7 magische redenen om te kiezen

12 reacties

Ze had zoveel dingen die ze leuk vond en zoveel mensen die ze graag wilde helpen. Ze durfde niet te kiezen. Maar het groeide haar allemaal een beetje boven het hoofd, al dat werk. Bovendien leverde het te weinig op. Nog even en ze had weer een baan ernaast nodig om de boel te financieren. Maar het hele idee van ondernemerschap is dat je er geld aan verdient. Immers, als het geld kost, is je bedrijf meer een dure hobby en heb je er een baan bij nodig om het te betalen. Ik geef je 7 magische redenen om te kiezen. Want wanneer jij kiest, ontstaat er echte verandering.

Je ideale klant

Ondernemers in mijn praktijk hebben vaak moeite met keuzes maken. Bijvoorbeeld de keus voor hun ideale klant. Want ze denken dat er niemand meer komt als ze kiezen voor een ideale klant. Of dat ze mensen niet meer kunnen helpen die niet voldoen aan het profiel van hun ideale klant.

Maar wanneer je geen keuzes maakt, kan je geen stappen zetten in je business. Je stagneert onmiddellijk. Ik heb juist ervaren dat je veel meer voor je klanten kan betekenen wanneer je kiest. Hier zijn 7 magische redenen om te kiezen:

1. Kiezen geeft duidelijkheid

Door in gesprek te gaan met je ideale klanten leer je hen kennen. Je ontdekt wat hun uitdagingen zijn, hun verlangens, hun wensen en behoeften, en wat ze willen veranderen in hun leven. Door met hen in gesprek te gaan, ontdek je wat je voor hen kan betekenen. Dat is onmisbare input voor de ontwikkeling en levering van je diensten.

Bel je klanten gewoon eens op en vraag: “Wat is jouw grootste uitdaging van dit moment?”

2. Kiezen geeft focus

Omdat je duidelijkheid hebt, heb je focus. Je weet wat je klanten nodig hebben. Het enige wat je hoeft te doen, is dat te leveren. Andere acties zijn niet meer nodig. Ga gewoon dat webinar geven. Organiseer die training. Nodig je klanten uit voor een coachingsgesprek. 

3. Kiezen maakt je zichtbaar

Door in gesprek te zijn met je klanten, ontdek je steeds beter bij jezelf waarom je dit eigenlijk allemaal doet. En hoe goed je dat kan. Je voelt je geroepen er echt te zijn voor je klanten. Je wil van betekenis zijn voor hen, kwaliteit leveren. Daarom is het zo magisch: het gebeurt gewoon vanzelf.

Je drijfveer om iets voor je klanten te betekenen maakt je zichtbaar. Zichtbaarheid krijg je niet door zoveel mogelijk aanwezig te zijn op social media. Maar je wordt juist zichtbaar als je zoveel mogelijk van betekenis bent voor je ideale klanten. Geef je klanten gewoon wat ze nodig hebben.

4. Kiezen geeft energie

Hoe fijn is het als je klanten mooie resultaten halen? Daar word je toch superblij van! Het plezier dat je daaruit haalt, maakt het ondernemerschap ontzettend leuk. En het geeft je energie om nog meer mensen te helpen en van nog grotere betekenis te zijn.

5. Je ontwikkelt meesterschap

Omdat je je ideale klanten steeds beter leert kennen en levert wat ze nodig hebben, word je steeds beter in wat je doet. Je gaat steeds weer in gesprek en vraagt steeds weer feedback. Daardoor ontwikkel je je steeds verder. Het stelt je in staat een businessmodel te ontwikkelen dat voor jou werkt, in plaats van dat jij werkt voor je business. Je ontwikkelt meesterschap en je bedrijf groeit uit tot een volwassen bedrijf.

Bel je klanten eens op en vraag: “Wat zou je beter of anders willen?” 

6. Je onderscheidt je van anderen

Doordat je kwaliteit levert, onderscheid je je van anderen. Je ideale klanten komen bij jou omdat ze verbinding voelen met jou. Ze vertrouwen je en ze voelen zich veilig bij je. Ze stellen zich open en kwetsbaar op. Je luistert en bent er voor ze, dat doet vaak al zoveel goeds! Je geeft ze de handreikingen die ze nodig hebben.

Andere ondernemers doen het anders. Dat is helemaal oké. Je hoeft je niet te vergelijken met anderen. Jij bent al uniek en onderscheidend door gewoon jezelf te zijn.

7. Je bedrijf groeit

Jouw kwaliteiten, de zorg en aandacht die je hebt voor je klanten, de kwaliteit van je dienstverlening en de resultaten van je klanten zijn gewoon de stevigste fundamenten waarop je een bedrijf kan bouwen. Het zorgt dat je geld verdient en daardoor groeit je bedrijf.

Wie is dan die ideale klant?

Je ideale klant is de persoon waar jij graag mee werkt en waar je een relatie mee op wil bouwen. Het is een persoon waar je wat voor wil betekenen. Je hebt veel te bieden aan deze persoon. Het is iemand met een echt leven, met uitdagingen en verlangens. Met problemen die opgelost moeten worden.

Dat zijn precies de problemen waar jij je ideale klanten in kan steunen. Omdat jij lessen hebt geleerd die je klanten nog moeten leren. Omdat jij de kennis en ervaring hebt die nodig is om de problemen het hoofd te bieden waar je klanten mee worstelen.

Je klanten zijn gecommitteerd en bereid om zich open te stellen. Ze nemen verantwoordelijkheid voor zichzelf en hun problemen. Ze zijn bereid om werkelijk actie te ondernemen en hun problemen op te lossen. Je klanten zijn bereid om tijd, energie en geld in zichzelf te steken. Ze passen jouw lessen werkelijk toe en kunnen die daardoor ook weer doorgeven aan anderen.

Kies en word gekozen

De groei van je bedrijf begint dus bij jou. Bij de keuzes die jij maakt en de handelingen die daaruit voortvloeien. Maak een keus. Realiseer je goed dat je keuzes altijd consequenties hebben. Als jij de keus maakt voor je ideale klant, kies je voor groei en kwaliteit. Kies je niet, dan loop je vast.

Gratis Succes Training

Als jij ervoor kiest een succesvol bedrijf op te bouwen, meld je dan direct aan voor de Gratis Succes Training.

In deze training leer je hoe jij als ondernemer de successen realiseert waar je naar verlangt. Dat kan een goedlopende business zijn en geld op je bankrekening. Maar het kan ook gaan over vervulling, doen waar je ten diepste naar verlangt en het vertrouwen ontwikkelen dat je dat kan realiseren.

Het belooft superwaardevol te worden! Je kan je nog aanmelden, doe het direct: Gratis Succes Training

 

Uiteraard behandel ik jouw persoonlijke gegevens vertrouwelijk.
Ik verwijs je hiervoor naar de Privacy Verklaring.

12 Reacties

 1. Simone

  Hoi Marielle,

  Dank voor je blog waarin je beschrijft hoe belangrijk focus is.
  Ik kan daar nog in leren.

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   We leren allemaal iedere dag.. 😉

   Antwoord
 2. Veron Goemans

  Mooi blog Marielle en oh zo waar die punten.
  Je ideale klant goed kennen en waarde bieden, is het fundament van je bedrijf.

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Precies Veron

   Antwoord
 3. Marieke

  Hier ga ik de komende tijd een mooie stap in zetten! Dank je voor je blog.

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Fijn Marieke, veel succes met het zetten van jouw mooie stap!

   Antwoord
 4. Simona

  Hai Marielle,

  Mooi want alle 7 punten zijn zo cruciaal en ondervind ik elke dag in mijn onderneming. Dankzij de tips die ik van je geleerd heb weet ik dat ik mezelf kan zijn en inderdaad mijn doelgroep zelf uitkies. En klanten mij uitkiezen om wie ik ben. Dit was de grootste les die ik heb geleerd. Het vertrouwen in jezelf geeft zoveel rust in je leven, want je weet dat de klanten komen omdat je jezelf bent en je ze de waarde kan geven die ze nodig hebben. Dank voor de beste les die er is.😍

  Liefs Simona

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Fijn om te lezen Simona dat je de waarde hiervan ook ervaart in jouw ondernemerschap. Met alle liefde gedeeld uiteraard.

   Antwoord
 5. Kit

  Hoi Marielle,
  Ik herken alle 7 punten die je beschrijft als je kiest voor je ideale klant. Hier heb ik nog veel op te ontwikkelen, maar de belangrijkste stap heb ik gezet en dat is het kiezen van een ideale klant. De rest volgt vanzelf. Stap voor stap. Bedankt voor deze uitleg. Behulpzaam

  Liefs Kit

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Het ontvouwt zich vanzelf Kit, bij iedere stap die je zet wordt het duidelijker.

   Antwoord
 6. Marie-José

  Mijn ideale klant kiezen was een van de eerste stappen naar mijn bloeiende praktijk 🍀
  Doe dat en ga aan de slag met jouw beperkende overtuigingen en ook jouw business bloeit als nooit tevoren 🍀

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Ja mooi Marie-José. Ben ontzettend blij om te lezen dat je dat ervaart en dat je business bloeit.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *