Voel jij vrede in jezelf en in je leven? Ben je gelukkig? Ben je blij met wat je doet? Of word je nog te vaak beperkt door de gedachte dat je niet goed bent, niet genoeg en dat anderen beter zijn dan jij? Laat je je beïnvloeden door wat anderen van jou vinden of over jou zeggen? Ervaar je daardoor conflict?

Je hebt een taak

Ik geloof dat we allemaal de taak hebben om vrede op aarde te brengen. De kerstperiode is natuurlijk een prachtig moment om dat ook echt te doen. Iedereen kan vrede op aarde brengen of in ieder geval daar een steentje aan bijdragen. De eerste stap die je daarin te zetten hebt, is de vrede in jezelf op te zoeken.

Geef je vrede door

Want hoe kan jij vrede op aarde brengen als je het zelf niet voelt?

Juist in jouw ondernemerschap kan je hier een grote bijdrage aan leveren. Bedenk eens hoeveel jij voor je klant kan doen als jij vrede voelt in jezelf, wanneer je blij bent en weet hoe groot je potentie is. De resultaten voor je klant zijn maximaal. Jouw klanten geven het weer door aan hun klanten. Op deze manier geef je jouw vrede door.

Conflict is killing voor jou, voor je persoonlijke en zakelijke relaties en voor je business. Het haalt je naar beneden, je trekt je terug, je wordt onzichtbaar, je gaat veroordelen, het maakt je ongelukkig en onzeker.

Geloof, hoop en liefde

Ik groeide op met kerst als het feest van geloof, hoop en liefde. Dit zijn de drie belangrijke fundamenten om vrede in jezelf te ontwikkelen en door te geven aan anderen. Bemoedig hen, troost hen en help hen met jouw producten en diensten.

Ter inspiratie geef ik je mijn visie op deze 3 fundamenten.

Geloof

Geloven komt aan op vertrouwen en overgave. Geloven in jezelf en in jouw potentie. Geloven dat je goed bent en goed genoeg. Geloven dat wat je ook doet, je altijd het juiste resultaat ontvangt.

Bijvoorbeeld Joycet, één van mijn klanten. Haar favoriete klant heeft haar uitgenodigd om een aanbod te doen voor een project van een aantal maanden. Joycet weet dat ze hier de geschikte persoon voor is en dat ze van grote waarde kan zijn voor haar opdrachtgever. We spreken over de prijs van haar aanbod. Het uitgangspunt voor de prijsbepaling is de waarde en de kwaliteit die ze levert aan haar klant en de impact op de klanten van haar klant. Die is hoog, dus de prijs die ze opgeeft aan haar opdrachtgever is ook hoog.

Joycet weet dat ze het kan, ze vertrouwt op haar expertise en ze doet haar aanbod tegen een hoge prijs. Ze gelooft dat de stappen die ze hierin zet de juiste stappen zijn en dat het resultaat het juiste resultaat is. Ze heeft het vertrouwen dat het altijd goed is, wat de klant ook besluit. Dat is overgave.

Ik nodig je uit te onderzoeken bij jezelf waar jij goed in bent en wat jouw passie is. Zet jij dit volledig in voor de ontwikkeling van je bedrijf?

Hoop

Hoop is geen wishfull thinking. Het is niet wensen het universum inslingeren en hopen dat ze vanzelf zullen uitkomen. Het is ook niet hopen op een goede conversie of een ja van een klant.

Hoop is vertrouwen dat, wat er ook gebeurt, liefde de enige weg is. Hoop is zeker weten. Weten dat alle pijn en onzekerheid die jij tegenkomt in je leven en in je groei als ondernemer bedoeld is om jou een volgende stap te laten zetten. Dat het oplossen van deze pijn altijd buiten je comfortzone ligt en dat daar ook je groei zit.

Dat betekent dat hoop op een vrediger en gelukkiger leven alleen in jezelf te vinden is en in de stappen die jij zet om jouw pijn en onzekerheid weg te nemen. Hoe vaak ben je niet geneigd de schuld bij de ander neer te leggen? Waarmee je hoopt dat de ander jouw pijn gaat oplossen. Dat doet de ander nooit, dat kan jij alleen.

Misschien denk je dat je pas succesvol bent als je een aantal klanten hebt. Maar hoop betekent juist weten dat je succesvol bent en dan komen er pas klanten.

Liefde

De liefde is de grootste van de drie. Zonder liefde ben je nergens. Liefdeloosheid is dodelijk. Liefde maakt liefde mogelijk. Maar misschien is het ook wel de moeilijkste, omdat je zo gauw geneigd bent de liefde buiten jezelf te zoeken en je daarmee afhankelijk op te stellen van de ander. Je stelt vaak voorwaarden aan de liefde, terwijl alleen onvoorwaardelijke liefde echte liefde is.

Jij bént liefde. Liefde is de weg. En als je de keuze maakt dagelijks liefde te zijn, dan volgt de rest vanzelf. Ik geloof dat dit jouw levensopdracht is. Accepteer jezelf en je omstandigheden volledig, met al de bijbehorende imperfecties. Liefde is in mildheid naar jezelf kijken. Wat heb jij vandaag nodig om je geliefd te voelen?

De liefde nodigt je ook uit om je open te stellen. Welke gedachten houden je tegen en welke overtuigingen beperken je? Veel ondernemers willen zichtbaar worden. En als jij je open stelt voor de liefde in jezelf en afscheid neemt van beperkende gedachten en overtuigingen, word je vanzelf zichtbaar, omdat de juiste acties hieruit voortvloeien. Je bent authentiek en je onderscheidt je van anderen.

Welke keus maak jij?

Je kan ervoor kiezen te geloven, te hopen en lief te hebben. Ik nodig je uit hier de komende dagen van kerst bij stil te staan en bij jezelf te onderzoeken welke keuzes je hier dagelijks in maakt. Realiseer je dat jouw keuzes consequenties hebben op de vrede in jou en op aarde.

Vooruitlopend op het nieuwe jaar nodig ik je ook vast uit deel te nemen aan mijn gloednieuwe training Hoe Jij Dromen Waar Maakt In 2019.

Een training die je niet mag missen als jij in 2019 jouw dromen waar wil maken. Er zijn nog plaatsen beschikbaar.

Meld je hier direct aan: https://www.succesmetjebedrijf.nl/dromen-waarmaken-in-2019/

Rest mij je nog een vredig kerstfeest te wensen.

Hartelijke groet,
Marielle

Uiteraard behandel ik jouw persoonlijke gegevens vertrouwelijk.
Ik verwijs je hiervoor naar de Privacy Verklaring.

 

Ontdek 6 Manieren Om Met Gemak Meer Klanten Te Krijgen

Praktisch handboek voor Startende Ondernemers. 

Ik geef toestemming voor:

Je hebt het ebook succesvol aangevraagd!