Wat zijn jouw targets?

16 reacties

wat zijn jouw targetsMaandagochtend half 9 hele team aan tafel.

 1. Koffie drinken.
 2. Weekend bespreken. Alle familie-, uitgaans- en liefdesperikelen passeren de revue.
 3. Resultaten vorige week bespreken. Topklanten, flopklanten. Behaalde omzet, behaalde winst.
 4. Targets komende week bepalen. Welke klanten, hoeveel omzet, hoeveel winst gaan we deze week naar binnen harken.
 5. Acties komende week bepalen, om de targets te halen.

Half 10: Knallen met die hap. Klaar voor een nieuwe week actie, fun, groei en geweldige resultaten.
10 Uur stipt: Telefoontje van de grote baas: “Wat zijn jouw targets deze week?”

Targets.

Dé basis van de hele werkweek. Voor mij en voor mijn hele team. 15 jaar lang waren mijn wekelijks bepaalde targets mijn houvast. Deze moesten gewoon gehaald worden. Ging om miljoenen euro’s die we maandelijks naar binnen harkten. Forse beloningen kregen we hier voor. Weekendjes Euro Disney en Rome. Cadeaubonnen van de Gucci winkel van 750 gulden toendertijd, luxe verzorgingsartikelen, noem maar op. We hadden een virtuele kassa op de computer die je kon laten rinkelen. Wist ik precies welke bonus ik kreeg bij het behalen van mijn targets of als ik daar meer dan 10% boven zat. We gingen als een gek om dit te halen, omdat het leuk was. Niet halen van mijn targets was gewoon geen optie.

Nog steeds werk ik graag met targets.

Targets zijn de basis van mijn werkweek. Mijn wekelijkse targets zijn afgeleiden van mijn jaarlijkse financiële doelen. Ze helpen mij in actie te komen. Ze helpen mij aan mezelf te werken. En alleen als ik aan mezelf en de realisatie van eigen doelen werk, kan ik mijn klanten helpen hun doelen te bereiken.

De belangrijkste targets waar ik nu mee werk:

 • Omzet: welke omzet wil ik realiseren. Als ik weet wat mijn gebudgetteerde jaaromzet is, dan weet ik ook wat het per week is.
 • Kosten: welke kosten wil ik maximaal maken. Reserveer een maximumpercentage van je omzet voor je uitgaven. Bewaak dit, om de kosten goed in de klauwen te houden.
 • Winst: welke winst wil ik realiseren. Hoe hoger de omzet, hoe lager de kosten, hoe hoger de winst.
 • Aantal betalende klanten: Hoeveel betalende klanten heb ik nodig om mijn omzet te halen.
 • Aantal mensen op de mailinglijst: Hoeveel mensen op mijn mailinglijst heb ik nodig om mijn omzet te halen.
 • Websitebezoekers: Hoeveel bezoekers op mijn website heb ik nodig om mijn mailinglijst te laten groeien.
 • Social media links/likes/friends/volgers: Hoeveel social media contacten heb ik nodig om mijn mailinglijst te laten groeien.

Het grote voordeel van het bepalen en bijhouden van je targets is dat het duidelijkheid geeft. Duidelijkheid geeft focus en structuur. Rust in je hoofd. Je gaat voor het halen van je targets, al het andere is minder belangrijk. Je targets helpen je om je resultaten te laten groeien. Wil jij omzet halen, dan moet je precies bepalen hoeveel en hier actie op nemen.

Beloon jezelf ook voor het halen van je targets. Hoeven geen Gucci cadeaubonnen te zijn :-). Een avondje naar de bios of een lekker etentje is ook goed. Lukt het niet je targets te halen, kijk naar je resultaten en naar de acties die je hebt genomen om je targets te halen. Je weet dan vervolgens ook wat je moet doen om je targets wel te halen.

En nu.. implementeren.

Dus ga iedere maandagochtend even zitten met jezelf en/of je team. Bepaal je targets voor de komende week. Welke resultaten wil je aan het eind van de week gehaald hebben. Bepaal vervolgens welke actie je daarvoor iedere dag wilt doen. Hoeven geen grote acties te zijn, hoeven er ook niet veel te zijn. En ga dit vervolgens ook iedere dag doen. Dat.. is implementeren.

En nu ben ik heel benieuwd. Wat is jouw belangrijkste target voor de komende week? Wil je me dat laten weten hieronder in het reactieveld? Ik vind het geweldig dat je iedere week mijn blog leest en hier op reageert. Daarom beloon ik je met een mooi cadeau! Als dank voor je reactie deel ik mijn format met je. Waar jij jouw jaarlijkse en jouw wekelijkse targets kan invullen. Heel handig en heel doeltreffend!

Gratis Implementatiesessie.

En heb je hier mijn hulp bij nodig? Kom dan naar mijn Gratis Implementatiesessie. Tijdens deze sessie leer ik jou mijn meest succesvolle strategieën die mij dagelijks helpen in de groei van mijn bedrijf. Ik vind het geweldig dat ik jou tijdens mijn Implementatiesessie en stap verder kan helpen in jouw groei en in de groei van jouw bedrijf.

Binnenkort geef ik voorlopig de laatste Implementatiesessie. Dus klik hier om je snel op te geven: https://www.succesmetjebedrijf.nl/aanmelden-implementatie-expertsessie/

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten op mijn blog of op mijn sessie!

Make it a HAPPY day!
Marielle

Uiteraard behandel ik jouw persoonlijke gegevens vertrouwelijk.
Ik verwijs je hiervoor naar de Privacy Verklaring.

16 Reacties

 1. Karin

  Ha Marielle,
  Je weet inmiddels dat het woord ‘target’ voor mij niet helemaal duidelijk was, maar als ik door het formuleren van ‘targets’ juist meer richting krijg, dan wil ik daar iedere maandagochtend wel aandacht aan besteden. Soms is het goed om nog specifieker te benoemen waar je heen wilt. Dan kun je ook benoemen wat je nog nodig hebt. Dat gaat bij mij vrij onbewust, op een soort van innerlijk kompas. Maar ik ben wel benieuwd wat het me oplevert om er op een andere manier mee om te gaan.
  Hartelijke groet, Karin

  Antwoord
 2. Aafke Dijkstra

  Ja, targets?ik maak keurig elke week lijstjes met wat er nog allemaal gedaan moet worden. En eerlijk gezegd wordt die lijst alleen maar langer. Eigenlijk geen structuur en echte Targets. En er is zo weer een dag voorbij. Komende week ook weer vol. Hele dag Haarlem Online programma. Weekend Bootcamp. Cliënten etc.met as resultaat, dat je denkt. ?krijg ik voorlopig toch niet af. Laat maar even?

  Antwoord
 3. Anne Marieke

  Maandag half 9 it is! Mijn target voor komende week is afronden en versturen van interviews naar mijn doelgroep. Daarnaast bepalen van mijn jaartargets, dus dat format is welkom. 😉

  Antwoord
 4. Saskia van de Riet

  Ik wil eind dit jaar 5000 mensen op mijn lijst.
  Ik wil elke week 8 mensen op mijn BlogCafe§
  Ik wil 10 webinars geven in 2016.
  Ik wil minimaal 200 kijkers in elk webinar
  Ik wil aan het einde van het jaar 100 mensen in mijn programma (teller staat nu op 25)

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   YES! Daar hou ik van, van dit soort targets. Super dat je het deelt, wat een geweldig voorbeeld. Hoeveel weken hebben we nog te gaan tot het einde van het jaar? Dan weet je wat je per week moet doen. Go for it!

   xx
   Marielle

   Antwoord
 5. Marjolein Kamstra

  Al veel te lang weer niet naar bepaalde cijfers gekeken besef ik me nu. Kosten bijvoorbeeld. Die eerst maar eens in kaart brengen. Meten is weten. Targets. Yes. Goed ook, zo’n vast moment in de week!

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Vanaf nu iedere maandagochtend even je dashboard bijwerken. Zodat je duidelijkheid hebt en zodat je weet wat je moet doen om je targets te halen.

   Begin te bepalen met het aantal mensen wat jij wilt helpen met jou kennis en expertise. En zorg er voor dat deze mensen op je mailinglijst komen.

   Antwoord
 6. Veron Goemans

  Hier valt voor mij nog heel veel winst te behalen, dank je wel voor deze duidelijke blog om met targets aan de slag te gaan.

  Mijn target voor de komende weken is om elke dag een korte video op te nemen voor de membership site die ik aan het bouwen ben. Ik heb inmiddels de membership site zelf in OptimizePress ingericht. Nu nog vullen met content.

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Hoeveel mensen wil je bereiken met je membership site Veron?

   Antwoord
   • Veron Goemans

    In eerste instantie wil ik 100 mensen bereiken. Als ik die drempel nader, dan stel ik mijn doel acuut bij naar 200 Mariëlle!

    Antwoord
 7. Thirza Douglas

  MIjn jaartarget is een winsttarget behalen zonder vergroting van personeelskosten.
  Iedere maandag 9u ga ik zelf zitten om een weektarget te gaan bepalen. Begin: maandag 20-6

  Antwoord
 8. Marian Bosma

  Ik ben aan de implementatiezijde begonnen: ik ga dit doen en heb het voor maandag al ingepland. Daarna heb ik gekeken hoe ik mijn targets kan meten, sommige getallen zijn meteen afleesbaar, anderen moet ik door middel van berekeningen en filters naar boven halen. Die structuur staat.

  Antwoord
 9. Adrienne Lijs

  Targets! That’s how business grows!

  Wat ik onlangs heb gedaan, is het jaar “opbreken” in 3-en (dan heb ik nog juni-aug en sept-dec) en mijn doelen per jaardeel opgeschreven. Sommige doelen naar maanddoelen vertaald. En dat ga ik vanaf komende maandagochtend per week doen.
  In m’n hoofd zit wel een idee van wat ik wil bereiken maar opschrijven heeft veel meer effect. In mijn werkkamer hangt wel een overzicht met te realiseren omzet wanneer ik x keer een bepaald product zou verkopen. Ondertussen ook bezig met het aantal mensen op mijn lijst en Social Media aandacht.
  Thanks voor de reminder Marielle!

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Ja aantal mensen op je lijst Adrienne, dat is de start. Deze mensen ga je vooral heel blij maken met jouw kennis en expertise. Maak speciaal voor hen een geweldig product/dienst en biedt het gratis aan. Doe tijdens deze sessie een aanbod voor een betaald product/dienst.

   Antwoord
 10. Saskia van de Riet

  Ja….. hier valt voor mij nog echte winst te behalen… Dankjewel voor deze virtuele schop onder de kont, inspiratie, zeg maar 😉 Mijn belangrijkste target voor komende week is om 6 ondernemers aan tafel te hebben in mijn BlogCafé van 24 juni.

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   En voor de lange termijn Saskia? Hoeveel mensen wil je op je lijst, hoeveel mensen wil je iedere week op je sessie, in je webinar, in je programma?

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *