Nooit meer zorgen over geld - Succes met je Bedrijf

Nooit meer zorgen over geld

0 Reacties

Wil jij per direct je geldzorgen beëindigen? Het enige wat je hoeft te doen is te besluiten dát je dat gaat doen. Daarmee zijn niet direct je geldzorgen de wereld uit, maar ze hebben minder vat op jou. Want wanneer je geldzorgen vat op je hebben, is onzekerheid en stress een permanent onderdeel van je leven. Dan ben je steeds bezig met het wegnemen van die zorgen.

Neem het besluit

Je besluit dus dat je de zorgen die jij ervaart beëindigt. Die zorgen komen voort uit gedachten die je hebt over geld, patronen die je hebt ontwikkeld in de loop der jaren en je relatie met geld.

Het besluit om je geldzorgen te beëindigen lost niet meteen de geldzorgen op, maar nodigt je uit om op een andere manier naar je geld en je geldzorgen te kijken. Je neemt je zorgelijke gedachten over geld waar en besluit er niet naar te handelen. Dat besluit geeft je directe rust en zekerheid. Het geeft je direct een gevoel van controle. Je hebt namelijk geen controle over geld, maar wel over jezelf en je gedachten.

Kom in actie

Dit besluit vraagt wel om actie van jou. Focus je op je kwaliteiten in plaats van op je tekorten. Begin je dag daarom met de vraag: ‘Hoe kan ik vandaag betekenis geven aan mijn klant? Welke kennis kan ik bijvoorbeeld delen en welke handvatten kan ik aanreiken?’

Tips en suggesties

Ik heb in mijn blogartikelen van de afgelopen weken verschillende suggesties gedaan voor acties om inzicht te krijgen in je gedachten over geld. Geld is een belangrijk onderdeel van het ondernemerschap, je kan er simpelweg niet omheen. Daarom is het zo essentieel dat je een ondersteunende mindset rondom geld ontwikkelt. Lees mijn blogs hier nog eens na:

Vandaag behandel ik nog een aantal boeken die je verdere inzichten kunnen geven. Ik heb vijf titels voor jou geselecteerd met zeer behulpzame tips en adviezen.

Happy Money – Ken Honda

Ik ben de laatste jaren groot fan geworden van Ken Honda. Zijn lessen inspireerden mij tot de serie Happy Online Trainingen die ik aan het begin van de crisis gaf en de Happy Tribe die ik samen met Ron en Merijn heb opgericht. Ken Honda leert je jouw gedachten over geld onder de loep te nemen. Je ontdekt hoe groot de invloed van deze gedachten is op het geld dat je verdient, uitgeeft en spaart. Alleen wanneer je ondersteunende gedachten hebt over jezelf en je geld, kan je gelukkig zijn met geld. Omdat het dan niet meer uitmaakt of je veel of weinig hebt.

Rijke Pa Arme Pa – Robert T. Kiyosaki

Robert T. Kiyosaki is een beroemdheid en heeft miljoenen boeken verkocht. In dit boek doet Robert T. Kiyosaki uit de doeken hoe je meer geld verdient, hoe je het behoudt, hoe je het voor je kan laten werken en wat de beste manier is om financieel voor jezelf te zorgen.

Zijn lessen zijn gericht op het creëren van passief inkomen. Hij definieert een aantal groepen. Elke groep verdient op een andere manier zijn geld. Hij stelt dat slechts enkele van die groepen in staat zijn om financiële vrijheid te bereiken. Financiële vrijheid bereik je door passief inkomen, dus wanneer je fysieke aanwezigheid voor je werk niet nodig is.

Duur huis, nooit thuis – Renée Lamboo

“Ook jij kunt stoppen met de ratrace en beginnen met het leven waar je echt gelukkig van wordt,” zegt Renée Lamboo. Haar website www.porterenee.nl geeft hier ook ontzettend veel leuke tips en adviezen voor.

Haar boodschap is: wanneer je moet werken om je luxe leven te betalen, ben je een slaaf geworden van je werk. Ook veel ondernemers zijn slaaf geworden van hun bedrijf. Deze schrijfster heeft het roer omgegooid en zich bevrijd van haar luxe leven. Ze geeft leuke en praktische tips hoe jij kan besparen en wat je kan doen met het geld dat je overhoudt.

De rijkste man van Babylon – George S. Clason

Dit boek van George S. Clason blijft toch wel mijn persoonlijk favoriet. Het bevat eeuwenoude regels voor financiële vrijheid en welvaart. Jaren geleden kocht ik dit boekje tweedehands. Het allerbelangrijkste advies dat ik direct heb toepast is om altijd 10% van mijn inkomsten weg te zetten en daar niet aan te komen.

Het wegzetten van deze 10% is de sleutel in het creëren van cashflow. En cashflow is het belangrijkste cijfer in je business. Het gaat niet om je omzet, het gaat niet om je winst, maar het gaat om het geld op je bankrekening. De regels uit dit boek helpen je om dit te begrijpen en toe te passen.

Kakebo – Mijn budget Journal

Nog een Japans werk, nu met de Kakebomethode. Japanners geloven in het belang van ordelijkheid in je financiën. Daarmee creëer je rust in je hoofd. Kakebo is een praktische methode om je geldzaken te organiseren.

Het boek bevat superhandige overzichten waarin je elke week je inkomsten en uitgaven kan noteren. Zo breng je in kaart hoeveel er binnenkomt en waar je geld blijft. Ook helpt het je om financiële doelen te stellen en die te monitoren. Wat ik ook zo leuk vind aan dit boek is dat het je een aantal tips geeft die niet alleen fijn zijn voor je portemonnee, maar je ook laten nadenken over je gedrag. Bijvoorbeeld over het gebruiken van seizoensproducten, het ruilen van spullen en het besparen van natuurlijke hulpbronnen zoals water en energie.

Heb jij zelf nog suggesties voor boeken over geld of ondernemerschap? Deel je titel hieronder in het reactieveld.

Gratis GroeiSessie

Heb je vragen hebt over ondernemerschap? Ondernemerschap is namelijk echt een vak dat je moet leren. Ik nodig je daarom uit voor de gratis GroeiSessie. In deze sessie staan we stil bij de stap die jij nu kan zetten om zakelijke groei te realiseren. Ook krijg je inzicht in welk gedrag je hierin ondersteunt en welk gedrag je beperkt. Per sessie heb ik plek voor 10 ondernemers.

Boek hier direct jouw plek.

Ik lees graag je reactie op mijn blog en kijk ernaar uit om je te zien in de GroeiSessie.

Hartelijke groet,
Marielle

Uiteraard behandel ik jouw persoonlijke gegevens vertrouwelijk.
Ik verwijs je hiervoor naar de Privacy Verklaring.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *