Zet jouw eerste stap naar succes - Succes met je Bedrijf

Zet jouw eerste stap naar succes

2 reacties

“Je zorgen maken over de toekomst is als bij een weddenschap geld inzetten tegen jezelf. Draai het liever om en ga proactief aan de slag met dat wat binnen je mogelijkheden ligt, om tot een zo goed mogelijke uitkomst te komen. Accepteer vervolgens dat je nu eenmaal niet alles in de hand hebt.”

Ik kwam deze quote tegen, vlak voor ik mijn training ging geven. Ik heb het die ochtend voorgelezen aan de deelnemers, omdat dit precies is waar het over gaat bij ondernemers. Je maakt je zorgen over je geld, je beperkte tijd en je volle agenda, waardoor je niet kunt doen wat je graag wilt. Daardoor krijg je een opgejaagd en onzeker gevoel. Terwijl het bij anderen schijnbaar altijd wel lukt en zij doen wat jij van plan was.

Herken je deze verlammende gevoelens?

De zorg om de toekomst verlamt je, waardoor je niets doet. Dat los je alleen maar op door in actie te komen. Dat hoeven niet heel grote acties te zijn; zet kleine stappen. Kom iedere dag weer bewust in actie: begin met een kwartiertje per dag. Zo maak je stappen die je helpen je doelen te halen.

Met welke stap begin je?

Je begint met je doel specifiek te maken en je doelgroep te bepalen, zoals ik dat beschrijf in hoofdstuk 7 van mijn boek.

Als ondernemer wil je geweldige klanten hebben en een mooie omzet halen. Dat is het resultaat van succesvol ondernemerschap. Om dat te bereiken moet je eerst weten wie deze geweldige klanten zijn. Hoe beter je dat weet, hoe makkelijker het is ze naar je toe te trekken.

Kies jouw geweldige klant.

 1. Hoe ziet die geweldige klant eruit?
 2. Hoe gedraagt deze persoon zich?
 3. Wat zijn de problemen waar je klant tegen aan loopt?
 4. Waar heeft je klant je hulp bij nodig?
 5. Waarom wil jij deze persoon graag helpen?
 6. Waarom vind je deze persoon nou zo leuk?

Neem een leeg A4 en geef simpelweg antwoord op deze vragen. Maak er eventueel een moodboard bij.  Focus je in alle volgende stappen alleen maar op deze persoon. Omdat jij deze persoon leuk vindt. Omdat jij het wilt. Omdat jij energie krijgt van deze persoon. Omdat het jou voldoening geeft. Want als je werkt met de mensen waar jij graag mee wilt werken, dan verdwijnt langzamerhand je angst.

In mijn boek vind je de verdere uitwerking van deze eerste stap. Wil je mijn boekt hebben? Koop het bij managementboek.nl!

Wat is jouw uitdaging bij het vinden van je favoriete klant? Ik ben heel benieuwd. Deel dat met me en laat je reactie achter hieronder in het reactieveld. Als dank geef ik je graag mijn reactie en feedback.

Wil je dat ik je verder help?

Kom dan naar mijn GRATIS training Succes met je Bedrijf. Dé training voor jou als ondernemer als je echt zakelijk wilt groeien en mooie resultaten wilt neerzetten. Voor jezelf en voor je klanten. Wanneer je bereid bent hier tijd, energie en geld in te steken, kun je de angst achter je laten.

Op mijn training leer ik je de stappen die jij moet zetten om dit te bereiken. Ze zijn niet moeilijk, maar je moet ze wel weten en je moet het doen. Ik help je graag.

Meld je hier direct aan

Reserveer direct je stoel voor de GRATIS training Succes met je Bedrijf , want het is gratis, het is fun, het is zeer leerzaam én ik heb maar beperkt plaatsen beschikbaar.

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten op mijn training en je een stap verder te helpen in jouw succes!

Make it a HAPPY day!
Marielle

Uiteraard behandel ik jouw persoonlijke gegevens vertrouwelijk.
Ik verwijs je hiervoor naar de Privacy Verklaring.

2 Reacties

 1. Monique van Dam

  Ik heb gekozen voor vrouwelijke ondernemers boven de 40 die wel een website hebben en ervoor willen zorgen dat ze ook alles doen aan zoekmachine optimalisatie. Maar daar wel hulp bij kunnen gebruiken. Dus heb ik een SEO introductietraining voor vrouwelijke ondernemers. Ik krijg er verbaasde reacties over van mannen en soms weet ik niet wat ik daar mee moet. Variërend van een grappig ‘en wij dan?’ tot een venijnig aanvoelende ‘Ben jij rijk genoeg meer dan de helft van de ZZP’ers links te laten liggen?’ Natuurlijk kunnen ondernemers wel mij terecht voor een VIP ochtend, maar de vrouwentraining blijft voor vrouwen. Omdat ik het zelf leuk vind om te doen en er prachtige uitwisselingen ontstaan op zo’n ochtend.

  Antwoord
 2. Marion Geelen-Landeo

  De uitdaging zit hem erin het gewoon te doen. Haha. Eerst nog even een paar andere dingen doen die op mijn lijstje staan. En dan hopen dat ik dit niet vergeet. Nee. Ik ga het niet vergeten want een A4-tje schrijven over mijn ideale klant is gewoon FUN!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *