Wat doe jij als je facturen betaald zijn?
Mijn klanten antwoorden steevast dat ze eerst hun openstaande facturen betalen en het salaris van hun personeel. Met als gevolg dat ze geen geld meer hebben voor hun eigen salaris.

Doe jij dat ook? Ik nodig je uit om het om te draaien. Red eerst jezelf. Waarom? Ik leg het je uit.

Hoge kosten, lage opbrengsten

De geldstroom in je business moet voor jou zorgen en voor je personeelsleden, als je die hebt. Die geldstroom op gang brengen is de grootste uitdaging van de start van je bedrijf. Zeker in het begin zijn de kosten hoog en de opbrengsten laag. Dat hoort bij het opbouwen van een kwalitatief hoogwaardige business. In elke fase van het ondernemerschap is de uitdaging die je tegenkomt weer anders.

Welke strategie moet je leren?

Het kost helemaal veel tijd om je zaken financieel op de rit krijgen, als je niet weet welke strategieën je daarvoor nodig hebt. Maar die kan je leren. De kosten in het begin zijn daarom voornamelijk een investering in jezelf als ondernemer, zodat je het vak ondernemen leert. 

Te hoge kosten

Heb je een hoge omzet maar geen winst? Dan zijn je kosten te hoog. Geef je veel geld uit aan een website? Aan trainingen waar je niets mee doet? Aan een locatie, terwijl je ook vanuit huis kan werken? Heb je personeel in dienst, terwijl je ook zzp’ers kan inhuren? Kijk waar je kan snijden in de kosten en trek zo nodig de broekriem aan om je kosten naar beneden te brengen.

De kosten die je vooral niet moet schrappen zijn de investeringen in jezelf. Daarmee vergroot je jouw kennis en kan je meer kwaliteit leveren. Hierdoor worden je producten en diensten hoogwaardiger en bereiken je klanten sneller resultaten. Zo verdien je je investeringen weer terug en ga je winst maken.

Te lage inkomsten

Je kan winst maken maar nog steeds geen geld hebben. Tijd om het betalingsgedrag van je klant te onderzoeken. Stuur jij je facturen achteraf? Hoelang nemen je klanten de tijd hun facturen te betalen? Wat doe je wanneer ze niet betalen? Ik adviseer je altijd vooraf een factuur te sturen en die voor of tijdens je levering te laten betalen. Als jij naar de schoonheidsspecialist gaat, moet je ook direct afrekenen. Waarom staan jouw facturen dan zo’n lange tijd open? Dit heeft een negatief effect op je banksaldo en op de groei van je bedrijf.

Groeirekening

Zet van iedere 10 euro die je ontvangt er 1 weg op een aparte bankrekening. Gebruik dat geld pas als je hebt geleerd hoe je van geld meer geld kan maken. Zo creëer je een bankrekening die blijft groeien. Het helpt je te werken vanuit gedachten die je vervullen, in plaats van je tekort doen. Dit is een belangrijke eerste stap in het creëren van een groeiende geldstroom in je business.

Werk niet vanuit een tekort

Heb je altijd te weinig geld op je rekening? Dan leef je op de rand van de afgrond en zal je jouw bedrijf niet op de rit krijgen. Dan werk je namelijk vanuit een tekort en je behoefte aan geld. Je zit in een ratrace en werkt hard. Te hard. Maar als je weet hoe ondernemen werkt, hoeft dat niet.

Maak nu het besluit dat je een goed gevulde bankrekening creëert. Die keuze betekent dat je geld eerst aan jezelf overmaakt.

Succesvol ondernemen bestaat uit kleine stappen.

Een succesvol bedrijf opbouwen is een kwestie van kleine stappen zetten. Die helpen je een stevig fundament te bouwen voor grote resultaten op lange termijn om je dromen waar te maken.

Nog een kleine stap

Een andere kleine stap waar ik je voor uitnodig is je aan te melden voor mijn masterclass Succesvol Ondernemerschap. Een prachtige trainingsdag die je nieuwe inzichten geeft. Onmisbaar als jij als ondernemer een kwalitatief hoogwaardig bedrijf wil opbouwen waar je de komende jaren veel plezier aan beleeft. Een investering in jezelf. Waarmee je leert werken vanuit overvloed en  niet meer hoeft te ploeteren.

Je weet namelijk niet wát je niet weet. Ik vertel het je op deze masterclass.

Meld je direct aan. Ik werk met kleine groepen, dus wees er snel bij!

Klik hier: masterclass Succesvol Ondernemerschap

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten op de masterclass.

Hartelijke groet,
Marielle

Uiteraard behandel ik jouw persoonlijke gegevens vertrouwelijk.
Ik verwijs je hiervoor naar de Privacy Verklaring.

Ontdek 6 Manieren Om Met Gemak Meer Klanten Te Krijgen

Praktisch handboek voor Startende Ondernemers. 

Ik geef toestemming voor:

Je hebt het ebook succesvol aangevraagd!