Financiële zekerheid, 6 simpele maatregelen - Succes met je Bedrijf

Hoe creëer je financiële zekerheid? 6 simpele maatregelen

10 reacties

Geld op je bankrekening is een van de voorwaarden voor een succesvolle business. Creëer dus financiële zekerheid. Het is simpel: kijk op je bankrekening, dan zie je hoe succesvol je bedrijf is. Het gaat dus niet om je omzet of je winst, maar gewoon om het geld op je rekening. Ontbreekt het je aan geld, dan ontbreekt het je aan zakelijk succes en komt het voortbestaan van je bedrijf in gevaar.

Er is nog een simpele regel: het goud mijdt degene die platzak is. Deze wijsheid komt van George S. Clason en ik raad je aan zijn boek te lezen: De rijkste man van Babylon: Eeuwenoude regels voor financiële vrijheid en welvaart.

Wil jij financiële zekerheid creëren? Pas dan deze 6 simpele maatregelen toe:

1. Ga van geld houden

Zie geld als je vriend, ontvang het met liefde en geef het met liefde uit. Laat de gedachte los dat je er zoveel mogelijk van moet hebben, maar laat ook de gedachte los dat je het niet nodig hebt. Kortom, laat alle weerstand los die je voelt bij geld. Weerstand over teveel geld én weerstand over te weinig geld. Want je zal nooit financiële zekerheid creëren, als je weerstand voelt over geld. Financiële zekerheid zit in je vermogen om verbinding te maken met alles wat in overvloed voor jou beschikbaar is. Pas wanneer jij van geld gaat houden, zal het je bankrekening binnen blijven stromen.

2. Zet 10% van je inkomsten weg

Als je van 100 euro kan leven, kan je ook van 90 euro leven. Zet van elke 100 euro die je verdient er 10 weg op een aparte bankrekening. Als je dit consequent toepast, zal je ontdekken dat het steeds makkelijker wordt en dat je snel meer geld naar je toe zal trekken. Want het goud voelt zich aangetrokken tot iemand die een bepaald gedeelte van zijn verdiensten niet uitgeeft. Het geld dat je apart zet, geef je niet uit. Pas wanneer je hebt geleerd hoe je jouw geld vermenigvuldigt, is het tijd om dit geld te gebruiken.

3. Bewaak je kosten

Maar hoe kan je 10% van je inkomsten wegzetten als je inkomsten sowieso al niet genoeg zijn voor je uitgaven? Dat komt omdat je kosten waarschijnlijk zijn meegegroeid met je inkomsten. Roep dit nu een halt toe en geef alleen uit wat werkelijk nodig is. Trek als het nodig is flink de broekriem aan. Maak een overzicht van je noodzakelijke uitgaven en zet ze in een begroting. Er zijn handige apps die je kan koppelen aan je bankrekening. Daarmee krijg je je kosten inzichtelijk. Zo schep je licht in de financiële duisternis en dat is nodig om je bedrijf financieel de juiste kant op te sturen.

4. Bescherm je geld

Laat je niet verleiden door het verlangen om snel geld te verdienen. Onderzoek of een investering je ook werkelijk geld oplevert, voordat je geld uitgeeft. Vraag zorgvuldig na wat de ervaringen van anderen zijn. Je kan je als ondernemer geen roekeloosheid of onnadenkendheid permitteren. Mijn allereerste investering in een website werd bijvoorbeeld een ramp. Het kostte me te veel geld en het leverde niets op.

5. Zorg voor een pensioen

Er komt een moment in je leven dat je wil stoppen met werken. Denk hier nu al over na en zet hier geld voor apart. Er zijn voor ondernemers verschillende mogelijkheden. Vraag dit na bij je boekhouder en kijk op de site van ZZP Pensioen. Verzeker jezelf bovendien voor arbeidsongeschiktheid. Onderzoek bij je bank of verzekeraar wat hier de mogelijkheden voor zijn.

6. Leer meer geld te verdienen

Veel geld op je bankrekening vraagt niet alleen maar om geld wegzetten en beheersen. Het is ook belangrijk dat je leert hoe je meer inkomsten genereert. Zorg dat je de vaardigheden die daarvoor nodig zijn onder de knie krijgt. Hoe groter je vaardigheden, hoe meer je verdient.

De bedragen die je verdient worden vervolgens steeds groter, omdat je meer ervaring opdoet en capabeler wordt. Je ontwikkelt meesterschap.

Gratis GroeiSessie

Wil jij je zaken goed op de rit krijgen en het allerbeste geven aan je klant? Dan is het nodig dat je een aantal vaardigheden ontwikkelt. Vaardigheden om financiële zekerheid te ontwikkelen. Dat is de reden dat ik je uitnodig voor de Gratis GroeiSessie.

Deze sessie is voor ondernemers die het ondernemen goed onder de knie willen krijgen, om op die manier het maximale te betekenen voor hun klant. Je hebt nu de kans om je op te geven voor deze Gratis GroeiSessie.

Meld je hier aan: Gratis GroeiSessie

Ik kijk ernaar uit je te zien op het webinar.

Hartelijke groet,
Marielle

Uiteraard behandel ik jouw persoonlijke gegevens vertrouwelijk.
Ik verwijs je hiervoor naar de Privacy Verklaring.

10 Reacties

 1. Els

  Een verhelderende blog. Ik voel mij aangetrokken door echt dankbaar te worden en gaan worden over het omgaan met geld. Hier ga ik zeker mee aan de slag. Dank je wel Marielle

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Heel graag gedaan Els. Je doet het goed. Je bent goed. Blijf dat herhalen en geloven.

   Antwoord
 2. Veron Goemans

  Dat ga ik dan maar eens doen. 10% van mijn inkomsten wegzetten.
  Heb ooit geleerd dat ik 10% van mijn inkomsten moest weggeven…

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Ja Veron, die les heb ik ook meegekregen 🙂
   Maar je kan alleen goed voor anderen zorgen als je goed voor jezelf zorgt. Dus eerst 10% voor jou, daarna volgen de andere stappen.

   Antwoord
 3. Kit

  De rijkste man van Babylon is werkelijk een prachtig boek. Zo mooi dat de universele wetten dat het goud platzakkers voorbij gaat nog steeds gelden. Ik zet nog altijd 10% opzij en ik vind het bijzonder hoe snel ik meer geld creeer. Bedankt voor dit mooie blog. Ik ben wel nieuwsgierig welke apps je bedoelt die je kunt koppelen aan je bankrekening. Bedankt voor dit mooie blog.

  Liefs Kit

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Ik gebruik de app Expense Kit. Als je zoekt in je App Store op bijvoorbeeld huishoudboekje of financial planning dan vind je heel veel apps die heel handig zijn om overzicht te creëren.

   Antwoord
 4. simona

  Hoi Marielle,

  Helemaal top en in mijn straatje is je blog omdat ik ook op deze manier werk in mijn bedrijf en met mijn klanten. Het geld gaat echt stromen als je op deze manier bezig bent. I love it. En het mooie is dat jij mij hier mee in aanraking gebracht hebt Marielle en ik je daar ontzettend dankbaar voor bent.

  Liefs Simona

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Dat is precies wat het is Simona, het geld gaat dan echt stromen. Ik ben blij dat je dit nu ook door geeft aan jouw klanten.
   Liefs Marielle

   Antwoord
 5. Marieke

  De 10% van mn inkomsten van vorig jaar staan nog steeds apart 🙂
  Bedankt voor die goede tip!

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Goed zo! 🙂

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *