Het jaar van mijn leven

7 reacties

Vorig jaar besloot Simona van Leeuwen zich in te schrijven voor mijn jaarprogramma Succes met je Bedrijf. Het werd het jaar van haar leven.

“Anderhalf jaar had ik al een webshop met bodyproducten, maar er kwamen geen klanten. Daarom werkte ik er ook nog naast. Van Marielle wilde ik gewoon weten hoe ik klanten kon krijgen,” vertelt ze.

Begin met je doelgroep

“Met de blauwdruk van Marielle heb ik eerst mijn doelgroep bepaald. Ik had nooit een doelgroep, want ik ging natuurlijk de hele wereld veroveren. Niet dus. Daarom koos ik toen voor een vrouwelijke ondernemer van mijn leeftijd, begin 50. Marielle zei: ‘Ga nou eens kijken wat daar het probleem is.’

Eyeopener

Ik ben met die bodyproducten naar mijn doelgroep gegaan. Die zei: “O, leuk, bedankt.” Maar in het gesprek daarna kwam het vaak op klanten die niet betalen en dat ze niet weten hoe ze hun boekhouding moeten aanpakken. Die boekhouding boeit hen ook helemaal niet. Dus ze laten alles aan iemand over en die geeft geen inzicht, die geeft zelfs niet eens door wat de winst is. Dat was echt een eyeopener voor mij.

Op die bodyproducten zelf heb ik helemaal geen reactie gekregen.

Hart

Met Marielle heb ik eerst een brainstormsessie gedaan om te bepalen waar nou echt mijn hart ligt. Wat vind ik echt leuk om te doen? En waar kan ik geld mee verdienen? Dat laatste is heel belangrijk. Want ik vind heel veel dingen leuk, maar alleen leuk is niet genoeg.

Toen pas ben ik erachter gekomen dat mijn hart bij de cijfers ligt. Altijd ben ik al bezig geweest om die winst zo hoog mogelijk te maken. Maar dan wel op een manier die bij mij past.

Na dat gesprek heb ik de webshop verkocht en ben ik met Marielle helemaal opnieuw begonnen. Pas op dat moment ontstond mijn huidige bedrijf Blij met je Boekhouding. Mensen die me kennen zeggen dat dat echt bij mij past. Dus toen heb ik ook meteen mijn baan opgezegd.

Strategie

Door Marielle ben ik erachter gekomen waarom ik geen klanten had. Ja, ik had een heel mooie webshop, hartstikke duur. Maar er komt niemand op je website als je geen goede strategie hebt.

Toen heb ik het hele socialmediaverhaal opgezet, want ik had nul contacten. Ik schreef met Marielles hulp een e-boek, dat bied ik aan op social media om mensen naar mijn website te leiden. Ik organiseer workshops om kennis te maken met mijn potentiële klanten. En dan blijven bloggen om ze vast te houden.

Feedback

Marielle heeft me zo verschrikkelijk goed begeleid! Ik wist nog niet eens wat een blog was. Ze geeft constant feedback en ze reikt de juiste tools aan, zoals het mailingprogramma. Ik hoorde altijd wel wat over e-maillijsten. Dan dacht ik: dat is niet voor mij, daar heb ik helemaal geen zin in. Ik zet mijn website online en dan komt iedereen wel. Maar dat bleek niet te werken. Ik had bijvoorbeeld ook maar 3 LinkedIncontacten, want ik dacht: LinkedIn is voor zakenlui. Ik had nooit verwacht dat je daar klanten uit kan halen. Ik zit nu ook op Instagram en maak plaatjes met Canva.”

Winstcoach

Simona van Leeuwen is winstcoach geworden: ze helpt vrouwen met een eenmanszaak die geen verstand van boekhouding hebben en geen inzicht in hun omzet of winst.

“Traditioneel maak je een jaarrekening aan het einde van het jaar. Met mijn klanten samen maak ik van tevoren een strategie om je doelen te bepalen waarop je stuurt. We komen vier, vijf keer per jaar bij elkaar en ik begeleid je echt. Het gaat mij voornamelijk om die connectie met mijn klanten.

Met mijn WINST-methode kan je makkelijk winst maken en een financieel onafhankelijk leven leiden.

Marielle heeft me ook geleerd dat uurtje-factuurtje niet werkt. Dus verkoop ik jaarprogramma’s. Mijn doelstelling van twintig klanten voor het eind van het jaar ga ik niet halen, want nieuwe klanten starten pas op 1 januari. De aankomende drie maanden ga ik me op sales richten. En ik ga in januari met Marielle een online programma maken.

Waarde voor mijn klanten

Het belangrijkste inzicht dat Marielle biedt, is dat je connectie hebt met elkaar en dat je je klanten echt helpt. Mijn klanten krijgen met dat jaarprogramma rust in hun hoofd en inzicht in hun bedrijf.

Als je mensen in hun waarde laat en hen behandelt zoals je zelf behandeld wilt worden, gaan mensen jou waarderen en aantrekkelijk vinden. Dan kopen ze vanzelf je programma. Het gaat dus niet om het verkopen, het gaat om waarde delen. Dat voelt helemaal niet als verkopen.

Als ik een klant bijvoorbeeld al in de eerste zin hoor zeggen: ‘Mijn boekhouding, daar heb ik geen verstand van,’ spring ik daar niet meteen op in, maar laat ik haar haar verhaal doen. Pas helemaal op het einde vraag ik: ‘Wat verwacht je nou van mij?’

Dan wil ze natuurlijk dat ik haar help en haar boekhouding doe. Ik heb nog niet één keer mijn product hoeven verkopen. Ze moeten je eerst leren kennen, leuk vinden en vertrouwen. En daarna volgt het verkopen vanzelf.

Het jaar van mijn leven

Van Marielle heb ik geleerd dat rijkdom in jezelf zit, en niet op je bankrekening. Dat inzicht is voor mij echt life changing geweest. Echt iets betekenen voor anderen is mijn drive, niet het geld.

Vrijheid is mijn belangrijkste reden om een bedrijf te beginnen. Ik heb die vrijheid gevonden door te doen wat ik wil. Want vrijheid zit in jezelf. Dat wil ik ook doorgeven aan mijn klanten.

Ik ben heel dankbaar dat ik Marielle tegen ben gekomen. Dankbaar zijn heb ik ook van Marielle geleerd, dat beoefen ik elke dag. Eigenlijk heb ik alles wat ik nu vertel van Marielle geleerd. Echt, als ik Marielle niet tegen was gekomen, was het gewoon weer mislukt. Ze heeft mij echt het jaar van mijn leven gegeven.”

Wil jij ook het jaar van je leven?

Wil jij ook het jaar van je leven? Zet dan nu de eerste stap en maak een afspraak in mijn agenda voor een Business Succes Sessie.  Deze sessie is voor ondernemers die komend jaar een nieuwe start willen maken en hun zaken wél op de rit willen krijgen. Net zoals Simona.

Wacht niet, want ik heb voor komende weken nog maar enkele mogelijkheden in mijn agenda.

Meld je hier aan voor de Business Succes Sessie.

Ik kijk ernaar uit je te ontmoeten.

Hartelijke groet,
Marielle

Uiteraard behandel ik jouw persoonlijke gegevens vertrouwelijk.
Ik verwijs je hiervoor naar de Privacy Verklaring.

7 Reacties

 1. Kit

  Wat een mooi succesverhaal Simona. Mooi om te lezen hoeveel je geleerd hebt! En dat het je lukt om te implementeren en succesvol te zijn. Een prachtig voorbeeld voor anderen. Jij laat zien dat het kan als je er helemaal voor gaat.

  Antwoord
 2. Femke

  Gaaf Simona en heel herkenbaar! Met Marielle als coach kun je dit soort gave stappen maken mooie resultaten neerzetten!

  Antwoord
 3. Veron Goemans

  Wat een mooi verhaal van Simona. Top dat zij haar passie heeft gevonden.
  Inspirerend om te lezen.

  Antwoord
 4. Marieke

  Wat is het mooi als je met jou als businesscoach je bedrijf opzet! Ik kan dat alleen maar beamen. Mooi verhaal van Simona!

  Antwoord
 5. Irene

  Ik heb zo’n zin om te starten dit coaching jaar met Marielle 🙂

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   geweldig dat je erbij bent Irene!

   Antwoord
 6. Savannah

  Heerlijk om je enthousiaste verhaal te lezen Simona!! Lieve groet, Savannah

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *