De belangrijkste strategieën voor succes

18 reacties

strategieën voor succesJij wilt dat jouw dromen uitkomen, dat je doelen werkelijkheid worden. Dan is er werk aan de winkel, want doelen realiseer je namelijk niet zomaar. Je moet in ACTIE komen. En wel op z’n manier dat je in zo kort mogelijke tijd en op zo’n slim mogelijke manier je doelen realiseert.

Bij het bepalen van doelen bepaal je WAT je wilt bereiken komend jaar. De volgende stap die je nu moet gaan zetten is te bepalen HOE je deze doelen wilt bereiken. Dat doe je door middel van het bepalen van strategieën. Strategieën voor succes met je bedrijf.

Wat is het voordeel van het bepalen van een strategie?

 • Strategieën geven je het hele jaar houvast.
 • Jouw strategieën bepalen jouw prioriteiten in jouw dagelijkse acties.
 • Het brengt structuur en focus in jouw volle leven als ondernemer.
 • Het voorkomt dat jij continue achter de feiten aanrent en brandjes aan het blussen bent.
 • In je strategie omschrijf je wat je gaat doen en waarom, welke acties je gaat ondernemen en wie deze acties gaan ondernemen.

Strategieën voor succes.

Welke strategieën zijn nu belangrijk voor jou als ondernemer? Ik noem hier de 5 belangrijkste strategieën voor succes:

Marketing strategie

Hoe zorg je er voor dat jou doelgroep je kent, je leuk vind en je vertrouwt? Bijvoorbeeld door:

 • regelmatig te bloggen
 • berichten op Social Media te plaatsen
 • je mailinglijst op te bouwen
 • advertenties te plaatsen op het internet

Het gaat er in je marketingstrategie om dat jouw doelgroep (jouw markt) weet dat jij DE expert bent op jouw gebied en dat als ze je nodig hebben ze alleen maar aan jouw kunnen denken.

Sales strategie

Vervolgens moet je je handel verkopen aan je doelgroep en dat bepaal je in je sales strategie. Hoe zorg je ervoor dat je doelgroep ook werkelijk van je gaat kopen? En dat ze dat voor je producten en diensten gaan betalen wat jij er voor wilt hebben? Verkopen kan je alleen als je inspeelt op de grootste behoefte van je klant. Zoek actief je klant op en bied je producten actief aan. Hoe meer je aanbiedt, hoe meer je verkoopt.

Product strategie

Welke producten en diensten ga je verkopen en tegen welke prijs. Zorg ervoor dat hier een goede opbouw inzit. Zorg ervoor dat je gratis producten hebt, goedkope producten en dure producten en diensten.

Financiële strategie

Zorg ervoor dat je je cijfers kent. Ik verbaas me zo vaak als ondernemers niet weten wat hun budget is, wat hun kosten zijn en wat hun winst is. Dat soort cijfers moet je uit je hoofd weten. En je moet ook weten hoeveel producten of diensten je moet verkopen om je gebudgetteerde winst te halen. Zorg ervoor dat je een strategie ontwikkelt waarbij je dagelijks met je financiële resultaten bezig bent.

Samenwerkingsstrategie

Ik heb het lang geprobeerd en het lukt echt niet. In je uppie een onderneming opbouwen is onmogelijk. Echt, wil jij een succesvol bedrijf, dan moet je gewoon met mensen gaan samenwerken. 1+1 = 3. Enerzijds gaan samenwerken met mensen met een vergelijkbare expertise als jij, maar ook mensen aan wie je zaken uitbesteed. En ik geef direct toe, het is voor mij nog steeds een uitdaging, want ik heb de neiging alles zelf ‘even’ te doen. Zorg echt dat je mensen om je heen hebt, die je altijd om hulp kan vragen en die je werk van je over kunnen nemen.

Als jij door middel van deze strategieën voor succes bepaalt voor het komende jaar WAT je wilt gaan doen, WANNEER je het wilt gaan doen, HOE je het wilt gaan doen en MET WIE, dan heb jij een hele stevige fundering gebouwd voor JOUW beste jaar ooit.

En weet je als jij wilt dat 2015 jouw beste jaar ooit wordt, dan wil ik heel graag dat je mij een belofte doet. Dat je je doelen gaat stellen en daarna je strategieën voor succes gaat bepalen. Beloof je me dat echt? En dat je mij om hulp vraagt als je dat niet lukt, want dan help ik je.

Als jij me dat wilt beloven dan stuur ik je als dank voor je reactie mijn format. Dit format helpt jou in korte tijd je strategieën voor succes uit te werken, het is superhandig en overzichtelijk. Ik gebruik het zelf ook voor het uitwerken van mijn strategieën. En ik weet zeker dat jij hier ook baat bij hebt.

Heb je meer hulp nodig bij het maken van je strategieën voor succes? Boek dan nu DIRECT een Executive Strategie Sessie!

Ik kijk uit naar jouw reactie!

Make it a HAPPY day!
Marielle

Uiteraard behandel ik jouw persoonlijke gegevens vertrouwelijk.
Ik verwijs je hiervoor naar de Privacy Verklaring.

18 Reacties

 1. Emily

  Hello Marielle,

  Nog steeds moeite heb om op de goede manier te implementeren en in de goede richting te blijven. Dus duwtje goede kant op is zeer welkom 🙂

  Hartelijke groet, Emily

  Antwoord
 2. monique

  Hai Mariëlle,

  ben benieuwd naar het format. Ik vind alle zaken waar jij overschrijft erg lastig om ook daadwerkelijk te doen, het implementeren dus iedere hulp is welkom.

  warme groet
  monique

  Antwoord
  • Marielle Meijer

   Dag Monique,

   dank je wel voor je waardevolle reactie. Het is inderdaad ook lastig om iedere dag weer die juiste stap te zetten. Ik heb er ook lang over gedaan om te begrijpen wat de juiste stappen zijn en hoe dat allemaal moet. Ik help je graag en ik hoop dat mijn formats jou ook helpen. Mocht dat niet zo zijn, dan hoor ik graag hoe ik je verder kan helpen!

   Hartelijke groet,
   Marielle Meijer

   Antwoord
 3. Mariska van der Meulen

  Hi Marielle,

  Leuk blog, mooi onderwerp! Ook ik zit er middenin, op de valreep van 2014/2015. Heel fijn om jouw format te ontvangen, dan kan ik dat mooi direct erbij inzetten.

  Geniet van Oudjaarsavond en ik wens je heel veel geluk in 2015!

  Hartelijke groeten,
  Mariska

  Antwoord
 4. Suzanne Trieling

  Hey Marielle,

  Sinds vorige maand ben ik een nieuwe weg ingeslagen. Heel leuk om te doen en ik krijg er veel energie van.
  Mijn doelen heb ik klaar. Niet alleen voor de komende periode en het nieuwe jaar maar ook verder gekeken en waar ik wil zijn over 3 jaar.
  Hoe ik daar kom heb ik in grote lijnen uitgezet. Maar een beetje hulp van jou is altijd welkom;)

  Ik wens je een knallend uiteinde en een net zo knallend 2015.

  Antwoord
  • Marielle Meijer

   Ik ben heel benieuwd Suzanne naar de nieuwe weg die je bent ingeslagen! Ik wens je in ieder geval heel veel geluk hiermee en 2015 wordt jouw beste jaar ooit!

   Hartelijke groet,
   Marielle

   Antwoord
 5. Daniëla Postma

  Ha Marielle,

  Heel nieuwsgierig naar je format! Er zitten inderdaad nog wel wat blinde vlekken in mijn plan voor volgend jaar. Het gist en borrelt, maar is allemaal nog net iets minder concreet dan ik graag zou willen. Waarnaar ik vooral benieuwd ben: welk plan maak jij om samenwerking te bevorderen?

  Alvast een geweldig 2015 gewenst, allemaal!

  Antwoord
  • Marielle Meijer

   Dat is een goede vraag Daniëla. Dank je wel voor deze waardevolle aanvulling! Samenwerking is namelijk noodzakelijk op alle fronten. Daarom heb ik het ook als pijler bij alle strategieën opgenomen. De vraag die ik mij telkens weer stel: moet ik dit alleen doen of is het beter dit met anderen te doen? Wat wil ik met anderen doen en hoe kunnen anderen mij aanvullen.

   Ik vind het belangrijk in ALLE samenwerkingen dat het voor beide een win-win is. Dat geldt voor de inzet van een VA, voor een vrijwilliger en ook voor een businesspartner. Zodat 1+1 ook 3 wordt.

   Heb je zo een antwoord op je vraag?

   Veel succes in ieder geval met het uitwerken van je strategie Daniëla

   Antwoord
 6. Bianca van Rooij

  Hey Marielle, Dit is precies, voor mij, het moeilijkste onderdeel van ondernemersschap. Doelen heb ik, maar ik merk dat ik heel vaak daar heel stil naar zit te kijken en dan bedenk ‘en nu….’. Dus kom maar op met jou format, ik kan dat heel goed gebruiken! Ook ik wil verder met mijn bedrijf en daar ook echt een bedrijf van maken. Iets uit handen geven is ook heel erg moeilijk, want het is van mij! Maar toch heb ik mezelf dat wel belooft voor volgend jaar (ook gezien mijn gezondheid eind dit jaar). Ik spreek je nog!
  Groeten,
  Bianca

  Antwoord
  • Marielle Meijer

   Dank je wel voor het delen Bianca! Het punt is dat wanneer je je doelen hebt bepaald, je nog lang niet al je acties inzichtelijk kan hebben. Belangrijk is dan om in ieder geval een eerste stap te zetten, door een overzicht te maken van de mogelijke acties die je moet zetten om je doel te halen. Het format helpt je hierbij.

   Veel succes!
   Marielle

   Antwoord
 7. Lambertine

  Hoi Mariëlle,

  Afgelopen donderdag in de auto naar Zeeland heb ik 2015 doorbesproken en ook dat de omzet in 2015 het dubbele wordt van dit jaar. Hoe ik het ga doen ben ik nog niet helemaal uit, dus ik kan jouw format goed gebruiken verwacht ik,

  Een hele fijne jaarwisseling en een super 2015!

  Lambertine

  Antwoord
  • Marielle Meijer

   Je hebt in ieder geval een duidelijk doel en een geweldig streven! Mooi om te lezen Lambertine, dank je ook voor het delen! En het is inderdaad heel belangrijk die volgende stap te zetten: HOE ga je het doen? Mijn format helpt je hierover na te denken en acties te bepalen.

   Veel succes! You can DO it!
   Marielle

   Antwoord
 8. Caroline van Wijk

  Ha Mariëlle, Je hebt helemaal gelijk. Doelen is één. Zonder plan erheen kom je nergens. Ik wil consultancybureaus helpen hun kennis te delen online. Want alleen door je kennis te delen kom je verder.Bloggen doe ik al bijna drie jaar elke week. Een schema om bij te houden lijkt me fantastisch!

  Voor een on/wijs 2015!
  Caroline

  Antwoord
  • Marielle Meijer

   Hoi Caroline,

   Een format voor je blogschema is een ander format als het format voor je strategie. Ook heel erg noodzakelijk, maar dat komt in ander blog vast weer een keer aan de orde:-).

   Succes met je mooie doel Caroline!

   Hartelijke groet,
   Marielle

   Antwoord
 9. Marjolein

  Mooi Mariëlle, dankjewel!

  Ik zit precies in het proces van het neerzetten van mijn plan voor 2015.
  En dan plan als in:
  Doelen/resultaten, diverse gebieden/thema´s zwaartepunten in de tijd en de implementatie daarvan.

  Het indelen in de verschillende soorten strategieën zoals je hier noemt heb ik nog niet letterlijk zo geadresseerd, dus die voeg ik toe.
  Dankjewel!

  Voor jou ook een groots 2015!
  Marjolein

  Antwoord
  • Marielle Meijer

   Veel succes Marjolein, keuzes maken dat is belangrijk. Hou rekening met datgene wat je in verhouding het minste tijd kost en het meeste oplevert. De 80/20 regel.

   Antwoord
 10. jelly

  Hoi Marielle, Vanmorgen had ik in mijn schrift geschreven: Ontwikkel een Strategie. En zo zag ik twee uur later jouw blog op mijn beeldscherm. Kleine samenvatting van gemaakt in mijn schrift. Ik heb tot nu toe geen strategie gehad. De zoektocht naar welke lessen van Open Circles voor mij werken is begonnen. Mijn leerdoel voor 2015 is doelen stellen en er een strategie op uitzetten. Dus graag ontvang ik jou hulpmiddel om te onderzoeken of het ook mijn hulpmiddel kan zijn.
  groet, Jelly

  Antwoord
  • Marielle Meijer

   He Jelly,

   ik ga er van uit dat mijn format je hierbij gaat helpen. Laat je weten of dat inderdaad zo is? Belangrijkste eerste stap is inderdaad je doelen te bepalen. Belangrijk is ook om te weten dat je niet alle strategieen tegelijk kan uitvoeren, dus maak echt keuzes. Anders wordt je actielijst veel te lang.

   Mocht je hulp nodig hebben, laat het vooral weten!

   Succes en hartelijke groet,
   Marielle

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *