Waar vind je groei? - Succes met je Bedrijf

Waar vind je groei?

0 Reacties

Er is maar één plek waar echte groei ontstaat, en dat is in jezelf. Helaas weten maar weinigen die plek te vinden of werkelijk op te zoeken. Zeg eens eerlijk, wil jij niet zo snel mogelijk die klanten binnen halen, die mooie dingen neerzetten, die bankrekening vullen en eindelijk wat meer tijd voor jezelf? Het was in elk geval iets waar ik heel erg naar verlangde. En daarom werkte ik ook heel hard. Want als ik dat deed, kon ik eindelijk een beetje rust nemen. Dacht ik.

Maar ik voelde me alleen maar opgejaagd. Bovendien was ik vaak teleurgesteld als ik zag dat anderen het wel voor elkaar kregen en ik niet. Totdat ik ontdekte dat ik iets over het hoofd zag en het radicaal anders ging doen.

Spirituele wetten van succes

Deepak Chopra heeft het in zijn boek over De 7 Spirituele Wetten van Succes. De eerste wet die hij noemt is de wet van Pure Potentialiteit:

‘De bron van de hele schepping is puur bewustzijn… pure potentialiteit die ernaar streeft zich te uiten, van niet-manifest manifest te worden. En als we ons realiseren dat ons ware Ik uit pure potentialiteit bestaat, worden we één met de kracht die alles in het universum manifest maakt.’

Begin bij jezelf

Pure potentialiteit begint bij jezelf te zien en je bewust te worden van de oneindigheid en onbegrensdheid van jouw kennis, creativiteit en volmaakte blijdschap. De belangrijkste Bron in je leven en in je werk is te weten wie je werkelijk bent. Die Bron levert nooit kritiek, beschuldigt niet, is niet bang en vergelijkt niet. Wanneer je vanuit die plek leeft, werk je vanuit een ongekende innerlijke kracht. Het is een universele wet dat werken vanuit deze innerlijke kracht zich altijd manifesteert in liefde en verbondenheid. En het is ook de enige weg van zakelijk succes, omdat die hieruit voortvloeit.

Natuur

Ik zie de natuur als de belangrijkste inspiratiebron daarvoor. Zeker in het voorjaar, als het groen overal uit lijkt te barsten, kan je er niet omheen. Dagelijks groeit het. Ik hou ook zo van dat mooie lichte groen, het heeft zoveel frisheid en vrolijks in zich. Daar kan je een voorbeeld aan nemen, ook in je ondernemerschap. Jij bent zelf natuur en jij kan ook dagelijks groeien. Dan barst alles wat jij in je hebt eruit en iedereen ziet het. 

De natuur inspireert mij ook in mijn dagelijkse stilte en ontspanning. Iedere ochtend doe ik mijn 5 tibetanen in de tuin en kijk ik naar de boom. Ik heb altijd groot respect voor bomen, ze hebben een wezenlijke functie op deze aarde. Deze boom staat gewoon te staan en stil te zijn. Zich voor te bereiden op alles wat komen gaat. In de winter waren zijn takken kaal en de afgelopen weken zag ik steeds meer groen. Straks bloeit het uitbundig en daarna laat hij weer los. Het is een voortdurende cyclus die altijd doorgaat, ongeacht de omstandigheden.

Dagelijks bestaan

Hoe vertaal je dit nu naar je dagelijkse bestaan en je ondernemerschap?

Begin met stil zijn. Neem de tijd om gewoon te Zijn. Even niets, geen scherm, geen krant, geen kind, geen man, geen bureaustoel. Enkel stil Zijn. Doe het dagelijks. Probeer in dit moment van stilte contact te maken met je diepste Bron. Je hoeft niet per se je ogen dicht te doen. Zie wat je ziet, voel wat je voelt, hoor wat je hoort. Luister eens echt, wat hoor je dan? Kijk eens echt naar de schoonheid van de mensen om je heen en de dingen die je hebt. Naar de schoonheid van de natuur. Het zijn eenvoudige oefeningen waarin je oefent de stilte in jezelf op te zoeken en oordelen los te laten. Wanneer je deze stilte in jezelf ontdekt, zie je jouw Pure Potentialiteit.

Verplichtingen

Ook ik was in beslag genomen door al mijn verplichtingen. Door alles wat ik op mijn to-dolijst en in mijn agenda had staan. In beslag genomen door de ambitieuze doelstellingen die ik mezelf had opgelegd en de teleurstelling die ik voelde als het niet lukte. Of de opluchting als het wel lukte – die ook. Ik zag mezelf niet, ik wist niet wie ik werkelijk was. Ik was gericht op de wereld buiten mij. 

Het gaat om de inhoud

Veel ondernemers zijn in hun marketing en sales gericht op de strategieën en de resultaten die het moet opleveren. Die zijn vaak genoeg om hun eigen financiële tekorten te vullen. Je kan de strategieën allemaal op de rit hebben en dan werken ze alsnog niet – dat heb ik ook meegemaakt. Ik ben mezelf gaan zien. Ik ben gaan zien hoeveel ik voor anderen kan betekenen en wat ik precies voor mijn klant kan doen. En dat heb ik als uitgangspunt in mijn werk genomen. 

Het werkt alleen als je focust op de inhoud van je werk. Zorg dat je daar goede resultaten haalt, voor jezelf en voor je klant. Dan kan het zijn dat je alsnog financiële tekorten hebt. Die zijn niet onmiddellijk weg en dat hoeft ook niet. De zorgen zitten in je hoofd en vertalen zich naar een lege bankrekening. Wanneer stil bent, jezelf ziet en dat dagelijks beoefent, ontdek je dat de zorgen je los gaan laten. Er is namelijk altijd een oplossing, ook voor je financiële zorgen.

Blijf focussen op de inhoud. Breng die inhoud in je marketing en sales. Blijf inhoudelijk waardevolle diensten verkopen voor een goede prijs. 

Groei

De groei waar je naar verlangt zit in jezelf. Die is al aanwezig in jou, jij hoeft die alleen maar te zien bij jezelf en naar buiten te laten komen. Wanneer je dat doet, ontdek je dat stap voor stap de inhoud van je werk beter wordt en de klanten op je afkomen. Daardoor groei je verder. Want hoe meer je jezelf ziet, hoe meer je ontdekt, hoe groter je groei. Dat is een natuurwet. Je hoeft niet meer te jagen en te rennen en te plannen. Je kan eenvoudig stilstaan en het proces dat nodig is om je business te laten groeien ontvouwt zich.

Vanuit die groei is bij mij een nieuw boek ontstaan, een nieuwe 5-daagse challenge én een nieuwe opleiding. Ik heb ze GROEI met je Bedrijf genoemd, dat vind ik een toepasselijke naam. Daarnaast is mijn bedrijf gegroeid met een aantal coaches en experts. Je gaat er de komende tijd meer over lezen. 

Challenge

GROEI met je Bedrijf gaat over persoonlijke ontwikkeling, zakelijke groei en financiële vrijheid. De basis hiervan bestaat uit 5 onmisbare en universele Ingrediënten die op alle vlakken van je groei van toepassing zijn. Ik ben zelf erg tevreden over de inhoud van deze nieuwe groei en ik ben ongelofelijk blij dat ik met al dit moois zoveel kan betekenen voor ondernemers. 

Vanwege mijn verjaardag van afgelopen 28 april krijg je de 5-daagse challenge GROEI met je Bedrijf (ter waarde van 997 euro) van mij cadeau én de exclusieve kans om het boek aan te schaffen! Ik vind het ontzettend leuk als je erbij bent!

 

Uiteraard behandel ik jouw persoonlijke gegevens vertrouwelijk.
Ik verwijs je hiervoor naar de Privacy Verklaring.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *