Ik ben onmisbaar – Enneagram Type 2

0 Reacties

Ben jij onmisbaar? Enneagram Type 2

Als iemand je hulp vraagt, ben je al snel geneigd om die hulp te bieden, of om op zijn minst te kijken wat je voor die ander kan doen. Anderen helpen is tenslotte fijn, het geeft een voldaan gevoel. Dat fijne gevoel is precies de drijfveer van Enneagram Type 2 De Helper, ook wel de Gever genoemd. Mensen van Enneagram Type 2 betekenen graag iets voor anderen en kunnen dat ook goed, want ze voelen aan wat de ander nodig heeft en daar zijn ze trots op. 

Wat is het Enneagram?

Het Enneagram is het model waar ik in mijn coaching en training mee werk, het beschrijft 9 persoonlijkheidsstructuren. Ik ervaar het Enneagram al jaren als een prachtig model om mezelf te ont-dekken, mijn Ware Essentie te leven en mijn klanten te ondersteunen om hetzelfde te doen: te leven wie je werkelijk bent. Ik vind het zo mooi dat het Enneagram duidelijke handvatten geeft voor échte transformatie. Hierin onderscheidt het zich van andere modellen; je kan inzicht hebben in jezelf, maar dat heeft alleen nut als er ontwikkeling en groei uit voortkomt. Daarin ondersteunt het Enneagram juist heel krachtig. 

Strategieën

Je wil weg van pijn bewegen en naar plezier toe. Het Enneagram beschrijft 9 verschillende strategieën die je hiervoor kan hebben ontwikkeld in 9 types. Als je weet welk type dominant aanwezig is in jou, word je je bewust van de strategieën die je onbewust toepast en waar je gedrag uit voortvloeit. Met het Enneagram vind je de oorzaak van je gedrag. Wanneer je weet waar je gedrag vandaan komt, kan je kiezen vanuit je Ware Essentie om ander gedrag te ontwikkelen. Dat is de transformatie naar blijvende ontwikkeling en groei. 

Enneagram Type 2, De Helpers

Vandaag bespreek ik Enneagram Type 2, de Helpers. Natuurlijk helpen ook veel andere types, maar mensen van type 2 hebben daar typische overtuigingen en strategieën voor ontwikkeld. 

Als jij overwegend type 2 hebt, heb je oog voor de behoeften van anderen. Je ziet wat anderen nodig hebben, je helpt graag en je bent dienstbaar. Het is ook altijd gezellig bij jou, want je bent zeer onderhoudend. Ook heb je een groot netwerk; je bent een echt mensen-mens, goed in het onderhouden van relaties, veel sociale verplichtingen, je lijkt iedereen te kennen en je bent dus ook nog eens zeer behulpzaam. 

Dat maakt dat je vaak heel goed bent in coachwerk. Je ziet waar de behoeften van anderen liggen en je kan hen dus heel goed helpen. 

Lijden

Helpers zijn ook zeer gevoelig voor het lijden van anderen. Anderen zien lijden geeft verdriet. Dat is ook de reden waarom je moeilijk nee kan zeggen en waarom je het fijn vindt te helpen. 

Dit is een belangrijk aandachtspunt voor het coachwerk, want als je een Helper-coach bent, heb je de coachee net zo hard nodig als de coachee jou. Want je helpt je coachee, omdat diens lijden jou verdriet geeft. Dat geeft onbewuste belangenverstrengeling, wat zorgt voor onveiligheid in de coach-coachee-relatie. Daarom is het zeer belangrijk om je van die behoefte bewust te zijn. 

Tijd tekort

Ondernemers van type 2 vertellen me dat ze altijd tijd tekort hebben. Overdag heb je vaak geen tijd om aan je business te werken en ‘s avonds heb je er vaak geen puf meer voor. Ondanks je hulpvaardigheid, heb je vaak het idee dat je te weinig doet voor anderen, of dat je het niet goed doet. Je bent in je hoofd altijd bezig met wat de ander nodig heeft. 

Het komt zelfs regelmatig voor dat ondernemers type 2 tijdens mijn trainingen vertrekken, omdat anderen een beroep op ze doen. Er moeten plotseling kinderen opgehaald worden of er is iemand anders die dringend hulp nodig heeft en er is niemand anders beschikbaar die dat op zich kan nemen.

Speciaal en aardig

Tegelijk voel je je ook speciaal, omdat je kan zien waar andere mensen hulp bij nodig hebben en omdat je dat ook biedt. Je wil graag gezien worden als een vriendelijk mens dat onmisbaar is. Je wil graag nodig zijn. Het feit dat je ziet dat anderen nodig hebben en dat jij dat kan aanbieden maakt je trots: zie je wel, ik ben nodig. Dat is ook de reden dat je graag veel mensen om je heen verzamelt, zodat je voor hen nodig kan zijn. 

Dit is meteen het onderscheid tussen mensen van Enneagram Type 2 De Helper en andere mensen die graag helpen. Want helpen geeft mensen van Enneagram Type 2 een gevoel van trots. Dat is fijn, trots geeft een goed gevoel: je bent belangrijk, onmisbaar, anderen zijn afhankelijk van jouw hulp. Dat gevoel hou je graag onbewust in stand. 

Ben jij onmisbaar?

Mensen zijn afhankelijk van jouw hulp en jij bent onmisbaar, is dan ook de persoonlijke ervaring van mensen van type 2. 

De keerzijde van die dienstbaarheid is dat je niet kan ontvangen. Je voelt je vaak afgewezen en onvoldoende gewaardeerd. Je kan jezelf niet geven wat je nodig hebt. Dat doet vaak pijn. Je werkt zo hard om de ander te helpen en je krijgt er niets voor terug. 

3x Transformatie voor Enneagram Type 2

Je kan 3 dingen ontwikkelen om dit gedrag te transformeren naar ontwikkeling en groei, met een enorme impact op je zakelijke groei.

1. Nee zeggen

Ik schreef recent een artikel over uitstelgedrag en benoemde kort per Enneagramtype wat de reden is van uitstellen. Als ondernemers van type 2 stel je uit, omdat anderen vaak een beroep op je doen, waardoor je vaak geen tijd hebt voor je eigen business. Eerst moet je anderen helpen. Planning is om dezelfde reden een issue. Je hebt continu het idee dat je achter de feiten aanhobbelt en tijd tekort komt. Je bent vaak ook moe van alles wat je moet doen. 

Begin nou eens met een planning te maken in je agenda met iedere dag een moment voor jezelf, bijvoorbeeld een uur. Zo creëer je tijd voor jezelf om te ontdekken wat jouw behoeften zijn en tijd om dat te gaan doen. Zet desnoods de telefoon uit en ga de natuur in. Even niets, alleen jezelf. Leer nee te zeggen wanneer anderen een beroep doen op jouw tijd. Dus eerst tijd voor jezelf en daarna tijd voor de ander. Dat is ook een heel mooie manier om beter voor jezelf te leren zorgen. 

2. Zorg voor jezelf

Ondernemers van type 2 vragen geen hulp. Het is al een wonder als je überhaupt in mijn programma belandt. Hulp voor jezelf vragen past niet bij het imago van het aardige, dienstbare en behulpzame mensen-mens dat je graag wil zijn. 

Je weet eigenlijk ook niet waar je hulp bij nodig hebt. Maar je weet ook niet wat je zelf wil, hoor ik vaak van deze ondernemers, en je kan moeilijk ontdekken wat je echt leuk vindt om te doen, in je ondernemerschap en privé. 

Leer jezelf te helpen door hulp van anderen in te schakelen. Jezelf laten helpen hoeft de hulp aan anderen niet in de weg te staan. Zorg dat je aanwezig bent in de hulp die je wordt geboden. Breng het meer in balans. Je kan ook de hulp van een coach inschakelen, vraag of die je een spiegel voorhoudt. Vraag om feedback. 

Leer om zelf hulp te vragen. Het is een uiting van zelfzorg die gewoon heel goed voor je is en tegelijk een manier om te leren ontvangen. 

3. Ontvangen

Bij mensen van type 2 is er geen natuurlijke uitwisseling tussen geven en ontvangen. Je geeft alleen. Daardoor stagneert de boel (zie ook mijn blog van vorige week).

Tot overmaat van ramp ontvang je te weinig waardering voor alles wat je voor de ander doet. Dat doet pijn. Ondernemers van type 2 beschrijven dit vaak als afwijzing. 

Leer daarom ontvangen. Leer bijvoorbeeld geld te ontvangen op je bankrekening, door niet alleen te geven, maar ook te verkopen. Geven en ontvangen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en juist door ook te leren ontvangen, breng je het meer in balans. Het staat elkaar niet in de weg, het vult elkaar juist aan. Wat wil je eigenlijk ontvangen? Dat wordt dan ook duidelijker. 

Resoneert de beschrijving van Enneagram Type 2 met jou? Ik ben er heel benieuwd naar, laat het gerust weten hieronder in het reactieveld. Ik ben ook benieuwd welke eerste stap je gaat zetten in je ontwikkeling. 

Binnenkort staat er een online training op de agenda: Ontdek de Wijsheid van het Enneagram.

Meld je hier aan! 

Uiteraard behandel ik jouw persoonlijke gegevens vertrouwelijk.
Ik verwijs je hiervoor naar de Privacy Verklaring.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *