Op zoek naar Maria

12 reacties

Wanneer speel jij de hoofdrol in jouw show?

Ik ben fan van alle Maria’s. Ze zingen prachtig en ze zien er allemaal geweldig uit. Supervrouwelijk ook: al die mooie jurken die ze dragen. Heerlijk om naar te kijken. Ze hebben passie voor wat ze doen, ze durven zichzelf te laten zien en ze zijn ontvankelijk voor feedback. Echt vakvrouwen. Ik heb het over de Maria’s in het talentenjachtprogramma Op zoek naar Maria

Deze Maria’s die willen maar één ding: de hoofdrol in de musical The Sound of Music. Daar gaan ze voor. Keer op keer geven ze een show weg en ontvangen ze feedback van The Masters, met Pia Douwes als absolute queen. Behalve dat ik geniet van de Maria’s, hang ik ook aan de lippen van de jury. Die zeggen zo ongelofelijk veel waardevolle dingen. Ik heb hun feedback van de afgelopen afleveringen voor je genoteerd:

Onzekerheid is de vijand
Durf jezelf te verrassen
Vlieguren maken, want ervaring is zichtbaar
Je bent kwetsbaar
Of je het nou haalt of niet, het zegt niets over jou
Durf
Zorg goed voor jezelf
Discipline
Ga nu ontzettend veel van jezelf houden
Laat je pijn zien
Maak er je eigen verhaal van
Laat jezelf zien
Neem risico’s
Laat het zijn
Je zit te veel in je hoofd
Laat je ziel doorschemeren
Het gaat om de urgentie
Met welke intentie doe je iets?
Relax, werk minder hard
Het heeft oefening nodig
Kijk hoe anderen het doen en vind je eigen stijl
Vastberaden
Gooi het eruit
Neem de kijker mee in je verhaal
Intentie – ik wil het zien
Voel het
Laat het voelen, uit je hart komen
Laat de noodzaak zien
Neem ons mee in je verlangen

Speel de hoofdrol in je eigen musical

Lieve ondernemer, speel de hoofdrol in jouw eigen musical. Geef supergave webinars. Geef iedere keer een fantastische show weg.  Zorg dat je er prachtig uitziet, durf jezelf te laten zien, vraag feedback van anderen en ga het gewoon iedere week doen. 

Jij kan het ook

Maak de keuze, ga ervoor. Deze Maria’s hebben een enorme drive en zijn ongelofelijk toegewijd aan het zingen, aan iets moois neerzetten voor het publiek. En dat nota bene terwijl het op dit moment allemaal op afstand is, want er zit behalve de jury geen mens in de zaal. Iedere keer geven ze een geweldige show voor niet meer dan 4 juryleden. Jij kan dat ook. Je hoeft alleen maar de keus te maken om het werkelijk te doen. 

Geef je allerbeste show

Deze Maria’s zijn ook onzeker, twijfelen ook of ze het wel goed kunnen, zijn ook bang om hun teksten te vergeten of dat ze met hun torenhoge hakken van de trap storten. Maar ze doen het wel, ze staan voor de camera en geven een geweldige show. En iedere week worden ze beter. Ja, iedere week valt er ook iemand af. Dus je moet je wel onderscheiden. En dat doe je door gewoon iedere keer weer je allerbeste show te geven. 

Deel je passie

Maak vlieguren, doe het veel en vaak. Verzamel mensen om je heen die je feedback geven, zodat je steeds beter wordt en je boodschap steeds beter overkomt. En geniet er vooral van. Het is ontzettend leuk om je passie te delen met een groot publiek, zelfs op afstand. Dat laten de Maria’s heel mooi zien. 

Happy Online Programma

Dus go for it. En als je besluit om er echt voor te gaan, meld je dan aan voor mijn gratis online training Happy Online Programma. Daar vertel ik precies hoe jij dat doet: online ondernemen, online programma’s maken en online succes realiseren. 

Meld je nu aan: Gratis Online Training – Happy Online Programma

Het is live. Ik beloof je mijn mooiste jurk aan te trekken en mijn allerbeste show te geven. Supercool als je erbij bent.

 

Uiteraard behandel ik jouw persoonlijke gegevens vertrouwelijk.
Ik verwijs je hiervoor naar de Privacy Verklaring.

12 Reacties

 1. Laerke

  Jaaaa, ik krijg gewoon mega veel energie van jouw woorden, enthousiasme en inspiratie Marielle.

  Ik heb de show/uitzendingen niet gezien, maar ik wil ze nu zeker wel zien.

  En ja! Sta ervoor, ga ervoor, met alle hebben en houden, dat is ook het gevoel wat ik de afgelopen dagen heb, dus dit spreekt me aan en zet me aan.

  Webinar geven en (nog een) online programma maken en geven, yes, dat is inderdaad op mijn lijstje en die gaat er nu ook veel sneller komen.

  Dankjewel voor je waardevolle blogpost Marielle.

  Liefs,
  Laerke

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Ja, gaaf he lieverd? Fijn dat het je inspireert! Waar gaat jouw allereerste webinar over?

   Antwoord
 2. Savannah Engelenberg

  Wat leuk dat je ook fan bent. Ik geniet ook elke week intens van de veelzijdige dames! Geweldig hoe ze, ondanks hun angst en zenuwen, elke keer opnieuw een krachtige show neerzetten.

  Ik heb de adviezen en opmerkingen van de jury niet opgeschreven (goed idee!), maar ik ervaar zoveel herkenning (zowel bij de dames als de commentaren) dat ik het gevoel heb alsof de jury tegen mij praat.

  Dank je wel voor het noteren en het delen 🙏🏼

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Wat leuk Savannah! Welk commentaar van de jury spreekt je het meeste aan?

   Antwoord
 3. Mirjam

  Geweldige blog Marielle, heb ervan genoten!

  Ik ken het tv programma niet, maar kan me er wel iets bij voorstellen. Keek eerder ook altijd met plezier naar The Voice of het nu kids of senioren of ‘welke leeftijd dan ook’ kandidaten waren….. het is net zoiets: met enthousiasme en overtuiging jezelf laten zien en horen en je passie delen met het publiek, heel mooi!

  Zit zelf wat meer in ‘de coulissen fase’ momenteel, maar dat heeft ook zeker zijn charme als je daar ook van kunt genieten en kunt laten Zijn wat er is en dan tóch (op bescheiden schaal) je LICHT kunt laten schijnen om te stralen voor een beperkt publiek….. kan ook heel waardevol zijn is mijn ervaring!

  Soms is minder juist ook méér…… ook al heet ik eigenlijk Maria; Mirjam is hebreeuws voor Maria 🙂

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Dat ben ik ook met je eens Mirjam, soms is het handiger even in de coulissen te blijven. Om daarna jezelf weer vol-ledig op het podium in het licht te kunnen zetten.

   Antwoord
 4. Mieke

  Lieve Maria’s, laat die hoge hakken je er niet langer van weerhouden om de treden van je trap af te dalen. Je blote voeten zijn de betere schoenen en hiermee zet je jouw stappen richting de schijnwerpers. Wacht niet langer op dat podium, want dat podium wacht al heel lang op jou! Simpel, maar zo waar.

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Precies Mieke, het podium wacht. Die hoge hakken maken het extra spannend natuurlijk 🙂

   Antwoord
 5. Mirja

  Het komt in elk vak of elke kans die je pakt en wat je doet steeds op hetzelfde neer. Groots of klein. Ga ervoor. Doe niet niks. Wacht niet af. Kom in actie. Doe iets. Maak fouten. Leer en groei. Het wordt vanzelf spectaculair. Hoe groot of klein je ook voelt.

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Zo is het maar net 🙂

   Antwoord
 6. Kit

  Wat een gaaf en inspirerend blog Marielle! Ik ben er voor gegaan en ik heb nu werkelijk een fantastisch waardevol online programma. Zo waar wat je schrijft. Go for it als een Maria. Ik vind het mooi!

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Jij bent er zeker voor gegaan Kit. En geeft nu iedere week jouw eigen show 🙂

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *