap en ben een coachingstraject met Marielle aangegaan. De stappen en de inzichten die ik tot nu toe heb opgedaan zijn zo enorm waardevol. Dat had in niet voor mogelijk gehouden. Met als resultaat dat ik nog meer van waarde kan zijn voor mijn klant.

Marielle je hebt een hele fijne, open en liefdevolle manier van communiceren. Dank voor de spiegel die je af en toe voor houd en voor je steun in uitdagende momenten. Jouw boodschap heeft me geraakt en een transformatie in gang gezet. Ik ben je dankbaar.

Sharon Messemaker

Body & Mind

Van Marielle heb ik geleerd om mezelf en mijn werk op waarde te schatten. Ik was veel te bescheiden. Marielle zei: ‘Je mag in het licht gaan staan,’ maar ik wist toen nog niet hoe.

Eva Groslot

Paardencoach, Navenja

Als creatief bedrijf barsten we vaak van de ideeën en willen we teveel tegelijk. Marielle helpt ons focussen en de juiste keuzes te maken, zodat onze activiteiten winstgevend zijn.

Joska Zinkweg

Filmmaker, Zand & Zink

Marielle laat je niet zomaar je bedrijf doen groeien, ze laat je als mens groeien. Als jij ervoor gaat neemt je persoonlijke ontwikkeling een énorme vlucht.

Marie-José Capello

Loslaatcoach, Jouw Innerlijke Kracht

Ik heb ruim 1,5 jaar begeleiding gehad van Marielle. Wat haar zo bijzonder maakt, is dat ze niet alleen op zakelijk vlak mij enorm veel geleerd heeft. Ze ziet ook de persoon, en hierdoor ben ik ook op persoonlijk gebied gegroeid. Nogmaals enorm bedankt. Stralende groet, Els van Praktijk Bloos.

Els van der Kleij

Praktijk Bloos

Bij mijn start als ondernemer had ik me geen betere coach kunnen wensen. Ik wist totaal niet wat ik moest doen en ik voelde me ‘lost’. Mariëlle gaf me de helderheid en duidelijkheid die ik nodig had. Ik ben zo onwijs dankbaar en trots dat mijn bedrijf – met haar hulp – schittert als nooit tevoren. Dat komt o.a. door een geweldig mooie les die ik van haar mocht leren: jij bent als ondernemer jouw bedrijf. Werk aan jezelf als persoon, ontwikkel zelfliefde en zelfvertrouwen en het vertaalt zich direct terug in jouw onderneming. Bedankt voor alles Mariëlle!

Marieke Driebergen

Coach

Marielle, je bent heerlijk concreet, kordaat, doortastend, duidelijk en nodigt uit om dat ook te zijn. Door jouw vragen en uitleg weet ik nu wat ik te doen heb. 

Anne Buiskool

Mediator, Samen Wijzer

Ik heb het jaarprogramma bij Marielle gevolgd. Marielle is een gedreven business coach en heeft oog en oor voor mijn vragen. Zij maakt je op pakkende en plezierige wijze bewust van wat er voor nodig is om je business op te starten. Met respect voor haar deelnemers legt Marielle de vinger op de zere plek. Ik kon daardoor weer verder, no matter what! Ik vond het heel prettig dat zij zich wist te verplaatsen in mijn business, waardoor ik haar commitment voelde. Bedankt, Marielle!

Marc de Walle

Psycholoog

Groei met je Bedrijf

Dit is wat je krijgt

Module 1 - Wie ben jij als ondernemer? (twv 997,- euro)

Wat is de ontwikkeling die jij als ondernemer wil maken? Wat zijn je drijfveren? Welke talenten wil je inzetten? Welke kwaliteiten wil je verder ontwikkelen? Wat zijn je persoonlijke wensen en behoeften naast het ondernemerschap?

En vooral ook: wat zijn je blinde vlekken, wat zie je niet van jezelf en wat beperkt je nu?

In deze module ontdek je wie je In Essentie Bent aan de hand van je Enneagramtype. Het Enneagram geeft je handvatten voor je persoonlijke en professionele ontwikkeling en groei. Niet alleen op psychologisch gebied, ook spiritueel; de integratie van het Ego en de Essentie. Het is de basis van de transformatie die jij maakt als ondernemer.

Wanneer je jezelf kent, zijn je blinde vlekken helder. Je weet wat je kan ontwikkelen. Je weet waarin je kan groeien. Je kan je kwaliteiten compleet benutten. Het is dan veel eenvoudiger die succesvolle business te manifesteren waar je naar verlangt.

Op basis van je dominante Enneagram Type bepaal je je wensen en intenties. Beschrijf je je financiële doelstellingen en maak een heel praktisch en gedegen plan van aanpak om dat te realiseren.

Onderdelen die in deze module aan bod komen:

 • Enneagram Type Interview inclusief duidelijk beeld van je dominante Enneagram Type
 • Persoonlijke Wensen en Intenties
 • Financiële Doelstellingen
 • Strategische Planning
 • Actieplan
Module 2 - De VIP-Klantstrategie (twv 997,- euro)

Wie wil je graag als klanten en wat zijn hun wensen en behoeften? We gaan het samen onderzoeken, zodat je een must-have-dienstverlening ontwikkelt die van hoge kwaliteit is en goed verkoopt.

Jouw Ideale Klanten hebben een urgent probleem dat opgelost moet worden. Ze hebben behoeften, wensen en verlangens. Ze zijn bereid te investeren en betalen je graag voor je dienstverlening. Je krijgt op de opleiding de VIP-klantstrategie. Want wanneer jij je klanten behandelt als VIP’s, blijven ze van je kopen én sturen ze regelmatig nieuwe klanten naar je toe.

Je VIP-Klantenstrategie is de allerbeste en effectiefste marketingstrategie die er bestaat.

Onderdelen die in deze module aan bod komen:

 • VIP-Klantstrategie
 • Inventariserende Klantgesprekken
 • Netwerkmarketing
Module 3 - De Verkoper in Jou (twv 997,- euro)

In iedere gepassioneerde ondernemer schuilt een succesvolle verkoper. Verkopen is leuk! En heel hard nodig, want zonder verkoop geen business. Ook jij kan het, maar je moet dan wel weten hoe het werkt. Op de opleiding ontwikkel je een verkoopstrategie die bij jou en je financiële doelstellingen past. Verkopen wordt leuk en je doet het graag. Geen dertien in een dozijn, maar onderscheidend.

Welke producten en diensten verkoop je en tegen welke prijs? Hoe verkoop je ze op een manier die past bij jou als ondernemer? Wat maakt dat jouw dienstverlening een must-have is voor je VIP’s?

Je ontwikkelt een dienstverlening, je bepaalt de prijs en je maakt een verkoopscript op maat.

Onderdelen die in deze module aan bod komen:

 • Verkoopstrategie
 • Ontwikkeling Dienstverlening
 • Prijsbepaling
 • Verkoopscript
Module 4 - Zichtbaar met je Website (twv 997,- euro)

Maak jezelf zichtbaar. Laat je bewonderen. Breng jezelf onder de aandacht. Wees anders dan al die anderen en laat dat zien. Niet met je grijze trui opgaan in de massa. Zorg dat je er geweldig uitziet en zet jezelf in het licht. Val op, wees die grote opvallende kleurrijke vis in de kleine kom.

Positioneer jezelf als een autoriteit op je vakgebied. Zorg voor een heldere communicatie. Gebruik de taal en de woorden die bij je passen. Je leert je krachtig en duidelijk uit te drukken en zonder twijfel te communiceren. Zeg de dingen zoals ze zijn en zoals je ze altijd al had willen zeggen. Zonder wollig of breedsprakig te zijn.

Je maakt op de opleiding een website waarmee je voor de dag kan komen. Een website die graag bezocht wordt. Een website die klanten oplevert. Een website waarmee je je positioneert als dé expert, die zorgt dat je potentiële klanten vertrouwen in je krijgen en van je gaan kopen.

Je leert alles over e-mailmarketing en waarom dat de meest effectieve vorm van marketing is. Je ontdekt hoe je onderscheidend wordt, hoe je social media effectief inzet, waarom aanbevelingen zo noodzakelijk zijn en hoe je die verzamelt. Alles wat nodig is voor jouw zichtbaarheid.

Onderdelen die in deze module aan bod komen:

 • Positionering
 • Communicatie
 • Website
 • E-mailmarketing
 • Socialmedia-Marketing

De kosten voor de website zelf zijn additioneel. Wil je die via mij aanschaffen? Dan doe ik je daarvoor graag een aanbod.

Module 5 - De feiten en cijfers - Het WINST-model (twv 997,- euro)

Bekijk de boel rationeel en neem je cijfers onder de loep: winst, omzet, salaris, conversie, aantallen. Wat is het belangrijkste cijfer in je business? Dat is je winst. Kan je jezelf een salaris uitbetalen? Heb je voldoende geld om noodzakelijke investeringen te doen? Heb je voldoende vet op de botten?

Je leert de balans op te maken. Eventueel stel je de koers bij. Je leert een financieel dashboard te maken waarmee je altijd een overzicht van je cijfers hebt.

Je maakt kennis met het WINST-model. Dat is een heel gestructureerde manier van omgaan met geld. Het zorgt voor een positieve balans en een financieel gezonde business. Het maakt je financieel onafhankelijk en je business WINST-gevend.

Onderdelen die in deze module aan bod komen:

 • WINST-model
 • Financieel Dashboard
 • Happy Money
Module 6 - Continuïteit en meerdere inkomstenstromen (twv 997,- euro)

Voorkom risico’s en breng continuïteit in je business. Implementeer daarvoor een businessmodel dat zorgt voor een continue klantenstroom, continue omzet en vooral eenvoud. Slim en simpel ondernemen geeft continuïteit en voorkomt brandjes blussen achteraf.

Voorkom bijvoorbeeld het risico op inkomstenderving. Zorg dus voor meerdere inkomstenstromen. Als ondernemer ben je nooit zeker van je inkomsten. Dat risico moet je zoveel mogelijk afdekken. Je ontdekt de verschillende mogelijkheden om alternatieve inkomstenstromen te genereren.

Vermijd juridische kwesties. Zorg dat je je zaakjes juridisch goed op de rit hebt staan. Voldoe aan alle wet- en regelgeving. Je maakt kennis met de privacywetgeving en hoe jij die toepast in je business en op je website. Je maakt je algemene voorwaarden en plaatst ze op je website. Je zet een facturatiesysteem op dat voldoet aan alle eisen.

Onderdelen die in deze module aan bod komen:

 • Businessmodel
 • Juridische Zaken
 • Administratieve en financiële zaken
 • Automatiseren en uitbesteden
Module 7 - Creativiteit en inspiratie (twv 997,- euro)

Ontwikkel je creativiteit, daar zijn talloze mogelijkheden voor: teksten, video’s, audio’s, een boek of een online programma. Het moet stromen, zodat je ervan kan genieten en in flow kan zijn. Doe nieuwe ervaringen op. Stromende creativiteit zorgt voor een sprankelende, vrije en inspirerende energie. Dat is ook heerlijk voor je klant. En het helpt jou om vrij te zijn van werk.

Al die creatieve energie zorgt voor inspirerende marketing. Marketing zorgt dat potentiële klanten blijven komen die jou leren kennen, leuk vinden en vertrouwen. En natuurlijk van je blijven kopen. Wanneer je marketing inspirerend is, neem je je potentiële klanten makkelijk met je mee en kopen ze graag van je.

Contentcreatie geeft je financiële vrijheid. Hoe meer content, hoe eenvoudiger je kan verkopen.

Onderdelen die in deze module aan bod komen:

 • Blauwdruk
 • Bloggen
 • Schrijf je Boek
 • Online Programma Website
Module 8 - Implementeren! (twv 997,- euro)

Stel niet uit, denk niet, maar DOE! Lekker in de actiemodus. Je hebt voor je ondernemerschap gekozen, je hebt je plannen klaar. Toon nu ook het commitment aan je eigen bedrijf en je eigen doelen. Aan de slag! Wees daadkrachtig! Laat je niet afleiden door allerlei andere zaken, focus op wat jij wil realiseren.

Blijf wakker! Snooz niet en zak niet weg in twijfel en onzekerheid. Hou de leeuw in jezelf wakker. Wees besluitvaardig. Ontwikkel je leiderschapskwaliteiten, blijf aan het stuur van je business staan, overzie je werk en organiseer de boel!

Natuurlijk mag die leeuw ook wel eens rusten, maar blijf alert. Je kan de controle over je resultaten loslaten. Ontwikkel het vertrouwen dat je het kan. Dan bied je een veilige plek voor je klanten en je samenwerkingspartners.

Onderdelen die in deze module aan bod komen:

 • Actieplan
 • Creëer een team
 • Samenwerken
Module 9 Ontspanning en rust (twv 997,- euro)

Naast Doen is het ook goed om te leren Zijn. Als zelfbewuste ondernemer neem je de tijd om te ontspannen en te reflecteren op jezelf. Integreer alles wat je hebt geleerd in jezelf. Wie ben je ook alweer en waarom doe je dit?

Aan het eind van de opleiding heb je nu zoveel stappen gezet en dingen gedaan, dat je hele leven is veranderd. Je hebt veel geleerd en dat moet zich verankeren in jou. Neem daarvoor de tijd, ontspan en neem rust.

Je stuit op weerstand van je omgeving. Het effect van het ondernemerschap op het dagelijkse leven is groot. Je verandert. Het moet een plek krijgen zonder dat je overwerkt en uitgeput raakt. Voorkom dat je wegzakt in oude patronen, daar wilde je juist vanaf. Hou het vuur brandend. Blijf wakker en in balans, dat ben je verplicht aan jezelf, je geliefden en je klanten.

Het blijft nodig te reflecteren op jezelf. Heeft het zin wat je doet? Draagt het werkelijk bij, zodat niet alleen jijzelf, maar ook anderen beter worden van je ondernemerschap?

Onderdelen die in deze module aan bod komen:

 • Spirituele Groei met het Enneagram
 • 7 Spirituele Wetten van Succes
 • Innerlijke Glimlach
 • Helende Klanken

Praktische Zaken

Je kan deze opleiding online volgen. Alle lessen zijn 24/7 voor jou beschikbaar. Daarnaast geef ik 9 live trainingsdagen in mijn trainingszaal in Amsterdam.

Begeleiding (twv 9.000 euro)

 • 1 x per week Start van de Week
 • 2 x per maand Q&A
 • Huiswerkopdrachten inclusief feedback
 • buddygroepen/samenwerkingen
 • toegang tot besloten Facebookgroep
 • toegang tot de online academie Succes met je Bedrijf
 • toegang tot implementatiedagen
 • toegang tot alle opnames
 • toegang tot alle templates, formats, checklists, e-boeken

Tijdsinvestering
Twee dagen per week gedurende een half jaar (of een dag per week gedurende een jaar)

Investering
Als je alle modules en begeleiding bij elkaar optelt, is de investering voor deze geweldige opleiding 18.000 euro. Het bevat dan ook ongelofelijk veel waarde waar je de rest van je leven profijt van hebt.

Wanneer je alle modules in één keer koopt, kan ik je een mooi aanbod doen. Je krijgt dan gedurende een jaar toegang tot alles. De investering hiervoor is 4200 euro.

Je kan de modules ook los aanschaffen. De investering per module is dan 997 euro. Je krijgt dan een maand begeleiding.

Wat ondernemers zeggen over mijn coaching

Het waren niet echt de kwaliteiten die ik als ondernemer heb die ik graag wilde ontwikkelen maar meer mijn persoonlijke balans vinden. Grenzen stellen vind ik moeilijk en dat zorgt ervoor dat ik heel vaak uitgeput en oververmoeid raak. Marielle heeft mij geleerd om niet re-actief te reageren maar vooraf duidelijk te zijn naar mijn omgeving maar zeker ook naar mijn klanten. Dit zorgt ervoor dat ik mijn energie beter kan verdelen en ook ’s avonds nog productief kan zijn. Het is niet de hoeveelheid aan uren die je werkt maar de manier waarop. Elke dag even tijd voor jezelf nemen en op zoek gaan naar ontspanning. En vooral niet een ander laten bepalen hoe je jezelf voelt was voor mij een perfect advies.

Het blijft een proces dat veel oefening vraagt maar de handvatten die ik van Mariëlle heb ontvangen helpen mij daar zeer zeker bij.

Marielle kijkt echt naar hoe jij bent als persoon en sluit haar adviezen daarop aan, het was maatwerk en dat heb ik als zeer prettig ervaren.

Annette Kramer

Oprichter en eigenaar Weerd Binnenhuisadvies & Styling, Eigenaar Grando Keukens Enschede

Toen ik startte met mijn bedrijf zo’n 10 jaar geleden was dat meer toeval dan een echt gepland pad. Iemand vroeg mij te helpen met een opdracht en daar mocht ik dan een factuur voor sturen. En ja, dan moet je je wel in laten schrijven bij de Kamer van Koophandel. Zo begon ik mijn bedrijf. Niet echt heel doordacht. Later ben ik serieus gaan nadenken over wat ik precies met mijn bedrijf wilde doen. Een idee is zo geboren. Maar je bedrijf ontwikkelen tot een succes is heel iets anders. Ik volgde trainingen, cursussen, webinars, las boeken en artikelen. Deed veel kennis op. En probeerde dat steeds toe te passen in mijn bedrijf. Maar toch lukte het niet goed om te groeien. Ik had zeker klanten, maar het bleef klein.

Marielle kwam op mijn pad en zij heeft mij geholpen met het opzetten van mijn bedrijf. Met name hoe ik al mijn kennis omzet in actie. En met name in het laatste, de actie, de juiste aktie, zat voor mij een aandachtspunt. Ik werkte hard, maakte plannen, volgde alle strategieën en toch liep het nog niet.

In een persoonlijk gesprek met Marielle kwam ik erachter dat ik eerst zelf nog wat te doen had, voordat ik mijn klanten goed kon helpen. Als je je niet zeker voelt of je het echt wel kan, twijfelt of je een goede prijs voor je diensten mag vragen of steeds zoekt naar veiligheid in plaats van stappen zetten en lef tonen, heb je werk te doen. Aan jezelf.

Daar kwam ik achter door te gaan werken met het Enneagram. Daardoor leer je wie je bent en waarom je dingen doet zoals je ze doet. Je herkent patronen die je in je leven steeds volgt vanuit overlevering of overtuiging. En waarom je altijd tegen dezelfde uitdagingen of problemen aanloopt. Je leert er anders mee omgaan. Je bent je bewust waar je gedrag uit voortkomt, welk effect het heeft op jouw en je omgeving en wat je uitstraalt. Daar reageert je omgeving of je klant op. Zit je vol energie, hou je van jezelf, weet je dat je een expert bent, ben je zeker, heb je focus en heb je daadkracht, dan trekt dat mensen aan. Je klanten komen als vanzelf. Je leert ook of je op de goede weg zit. Doe je wel iets wat bij je past?

Ik startte mijn bedrijf als communicatieadviseur. Switchte naar tekstschrijver in de volle breedte van het woord. Maar steeds voelde het niet goed. Sinds ik met Marielle aan de slag ben, heb ik focus en inzicht. En doe ik wat ik het liefste doe: mensen helpen met het schrijven van hun non-fictie boek. Iets waarvan ik altijd zei: dat ga ik nooit doen want dat kan ik helemaal niet! Het gekke is dat waar je grootste weerstand ligt, is misschien jouw gouden kans. Want waarom heb je die weerstand?

Marielle hielp mij om helderheid te krijgen in welk type van het Enneagram ik zit en hoe ik met mijn aandachtspunten om kan gaan en ze kan ontwikkelen. Ben je er van bewust, dan kun je er naar handelen. En doe je iets anders of je doet even helemaal niets. Sindsdien zit ik veel beter in mijn vel, zit ik meer in mijn gevoel dan in mijn hoofd, kijk ik op een intensere en opener manier om mij heen, heb ik meer zekerheid, loopt mijn bedrijf veel beter en heb ik meer klanten die bij mij passen. Wil je stappen zetten in jouw eigen ontwikkeling en in je bedrijf en ervaar je belemmeringen dan raad ik Marielle van harte aan.

Mirja Hennink

Tekstschrijver, Ik Ben Tekstschrijver

Als registeraccountant en beëdigd bewindvoerder dacht ik twee jaar geleden genoeg kennis en kunde te hebben om een eigen onderneming te starten. Maar hoe laat je toekomstige cliënten weten hoe goed je bent in je werk? Dat bleek veel lastiger dat ik had verwacht.

In mijn zoektocht naar hulp vond ik Marielle. Zij heeft me geleerd om te zorgen dat mijn perfecte cliënten mij weten te vinden. Maar zij heeft me ook geleerd niet alleen mijn kennis te gebruiken voor het ondernemen, maar nog veel belangrijker ook mijn hart in de strijd te werpen. Twee goedlopende bedrijven, een paar honderd vaste cliënten en 4 personeelsleden verder, kan ik zeggen dat ondernemer met je gevoel een van de belangrijkste lessen is die ik heb kunnen leren.

Vanesse Koelé

DGA van ZZP Belastingadviseurs en eigenaresse van BilancioBudget Bewind rayon Nieuwegein.

Toen ik instapte in het het programma van Marielle was ik nog in de ideefase van mijn bedrijf. Ik had behoefte aan een sparringpartner, iemand die met me meedacht. Dankzij de begeleiding van Marielle had ik binnen een half jaar mijn bedrijf staan (inclusief website, e-boek, producten en een serie blogs). Zij heeft mij geholpen om mijn passie te vertalen naar een groeiend bedrijf.

Voor mij was de meerwaarde dat ik zelf het wiel niet hoefde uit te vinden. Vooral voor allerlei praktische dingen. Ik leer graag van mensen die zijn waar ik wil komen. Marielle heeft zelf een succesvol bedrijf neergezet. Dat was een belangrijke reden om voor haar als business coach te kiezen. En ik vind haar manier van werken prettig en inspirerend.

Ik heb van Marielle geleerd dat mijn bedrijf een weerspiegeling van mezelf is. Dat het goed is om tijd te maken voor mezelf en mijn persoonlijke ontwikkeling. Om af en toe achterover te leunen en dingen te laten gebeuren. Ik verbaas me er nog steeds over wat dat voor effect heeft op de ontwikkeling van mijn bedrijf.

De opleiding Groei met je Bedrijf leert je om balans te houden tussen hard en zacht werken. Je krijgt veel praktische tips en adviezen waar je zelf mee aan de slag kunt. Maar je leert ook dat de boog niet altijd gespannen kan zijn. Dat af en toe achterover leunen goed is, dat je naar je lijf mag luisteren. En dat eigen ondernemer zijn ook moeiteloos kan, als je maar elke dag een stapje zet.

Manita Lemmens

GELUKscoach, Ontdek je Stralende Zelf

De reden mij bij je aan te melden was omdat ik een professioneler bedrijf wilde. Ik had een jaar gewerkt aan een website en ik had sporadisch klanten. Ik had geen strategie of marketingsysteem waar ik mee werkte. Ik werkte adhoc aan opdrachten wat er toevallig op mij af kwam. Ik voelde me gefrustreerd omdat ik niets wist hoe aan klanten te komen.

Na de start van het programma wilde ik vooral de tools leren om mijn bedrijf voor mij te laten werken, hoe ik marketing inzet en hoe ik het financieel moet inrichten. Plus dat ik de grote wens had om een Online Programma te maken.

Het grootste leerpunt dat ik heb opgedaan is dat succes in mij zit en dat ik hier contact mee wil maken dat ik alle ideeën die mij beperken moet loslaten. In het programma heb ik die ook leren loslaten en ontdekt dat rust de sleutel tot succes is. Plus dat ik mijn eigen leven een aantal zaken op de rit moest zetten om zakelijk te groeien. Ik heb mijn relaties verbeterd, persoonlijk veel over mezelf geleerd, mijn relatie met geld verbeterd en leren vertrouwen op wat ik ten diepste in mijn hart wil bijdragen aan de wereld en dit handen en voetjes gegeven in mijn onderneming.

Het is de beste keuze die je kunt maken! Althans als een ambitieuze ondernemer bent met een passie en een droom. Dan is de plek waar alles bij elkaar komt. Je hebt persoonlijke groei nodig voor succes en bedrijfsmatig moet je veel leren hoe je bedrijf in te richten. In de opleiding Groei met je Bedrijf ontwikkel je beide hand in hand.

Kit de Haan

Business Coach, Meditatieleraar, Zenmonnik, Kies wie je Bent

Meld je hier aan: