Hoe kom je uit de ratrace? - Succes met je Bedrijf

Hoe kom je uit de ratrace?

16 reacties

Je zit in de ratrace van hard werken, veel geld willen verdienen en je weet niet hoe het anders kan. Je wil je leven vullen met kwaliteit en geen genoegen meer nemen met minder.

Opruiming

Het universum helpt je soms een handje. Het confronteerde mij met een scheiding die me hielp om eindelijk uit de ratrace te stappen.

Waar loop jij tegenaan? Wanneer is het jouw moment om helemaal opnieuw te beginnen met je leven en te starten met iedere dag je beste zelf te leven?

Mijn huis was een blok aan mijn been. Mooi en groot, maar duur en vele uren onderhoud. Dus ik vertrok naar mijn huidige woning. Klein en knus. Ik nam enkele persoonlijke spullen mee, de bedden van de kinderen en mijn logeermatras. Ik begon helemaal opnieuw, met niets. Vanaf het eerste moment voelde het goed. Mijn nieuwe en nog lege huis werd een veilige plek voor mij en mijn kinderen. Nog een besluit: het zou mijn droomhuis worden.

Financiën op de rit

Ik zorgde voor een goede pot met geld. Want ook met mijn bankrekening was ik opnieuw begonnen. Ik had een nieuwe frisse rekening om te vullen. Dat lukte snel en dat geld gebruikte ik voor de inrichting van mijn huis. Ik vroeg een bevriende ondernemer en binnenhuisarchitect hierbij te helpen. Ik creëerde een heerlijk huis, de allermooiste slaapkamers en een werkkamer waar ik mijn VIP-klanten kan ontvangen.

Het afscheid van grote, dure spullen geeft je ook de gelegenheid je financiën op orde te krijgen. En aan een stevige financiële positie te bouwen. Geen geld meer naar de bank brengen voor een hoge aflossing. Maar geld op je eigen rekeningen, zodat je vermogen op kan bouwen. Zodat je ook later in je leven die kwaliteit kan vasthouden.

Uitgewoond

De stappen die ik zette met mijn huis waren een gevolg van de stappen die ik zette in mijn innerlijke woning. Ik was uitgewoond en had een groot verlangen naar liefde.

Als je hoofd boordevol gedachten en overtuigingen zit die je tegenhouden en stress opleveren, neem er afscheid van. Houd een grote schoonmaak. Je zal ontdekken dat de liefde waar je zo naar verlangt alleen in jouzelf te vinden is. Vul jezelf dagelijks met goede gedachten en ondersteunende overtuigingen. Spreek dagelijks je waardering uit voor jezelf en erken jezelf voor de stappen die je zet. Dat doe ik ook nog steeds.

Innerlijke vervulling

Veel ondernemers werken hard, maar jezelf vullen met liefde, dat is pas hard werken. Want iedere keer word je weer geconfronteerd met gedachten waarmee je jezelf tekort doet. Deze innerlijke vervulling is dagelijks werk dat nooit meer stopt.

Dat harde werken aan je innerlijke woning brengt een ongekende kwaliteit in je leven. Ik werd gelukkig, mijn kinderen werden blij, ik ontmoette mijn lief. En mijn business floreerde.

Door je innerlijke groei leer je dat je niet andermans problemen op hoeft te lossen. Anderen willen graag hun problemen bevestigd krijgen. En als iemand anders je problemen oplost, krijg je al gauw weer dezelfde problemen terug.

Leergierige types die implementeren

Kies ook in je business een volgend niveau en werk alleen nog met mensen die er echt voor gaan. Deze mensen implementeren, nemen zelf initiatief, pakken hun verantwoordelijkheid en stellen actief vragen. Het zijn types die leergierig zijn, maar vooral de opgedane kennis zich eigen maken en ook toepassen.

Je klanten moeten klaar zijn om succes te willen bereiken. Bereid zijn lessen te leren. Je kunt hun lessen niet voorzien en al helemaal niet oplossen. Maar als je klanten je nodig hebben, wees er om hen te steunen. “The student must come to the teacher,” zei Louise Hay. “And when the student is ready, the teacher is always there.”

Kies je klanten

Om alleen nog maar te werken met je favoriete klanten is in eerste instantie moeilijk. Want ineens heb je veel minder klanten. Maar wat blijkt? Het geeft ongelofelijk veel vervulling. Je kunt veel meer betekenen voor je klant. Er veel meer voor ze zijn. Tijd en aandacht nemen om hen te helpen. Help hen dan te geven wat hun klanten van hen nodig hebben. Het gaat dan niet meer om jou en je klanten, maar om de klanten van je klanten. Voor hen kan je veel meer betekenen.

Dat besluit heeft een enorme impact op de kwaliteit van je werk. Daarbij geeft het je veel meer rust. Je hebt immers veel minder klanten. Hierdoor kan je de tijd nemen je business verder te ontwikkelen en er nog meer kwaliteit in te stoppen.

Waar wil je staan over 5 jaar?

Inmiddels ben ik 5 jaar verder en vele ervaringen rijker. De impact van mijn besluit om te gaan voor kwaliteit en geen genoegen te nemen met minder is groots. Er is veel om dankbaar voor te zijn. Ook voor de moeilijkste en pijnlijkste lessen, zoals mijn scheiding, want die brachten me het verst.

Soms is het moeilijk bij je besluit te blijven, omdat het zo ver buiten je comfortzone ligt. Je hebt de neiging om te gaan voor kortetermijnresultaten, maar die doen je op lange termijn tekort.

Kwaliteit boven snelheid

Veel ondernemers willen zo snel mogelijk hun business op de rit hebben. Veel businesscoaches beloven dat ook. Ik niet. Ik beloof je kwaliteit. Kwaliteit in je leven en in je bedrijf. En het resultaat daarvan is, dat je vervulling ervaart en het maximale kan betekenen voor je klant. De succesvolle business ontstaat dan vanzelf. 

Ik nodig je uit eens naar de kwaliteit van je leven te kijken. Naar je relaties, je gezondheid, je huis, je bedrijf en je klanten. Verbetering hiervan begint bij jouzelf. Vul jezelf met kwaliteit. Doe het nu en wacht niet langer.

Hulp nodig?

Heb mijn ondersteuning hierbij nodig? Ik ben er voor je. Meld je aan voor mijn masterclass Succesvol Ondernemerschap en we zetten samen de eerste stap.

Maar let op: ik werk alleen met kleine groepen en mijn masterclass is zeer gewild. Meld je daarom direct aan. Het zou zonde zijn als je dit bijzondere event mist.

Geef je hier direct op: masterclass Succesvol Ondernemerschap

Tot dan!

Hartelijke groet,
Marielle

Uiteraard behandel ik jouw persoonlijke gegevens vertrouwelijk.
Ik verwijs je hiervoor naar de Privacy Verklaring.

16 Reacties

 1. Veron Goemans

  Mooi Mariëlle dat jij voor kwaliteit gaat en niet voor snelheid.

  Jouw woorden over liefde voor jezelf hebben en dagelijks waardering voor jezelf uitspreken, zetten me aan het denken. Mezelf waarderen is absoluut niet mijn sterkste kant, ben er veel beter in om mezelf naar beneden te halen. Nog een hoop te leren dus.

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Fijn dat mijn woorden jou aan het denken zetten Veron. Dat is precies de bedoeling.
   Mijn ervaring is wanneer je jezelf waardeert, de kwaliteit van je leven sowieso omhoog gaat.

   Succes en liefs Marielle

   Antwoord
 2. Kit

  Mooie blog Marielle. Ik merk het afgelopen jaar in het werken aan mijn bedrijf ook dat het stapsgewijs een implementatie van een kwaliteit is die niet meer weg te gummen is. Zowel voor mij prive als zakelijk, waarin ik voor mezelf een heleboel heb opgeruimd en het nu financieel begint aan te trekken. Echt zo gaaf om te merken dat het niet zit in snelheid maar gestaag en doelgericht met liefde voor jezelf doorwerken aan je droom. En daarmee wordt mijn werkelijkheid wordt nog mooier dan mijn droom voor mij en mijn klanten.

  Antwoord
 3. Barbara

  Dank voor je waardevolle blog. Herkenbaar dat je van de pijnlijkste lessen het meeste leert. Ik heb al vele mooie stappen gezet en ga er nog vele zetten. Ik kijk er echt naar uit. Vooral om dat het ver weg is van de ratrace (letterlijk), in vrijheid en ook financiële vrijheid. Daarmee groei ik persoonlijk en zakelijk en daarmee groeien ook mijn klanten. Wat een rijkdom om door te mogen geven.

  Liefs, Barbara

  Antwoord
 4. Femke

  Ik ben vorig jaar thuis begonnen met ontspullen en al vrij snel kon mijn partner zich daar ook in vinden. We zijn nog lang niet klaar maar het voelt zo goed om spullen die al jaren in een kast staan of nog in een doos zitten op te ruimen, weg te doen via bv marktplaats, aan een ander te geven etc.
  Ook zakelijk gezien ben ik steeds meer aan het opruimen. Mijn bureau ontploft al snel in een vrolijke creatieve werkplaats en zorgt daardoor ook voor afleiding. Dagelijks opruimen van mijn bureau, wekelijks reviewen van mijn afgelopen week en vooruitblik op volgende week, taken van mijn lijstje, taken opnieuw inplannen of opruimen dan wel delegeren. Het voelt heerlijk en geeft rust en energie. En dan wetende dat ik maandag ga starten met het jaarprogramma van Marielle waar ik onder andere al jouw lessen ga leren en implementeren geeft nog meer rust en energie, dat gun ik iedereen!

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Tadaa! Je gaat een prachtig jaar tegemoet Femke, echt super dat je erbij bent!

   Antwoord
 5. Monique

  Mooi blog Marielle. Het beschrijft precies de fase waar ik momenteel inzit. Dit is weer een bevestigingsbrief ik goed bezig ben.

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Fijn Monique dat dit een artikel een bevestiging voor je is.

   Antwoord
 6. Simone

  Herkenbaar en het blijft werken in en aan jezelf.
  Fijn om te lezen dat ik niet de enige ben die wel weet hoe het zit maar dat het niet vanzelf gaat😅

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Zou het bij iemand wel vanzelf gaan? 🙂

   Antwoord
 7. Marieke Driebergen

  Wat een mooie blog over waar het ondernemerschap echt om draait. Bedankt! Ik heb het ook op mijn LinkedIn gedeeld.

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   wat fijn Marieke dat je mijn blog op LinkedIn hebt gedeeld, dankjewel!

   Antwoord
 8. Marie-José

  Mooi Marielle. Kiezen voor kwaliteit van leven, dat maakt je inderdaad het gelukkigst. Terug naar jezelf, keiharde levenslessen hebben ook mij dat geleerd. Terug naar mijn Innerlijke Kracht. Dat is ook wat ik mijn klanten leer. Met ongekend mooie resultaten ❤️

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Het kan niet anders dat deze kwaliteit impact heeft op je klant. Ik ben blij om te lezen dat ook jouw klanten hier profijt van hebben.

   Antwoord
 9. Jet Sebus

  Mooie blog, Mariëlle – en goed gedaan! Big hug van Jet

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   big hug terug Jet!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *