Financiële zekerheid, 7 simpele maatregelen - Succes met je Bedrijf

Hoe creëer je financiële zekerheid? 7 simpele maatregelen

10 reacties

Geld op je bankrekening is een van de voorwaarden voor een succesvolle business. Creëer dus financiële zekerheid. Het is simpel: kijk op je bankrekening, dan zie je hoe succesvol je bedrijf is. Het gaat dus niet om je omzet of je winst, maar gewoon om het geld op je rekening. Ontbreekt het je aan geld, dan ontbreekt het je aan zakelijk succes en komt het voortbestaan van je bedrijf in gevaar.

Er is nog een simpele regel: het goud mijdt degene die platzak is. Deze wijsheid komt van George S. Clason en ik raad je aan zijn boek te lezen: De rijkste man van Babylon: Eeuwenoude regels voor financiële vrijheid en welvaart.

Wil jij financiële zekerheid creëren? Pas dan deze 7 simpele maatregelen toe:

1. Hou van geld 

Zie geld als je vriend, ontvang het met liefde en geef het met liefde uit. Laat de gedachte los dat je er zoveel mogelijk van moet hebben, maar laat ook de gedachte los dat je het niet nodig hebt. Kortom, laat alle weerstand los die je voelt bij geld. Weerstand tegen te veel geld én weerstand tegen te weinig geld. Want je zal nooit financiële zekerheid creëren, als je weerstand voelt tegen geld. Financiële zekerheid zit in je vermogen om verbinding te maken met alles wat in overvloed voor jou beschikbaar is. Pas wanneer jij van geld houdt, kan het je bankrekening binnen blijven stromen.

2. Zet 10% van je inkomsten weg

Als je van 100 euro kan leven, kan je ook van 90 euro leven. Zet van elke 100 euro die je verdient er 10 weg op een aparte bankrekening. Als je dit consequent toepast, zal je ontdekken dat het steeds makkelijker wordt en dat je snel meer geld naar je toe zal trekken. Want het goud voelt zich aangetrokken tot iemand die een bepaald gedeelte van zijn verdiensten niet uitgeeft. Het geld dat je apart zet, geef je niet uit. Pas wanneer je hebt geleerd hoe je jouw geld vermenigvuldigt, is het tijd om dit geld te gebruiken.

3. Bewaak je kosten

Maar hoe kan je 10% van je inkomsten wegzetten als je inkomsten sowieso al niet genoeg zijn voor je uitgaven? Dat komt omdat je kosten waarschijnlijk zijn meegegroeid met je inkomsten. Stop daar nu mee en geef alleen uit wat je werkelijk nodig hebt. Trek als het nodig is flink de broekriem aan. Maak een overzicht van je noodzakelijke uitgaven en zet ze in een begroting. Maak je kosten inzichtelijk. Het boek Kakebo de Japanse kunst van het sparen geeft je heel praktische tips. Het is een budget journal waarmee je uitgaven in kaart brengt. Het geeft je rust in je hoofd en het schept licht in de financiële duisternis. Dat is precies wat je nodig hebt om je bedrijf financieel de juiste kant op te sturen.

4. Bescherm je geld

Laat je niet verleiden door het verlangen om snel geld te verdienen. Onderzoek of een investering je ook werkelijk geld oplevert, voordat je geld uitgeeft. Vraag zorgvuldig na wat de ervaringen van anderen zijn. Je kan je als ondernemer geen roekeloosheid of onnadenkendheid permitteren. Mijn allereerste investering in een website werd bijvoorbeeld een ramp. Het kostte me te veel geld en het leverde niets op.

5. Leer meer geld te verdienen

Voor veel geld op je bankrekening moet je niet alleen maar geld wegzetten en beheersen. Het is ook belangrijk dat je leert hoe je meer inkomsten genereert. Zorg dat je de vaardigheden daarvoor onder de knie krijgt. Hoe groter je vaardigheden, hoe meer je verdient. Leer hoe je klanten naar je toe trekt, hoe je kwalitatief hoogwaardige diensten ontwikkelt en hoe je goed verkoopt. Dat leer je door het gewoon heel vaak te doen. Maak vlieguren. De bedragen die je verdient worden steeds groter, omdat je meer ervaring opdoet en daardoor beter wordt. 

6. Ontwikkel meer geldstromen

Wanneer je van één geldstroom afhankelijk bent, loop je altijd een risico. Dat maakt deze crisistijd wel duidelijk. Als ondernemer kan je dat risico niet lopen, want in tijden van crisis ben je dan gauw je business kwijt. 

Als je meer geldstromen hebt, heb je meer grip op je geld en de continuïteit van je inkomsten. Je ontwikkelt meer geldstromen door meer verschillende diensten te leveren aan je klant, en die op verschillende manieren te verkopen en te leveren. Denk bijvoorbeeld aan affiliate, netwerkmarketing, samenwerkingen, vastgoed of aandelen. Die leveren je een inkomen op naast je reguliere business, zodat je ergens op terug kunt vallen als het bijvoorbeeld een tijdje minder gaat of als je wil investeren.

7. Creëer passief inkomen

Zorg voor een inkomen dat onafhankelijk is van je persoonlijke inzet en het aantal uren dat je werkt. Jij kan dan bovendien je kennis 24/7 beschikbaar stellen aan je klant. Daarmee kan je echt impact maken.

Denk bijvoorbeeld aan een online programma. Een online programma kan je altijd verkopen. Als je bovendien je processen goed inricht, verkoopt het programma zich vanzelf. Dan creëer je passief inkomen.

Gratis online training Happy Online Programma

Online programma’s zijn een prachtige manier om superveel waarde te leveren aan je klant én voor jou een mooie manier om je business op te schalen. Het maakt niet meer uit of je 10 of 100 klanten hebt – je hebt er evenveel werk aan. Die schaalbaarheid levert je grip op je tijd en geld. Daarnaast kan je met je online programma’s verschillende geldstromen realiseren. Dat geeft financiële vrijheid. 

Online programma’s zijn onmisbaar voor jou en je klant. In mijn gratis online training Happy Online Programma ontdek je welke stappen jij direct kan zetten om je online programma te maken. 

Meld je hier aan: Ja, ik wil een Happy Online Programma

 

Uiteraard behandel ik jouw persoonlijke gegevens vertrouwelijk.
Ik verwijs je hiervoor naar de Privacy Verklaring.

10 Reacties

 1. Els

  Een verhelderende blog. Ik voel mij aangetrokken door echt dankbaar te worden en gaan worden over het omgaan met geld. Hier ga ik zeker mee aan de slag. Dank je wel Marielle

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Heel graag gedaan Els. Je doet het goed. Je bent goed. Blijf dat herhalen en geloven.

   Antwoord
 2. Veron Goemans

  Dat ga ik dan maar eens doen. 10% van mijn inkomsten wegzetten.
  Heb ooit geleerd dat ik 10% van mijn inkomsten moest weggeven…

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Ja Veron, die les heb ik ook meegekregen 🙂
   Maar je kan alleen goed voor anderen zorgen als je goed voor jezelf zorgt. Dus eerst 10% voor jou, daarna volgen de andere stappen.

   Antwoord
 3. Kit

  De rijkste man van Babylon is werkelijk een prachtig boek. Zo mooi dat de universele wetten dat het goud platzakkers voorbij gaat nog steeds gelden. Ik zet nog altijd 10% opzij en ik vind het bijzonder hoe snel ik meer geld creeer. Bedankt voor dit mooie blog. Ik ben wel nieuwsgierig welke apps je bedoelt die je kunt koppelen aan je bankrekening. Bedankt voor dit mooie blog.

  Liefs Kit

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Ik gebruik de app Expense Kit. Als je zoekt in je App Store op bijvoorbeeld huishoudboekje of financial planning dan vind je heel veel apps die heel handig zijn om overzicht te creëren.

   Antwoord
 4. simona

  Hoi Marielle,

  Helemaal top en in mijn straatje is je blog omdat ik ook op deze manier werk in mijn bedrijf en met mijn klanten. Het geld gaat echt stromen als je op deze manier bezig bent. I love it. En het mooie is dat jij mij hier mee in aanraking gebracht hebt Marielle en ik je daar ontzettend dankbaar voor bent.

  Liefs Simona

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Dat is precies wat het is Simona, het geld gaat dan echt stromen. Ik ben blij dat je dit nu ook door geeft aan jouw klanten.
   Liefs Marielle

   Antwoord
 5. Marieke

  De 10% van mn inkomsten van vorig jaar staan nog steeds apart 🙂
  Bedankt voor die goede tip!

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Goed zo! 🙂

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *