De ultieme boekenlijst

1 reactie

Welke boeken helpen jou het beste in je zakelijke en persoonlijke ontwikkeling?

Ik hou van boeken

Voor mijn vakantie deed ik op LinkedIn een oproep. Ik wil namelijk mijn boekenlijst voor ondernemers aanvullen met waardevolle titels. Ik hou van boeken. Van boeken lezen én van boeken schrijven. Boeken over persoonlijke ontwikkeling, spirituele groei, geld of marketing. Ik lees meestal meerdere boeken tegelijk en veel boeken lees ik meerdere keren. Herken je dat? Ontdek je dan ook bij de derde keer lezen weer nieuwe dingen?

Handvat voor jou

Veel ondernemers zoeken een zelfhulpboek dat antwoord geeft op hun vragen. Maar het aantal beschikbare titels is dan zo groot, dat je vaak door de bomen het bos niet ziet. De lijst die ik heb samengesteld is een mooi handvat voor jou. Het bevat titels die je ondersteunen in je zakelijke en je persoonlijke groei.

Wanneer jij nog suggesties hebt voor de lijst met jouw favoriete titels, laat ze dan alsnog achter op mijn LinkedInbericht. Regelmatig vul ik de lijst aan met waardevolle titels.

Reacties

Het is duidelijk dat er veel ondernemers zijn die graag lezen, want ik kreeg een overweldigend aantal reacties. Ik heb nu een boekenlijst samengesteld met meer dan 100 titels. Maar wel overzichtelijk ingedeeld in categorieën, zodat de juiste titels voor jou eenvoudig te vinden zijn.

De Keuze, leven in vrijheid

Een aantal boeken en schrijvers zijn meerdere malen genoemd. Het boek dat het vaakst werd aanbevolen is het boek De Keuze. De Keuze, leven in vrijheid van Dr. Edith Eva Eger staat ook voor mij persoonlijk met stip op 1. Ik heb haar vorig jaar ontmoet en een persoonlijke boodschap met haar handtekening in mijn boek staan. De korte ontmoeting die ik met haar had is voor mij een dierbare herinnering. De Keuze, leven in vrijheid is dan ook erg actueel.

Veel mensen ervaren dat ze hun vrijheid kwijtraken door de maatregelen die de overheid neemt. Dr. Eger beschrijft dat je – ongeacht de omstandigheden – altijd de vrijheid hebt om een keus te maken hoe je met de omstandigheden omgaat. Dat betekent niet dat je je door de omstandigheden moet laten leiden, want dat betekent lijden. Maar neem leiderschap en bepaal zelf hoe je ermee omgaat.

Meer schrijvers

Van sommige schrijvers zijn alle titels genoemd, zoals de boeken van Hans Peter Roel, Louise Hay, Deepak Chopra en Wayne Dyer.

Maar wat ik echt supercool vind is dat een aantal schrijvers hun eigen boeken hebben genoemd, zoals het Zeildagboek van Ingrid van den Broek: loslaten op zee is gekkenwerk, maar zij maakte een wereldreis op een zeilboot en dat noodzaakte haar tot loslaten.

Love is in the Air is geschreven door Renske Dragt die jarenlang werkte als stewardess. Ze gunt je een blik achter de schermen en vertelt hoe een vlucht mensen met elkaar verbindt.

Succes met je Bedrijf

En natuurlijk mijn eigen boek: Succes met je Bedrijf. Een praktische handboek dat iedere ondernemer in huis wil hebben. Je krijgt nu de kans om het aan te schaffen voor alleen de onkosten van drukken en verzenden. Bestel het meteen!

Nieuwsgierig

Ik kreeg twee titels die mij erg nieuwsgierig maakten:

  • De monnik die zijn Ferrari verkocht – Robin Sharma
  • Mama rijdt een Bentley – Merel Kooning

Ik had bij deze titels meteen allerlei gedachten. Wat interessant dat een monnik een Ferrari heeft. En hoe cool is het als mama een Bentley heeft en daar trots mee rondtoert. Kennelijk heb ik ook iets met auto’s. Nog niet zo lang geleden reed ik zelf een blauwe Jaguar. Zo zie je maar hoe belangrijk het is met titels te werken die uitnodigend zijn. Je triggert je lezer daarmee om in beweging te komen.

Gratis download

De Boekenlijst van Succes met je Bedrijf is ook voor jou beschikbaar. Je kan die hier downloaden: https://www.succesmetjebedrijf.nl/gratis-ultieme-boekenlijst/

Tips om boeken te kiezen

Lees deze boeken niet alleen, maar lééf ze ook. Pas de inzichten uit de boeken ook werkelijk toe in je leven. Er is de wereld aan zelfhulpboeken beschikbaar, maar die helpen je alleen maar verder als je de hulp die je aangereikt krijgt ook gaat toepassen. Want de echte groei zit in de implementatie en de confrontatie die je dan tegenkomt. Een zelfhulpboek lezen en er vervolgens niets mee doen is leuk, maar eigenlijk zonde van je tijd. Die tijd kan je dan beter besteden aan implementeren. Ik geef je hieronder een paar eenvoudige tips.

Kies je goeroe

Kies je favoriete goeroe. Ik lees bijvoorbeeld heel graag de boeken van Wayne Dyer. Ik focus me op zijn boeken. Hij heeft zo’n 40 titels, dus daar ben ik de rest van mijn leven wel zoet mee. Wat hij schrijft, schrijven veel andere goeroes ook, maar op een andere manier. Ik hou van zijn taal en zijn manier van schrijven. Daardoor implementeer ik de stof makkelijker.

Lees het een paar keer

Lees een boek volledig door. En lees het daarna nog een keer, bijvoorbeeld iedere dag of iedere week een hoofdstuk. Maak aantekeningen en noteer de stappen die jij wil toepassen in je leven en in je bedrijf.

Reserveer tijd

Neem dagelijks de tijd om je aantekeningen door te nemen en de lessen te implementeren. Reserveer tijd in je agenda voor studie, implementatie en zelfreflectie. Dit zorgt voor een heldere en kalme geest. Reserveer hiervoor bij voorkeur de ochtenden en waak ervoor dat deze momenten niet worden ingevuld met vragende kinderen of afspraken met klanten. Het is tijd die je zelf nodig hebt voor persoonlijke en spirituele groei.

Zoek een coach

Je komt in jouw (zelf)studie vragen tegen. Dit zijn soms pijnlijke confrontaties waar je niet altijd een antwoord op hebt. Je kent immers je eigen blinde vlekken niet. Zoek daarom een coach aan wie je die vragen kan stellen. Iemand die jou helpt om je blinde vlekken helder te maken.

Gratis GroeiSessie

Ten slotte wijs ik je op mijn gratis GroeiSessie. In deze sessie worden jouw blinde vlekken helder. Helderheid is belangrijk om zicht te krijgen op de volgende stap die jij nodig hebt om te groeien.

Meld je direct aan. Ik heb per sessie plek voor maximaal 10 deelnemers. Een aantal sessies zijn inmiddels volgeboekt.

Meld je hier aan: https://www.succesmetjebedrijf.nl/gratis-groei-scan/

En vergeet dus niet een exemplaar van de boekenlijst aan te vragen.

Hartelijke groet,
Marielle

Uiteraard behandel ik jouw persoonlijke gegevens vertrouwelijk.
Ik verwijs je hiervoor naar de Privacy Verklaring.

1 Reactie

  1. els

    Hoi Marielle, Bedankt voor de enorme lijst van boeken. Ik hou ook van boeken, heerlijk! Nu zijn mijn boeken vooral gericht op mijn beroep. Ik ga je lijst uitprinten en ze langzaam aanschaffen en lezen. Dank je wel, groetjes els

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *