Voel jij vrede in jezelf en in je leven? - Succes met je Bedrijf

Vrede op aarde

13 reacties

Voel jij vrede in jezelf en in je leven? Ben je gelukkig? Ben je blij met wat je doet? Of word je nog te vaak beperkt door de gedachte dat je niet goed bent, niet genoeg en dat anderen beter zijn dan jij? Laat je je beïnvloeden door wat anderen van jou vinden of over jou zeggen? Ervaar je daardoor conflict?

Je hebt een taak

Ik geloof dat we allemaal de taak hebben om vrede op aarde te brengen. De kerstperiode is natuurlijk een prachtig moment om dat ook echt te doen. Iedereen kan vrede op aarde brengen of in ieder geval daar een steentje aan bijdragen. De eerste stap die je daarin te zetten hebt, is de vrede in jezelf op te zoeken.

Geef je vrede door

Want hoe kan jij vrede op aarde brengen als je het zelf niet voelt?

Juist in jouw ondernemerschap kan je hier een grote bijdrage aan leveren. Bedenk eens hoeveel jij voor je klant kan doen als jij vrede voelt in jezelf, wanneer je blij bent en weet hoe groot je potentie is. De resultaten voor je klant zijn maximaal. Jouw klanten geven het weer door aan hun klanten. Op deze manier geef je jouw vrede door.

Conflict is killing voor jou, voor je persoonlijke en zakelijke relaties en voor je business. Het haalt je naar beneden, je trekt je terug, je wordt onzichtbaar, je gaat veroordelen, het maakt je ongelukkig en onzeker.

Geloof, hoop en liefde

Ik groeide op met kerst als het feest van geloof, hoop en liefde. Dit zijn de drie belangrijke fundamenten om vrede in jezelf te ontwikkelen en door te geven aan anderen. Bemoedig hen, troost hen en help hen met jouw producten en diensten.

Ter inspiratie geef ik je mijn visie op deze 3 fundamenten.

Geloof

Geloven komt aan op vertrouwen en overgave. Geloven in jezelf en in jouw potentie. Geloven dat je goed bent en goed genoeg. Geloven dat wat je ook doet, je altijd het juiste resultaat ontvangt.

Bijvoorbeeld Joycet, één van mijn klanten. Haar favoriete klant heeft haar uitgenodigd om een aanbod te doen voor een project van een aantal maanden. Joycet weet dat ze hier de geschikte persoon voor is en dat ze van grote waarde kan zijn voor haar opdrachtgever. We spreken over de prijs van haar aanbod. Het uitgangspunt voor de prijsbepaling is de waarde en de kwaliteit die ze levert aan haar klant en de impact op de klanten van haar klant. Die is hoog, dus de prijs die ze opgeeft aan haar opdrachtgever is ook hoog.

Joycet weet dat ze het kan, ze vertrouwt op haar expertise en ze doet haar aanbod tegen een hoge prijs. Ze gelooft dat de stappen die ze hierin zet de juiste stappen zijn en dat het resultaat het juiste resultaat is. Ze heeft het vertrouwen dat het altijd goed is, wat de klant ook besluit. Dat is overgave.

Ik nodig je uit te onderzoeken bij jezelf waar jij goed in bent en wat jouw passie is. Zet jij dit volledig in voor de ontwikkeling van je bedrijf?

Hoop

Hoop is geen wishfull thinking. Het is niet wensen het universum inslingeren en hopen dat ze vanzelf zullen uitkomen. Het is ook niet hopen op een goede conversie of een ja van een klant.

Hoop is vertrouwen dat, wat er ook gebeurt, liefde de enige weg is. Hoop is zeker weten. Weten dat alle pijn en onzekerheid die jij tegenkomt in je leven en in je groei als ondernemer bedoeld is om jou een volgende stap te laten zetten. Dat het oplossen van deze pijn altijd buiten je comfortzone ligt en dat daar ook je groei zit.

Dat betekent dat hoop op een vrediger en gelukkiger leven alleen in jezelf te vinden is en in de stappen die jij zet om jouw pijn en onzekerheid weg te nemen. Hoe vaak ben je niet geneigd de schuld bij de ander neer te leggen? Waarmee je hoopt dat de ander jouw pijn gaat oplossen. Dat doet de ander nooit, dat kan jij alleen.

Misschien denk je dat je pas succesvol bent als je een aantal klanten hebt. Maar hoop betekent juist weten dat je succesvol bent en dan komen er pas klanten.

Liefde

De liefde is de grootste van de drie. Zonder liefde ben je nergens. Liefdeloosheid is dodelijk. Liefde maakt liefde mogelijk. Maar misschien is het ook wel de moeilijkste, omdat je zo gauw geneigd bent de liefde buiten jezelf te zoeken en je daarmee afhankelijk op te stellen van de ander. Je stelt vaak voorwaarden aan de liefde, terwijl alleen onvoorwaardelijke liefde echte liefde is.

Jij bént liefde. Liefde is de weg. En als je de keuze maakt dagelijks liefde te zijn, dan volgt de rest vanzelf. Ik geloof dat dit jouw levensopdracht is. Accepteer jezelf en je omstandigheden volledig, met al de bijbehorende imperfecties. Liefde is in mildheid naar jezelf kijken. Wat heb jij vandaag nodig om je geliefd te voelen?

De liefde nodigt je ook uit om je open te stellen. Welke gedachten houden je tegen en welke overtuigingen beperken je? Veel ondernemers willen zichtbaar worden. En als jij je open stelt voor de liefde in jezelf en afscheid neemt van beperkende gedachten en overtuigingen, word je vanzelf zichtbaar, omdat de juiste acties hieruit voortvloeien. Je bent authentiek en je onderscheidt je van anderen.

Welke keus maak jij?

Je kan ervoor kiezen te geloven, te hopen en lief te hebben. Ik nodig je uit hier de komende dagen van kerst bij stil te staan en bij jezelf te onderzoeken welke keuzes je hier dagelijks in maakt. Realiseer je dat jouw keuzes consequenties hebben op de vrede in jou en op aarde.

Vooruitlopend op het nieuwe jaar nodig ik je ook vast uit deel te nemen aan mijn gloednieuwe training Hoe Jij Dromen Waar Maakt In 2019.

Een training die je niet mag missen als jij in 2019 jouw dromen waar wil maken. Er zijn nog plaatsen beschikbaar.

Meld je hier direct aan: https://www.succesmetjebedrijf.nl/dromen-waarmaken-in-2019/

Rest mij je nog een vredig kerstfeest te wensen.

Hartelijke groet,
Marielle

Uiteraard behandel ik jouw persoonlijke gegevens vertrouwelijk.
Ik verwijs je hiervoor naar de Privacy Verklaring.

13 Reacties

 1. antoinette

  Hi Marielle,

  Fijne mooie blog. ook over geloof, hoop en liefde.
  Mijn ouders hadden die trouwtekst, dus daar kom ik ‘uit vandaan’…. 😉 reden te meer om het door te geven. Fijnnnnnn om te lezen hierover. Een toch andere belichting dan uit de religie die ik heb meegekregen, dus fijn.
  En dat het bijna de ‘plicht’ of ver-antwoordelijkheid is om “het” maar vooral ‘mijzelf’ door te geven aan de wereld!… Dus dank voor de inspiratie wederom!

  Antwoord
 2. Simone Maaswinkel

  Kerst, een feest van warmte, liefde, betrokkenheid.
  Het is een periode in het jaar om dat nog eens extra te benadrukken.

  Voor mij zijn dat ook de mensen die ziek zijn of naar nieuws hebben gehad, allemaal rond de kerst.
  Ik ben dankbaar en kijk uit naar kerst omdat ik thuis liefde ervaar en bij onze lieve clienten die dit zo hard nodig hebben❤️

  Marielle,
  Dank je voor de afgelopen maanden. Ik groei en kom nog meer op mn plek🌲

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Met alle liefde Simone <3

   Antwoord
 3. Joycet

  Ja die liefde Mariëlle. Daar komt al het overige uit voort. En de kersttijd ervaar ik daarom altijd als een bijzondere tijd. Midden in de winter, vandaag de kortste dag. De natuur keert zich in zichzelf en de mensen ook. En vanuit die inkeer komt de diepste liefde naar buiten. Voor degenen die jij vaak ziet als de bron van jouw ellende, waarmee je in conflict bent, van mening verschilt. In liefde lossen de verschillen op en open je weer. Het geloof en de hoop krijgen weer intentie. Je gaat je weer inzetten voor een betere wereld, te beginnen die om je heen. Het is de enige wereld die er is. Ik wens jou ook een vredige tijd <3

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Dankjewel Joycet <3

   Antwoord
 4. Kit

  Wat een prachtig blog!! Dankjewel Marielle. Ik voel het in elke stap die ik zet in mijn onderneming dat hoe authentieker ik mijn acties vorm geef hoe de liefde gaat stromen. Dankjewel voor deze woorden zo voor de Kerst.
  Liefs Kit

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Met alle liefde Kit, ik wens je alle goeds.

   Antwoord
 5. Marieke

  Ik vind je blog super mooi geschreven en het raakt me ook. Vooral dit: “Weten dat alle pijn en onzekerheid die jij tegenkomt in je leven en in je groei als ondernemer bedoeld is om jou een volgende stap te laten zetten.” Dat beseffen is het mooiste cadeau dit jaar. Dank je wel voor al je inspiratie en ook liefde voor mij als klant 🙂 Ik ben heel blij met een coach als jij!

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Wat fijn om te lezen Marieke dat het je zo bemoedigd.

   Antwoord
 6. Marie-José

  Geloof, hoop en Liefde ❤️
  Wat je in jezelf niet vindt, zal je in de buitenwereld zeker niet vinden…

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Dat klopt Marie-José ♥

   Antwoord
 7. Veron Goemans

  Geloof, hoop en liefde, daar ben ik met name vanuit een religie ook mee opgegroeid. Ik kan me nog de serene liefdevolle nachten herinneren als we van de nachtmis naar huis toe liepen.

  Ik ben het helemaal met je eens dat ieders individuele keus consequenties heeft voor het leven op aarde.

  Juist deze week vertelde ik nog aan verschillende mensen dat je de waarden (liefde, vertrouwen, eerlijkheid etc.) IN de wereld moet zetten, je moet de waarden ‘leven’. Gaat niet om ze UIT de wereld te halen, gaat om ze IN de wereld te brengen.

  Antwoord
  • Marielle van der Vlies

   Ja mooi Veron, liefde en vertrouwen is de weg van iedereen. Vrede is het resultaat.

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *