Leef tevreden, leef in vrede

2 reacties

Stel jij hoge eisen aan jezelf, werk je hard en wil je jouw ambities waarmaken? Ik nodig je uit om rust en stilte voor jezelf te zoeken en daarmee je hoofd met je hart te verbinden. Als dat met elkaar op één lijn zit is er tevredenheid. Tevreden leven geeft licht in donkere tijden. Is dat niet heel toepasselijk voor de huidige tijd?

Wees tevreden

 • met jezelf, je gedachten, je emoties en je gevoelens;
 • met alles wat er speelt in je leven – alles wat zich nu aandient;
 • met je verleden, je heden en je toekomst;
 • met alles wat je hebt en niet hebt;
 • met alles wat je doet of niet doet;
 • met alles wat de ander heeft of niet heeft;
 • met alles wat de ander doet of niet doet;
 • met alles wat de ander zegt of niet zegt.

Tevreden zijn met je leven

Leef jij tevreden? Ter overdenking geef ik je de woorden die Loa-Tzu erover heeft opgeschreven in vers 3 van de Tao Te Ching:

Waarde hechten aan status
zal tweedracht scheppen.
Als je bezittingen overschat,
gaan mensen stelen.
Door het begeerlijke niet te tonen, voorkom je dat
de harten van de mensen verward worden.
De wijze regeert de mensen
door hun hoofden en harten leeg te maken
hun ambities te verzwakken en hun botten te sterken.
Beoefen niet-handelen…
Wanneer het handelen zuiver en zelfloos is,
vindt alles zijn eigen volmaakte plek.

Wat zijn je prioriteiten?

Dit vers van de Tao Te Ching moedigt je aan opnieuw je prioriteiten te bepalen als je verzekerd wil zijn van een tevreden leven. In deze tijd word je steeds weer getriggerd om te verlangen naar meer van alles. Het gebrek daaraan maakt je ontevreden. Je streeft naar meer klanten, meer geld, meer tijd, meer geluk en meer van alles. Maar juist het streven maakt je ontevreden en op die manier bereik je die doelen juist niet. Leef zonder te streven. Wees dankbaar voor wat je hebt en voor wat er is.

Van streven naar geven

Ik nodig je uit om de waarde los te laten die je hecht aan alles waar je naar streeft.  Dat lijkt in tegenstrijd te zijn met ondernemen. In plaats daarvan kan je je daarom afvragen: hoe kan ik dienstbaar zijn?

Niet-handelen vraagt om zekerheid. Wees er zeker van dat alles wat je moet doen zich vanzelf ontvouwt. Het wil dus niet zeggen dat je niets meer doet. Maar het vraagt van jou dat jij je ont-doet van alle gedachten en overtuigingen die je beperken in het tevreden leven. Zodat je in vertrouwen handelt en je handelen daarmee zuiver is.

Tevredenheid geeft echte rijkdom

Tevreden leven is een houding die om veel oefening vraagt. Ik heb zelf ervaren hoeveel rijkdom mij dit geeft en hoe groot de impact hiervan is op mij, mijn ondernemerschap en mijn klanten.

Het is mijn missie om de lessen die ik zelf leer en dagelijks toepas aan jou door te geven. Ik geloof dat deze maatschappij iets anders nodig heeft dan hard werken, streven en beter presteren. En dat wij als ondernemers daar een grote bijdrage aan kunnen leveren.

Uitnodiging

Daarom nodig ik je uit voor de ondernemersdag Succes met je Bedrijf.

Juist als je op zoek bent naar meer klanten, meer geld, meer succes, meer tijd en meer rust in je leven als ondernemer, zal je op deze dag antwoord vinden op je vragen. Ik garandeer je dat je de zekerheid krijgt, dat waar jij naar zoekt ook voor jou beschikbaar is.

Meld je direct aan. Er zijn beperkt plaatsen beschikbaar: ondernemersdag Succes met je Bedrijf.

Ik wens je veel tevredenheid en kijk ernaar uit je te zien op de ondernemersdag.

Hartelijke groet,
Marielle

Uiteraard behandel ik jouw persoonlijke gegevens vertrouwelijk.
Ik verwijs je hiervoor naar de Privacy Verklaring.

2 Reacties

 1. Marieke

  Ik vind het heel fijn om de dag te beginnen met 3 dingen op te schrijven waar ik dankbaar voor ben. Dat zorgt ervoor dat mijn blik in de ochtend meteen gericht is op het fijne dat in mijn leven is en waar ik dankbaar voor ben. Bedankt voor je blog!

  Antwoord
 2. Femke

  Ik ben er graag bij! Heb al veel van je geleerd en kijk er naar uit om ook 25 januari weer nieuwe dingen te leren en tevreden te zijn over dat wat er nu is!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *