Het jaar van mijn leven

3 reacties

Vorig jaar besloot Simona van Leeuwen zich in te schrijven voor mijn jaarprogramma Succes met je Bedrijf. Het werd het jaar van haar leven:

“Anderhalf jaar had ik al een webshop met bodyproducten, maar er kwamen geen klanten. Daarom werkte ik er ook nog naast. Van Marielle, wilde ik gewoon weten hoe ik klanten kon krijgen.

Doelgroep

Met de blauwdruk van Marielle heb ik eerst mijn doelgroep bepaald. Ik had nooit een doelgroep, want ik ging natuurlijk de hele wereld veroveren. Maar niet heus. Ik koos voor een vrouwelijke ondernemer van mijn leeftijd, begin 50.

Marielle zei: ‘Ga nou eens kijken wat daar het probleem is.’

Eyeopener

Ik ben met die bodyproducten naar mijn doelgroep gegaan. En die zeiden: “O, leuk, bedankt.” Maar in het gesprek daarna kwam het vaak op klanten die niet betalen en dat ze niet weten hoe ze hun boekhouding moeten aanpakken. Dat boeide hen ook niet. Dus ze laten alles aan iemand over en die geeft geen inzicht, die geeft niet eens door wat de winst is. Dat probleem was echt een eyeopener voor mij.

Op die bodyproducten heb ik helemaal geen reactie gekregen.

Hart

Met Marielle heb ik eerst een brainstormsessie gedaan om te bepalen waar nou echt mijn hart ligt. Wat vind ik echt leuk om te doen? En waar kan ik geld mee verdienen? Dat laatste is heel belangrijk. Want ik vind heel veel dingen leuk, maar leuk is niet genoeg.

Toen pas ben ik erachter gekomen dat mijn hart bij de cijfers ligt. Altijd ben ik al bezig geweest om die winst zo hoog mogelijk te maken. Maar dan wel op een manier die bij mij past.

Na dat gesprek heb ik de webshop verkocht en ben ik met Marielle helemaal opnieuw begonnen. Pas op dat moment ontstond mijn huidige bedrijf Blij met je boekhouding. Mensen die me kennen zeggen dat dat echt bij mij past. Dus toen heb ik ook meteen mijn baan opgezegd.

Strategie

Door Marielle ben ik erachter gekomen waarom ik geen klanten had. Ja, ik had een heel mooie webshop, hartstikke duur. Maar er komt niemand op je website als je geen goede strategie hebt.

Toen heb ik het hele socialmediaverhaal opgezet, want ik had nul contacten. Ik schreef met Marielles hulp een e-boek, dat bied ik aan op social media om mensen naar mijn website te leiden. Ik organiseer workshops om kennis te maken met mijn potentiële klanten. En dan blijven bloggen om ze vast te houden.

Feedback

Marielle heeft me zo verschrikkelijk goed begeleid! Ze geeft constant feedback en ze reikt de juiste tools aan, zoals het mailingprogramma. Ik hoorde altijd wel wat over e-maillijsten. Dan dacht ik: dat is niet voor mij, daar heb ik helemaal geen zin in. Ik zet mijn website online en dan komt iedereen wel. Maar dat bleek niet te werken. Ik had bijvoorbeeld ook maar 3 LinkedIncontacten, ik dacht: LinkedIn is voor zakenlui. Ik had nooit verwacht dat je daar klanten uit kan halen. Ik zit nu ook op Instagram en maak plaatjes met Canva. Ik wist nog niet eens wat een blog was.

Winstcoach

Simona van Leeuwen is nu winstcoach: ze helpt vrouwen met een eenmanszaak die geen verstand van boekhouding hebben en geen inzicht in hun omzet of winst.

“Traditioneel maak je een jaarrekening aan het einde van het jaar. Wij maken van tevoren een strategie om je doelen te bepalen waarop je stuurt. We komen vier, vijf keer per jaar bij elkaar en ik begeleid je echt. Het gaat mij voornamelijk om die connectie met mijn klanten.

Met mijn WINST-methode kan je makkelijk winst maken en een financieel onafhankelijk leven leiden.

Marielle heeft me ook geleerd dat uurtje-factuurtje niet werkt. Dus verkoop ik jaarprogramma’s. Mijn doelstelling van twintig klanten voor eind van het jaar ga ik niet halen, want nieuwe klanten starten pas op 1 januari. De aankomende drie maanden ga ik me op sales richten. En ik ga in januari met Marielle een onlineprogramma maken.

Waarde voor mijn klanten

Het belangrijkste inzicht dat Marielle biedt is dat je connectie hebt met elkaar en je klanten echt helpt. Mijn klanten krijgen met dat jaarprogramma rust in hun hoofd en inzicht in hun bedrijf.

Als je mensen in hun waarde laat en hen behandelt zoals je zelf behandeld wilt worden, gaan mensen jou waarderen en aantrekkelijk vinden. Dan kopen ze vanzelf je programma. Het gaat dus niet om het verkopen, het gaat om waarde delen. Dat voelt helemaal niet als verkopen.

Als ik een klant bijvoorbeeld al in de eerste zin hoor zeggen: “Mijn boekhouding, daar heb ik geen verstand van,” spring ik daar niet meteen op in, maar laat ik haar haar verhaal doen. Pas helemaal op het einde vraag ik: “Wat verwacht je nou van mij?”

Dan wil ze natuurlijk dat ik haar help en haar boekhouding doe. Ik heb nog niet één keer mijn product hoeven verkopen. Ze moeten je eerst leren kennen, leuk vinden en vertrouwen.

Het jaar van mijn leven

Van Marielle heb ik geleerd dat rijkdom in jezelf zit, en niet op je bankrekening. Dat inzicht is voor mij echt life chancing geweest. Echt iets betekenen voor anderen is mijn drive, niet het geld.

Vrijheid is mijn belangrijkste reden om een bedrijf te beginnen. Ik heb die vrijheid gevonden door te doen wat ik wil. Want vrijheid zit in jezelf. Dat wil ik ook doorgeven aan mijn klanten.

Ik ben heel dankbaar dat ik Marielle tegen ben gekomen en ik ben elke dag dankbaar. Dankbaar zijn heb ik ook van Marielle geleerd. Eigenlijk heb ik alles wat ik nu vertel van Mariëlle geleerd. Echt, als ik Marielle niet tegen was gekomen, dan was het gewoon weer mislukt. Ze heeft mij echt het jaar van mijn leven gegeven.”

Wil jij ook het jaar van jouw leven?

Dan is nu je kans. Maandag 30 september gaat mijn laatste jaarprogramma van start. Inmiddels heeft een aantal mensen zich hier al voor aangemeld. Ik heb nog enkele plaatsen beschikbaar.

Maak direct een afspraak!

Vrijdag 27 september sluit ik definitief de deur voor de inschrijving.

-> Heb je interesse in het programma? Maak hier direct een afspraak in mijn agenda.

Tijdens deze afspraak onderzoeken we of het programma geschikt voor je is. Dit programma is namelijk alleen geschikt voor ondernemers zoals Simona: mensen die er echt voor willen gaan.

Ik zie uit naar je bericht.

Hartelijke groet,
Marielle

Uiteraard behandel ik jouw persoonlijke gegevens vertrouwelijk.
Ik verwijs je hiervoor naar de Privacy Verklaring.

3 Reacties

 1. Irene

  Ik heb zo’n zin om te starten dit coaching jaar met Marielle 🙂

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   geweldig dat je erbij bent Irene!

   Antwoord
 2. Savannah

  Heerlijk om je enthousiaste verhaal te lezen Simona!! Lieve groet, Savannah

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *