Succesverhaal Joycet Reinders - Succes met je Bedrijf

Succesverhaal Joycet

1 reactie

Ga maar aan de slag

“Ik vergeet nooit het moment dat Marielle mij een flipover gaf met de opdracht: ‘Ga de blauwdruk maar schrijven. Ga er nu maar meteen mee aan de slag.’

Ik dacht hoezo ‘aan de slag’? Maar mijn succes is dat ik altijd vertrouwd heb op wat Marielle zei dat ik moest doen. Ik had vertrouwen in haar SUCCES-methode en ik ging het gewoon doen.

Dus had ik al meteen een blauwdruk met 52 geeltjes aan de muur. Dat was vanaf het begin mijn houvast in het schrijven. Door iedere dag een uur te schrijven had ik al snel 52 blogs. Tien blogs heb ik gebruikt om een e-book van te maken.”

Joycet Reinders is coach, trainer en schrijver over de afhankelijkheidsparadox.  Ze helpt haar doelgroep van vrouwelijke 50+-ondernemers hun expertstatus 100% helder te krijgen. Ze kwam in juni 2016 naar mijn gratis training omdat ze waarde wilde toevoegen aan het leven van haar klanten.

Wat anderen van je vinden gaat je niets aan.

Het e-boek heet ‘Wat anderen van je vinden gaat je niets aan’. In de titel zit de afhankelijkheidsparadox van deze doelgroep. Met hun eeuwige hang naar de erkenning en goedkeuring van anderen komen ze in hun leven en in hun bedrijf precies op de plek waar ze niet willen zijn. Op korte termijn levert dit gedrag hen wel wat op. Op de lange termijn merken ze dat ze niet doen waar ze het allerbeste in zijn en wat ze het allerliefste doen. Meestal omdat ze dat zelf niet weten; dat zijn ze in de loop van hun leven kwijtgeraakt.

Joycet: “Als je je expertstatus 100% helder hebt, ben je los van wat anderen van je vinden en word je moeiteloos zichtbaar. Je gaat dan vanzelf vrij en onafhankelijk leven en ondernemen. Dus zolang jij je nog afvraagt wat anderen van jou vinden als jij jezelf laat zien, heb je jouw expertstatus nog niet 100% helder. Dát is de paradox.

Mijn e-boek heb ik vorig jaar op 5 december, mijn 55e verjaardag, gelanceerd op mijn website https://deonafhankelijkeondernemer.nl/.
Dat was het moment dat ik mezelf echt neerzette als businesscoach. Het was één van de bijzonderste dagen in mijn leven.

Ik had in de jaren daarvoor al een groot netwerk opgebouwd. In de aanloop naar mijn lancering verstuurde ik een mail naar mijn netwerk: ‘Wie jarig is, lanceert’.  Het liep storm. Ik had meteen 365 mensen op mijn mailinglijst!

De SUPER-methode is mijn succes van 2018

In het e-boek deed ik het aanbod voor een gratis kennismakingssessie. Ik ben de deelnemers blijven mailen en in de loop van het jaar ontstond het succes. Ik ontwikkelde mijn SUPER-methode. SUPER is een model dat de vijf stappen beschrijft die mijn klanten nodig hebben om hun expertstatus helder te krijgen en nieuwe successen te boeken.

30 klanten in 3 maanden

Ik gaf workshops in de netwerkcafés voor werkzoekende 50-plussers in Rotterdam en Amsterdam. Daar hielp ik hen met SUPER. Er schreven zich  steeds direct 10 – 15 mensen in voor de eendaagse trainingen. Al snel ontdekte dat ik makkelijk vier dagen kon vullen, dus ik ontwikkelde een vierdaagse masterclass die een grote stap dieper gaat.

In  drie maanden tijd had ik dertig klanten in mijn masterclasses. Dat voelde als dé breakthrough.

Pas zei iemand nog tegen mij: ‘Er is écht iets in mij veranderd’. Met SUPER gaan de deelnemers écht met een echte oplossing naar huis.

Een grote opdracht in 2019

De laatste jaren deed ik als klantmanager Sociaal Domein veel opdrachten bij gemeenten. Gemeenten hebben het moeilijk, want ze hebben veel nieuwe taken en bevoegdheden gekregen en dat heeft impact op de mensen die er werken.  De laatste gemeente had een erg hoog ziekteverzuim.

Nu ga ik in 2019 vanuit mijn bedrijf voor hen aan de slag. Een waanzinnige uitdaging, waar ik vol vertrouwen in stap. Mijn ambitie is om in 2019 heel veel gemeenten te gaan helpen.

De hogeschool van de groei

Mijn belangrijkste inzicht is dat ondernemen en relaties de hogeschool zijn van de groei. Nergens groei je harder, sneller en pijnlijker dan daar. Ik heb ervaren dat elke stap die ik zette, elk resultaat dat ik boekte en elk succes dat hieruit voortkwam altijd vooraf ging aan een periode dat ik ergens doorheen moest. Ook nu zet ik weer nieuwe stappen en kom ik weer nieuwe dingen tegen.

Een ander belangrijk inzicht is dat je met een funnel exponentieel groeit. Je begint met gratis sessies, maar op een gegeven moment gaat het balletje rollen, je kan meer mensen helpen, je kan hogere prijzen vragen en met wat je verdient kan je nog meer mensen helpen.

Mijn missie is om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Ik wil echt impact maken. Goedkeuring van anderen najagen is universeel, iedereen worstelt daarmee. Iedereen ontleent zijn eigenwaarde aan de goedkeuring van anderen. Ik help vrouwen hun eigen unieke toegevoegde waarde te vinden, waardoor ze los komen van het oordeel van anderen.”

Advies aan jou

Joycet is inmiddels 2,5 jaar deelnemer in mijn programma’s. Omdat ik binnenkort begin met mijn derde lichting, vroeg ik haar wat zij jou adviseert over het Jaarprogramma Succes met je Bedrijf.

Joycet: “Je moet het absoluut doen. Het is een investering, maar dat is juist de bedoeling. Je wordt niet succesvol met gratis sessies, want dan blijf je ook die doelgroep aantrekken. Investeren is nodig. Dat is onderdeel van exponentiële groei. Je krijgt het dubbel en dwars terug, heb ik ervaren.

Je komt in een groep gelijkgestemden, we hebben fantastische trainingsdagen gehad, ontzettend veel geleerd en minstens net zo waardevol was de prachtige Facebookgroep met alle deelnemers, waarin we dagelijks dingen posten, elkaar feedback gaven, meedachten, nieuwe adviezen kregen en stoom konden afblazen. Ik zou niet weten hoe ik dit op eigen initiatief allemaal had kunnen doen.”

Het verschil maken

Je vindt Joycet op https://deonafhankelijkeondernemer.nl/. Daar staat haar e-boek ‘Wat anderen van je vinden gaat je niets aan’. Download het en maak kennis met Joycet.

De komende jaren gaat Joycet verder met het waarmaken van haar ambities: een groot bereik en naamsbekendheid met de afhankelijkheidsparadox en haar SUPER-methode. Daarmee maakt Joycet het verschil. Ik kijk er enorm naar uit hieraan mijn eigen bijdrage te leveren.

Je vindt hele interview hier:

Welke dromen wil jij waarmaken?

Wil jij net als Joycet het verschil maken? Jouw bijdrage leveren? Een methode ontwikkelen waarmee jij zoveel impact kan maken op jouw doelgroep? Groeien als ondernemer?

Dan is het beste wat je nu kan doen je aanmelden voor mijn training.

Mijn training is een kennismaking met mij en mijn Jaarprogramma Succes met je Bedrijf. In deze training zet jij de eerste stap die nodig is om de komende jaren jouw dromen waar te maken.

Klik hier om je aan te melden: Ja, ik maak in 2019 mijn dromen waar!

Ik kijk ernaar uit je te zien op mijn training.

Hartelijke groet,
Marielle

Uiteraard behandel ik jouw persoonlijke gegevens vertrouwelijk.
Ik verwijs je hiervoor naar de Privacy Verklaring.

1 Reactie

  1. Kit

    Wat een prachtige resultaten Joycet! Het is ook gaaf jou mee te maken in het Jaarprogramma. Erg leerzaam. Mooi om te zien dat dat elke stap die je zet je succes brengt als je deze stap zet met vertrouwen en volharding. En SUPER verdient! Liefs Kit

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *