Je zit in de ratrace van hard werken, veel geld willen verdienen en je weet niet hoe het anders kan. Je wil je leven vullen met kwaliteit en geen genoegen meer nemen met minder.

Opruiming

Het universum helpt je soms een handje. Het confronteerde mij met een scheiding die me hielp om eindelijk uit de ratrace te stappen.

Waar loop jij tegenaan? Wanneer is het jouw moment om helemaal opnieuw te beginnen met je leven en te starten met iedere dag je beste zelf te leven?

Mijn huis was een blok aan mijn been. Mooi en groot, maar duur en vele uren onderhoud. Dus ik vertrok naar mijn huidige woning. Klein en knus. Ik nam enkele persoonlijke spullen mee, de bedden van de kinderen en mijn logeermatras. Ik begon helemaal opnieuw, met niets. Vanaf het eerste moment voelde het goed. Mijn nieuwe en nog lege huis werd een veilige plek voor mij en mijn kinderen. Nog een besluit: het zou mijn droomhuis worden.

Financiën op de rit

Ik zorgde voor een goede pot met geld. Want ook met mijn bankrekening was ik opnieuw begonnen. Ik had een nieuwe frisse rekening om te vullen. Dat lukte snel en dat geld gebruikte ik voor de inrichting van mijn huis. Ik vroeg een bevriende ondernemer en binnenhuisarchitect hierbij te helpen. Ik creëerde een heerlijk huis, de allermooiste slaapkamers en een werkkamer waar ik mijn VIP-klanten kan ontvangen.

Het afscheid van grote, dure spullen geeft je ook de gelegenheid je financiën op orde te krijgen. En aan een stevige financiële positie te bouwen. Geen geld meer naar de bank brengen voor een hoge aflossing. Maar geld op je eigen rekeningen, zodat je vermogen op kan bouwen. Zodat je ook later in je leven die kwaliteit kan vasthouden.

Uitgewoond

De stappen die ik zette met mijn huis waren een gevolg van de stappen die ik zette in mijn innerlijke woning. Ik was uitgewoond en had een groot verlangen naar liefde.

Als je hoofd boordevol gedachten en overtuigingen zit die je tegenhouden en stress opleveren, neem er afscheid van. Houd een grote schoonmaak. Je zal ontdekken dat de liefde waar je zo naar verlangt alleen in jouzelf te vinden is. Vul jezelf dagelijks met goede gedachten en ondersteunende overtuigingen. Spreek dagelijks je waardering uit voor jezelf en erken jezelf voor de stappen die je zet. Dat doe ik ook nog steeds.

Innerlijke vervulling

Veel ondernemers werken hard, maar jezelf vullen met liefde, dat is pas hard werken. Want iedere keer word je weer geconfronteerd met gedachten waarmee je jezelf tekort doet. Deze innerlijke vervulling is dagelijks werk dat nooit meer stopt.

Dat harde werken aan je innerlijke woning brengt een ongekende kwaliteit in je leven. Ik werd gelukkig, mijn kinderen werden blij, ik ontmoette mijn lief. En mijn business floreerde.

Door je innerlijke groei leer je dat je niet andermans problemen op hoeft te lossen. Anderen willen graag hun problemen bevestigd krijgen. En als iemand anders je problemen oplost, krijg je al gauw weer dezelfde problemen terug.

Leergierige types die implementeren

Kies ook in je business een volgend niveau en werk alleen nog met mensen die er echt voor gaan. Deze mensen implementeren, nemen zelf initiatief, pakken hun verantwoordelijkheid en stellen actief vragen. Het zijn types die leergierig zijn, maar vooral de opgedane kennis zich eigen maken en ook toepassen.

Je klanten moeten klaar zijn om succes te willen bereiken. Bereid zijn lessen te leren. Je kunt hun lessen niet voorzien en al helemaal niet oplossen. Maar als je klanten je nodig hebben, wees er om hen te steunen. “The student must come to the teacher,” zei Louise Hay. “And when the student is ready, the teacher is always there.”

Kies je klanten

Om alleen nog maar te werken met je favoriete klanten is in eerste instantie moeilijk. Want ineens heb je veel minder klanten. Maar wat blijkt? Het geeft ongelofelijk veel vervulling. Je kunt veel meer betekenen voor je klant. Er veel meer voor ze zijn. Tijd en aandacht nemen om hen te helpen. Help hen dan te geven wat hun klanten van hen nodig hebben. Het gaat dan niet meer om jou en je klanten, maar om de klanten van je klanten. Voor hen kan je veel meer betekenen.

Dat besluit heeft een enorme impact op de kwaliteit van je werk. Daarbij geeft het je veel meer rust. Je hebt immers veel minder klanten. Hierdoor kan je de tijd nemen je business verder te ontwikkelen en er nog meer kwaliteit in te stoppen.

Waar wil je staan over 5 jaar?

Inmiddels ben ik 5 jaar verder en vele ervaringen rijker. De impact van mijn besluit om te gaan voor kwaliteit en geen genoegen te nemen met minder is groots. Er is veel om dankbaar voor te zijn. Ook voor de moeilijkste en pijnlijkste lessen, zoals mijn scheiding, want die brachten me het verst.

Soms is het moeilijk bij je besluit te blijven, omdat het zo ver buiten je comfortzone ligt. Je hebt de neiging om te gaan voor kortetermijnresultaten, maar die doen je op lange termijn tekort.

Kwaliteit boven snelheid

Veel ondernemers willen zo snel mogelijk hun business op de rit hebben. Veel businesscoaches beloven dat ook. Ik niet. Ik beloof je kwaliteit. Kwaliteit in je leven en in je bedrijf. En het resultaat daarvan is, dat je vervulling ervaart en het maximale kan betekenen voor je klant. De succesvolle business ontstaat dan vanzelf. 

Ik nodig je uit eens naar de kwaliteit van je leven te kijken. Naar je relaties, je gezondheid, je huis, je bedrijf en je klanten. Verbetering hiervan begint bij jouzelf. Vul jezelf met kwaliteit. Doe het nu en wacht niet langer.

Hulp nodig?

Heb mijn ondersteuning hierbij nodig? Ik ben er voor je. Meld je aan voor mijn masterclass Succesvol Ondernemerschap en we zetten samen de eerste stap.

Maar let op: ik werk alleen met kleine groepen en mijn masterclass is zeer gewild. Meld je daarom direct aan. Het zou zonde zijn als je dit bijzondere event mist.

Geef je hier direct op: masterclass Succesvol Ondernemerschap

Tot dan!

Hartelijke groet,
Marielle

Uiteraard behandel ik jouw persoonlijke gegevens vertrouwelijk.
Ik verwijs je hiervoor naar de Privacy Verklaring.

 

Ontdek 6 Manieren Om Met Gemak Meer Klanten Te Krijgen

Praktisch handboek voor Startende Ondernemers. 

Ik geef toestemming voor:

Je hebt het ebook succesvol aangevraagd!